"Nieuws"

Mail je nieuws naar de Webmaster - Homepage - Partij van de Week


Webwinkelen en je club
 steunen,
klink op de link hierboven

 

 

Volledig Externe Programma seizoen 2020 / 2021:
1e - 2e - 3e
programma / uitslagen: 

I.v.m. de coronamaatregelen is er dit seizoen geen deelname aan bondscompetities.
Het protocol veilig schaken van Schaakgroep Koedijk.


 PRIVACY STATEMENT SCHAAKGROEP KOEDIJK


13 april 2021
- Gisteravond was de belangstelling helaas weer niet erg groot. De verscheidenheid aan spelstijlen en persoonlijkheden was dat wel. De een zat tijdens het toernooi ook andere partijtjes op Lichess af te werken en werd toch eerste, de ander gaf zich steeds gewonnen als de partij niet het predicaat perfect zou krijgen en werd laatste. Uiteindelijk werd Gast-Guido de winnaar van de groep, gevolgd door Paul en Danny. Clubavond 12 april.
- Bij het vluggeren bleef bijna niemand over. Gast-Guido riskeerde nog even een inbeslagname van de telefoon door onder het dekbed stiekem een partijtje mee te spelen, maar uiteindelijk verdeelden Paul, Danny en Jan Meringa de prijzen. Blitz 12 april.

- Maandag 19 april om 20.05 uur start weer het volgende toernooitje. Er was nog wat discussie over het speeltempo, omdat er zo weinig belangstelling is. Help dit dilemma op te lossen en doe gewoon allemaal mee!

7 april 2021
- Op tweede paasdag waren slechts zes spelers opgestaan om online mee te doen. Door dit lage aantal vond Lichess het na drie rondes welletjes en stond Jan van Dam als beste starter bovenaan de lijst. Arnold en Jan Meringa volgden met evenveel bord- maar minder weerstandspunten. Clubavond 5 april.
- Bij het vluggeren waren er zelfs maar vijf spelers overgebleven. Die bevochten elkaar een uur lang fel, vooral in de chats. Danny was op alle fronten de beste, gevolgd door Jan Meringa en Paul. Blitz 5 april.

- Maandag 12 april proberen we het gewoon weer. Doe mee!

30 maart 2021
- Gisteravond waren er acht spelers die online meededen, waardoor er gelukkig weer zeven ronden gespeeld konden worden. Gert herhaalde zijn kunststukje van 11 januari jl. en werd knap eerste. Helemaal knap was zijn kraakheldere analyse achteraf waarom hij gewonnen had. Clubavond 29 maart.
- Bij het snelschaken werden André en Gast-Rob twee en drie achter de gebruikelijke winnaar Jan Meringa. Blitz 29 maart.

- Maandag 5 april is het tweede paasdag en tóch wordt er weer geschaakt. Doe mee! Danny zorgt voor eitjes. Tot dan, fijne paasdagen, blijf veilig en denk aan elkaar.

24 maart 2021
- Maandag was er gelukkig weer een mooie opkomst van tien spelers. André was in dit gezelschap de sterkste, nog voor Jan Meringa en Danny. Er was weer lekker veel strijd op de borden en het was gezellig. Clubavond 22 maart.
- Bij het snelschaken deden nog steeds acht mensen mee, wat echt beter is dan we gewend zijn. Jan Meringa haalde de meeste punten, voor Gast-Ton en Gert. Blitz 22 maart.

- Op maandag 29 maart om 20.05 uur spelen we weer. Help ons records te breken met het aantal deelnemers!

17 maart 2021
- Hopelijk heeft iedereen een verstandige keuze kunnen maken in het stemhokje. Zo niet, ga dan nog gauw even! Gelukkig was het maandagavonddebat vroeg op tv, waardoor het online schaken daar niet door geraakt hoefde te worden. Helaas was de opkomst toch niet heel goed. Daarom wisten we na vijf rondes al dat Jan Meringa de winnaar was, gevolgd door Paul en André. Danny kreeg dit keer wat minder punten binnen, maar wel veel bier. Clubavond 15 maart.
- Bij het snelschaken kwamen dezelfde spelers op één en twee, met Danny als nummer drie. Blitz 15 maart.

- Op maandag 22 maart om 20.05 uur start weer het volgende toernooitje. Doe mee!

12 maart 2021
- Het nieuwe online toernooi voor maandag 15 maart om 20.05 uur is weer aangemaakt. Doe mee! Als je nog niet eerder meegedaan hebt, moet je je wel even aanmelden voor het Koedijk team. Bij problemen met inloggen, neem contact op met Danny.

9 maart 2021
- Gisteravond was het met negen spelers weer redelijk goed bezet en gezellig. Danny was weer de sterkste, gevolgd door Paul en Jan Meringa. Clubavond 8 maart.
- Bij snelschaken speelde Paul de meeste potjes en haalde daarmee de meeste punten. Jan Meringa en Danny zaten hem met minder partijen op de hielen. Blitz 8 maart.

- Op maandag 15 maart spelen we weer om 20.05 uur. Het toernooi moet nog aangemaakt worden. De details volgen.

6 maart 2021
- We zijn alweer in maart en nog steeds hebben we geen idee wanneer er weer 'normaal' geschaakt kan gaan worden. We gaan dus nog even online verder, zo ook afgelopen maandag. De rangschikking was wel weer redelijk normaal: Danny als eerste, gevolgd door Jan Meringa en André. Wat niet normaal is, is dat Arnold vaak in de onderste regionen van de ranglijsten eindigt. Eigenlijk speelt hij de meeste partijen goed en vaak beter dan zijn tegenstanders, maar geeft ook vaak plotseling op. Houd vertrouwen in je spel Arnold, je kan veel meer punten halen. Clubavond 1 maart.
- In het blitzgedeelte kwam Paul met moeite bovendrijven en werden Jan Meringa en André ook hier twee en drie. Blitz 1 maart.

- Op maandag 8 maart om 20.05 uur spelen we gewoon weer. Doe nou mee!

- Afgelopen week hadden we weer een jarige, namelijk onze voorzitter. Ook nu kan ik om privacyredenen niet vertellen dat hij zeventig is geworden. Hans gefeliciteerd! Het feestje was gezellig, maar wel een beetje druk.

25 februari 2021
- Maandagavond slaagde een gezamenlijke poging om Paul te laten winnen. André en Gert volgden. Wat belangrijker is, is dat er dit keer tien mensen meededen! Dat was leuk, en nog meer is nog leuker! Clubavond 22 februari.
- Er waren iets minder deelnemers bij het blitzgedeelte, maar zeven is nog steeds best goed. Hier won Danny, gevolgd door Gert en Jan Meringa. Blitz 22 februari.

- Op maandag 1 maart om 20.05 uur start weer het volgende toernooitje. Doe mee!

21 februari 2021
- Afgelopen maandag was het even onduidelijk hoeveel mensen meededen. Arnold had zich ingeschreven, maar was er niet, en Jan Meringa had zich ingeschreven onder de naam Oenone, maar bleek vervolgens een nieuw account te hebben dat de naam draagt van een grot bij het eiland Staffa in de Hebriden-groep, maar ook de naam is van een ouverture van Felix Mendelssohn. O ja, Pink Floyd had er ook een liedje over. Gelukkig waren de technische problemen van Jan met zijn nieuwe account over en kon hij weer gewoon lekker schaken. Wel was tot het eind ook onduidelijk hoeveel partijen gespeeld zouden worden, maar na zes ronden bleek Danny tot winnaar uitgeroepen te zijn, gevolgd door de grot en Gert. Clubavond 15 februari.
- Bij het snelschaken werd Paul eerste, voor Danny en Jan van Dam. Blitz 15 februari.

- Op maandag 22 februari om 20.05 uur spelen we weer. Doe mee!

10 februari 2021
- Deze week gelukkig geen serverproblemen op maandagavond, maar helaas heeft Jan Meringa al wekenlang het probleem dat de partijen niet of niet volledig op zijn scherm verschijnen. Daardoor moest hij helaas al snel zijn deelname opgeven. Van de overgebleven acht spelers bleek Danny de sterkste te zijn, gevolgd door Hans en Paul. Hans blijft onveranderd sterk schaken na zijn maandenlange sabbatical, maar we vragen ons toch af wat zijn spelersnaam Baquette betekent: baguette = stokbrood en baquet = badkuip. Een broodkuip misschien? Clubavond 8 februari.
- Bij het snelschaken kon Jan Meringa gelukkig weer meedoen en eiste meteen ongeslagen de derde plek op. Gast-Ton en Danny gingen hem voor, maar speelden ieder wel twee partijen meer dan Jan. Blitz 8 februari.

- Op maandag 15 februari om 20.05 uur spelen we gewoon weer. Doe mee! Zie bij de voorgaande weken hoe je mee kan doen.

3 februari 2021
- De online avond ging maandag vreemd van start. Met een goede opkomst deze keer ging het toch mis, toen de Lichess-server tijdens onze tweede ronde crashte. Gelukkig duurde het niet heel lang en kon Danny een nieuw toernooi, met iets kortere tijden per partij, starten. Alle deelnemers hebben me wel met klem verzocht te vermelden dat Jan van Dam alleen aan kop stond op het moment dat de server ermee stopte.
- Bij het 'nieuwe' toernooi deed Paul het dit keer goed, gevolgd door Gast-Ton en Hans de Jong. Hans lijkt er geen last van te hebben dat hij een paar maanden niet geschaakt had. Heel knap. Clubavond 1 februari.
- Voor het blitz-gedeelte bleven helaas niet veel schakers hangen. Van de vier overgeblevenen was Gast-Rob de sterkste, met Gert en Danny als nummers twee en drie. Blitz 1 februari.

- Maandag 8 februari wordt er weer online geschaakt. Doe mee! Als je nog niet eerder meegedaan hebt, moet je je wel even aanmelden voor het Koedijk team. Bij problemen met inloggen, neem contact op met Danny.

- Morgen is Jan Rietveld jarig en bereikt dezelfde respectabele leeftijd als Jan Hettema! Gefeliciteerd Jan!

1 februari 2021
- Er zijn alweer twee weken voorbij gegaan zonder verslag op deze pagina van de online toernooitjes. Maar er is wel gespeeld!
- Op 18 januari was Jan Meringa bij het rapidgedeelte het beste, op de hielen gezeten door Gert en Gast-Guido. Clubavond 18 januari.
- Bij het blitzgedeelte won Paul en keken Gert en André van een afstandje toe. Blitz 18 januari.

- Op 25 januari was Danny de sterkste met rapid, gevolgd door Gert en Gast-Ton. Clubavond 25 januari.
- Bij het nog snellere schaken won André, weer gevolgd door Gert en Jan Meringa. Let even op de klasseringen van Gert de afgelopen twee weken. Hij heeft met verve de Zoetemelk-bokaal overgenomen van Paul. Blitz 25 januari.

- Vanavond, 1 februari om 20.05 uur, wordt er weer gespeeld! Wie zullen er voor en achter Gert in de top drie eindigen? Doe mee! Als je nog niet eerder meegedaan hebt, moet je je wel even aanmelden voor het Koedijk team. Bij problemen met inloggen, neem contact op met Danny.

- En, niet te vergeten, de afgelopen week hadden we weer een jarige: Sietse, gefeliciteerd! Weer kan ik uit het oogpunt van privacy de leeftijd niet verklappen, maar twee dagen na zijn geboorte braken in Zeeland en de Zuid-Hollandse eilanden de dijken door met catastrofale gevolgen.

12 januari 2021
- Misschien wat laat, maar iedereen de beste wensen voor dit nieuwe jaar! Waar ik ook een week te laat mee ben, is met het feliciteren van Jan Hettema vanwege zijn verjaardag. Om privacyredenen kan hier niet genoemd worden welke respectabele leeftijd hij heeft bereikt, maar als je het door vier deelt heb je nog steeds een mooi rond getal. Jan, alsnog van harte!

- Er zijn dit jaar inmiddels al twee Koedijk-online-avonden geweest. Op 4 januari was Jan Meringa weer eens de sterkste, gevolgd door Danny en Jan van Dam. En de enige reden dat Paul niet stijf onderaan eindigde was dat voor Gast-Guido de "avondklok" die avond net op tijd inging. Clubavond 4 januari.
- Bij het snelschaken was het een zeer select gezelschap. Hier was Danny de sterkste, knap gevolgd door Gert en Jan Meringa. Bij dit evenement wist Paul toch ook nog bij de eerste vier te eindigen. Blitz 4 januari.

- Gisteravond begonnen acht spelers aan het toernooi. Gast-Ronald was er, na behoorlijke gezondheidsproblemen, gelukkig ook weer bij, maar nam na de tweede ronde weer rust. Gert bewees zijn plek in de aanstormende jeugd en werd eerste, gevolgd door André en Paul. Clubavond 11 januari.
- Bij het blitzgedeelte kwam Gast-Rob ook nog even langs, maar helaas te kort om een rol van betekenis te spelen. Jan Meringa won, op korte afstand gevolgd door Danny, die op zijn beurt weer op grote afstand gevolgd werd door Paul. Blitz 11 januari.

Komende maandag 18 januari mogen de scholen nog niet open, maar we kunnen wel weer gewoon online schaken. Doe mee! Als je nog niet eerder meegedaan hebt, moet je je wel even aanmelden voor het Koedijk team. Bij problemen met inloggen, neem contact op met Danny."Nieuws" 2020
"Nieuws" 2019
"Nieuws" 2018
"Nieuws" 2017
"Nieuws" 2016
"Nieuws" 2015
"Nieuws" 2014
"Nieuws" 2013
"Nieuws" 2012
"Nieuws" 2011
"Nieuws" 2010
"Nieuws" 2009
"Nieuws" 2008