"Nieuws"

Mail je nieuws naar de Webmaster - Homepage - Partij van de Week


Webwinkelen en je club
 steunen,
klink op de link hierboven

 

 

Volledig Externe Programma seizoen 2021 / 2022:
Volgt zodra meer bekend is.
programma / uitslagen: 


Het protocol veilig schaken van Schaakgroep Koedijk.


 PRIVACY STATEMENT SCHAAKGROEP KOEDIJK


30 november 2021
- Het is weer onzeker wanneer we het schaken in De Daalder opnieuw kunnen starten, maar op maandag kunnen we dankzij Danny weer volop aan de gang. Ook gisteravond was de organisator de sterkste. Gert speelde zich ook weer bij de top-drie en Jan van Dam completeerde het podium. Clubavond 29 november.

- Maandag 6 december om 20.05 uur start het volgende toernooi, met hopelijk weer wat meer deelnemers. Doe mee!

- Een andere manier om weer aan het schaken te gaan, is tegen Brian Jealal te gaan schaken. Ik heb daar drie weken geleden op deze pagina al een oproep voor gedaan. Als er meerdere belangstellenden zouden zijn om bij Brian in St. Pancras op bezoek te gaan, zou je dat misschien om de paar weken kunnen doen. Laat even wat aan Paul weten, dan zoekt hij uit op welk tijdstip in de week het beste uitkomt.

23 november 2021
- Gisteravond werd er weer een geduchte strijd gevoerd op en naast de virtuele borden. Organisator Danny was de sterkste, gevolgd door de ook weer sterk spelende Arnold en Gert. Clubavond 22 november.

- Ook komende maandag 29 november om 20.05 uur zal er weer een "lockdowntoernooitje" zijn. Doe mee!

18 november 2021
- Afgelopen zaterdag heeft Ron erg goed geschaakt in Camperduin bij het tweede Struintoernooi van Schaakclub Bergen, en daar een gedeelde eerste plaats behaald in een zeer sterke B-groep. Voor de uiteindelijke ranglijst kun je hier klikken. Sjaak Pielaet heeft een videoverslag gemaakt van het toernooi.

- Alle leden hebben weer een e-mail gehad van de secretaris met de mededeling dat het schaken tijdens de drie lockdownweken niet door kan gaan. Dat betekent dat we pas weer op 7 december in De Daalder zullen schaken, tenzij van hogerhand besloten wordt dat drie weken niet genoeg is. De eerste externe wedstrijd op 23 november kan dus uiteraard ook niet doorgaan.

- Gelukkig hebben we in dit soort zware tijden altijd Danny nog, die onmiddellijk de nood een beetje verlicht door a.s. maandag weer een internettoernooitje te organiseren. Doe mee! Als je nog niet eerder meegedaan hebt, moet je je wel even aanmelden voor het Koedijk team. Bij problemen met inloggen, neem contact op met Danny.

15 november 2021
- De coronamaatregelen doorkruisen opnieuw onze schaakambities, in ieder geval die van morgenavond. Zie hiervoor de e-mail van het bestuur.
- Volgende week staat de eerste externe wedstrijd gepland, maar onder de huidige omstandigheden weten we daar uiteraard ook niet van of dat door kan gaan. Zodra ook hierover meer bekend is, wordt dat hier gepubliceerd.

10 november 2021
- Na de elfde speelronde staan in de interne competitie drie Jannen op de plaatsen 1, 2 en 3. Rob Broertjes remde Jan Meringa nog wel een beetje af met een knappe remise, maar de voorsprong van Jan is nog steeds ontmoedigend groot. Uitslagen - stand intern - bekercompetitie - alternatief.

- Ik herhaal hier graag even de oproep die Hans Schoon gisteravond deed. Als één of meer leden belangstelling hebben om buiten de club om af en toe een partijtje tegen Brian Jealal te spelen, stuur Paul dan even een berichtje. Brian is een potentieel nieuw lid die er vorige week dinsdag was, maar doordat hij geen QR-code kan krijgen komt hij nog even niet naar De Daalder. Hij woont in Sint Pancras.

8 november 2021
- De voorlopige indeling voor dinsdag 9 november vind je hier. Denk eraan om je telefoon met geldige QR-code, of een uitgeprinte QR-code (ook geldig uiteraard) mee te nemen!

3 november
- We hadden gisteren een bewogen avond, met het grootste aantal partijen van dit seizoen tot nu toe. Voordat de partijen startten ging voorzitter Hans nog even in op de verscherpte coronaregels die een uur eerder in de persconferentie door de demissionaire bewindslieden waren aangekondigd. Die extra regels gaan komende zaterdag al in, waardoor we daar vanaf de eerstkomende schaakavond mee te maken zullen hebben.
Waar we nu van uit moeten gaan, is dat wij verplicht zullen zijn op een coronatoegangsbewijs te controleren. Houd daar dus rekening mee! De telefoon met daarop je QR-code moet getoond kunnen worden, of neem een uitgeprinte, geldige QR-code mee, die ook het groene vinkje tevoorschijn tovert. Wie geen geldige code kan tonen, zal helaas niet mee kunnen schaken. Laat het er alsjeblieft niet op aankomen a.s. dinsdag. Onze schaakavond is niet de plaats om discussies te gaan voeren over de zin of onzin van de gestelde regels.
Als je nu al weet dat je niet kan of wil voldoen aan deze voorwaarde, bel dan de competitieleider even of stuur een bericht, zodat daar bij het maken van de indeling rekening mee gehouden kan worden.

- Een van de partijen was helaas voor de eerste zet al afgelopen. Dit had te maken met zorgen over gezondheidsrisico's. Hopelijk nemen de aanvullende maatregelen vanaf komende week die zorgen ook weer wat weg. Als competitieleider had ik geen andere keuze dan de partij voor degene die niet wilde spelen als verloren te verklaren.

- Brian Jealal kwam poolshoogte nemen en wil graag lid bij ons worden. Hij is toch alweer de derde nieuwe aanmelding dit seizoen (als ik Herbert buiten beschouwing laat, want die hoort al heel lang bij ons). Laten we hopen dat het deze keer niet bij één bezoek blijft.

- En er werd ook nog geschaakt! Jan Meringa verstevigde zijn leidende positie nog verder en Gert nestelde zich ook hoog in de ranglijst tussen de drie topJannen. Uitslagen - stand intern - bekercompetitie - alternatief.

1 november 2021
- De voorlopige indeling voor dinsdag 2 november vind je hier.

29 oktober 2021
- Afgelopen dinsdag werden er voornamelijk bekerpartijen gespeeld. Over de groepen B en D valt nog niet veel te zeggen. Bij de groepen A en C is het de vraag wie de nummers twee worden. In de enige keizerpartij van de avond moest Jan Meringa opnieuw een punt delen, ditmaal met Wim Voet. Uitslagen - stand intern - bekercompetitie - alternatief.

- Het externe team van onze schaakgroep is in klasse 3B terechtgekomen en speelt op 23 november de eerste thuiswedstrijd tegen de Castricum-Bakkum Combinatie. Voor die tijd wordt de bondscompetitiepagina op deze site weer up-to-date gebracht.

23 oktober 2021
- De voorlopige indeling voor dinsdag 26 oktober vind je hier. In de afgelopen acht rondes zijn we zes keer oneven geweest, en het lijkt erop dat dat komende dinsdag weer zo is. Het zit niet mee.

21 oktober 2021
- Afgelopen dinsdag werd Borussia Dortmund overklast door Ajax, maar in De Daalder werd er zeer vredelievend geschaakt met 6 remises in 9 partijen. Zelfs Jan Meringa deelde voor het eerst dit seizoen een punt, tegen André die een scherpe variant van (de schreeuw van) de leeuw speelde. Alleen Rinus, Ron en Jan Hettema wonnen hun partijen. Uitslagen - stand intern - bekercompetitie - alternatief.

- De competitieleider van de NHSB heeft moeten besluiten om de volledige tweede en derde klasse opnieuw te gaan indelen, dus een eventuele wedstrijd van ons externe team gaat komende week in ieder geval nog niet plaatsvinden. Daarom zal er weer een bekeravond op het programma staan voor dinsdag 26 oktober. Uiterlijk maandag zal de voorlopige indeling weer op de site te vinden zijn.

18 oktober 2021
- De voorlopige indeling voor dinsdag 19 oktober vind je hier.

13 oktober 2021
- De afgelopen weken heeft Jan Meringa zijn voorsprong verder uitgebouwd. Zowel in de Keizercompetitie als in de alternatieve lijst is zijn voorsprong duizelingwekkend. Uitslagen - stand intern - bekercompetitie - alternatief.

- Op 19 maart 2022 zal het Koedijktoernooi weer plaatsvinden! Verdere informatie volgt later.

- De NHSB heeft een programma bekendgemaakt voor de bondscompetitie, maar John Fokke heeft nog een vraag uitstaan bij de competitieleider Gerard Groot of ons team wel juist is ingedeeld. Zo ja, dan speelt ons team op dinsdag 26 oktober al uit bij De Waagtoren. Zodra er meer bekend is, wordt dat hier vermeld.

11 oktober 2021
- De voorlopige indeling voor dinsdag 12 oktober 2021.

- Door ziekte en aansluitend afwezigheid van enkele dagen heeft uw webmaster verzuimd om de standen tijdig bij te werken, waarvoor uiteraard excuses. Dit wordt na de speelavond van morgen weer ingehaald.

4 oktober 2021
- De voorlopige indeling voor morgenavond is aangepast. Let op, pas na 18.00 uur op dinsdag kan de indeling definitief gemaakt worden. Degene die dan een bye toegewezen heeft gekregen wordt gebeld.

2 oktober 2021
- De voorlopige indeling voor dinsdag 5 oktober is hier te vinden.

30 september 2021
- Door een miscommunicatie tussen competitieleider en waarnemer was er met betrekking tot de speelavond van 7 september een bye als afzegging vastgelegd. Dat is hersteld. Voor de ranglijsten intern en alternatief heeft dat m.n. voor de topposities gevolgen. In beide lijsten gaat Jan Meringa nu ongenaakbaar aan de leiding. Uitslagen - stand intern - bekercompetitie - alternatief.

26 september 2021
- Komende dinsdag spelen we weer partijen voor de bekercompetitie. In de voorlopige indeling blijven er twee partijen over in de Keizercompetitie. Een van de bekerpartijen is een herhaling van een 'Keizer'partij van drie weken geleden. Dat soort toevalligheden zijn helaas niet altijd te voorkomen. De voorlopige indeling voor dinsdag is hier te zien.

25 september 2021
- Afgelopen dinsdag was alweer de vierde speelavond van het nieuwe seizoen. Voor mijzelf was het de eerste keer sinds de lockdown van vorig jaar oktober dat ik weer op de club een partijtje kon schaken, en ik vond het geweldig! Er zijn nu ook eindelijk uitslagen en standen te zien op deze site. Uitslagen - stand intern - bekercompetitie - alternatief.

- Vanaf vandaag (25 september 2021) zijn er wijzigingen in de landelijke coronaregels: de 1,5 meter-verplichting vervalt en voor horeca, evenementen, e.d. ben je verplicht een corona-toegangsbewijs (CTB) en (bijpassende) identificatie te tonen. Echter, buurthuizen en wijkcentra zijn daarvan vrijgesteld. Wij kunnen dinsdag dus gaan schaken zonder een CTB te tonen. De consequentie van die regelgeving is wel dat we niet bij de bar mogen zitten of staan, want dat is immers een horecafunctie waarvoor je CTB wel nodig zou zijn. Koffie, thee en (fris)drank mag wel opgehaald worden, maar moet bij het schaakbord genuttigd worden. Mogelijkerwijs wordt het rolluik naar onze zaal geopend, waardoor we daar de versnaperingen kunnen kopen en helemaal niet meer in de buurt van de bar hoeven te komen.
Met het vervallen van de 1,5 meter-verplichting zou het ook kunnen zijn dat de zaalruimte weer teruggaat naar de grootte van voor de coronauitbraak.

Als er geen toegangscontrole is met een CTB, blijft de verantwoordelijkheid van iedereen om te waken voor de eigen veiligheid en die van de anderen. Probeer in ieder geval altijd begrip en respect voor de ander te tonen. Afgelopen dinsdag was er helaas een incident, dat volgens mij voorkomen had kunnen worden als van beide zijden op redelijke wijze het gesprek was aangegaan. Laten we proberen ook in deze voor iedereen moeilijke tijd een leuke en gemoedelijke groep schakers te blijven.

20 september 2021
- De voorlopige indeling voor dinsdag 21 september is hier te zien. Ergens in de komende week probeer ik de uitslagen en standen van de afgelopen weken te publiceren.

26 augustus 2021
- De voorlopige indeling voor dinsdag 31 augustus is hier te zien.

26 augustus 2021
- Maandagavond was de opkomst voor de voorlopig laatste online schaakavond van Schaakgroep Koedijk helaas toch niet erg goed. Zeven spelers streden voor de eer, maar organisator Danny liet nog even zien dat hij kan schaken. Met zes uit zes liet hij André en Gast-Guido op gepaste afstand toekijken. Clubavond 23 augustus.
- Er bleven dit keer wel zes spelers snelschaken. Hierbij liet Jan van Dam de rest kansloos. André en Gert volgden. Blitz 23 augustus.

Dit was voorlopige de laatste keer op maandagavond. Danny, bedankt voor deze afleiding in coronatijd!

17 augustus 2021
- Op 31 augustus gaat het seizoen in De Daalder dus weer van start met vooral partijen voor de voorrondes van de bekercompetitie. De eerste drie weken zal Jan van Dam de waarnemend competitieleider zijn. Alle deelnemers aan de interne- en bekercompetitie krijgen de komende week nog een e-mail met informatie over het doen van afzeggingen et cetera. Tot donderdag 26 augustus kan Paul daar nog voor gebeld of gemaild worden.

17 augustus 2021
- Gisteravond was de opkomst helaas erg laag. Vijf spelers gingen onder elkaar uitmaken wie de sterkste was en jammer genoeg was het toernooi al na drie rondes, één te weinig dus, ten einde. Danny won en Gert en André volgden op een half punt achterstand. Clubavond 16 augustus. Voor snelschaken was daarna te weinig animo.

- Komende maandag, 23 augustus om 20.05 uur, wordt er weer geschaakt. Dat zou best eens voorlopig de laatste keer kunnen zijn, omdat het schaken op de club op 31 augustus a.s. weer van start gaat. Zorg daarom dat 23 augustus een drukke en gezellige avond wordt en doe mee!

12 augustus 2021
- Er is geloot voor de bekercompetitie! Kijk hier voor de groepsindeling.

11 augustus 2021
- Afgelopen maandag was Gast-Guido weer ongenaakbaar. Met zeven uit zeven (!) gaf hij Danny en André het nakijken. Clubavond 9 augustus.
- Vier snelschakers bleven over. Ook hierbij won Gast-Guido alle partijen. Gert en Gast-Rob volgden op grote afstand. Blitz 9 augustus.

- Maandag 16 augustus wordt er gewoon weer geschaakt. Eens kijken hoe het landschap er dan uit komt te zien. Was de kwasten alvast en doe mee!

5 augustus 2021
- Voor komende maandag 9 augustus om 20.05 uur is weer een nieuw toernooitje aangemaakt. Doe mee!

4 augustus 2021
- Maandag waren er zeven spelers, en Lichess stond ons zomaar toe om zeven rondes te spelen! Dat betekende voor iedereen zes keer schaken en een ronde toekijken met een bye. Hopelijk gaat dat vaker zo. Dit keer was Danny weer verreweg de sterkste met zes punten. André en Gert volgden met ieder vierenhalf. Clubavond 2 augustus.
- Er waren ook zes snelschakers, wat voor ons een zeldzame luxe is! Ook hierbij was Danny van eenzame klasse, op grote afstand gevolgd door Paul en André. Blitz 2 augustus.

30 juli 2021  *** VAN HET BESTUUR ***

- BELANGRIJK BERICHT VAN HET SCHAAKGROEP KOEDIJK-BESTUUR. Vandaag heeft Hans de Jong alle leden een e-mail over de seizoenstart op 31 augustus a.s. gestuurd. De tekst daarvan is ook HIER te lezen.

- Geef alsjeblieft snel aan de competitieleider door of je vanaf 31 augustus weer zult komen schaken. Pas als dat van iedereen bekend is, kan er een gerichte voorbereiding gestart worden. Hans gaf in het bestuursbericht ook aan dat overwogen wordt om de interne competitie in één groep te laten starten. De reden daarvoor is dat de afgelopen seizoenen tot twee keer toe abrupt zijn beëindigd en er dus moeilijk een eerlijke indeling in groepen, op basis van resultaten, bepaald kan worden.
- Uiteraard zijn wensen, suggesties, e.d. ook welkom. Zet die dan meteen in je reactie aan Paul. Hij overlegt met het bestuur en zal, indien nodig, contact met je opnemen voor nadere uitleg. Alvast bedankt voor jullie reacties!


30 juli 2021
- Afgelopen maandag waren er zeven spelers, en Jan Meringa keek toe. Na zes rondes was André de overtuigende winnaar, gevolgd door Danny en Hans. In het achterveld wist Paul nog net voor Jan Meringa te blijven, maar die was zoals gezegd alleen toeschouwer. Clubavond 26 juli.
- Er werd ook weer eens gesnelschaakt! Met vier spelers was dat best leuk, niemand hoefde lang op een partij te wachten. Danny en Paul bleven Gast-Rob en André nipt voor. Blitz 26 juli.

- Maandag 2 augustus om 20.05 uur wordt er weer geschaakt. Doe mee!

20 juli 2021
- Gisteravond waren er zes spelers, en Jan Meringa en Gert zaten op de tribune. Danny, Hans en Jan van Dam waren aan elkaar gewaagd, en de rest werd op achterstand gezet. Voor snelschaken was geen belangstelling meer. Clubavond 19 juli.

- Maandag 26 juli om 20.05 uur wordt er weer geschaakt. Doe mee!

18 juli 2021
- Morgen, maandag 19 juli om 20.05 uur, wordt er weer geschaakt. Doe mee!

12 juli 2021
- De avond begon met acht spelers op de lijst, wat fijn is omdat er dan met een beetje mazzel zeven rondes gespeeld kunnen worden. Helaas leek er een planningsprobleempje te zijn bij de moderator; hij deed niet mee, en het aantal rondes was ingesteld op drie. Na drie rondes stonden Paul, Jan van Dam en Gast-Guido bovenaan. Clubavond 12 juli.

7 juli 2021
- Afgelopen maandag waren er gelukkig weer acht deelnemers, maar Lichess kon die luxe niet aan en stopte ermee na vijf rondes. Arnold en Danny volgden Gast-Guido op plaats twee en drie. Voor snelschaken bleven te weinig belangstellenden hangen. Clubavond 5 juli.

- Komende maandag 12 juli om 20.05 uur kan er weer geschaakt worden. Doe mee!

- Het begon dit jaar zo goed met de vermelding van de verjaardagen door de webmaster, maar de afgelopen maand is dat er helaas niet van gekomen. Hierbij excuses aan de niet genoemden. Daarom, om het nog een beetje goed te maken:
     - Jan Barteling was op 16 juni al jarig. Hierbij nog een late felicitatie.
     - Danny, nog wel de stuwende kracht achter het internetschaken voor onze schaakgroep,
       heeft rond de 20ste juni tevergeefs op vermelding van zijn verjaardag zitten wachten. Alsnog gefeliciteerd.
     - Arnold, ons verborgen talent, was tien dagen later jarig. Ook nog gefeliciteerd.
     - En dan noemen we nu ook van tevoren Fred, die overmorgen een jaartje bij mag tellen. Alvast gefeliciteerd!
     - Maar ja, dan moeten we ook Han meteen vermelden. Die is een dag later jarig. Gefeliciteerd alvast!
     - En we willen ook niet Eddy het gevoel geven dat hij vergeten wordt, die is weer een dag later jarig.
       Maak er een mooi feest van!

3 juli 2021
- Afgelopen week werd de website overgezet naar de servers van een nieuwe provider, die Robohost heeft overgenomen. Van tevoren moesten er wat dingen gecontroleerd worden, waarna de boodschap was: u hoeft niets te doen, wij zorgen dat de website het gewoon blijft doen. Helaas moest er vervolgens een storingsmelding aan te pas komen om de site na een paar dagen weer in de lucht te krijgen. Excuses voor het ongemak.

- Afgelopen maandag was van het kleine groepje André de sterkste, gevolgd door Danny en Jan van Dam. Clubavond 28 juni.
- Bij het snelschaken was het groepje zelfs nog kleiner. Paul bleef Gast-Ton en Danny voor. Blitz 28 juni.

- Maandag 5 juli om 20.05 uur proberen we het gewoon weer. Doe mee!

27 juni 2021
- Afgelopen maandag deed Gast-Guido weer mee. Danny en Paul eindigden als tweede en derde. Clubavond 21 juni. Er was helaas weer onvoldoende belangstelling om te snelschaken.

- Morgen, maandag 28 juni om 20.05 uur, spelen we weer. Frankrijk wint ook wel van Zwitserland zonder dat we kijken, dus doe gewoon mee!

21 juni 2021
- Het wordt helaas steeds rustiger op de maandagavonden. Zo waren er vorige week (14 juni) maar vijf deelnemers en ging het snelschaken helemaal niet door. Van die vijf bleek Danny weer de sterkste, gevolgd door Gert en Jan van Dam. Clubavond 14 juni.

- Vanavond, maandag 21 juni om 20.05 uur, spelen we weer. Bij het EK voetbal speelt Nederland vandaag tegen Noord-Macedonië, maar dat is ruim voor 20 uur afgelopen en bovendien gaat het nergens meer om. Geen reden dus om niet mee te doen met schaken!

12 juni 2021
- Ik had verzuimd om een verslagje met jullie te delen over deonline 'clubavond' van 31 mei jl., dus bij dezen alsnog: afgelopen maandag was het wederom alleen de vraag wie er twee en drie zouden worden achter Gast-Guido. Met 5 uit 6 was hij weer verreweg de sterkste, nadat hij nog wel in de eerste ronde verrassend verslagen werd door ons eigen aanstormende talent Gert. Gert en Paul waren de besten van de rest. Clubavond 31 mei.
- Bij het vluggeren deed Gast-Ton weer mee, en won. Paul volgde, en Gast-Guido had aan één keer spelen genoeg om nog derde te worden. Blitz 31 mei.

- Door het uitgebleven verslag hadden we ook gemist dat onze Reg begin juli zijn tweeënzeventigste verjaardag vierde. Alsnog gefeliciteerd!

- Ook op 7 juni werden de digitale degens weer gekruist. Gert bewees zijn bloedvorm als vechtlustige jongeling en won deze keer overtuigend, met Danny en Arnold als goede tweede en derde. Clubavond 7 juni. O ja, Gast-Guido deed deze avond niet mee.
- Het snelle gedeelte had helaas maar vier deelnemers. Danny won overtuigend, op eerbiedige afstand gevolgd door Gert en Paul. Blitz 7 juni.

- Gisteren vierde ons Schoorlse lid Wim zijn verjaardag. Gefeliciteerd!

- Op maandag 14 juni om 20.05 uur spelen we gewoon weer. Doe mee!

26 mei 2021
- Afgelopen maandag was het alleen de vraag wie er twee en drie zouden worden achter Gast-Guido. De een noemde hem intimiderend, de ander vond hem indrukwekkend, maar hij had duidelijk de (pinkster)geest en was gewoon een maatje te groot voor de rest met 6 uit 6. Danny en Arnold waren de besten van de rest. Clubavond 24 mei.
- Bij het vluggeren bleven niet veel mensen over, waardoor er in 45 minuten maar 8 partijtjes gespeeld werden en, verrassend, Gast-Guido weer als winnaar uit de bus kwam. Blitz 24 mei.

- Maandag 31 mei om 20.05 uur proberen we het gewoon weer. Doe mee!

- Gisteren was Rinus jarig. Gefeliciteerd!

20 mei 2021
- Afgelopen maandag konden er, ondanks dat we vanaf het begin met acht spelers waren, maar vijf rondes worden ingedeeld. De nummers één tot drie waren Jan Meringa, Gert en Danny, met Jan van Dam op ruime afstand daarachter. Clubavond 17 mei.
- Bij het snelschaken deden er nog zeven mee. Hier won Jan Meringa weer, met Paul en Danny daarachter. Blitz 17 mei.

- Maandag 24 mei om 20.05 uur spelen we weer. Doe mee!

11 mei 2021
- Gisteravond was het gelukkig weer eens gezellig druk met 10 deelnemers bij het eerste gedeelte van de avond. De partijen waren helaas niet van een hoogstaand niveau en aan het eind bleek Paul het het minst slecht te hebben gedaan. Gert en Gast-Guido volgden. Clubavond 10 mei.
- Dit keer werd er daarna wel weer gevluggerd met de overgebleven 7 spelers. Hierbij was Jan van Dam verreweg de sterkste, op afstand gevolgd door André en Jan Meringa. Blitz 10 mei.

- Op maandag 17 mei om 20.05 uur start weer het volgende toernooitje. Doe mee! En vergeet morgen Koos niet te feliciteren met zijn verjaardag!

5 mei 2021
- Afgelopen maandagavond begon het schaken wat vreemd met twee spelers die later instapten en één die wel op de lijst stond, maar helaas niet aanwezig was. Er deden er uiteindelijk acht mee, maar door het rommelige begin werden er toch maar zes rondes ingedeeld. André won met overmacht, gevolgd door Paul en Gast-Guido. Dit keer was er geen snelschaakvervolg. Clubavond 3 mei.

- Maandag 10 mei om 20.05 uur proberen we het gewoon weer. Doe mee!

27 april 2021
- Allereerst dient hier een erratum te worden geplaatst: onterecht heb ik afgelopen zaterdag vermeld dat Arnold vorige week zijn enige partij won tegen de winnaar van de avond, Gast-Rob. De waarheid is echter dat hij weliswaar huizenhoog gewonnen stond (voorsprong een volle toren), maar dat dat niet telt als je opgeeft. Hij won alleen zijn partij tegen Gast-Thijs en remiseerde tegen Gert.
- Diezelfde Gast-Thijs was gisteravond helaas niet aanwezig, ondanks mijn oproep om vooral mee te blijven doen. Met een 'harde kern' van zeven spelers die er bijna altijd bij zijn, werden zes rondes gespeeld. Paul werd overtuigend winnaar, hoewel hij in de eerste ronde nog hard schaakles kreeg van de technisch bekwamere Jan Meringa. Diezelfde Jan en Arnold volgden op plaats twee en drie. Clubavond 26 april.
- Bij het vluggeren van gisteravond deden nog maar vijf mensen mee, van wie twee al snel van verdere deelname afzagen. Dus, wie bleef schaken kwam in de top-drie terecht. En dat gebeurde in de volgorde Jan Meringa, Paul en Gert. Blitz 26 april.

- Maandag 3 mei om 20.05 is alweer ons volgende online toernooi. We rekenen nu toch echt op een grote deelname!

- Afgelopen zondag verjaarde ons Koedijk-lid Rob. Uiteraard laten we uit privacyoverweging niet de leeftijd weten van deze sympathieke schakende en schilderende machinist, maar we kunnen wel vertellen dat hij nog geen zestig is. Rob, gefeliciteerd!
- Vandaag, op koningsdag, is Mieke jarig! Uiteraard noemen we ook bij haar uit privacyoverweging en omdat ze nou eenmaal een dame is niet de leeftijd. We vermelden alleen dat ze er een half jaar eerder was dan de Hongaarse Opstand. Mieke, gefeliciteerd!
- En, het houdt niet op, aanstaande donderdag is ook onze kokende schaker Ron jarig. Hij hoort nog steeds tot de drie jongste leden van onze bruisende vereniging en is vijf jaar jonger dan Rob en zelfs twee dagen jonger dan onze koning. Ron, gefeliciteerd!

24 april 2021
- Afgelopen maandag waren er gelukkig weer acht deelnemers bij het eerste deel van de online schaakavond, het minimale aantal om zeven rondes te kunnen spelen. Onder de deelnemers was ook voor het eerst Gast-Thijs, een Magnus-speler die ook bij sommigen in Koedijk wel bekend zal zijn. Blijf meedoen Thijs! Gast-Rob werd dit keer eerste, gevolgd door Paul en André. Rob werd alleen overtuigend verslagen door Arnold, die verder echter geen andere partij won. Clubavond 19 april.
- Bij het vluggeren waren er vier overgebleven, aangevuld door Jan Meringa en Gast-Ton. Laatstgenoemde toonde zich het sterkst, op ruime afstand gevolgd door Danny en Paul. En Gert, ik had eerlijk niet gezien dat je door je tijd heen was. Je had gelijk, je stond dik gewonnen. Blitz 19 april.

- Maandag 26 april om 20.05 uur spelen we weer. Voor diegenen die het opvalt dat heel vaak dezelfde namen worden genoemd, dat klopt. Dat komt omdat jullie niet meedoen! Kom op, dinsdag 27 april is iedereen vrij en zijn er geen vroege rommelmarkten, dus er is geen enkele reden om maandagavond niet mee te doen! Als je nog niet eerder meegedaan hebt, moet je je wel even aanmelden voor het Koedijk team. Bij problemen met inloggen, neem contact op met Danny.

13 april 2021
- Gisteravond was de belangstelling helaas weer niet erg groot. De verscheidenheid aan spelstijlen en persoonlijkheden was dat wel. De een zat tijdens het toernooi ook andere partijtjes op Lichess af te werken en werd toch eerste, de ander gaf zich steeds gewonnen als de partij niet het predicaat perfect zou krijgen en werd laatste. Uiteindelijk werd Gast-Guido de winnaar van de groep, gevolgd door Paul en Danny. Clubavond 12 april.
- Bij het vluggeren bleef bijna niemand over. Gast-Guido riskeerde nog even een inbeslagname van de telefoon door onder het dekbed stiekem een partijtje mee te spelen, maar uiteindelijk verdeelden Paul, Danny en Jan Meringa de prijzen. Blitz 12 april.

- Maandag 19 april om 20.05 uur start weer het volgende toernooitje. Er was nog wat discussie over het speeltempo, omdat er zo weinig belangstelling is. Help dit dilemma op te lossen en doe gewoon allemaal mee!

7 april 2021
- Op tweede paasdag waren slechts zes spelers opgestaan om online mee te doen. Door dit lage aantal vond Lichess het na drie rondes welletjes en stond Jan van Dam als beste starter bovenaan de lijst. Arnold en Jan Meringa volgden met evenveel bord- maar minder weerstandspunten. Clubavond 5 april.
- Bij het vluggeren waren er zelfs maar vijf spelers overgebleven. Die bevochten elkaar een uur lang fel, vooral in de chats. Danny was op alle fronten de beste, gevolgd door Jan Meringa en Paul. Blitz 5 april.

- Maandag 12 april proberen we het gewoon weer. Doe mee!

30 maart 2021
- Gisteravond waren er acht spelers die online meededen, waardoor er gelukkig weer zeven ronden gespeeld konden worden. Gert herhaalde zijn kunststukje van 11 januari jl. en werd knap eerste. Helemaal knap was zijn kraakheldere analyse achteraf waarom hij gewonnen had. Clubavond 29 maart.
- Bij het snelschaken werden André en Gast-Rob twee en drie achter de gebruikelijke winnaar Jan Meringa. Blitz 29 maart.

- Maandag 5 april is het tweede paasdag en tóch wordt er weer geschaakt. Doe mee! Danny zorgt voor eitjes. Tot dan, fijne paasdagen, blijf veilig en denk aan elkaar.

24 maart 2021
- Maandag was er gelukkig weer een mooie opkomst van tien spelers. André was in dit gezelschap de sterkste, nog voor Jan Meringa en Danny. Er was weer lekker veel strijd op de borden en het was gezellig. Clubavond 22 maart.
- Bij het snelschaken deden nog steeds acht mensen mee, wat echt beter is dan we gewend zijn. Jan Meringa haalde de meeste punten, voor Gast-Ton en Gert. Blitz 22 maart.

- Op maandag 29 maart om 20.05 uur spelen we weer. Help ons records te breken met het aantal deelnemers!

17 maart 2021
- Hopelijk heeft iedereen een verstandige keuze kunnen maken in het stemhokje. Zo niet, ga dan nog gauw even! Gelukkig was het maandagavonddebat vroeg op tv, waardoor het online schaken daar niet door geraakt hoefde te worden. Helaas was de opkomst toch niet heel goed. Daarom wisten we na vijf rondes al dat Jan Meringa de winnaar was, gevolgd door Paul en André. Danny kreeg dit keer wat minder punten binnen, maar wel veel bier. Clubavond 15 maart.
- Bij het snelschaken kwamen dezelfde spelers op één en twee, met Danny als nummer drie. Blitz 15 maart.

- Op maandag 22 maart om 20.05 uur start weer het volgende toernooitje. Doe mee!

12 maart 2021
- Het nieuwe online toernooi voor maandag 15 maart om 20.05 uur is weer aangemaakt. Doe mee! Als je nog niet eerder meegedaan hebt, moet je je wel even aanmelden voor het Koedijk team. Bij problemen met inloggen, neem contact op met Danny.

9 maart 2021
- Gisteravond was het met negen spelers weer redelijk goed bezet en gezellig. Danny was weer de sterkste, gevolgd door Paul en Jan Meringa. Clubavond 8 maart.
- Bij snelschaken speelde Paul de meeste potjes en haalde daarmee de meeste punten. Jan Meringa en Danny zaten hem met minder partijen op de hielen. Blitz 8 maart.

- Op maandag 15 maart spelen we weer om 20.05 uur. Het toernooi moet nog aangemaakt worden. De details volgen.

6 maart 2021
- We zijn alweer in maart en nog steeds hebben we geen idee wanneer er weer 'normaal' geschaakt kan gaan worden. We gaan dus nog even online verder, zo ook afgelopen maandag. De rangschikking was wel weer redelijk normaal: Danny als eerste, gevolgd door Jan Meringa en André. Wat niet normaal is, is dat Arnold vaak in de onderste regionen van de ranglijsten eindigt. Eigenlijk speelt hij de meeste partijen goed en vaak beter dan zijn tegenstanders, maar geeft ook vaak plotseling op. Houd vertrouwen in je spel Arnold, je kan veel meer punten halen. Clubavond 1 maart.
- In het blitzgedeelte kwam Paul met moeite bovendrijven en werden Jan Meringa en André ook hier twee en drie. Blitz 1 maart.

- Op maandag 8 maart om 20.05 uur spelen we gewoon weer. Doe nou mee!

- Afgelopen week hadden we weer een jarige, namelijk onze voorzitter. Ook nu kan ik om privacyredenen niet vertellen dat hij zeventig is geworden. Hans gefeliciteerd! Het feestje was gezellig, maar wel een beetje druk.

25 februari 2021
- Maandagavond slaagde een gezamenlijke poging om Paul te laten winnen. André en Gert volgden. Wat belangrijker is, is dat er dit keer tien mensen meededen! Dat was leuk, en nog meer is nog leuker! Clubavond 22 februari.
- Er waren iets minder deelnemers bij het blitzgedeelte, maar zeven is nog steeds best goed. Hier won Danny, gevolgd door Gert en Jan Meringa. Blitz 22 februari.

- Op maandag 1 maart om 20.05 uur start weer het volgende toernooitje. Doe mee!

21 februari 2021
- Afgelopen maandag was het even onduidelijk hoeveel mensen meededen. Arnold had zich ingeschreven, maar was er niet, en Jan Meringa had zich ingeschreven onder de naam Oenone, maar bleek vervolgens een nieuw account te hebben dat de naam draagt van een grot bij het eiland Staffa in de Hebriden-groep, maar ook de naam is van een ouverture van Felix Mendelssohn. O ja, Pink Floyd had er ook een liedje over. Gelukkig waren de technische problemen van Jan met zijn nieuwe account over en kon hij weer gewoon lekker schaken. Wel was tot het eind ook onduidelijk hoeveel partijen gespeeld zouden worden, maar na zes ronden bleek Danny tot winnaar uitgeroepen te zijn, gevolgd door de grot en Gert. Clubavond 15 februari.
- Bij het snelschaken werd Paul eerste, voor Danny en Jan van Dam. Blitz 15 februari.

- Op maandag 22 februari om 20.05 uur spelen we weer. Doe mee!

10 februari 2021
- Deze week gelukkig geen serverproblemen op maandagavond, maar helaas heeft Jan Meringa al wekenlang het probleem dat de partijen niet of niet volledig op zijn scherm verschijnen. Daardoor moest hij helaas al snel zijn deelname opgeven. Van de overgebleven acht spelers bleek Danny de sterkste te zijn, gevolgd door Hans en Paul. Hans blijft onveranderd sterk schaken na zijn maandenlange sabbatical, maar we vragen ons toch af wat zijn spelersnaam Baquette betekent: baguette = stokbrood en baquet = badkuip. Een broodkuip misschien? Clubavond 8 februari.
- Bij het snelschaken kon Jan Meringa gelukkig weer meedoen en eiste meteen ongeslagen de derde plek op. Gast-Ton en Danny gingen hem voor, maar speelden ieder wel twee partijen meer dan Jan. Blitz 8 februari.

- Op maandag 15 februari om 20.05 uur spelen we gewoon weer. Doe mee! Zie bij de voorgaande weken hoe je mee kan doen.

3 februari 2021
- De online avond ging maandag vreemd van start. Met een goede opkomst deze keer ging het toch mis, toen de Lichess-server tijdens onze tweede ronde crashte. Gelukkig duurde het niet heel lang en kon Danny een nieuw toernooi, met iets kortere tijden per partij, starten. Alle deelnemers hebben me wel met klem verzocht te vermelden dat Jan van Dam alleen aan kop stond op het moment dat de server ermee stopte.
- Bij het 'nieuwe' toernooi deed Paul het dit keer goed, gevolgd door Gast-Ton en Hans de Jong. Hans lijkt er geen last van te hebben dat hij een paar maanden niet geschaakt had. Heel knap. Clubavond 1 februari.
- Voor het blitz-gedeelte bleven helaas niet veel schakers hangen. Van de vier overgeblevenen was Gast-Rob de sterkste, met Gert en Danny als nummers twee en drie. Blitz 1 februari.

- Maandag 8 februari wordt er weer online geschaakt. Doe mee! Als je nog niet eerder meegedaan hebt, moet je je wel even aanmelden voor het Koedijk team. Bij problemen met inloggen, neem contact op met Danny.

- Morgen is Jan Rietveld jarig en bereikt dezelfde respectabele leeftijd als Jan Hettema! Gefeliciteerd Jan!

1 februari 2021
- Er zijn alweer twee weken voorbij gegaan zonder verslag op deze pagina van de online toernooitjes. Maar er is wel gespeeld!
- Op 18 januari was Jan Meringa bij het rapidgedeelte het beste, op de hielen gezeten door Gert en Gast-Guido. Clubavond 18 januari.
- Bij het blitzgedeelte won Paul en keken Gert en André van een afstandje toe. Blitz 18 januari.

- Op 25 januari was Danny de sterkste met rapid, gevolgd door Gert en Gast-Ton. Clubavond 25 januari.
- Bij het nog snellere schaken won André, weer gevolgd door Gert en Jan Meringa. Let even op de klasseringen van Gert de afgelopen twee weken. Hij heeft met verve de Zoetemelk-bokaal overgenomen van Paul. Blitz 25 januari.

- Vanavond, 1 februari om 20.05 uur, wordt er weer gespeeld! Wie zullen er voor en achter Gert in de top drie eindigen? Doe mee! Als je nog niet eerder meegedaan hebt, moet je je wel even aanmelden voor het Koedijk team. Bij problemen met inloggen, neem contact op met Danny.

- En, niet te vergeten, de afgelopen week hadden we weer een jarige: Sietse, gefeliciteerd! Weer kan ik uit het oogpunt van privacy de leeftijd niet verklappen, maar twee dagen na zijn geboorte braken in Zeeland en de Zuid-Hollandse eilanden de dijken door met catastrofale gevolgen.

12 januari 2021
- Misschien wat laat, maar iedereen de beste wensen voor dit nieuwe jaar! Waar ik ook een week te laat mee ben, is met het feliciteren van Jan Hettema vanwege zijn verjaardag. Om privacyredenen kan hier niet genoemd worden welke respectabele leeftijd hij heeft bereikt, maar als je het door vier deelt heb je nog steeds een mooi rond getal. Jan, alsnog van harte!

- Er zijn dit jaar inmiddels al twee Koedijk-online-avonden geweest. Op 4 januari was Jan Meringa weer eens de sterkste, gevolgd door Danny en Jan van Dam. En de enige reden dat Paul niet stijf onderaan eindigde was dat voor Gast-Guido de "avondklok" die avond net op tijd inging. Clubavond 4 januari.
- Bij het snelschaken was het een zeer select gezelschap. Hier was Danny de sterkste, knap gevolgd door Gert en Jan Meringa. Bij dit evenement wist Paul toch ook nog bij de eerste vier te eindigen. Blitz 4 januari.

- Gisteravond begonnen acht spelers aan het toernooi. Gast-Ronald was er, na behoorlijke gezondheidsproblemen, gelukkig ook weer bij, maar nam na de tweede ronde weer rust. Gert bewees zijn plek in de aanstormende jeugd en werd eerste, gevolgd door André en Paul. Clubavond 11 januari.
- Bij het blitzgedeelte kwam Gast-Rob ook nog even langs, maar helaas te kort om een rol van betekenis te spelen. Jan Meringa won, op korte afstand gevolgd door Danny, die op zijn beurt weer op grote afstand gevolgd werd door Paul. Blitz 11 januari.

Komende maandag 18 januari mogen de scholen nog niet open, maar we kunnen wel weer gewoon online schaken. Doe mee! Als je nog niet eerder meegedaan hebt, moet je je wel even aanmelden voor het Koedijk team. Bij problemen met inloggen, neem contact op met Danny."Nieuws" 2020
"Nieuws" 2019
"Nieuws" 2018
"Nieuws" 2017
"Nieuws" 2016
"Nieuws" 2015
"Nieuws" 2014
"Nieuws" 2013
"Nieuws" 2012
"Nieuws" 2011
"Nieuws" 2010
"Nieuws" 2009
"Nieuws" 2008