===============
Rouwkaart Dirk Slikker
===============


29 december
- Hopelijk heeft iedereen naar omstandigheden mooie kerstdagen gehad. Maak er een mooie jaarwisseling van en ik wens iedereen veel geluk in goede gezondheid voor 2021 en verder.

- Er is de afgelopen twee weken nog wel geschaakt! Op 21 december bleven Jan Meringa en Danny de verrassend goed spelende nieuwkomer Gast-Guido maar net voor. Maar bij het snelschaken was Gast-Guido verreweg de baas en werden André en Gert op fikse afstand tweede en derde.
- Gisteravond was het groepje helaas weer klein (bijvoorbeeld geen Gast-Guido) aanwezig). Bij het eerste gedeelte won Danny, gevolgd door de Jannen Meringa en Van Dam. Het snelschaken was ook een prooi voor Danny, die Paul en Gert het nakijken gaf.

- Volgend jaar wordt er ook geschaakt! Te beginnen op maandag 4 januari om 20.05 uur. Doe mee! Als je nog niet eerder meegedaan hebt, moet je je wel even aanmelden voor het Koedijk team. Bij problemen met inloggen, neem contact op met Danny.

16 december
- Gisteravond hebben we weer enkele clubgenoten in levende lijve kunnen treffen toen er door ons bestuur bij De Daalder een uitgifte was georganiseerd van kerststollen en -kransen, vergezeld van een sympathieke kerstboodschap. Bestuursleden, bedankt voor dit attente gebaar. En uiteraard hopen we allemaal dat het niet te lang meer duurt voor we weer normaal tegenover elkaar, met echte schaakstukken, de clubpartijtjes kunnen spelen.

- Tot het zover is, wordt er op de maandagavonden nog volop online geschaakt. Zo ook afgelopen maandag. Danny was de beste van de acht deelnemers, gevolgd door de online-tijgers Arnold en Gert. Opvallend was deze keer de deelname van Gast-Guido, van Opening '64, die snel een partijtje won van de toernooiwinnaar van vorige week voor hij weer afscheid nam met de mededeling dat hij nog huiswerk moest maken... Clubavond 14 december.
- Bij het snelschaken was André ontketend. Zonder ook maar één partijtje te verliezen werd hij eerste, op ruime afstand gevolgd door Jan Meringa en Gast-Ton. Blitz 14 december.

- De editie van komende maandag 21 december is door Danny toepasselijk het kersttoernooi genoemd. Doe mee! Als je nog niet eerder meegedaan hebt, moet je je wel even aanmelden voor het Koedijk team. Bij problemen met inloggen, neem contact op met Danny.

8 december
- Gisteravond bleef het deelnemersaantal toch op zeven steken, ondanks de voortreffelijke promotie door Gert. Het voetbal zal wel weer de spelbreker zijn geweest (Keukenkampioen-divisie: Jong Ajax - FC Eindhoven 1-1 en Excelsior - FC Volendam 2-3, winst voor Volendam door een late treffer van Boy Deul). Het hielp ook niet dat Paul een beetje laf aan de zijlijn bleef zitten kijken. In positieve zin opvallend waren de partijen van Arnold, na enkele weken afwezigheid gelukkig er weer bij, en van Gert. Arnold begon met een bye, won vervolgens van Gast-Ton, gaf volgens de kenners te vroeg op tegen Jan van Dam en speelde daarna een prachtig scherpe partij tegen Gert. Gert wist dit duel te winnen en werd dit toernooi alleen door Jan van Dam op remise gehouden. Gert was dan ook met 4,5 uit 5 de terechte winnaar van het toernooi, hiermee bewijzend dat de aanstormende jeugd het goed doet in dit soort toernooitjes. Clubavond 7 december.
- Bij het snelschaken nam Paul de plaats in van Arnold, waarmee ook hierbij zeven deelnemers waren. Jan Meringa was weer de beste, gevolgd door Paul en Gast-Ton. Blitz 7 december.

- Voor maandag 14 december staan er ook in de Keukenkampioen-divisie geen wedstrijden op de kalender, dus er is geen goede reden meer om niet mee te komen schaken. Als je nog niet eerder meegedaan hebt, moet je je wel even aanmelden voor het Koedijk team. Bij problemen met inloggen, neem contact op met Danny.

- Het Tata-schaaktoernooi gaat door! Weliswaar zal de opzet iets kleiner zijn dan vorige jaren: het grootmeestertoernooi met veertien deelnemers zal plaatsvinden tussen 15 en 31 januari. Er zal geen challengers- of amateurtoernooi zijn.

3 december
- Afgelopen maandag waren er zeven deelnemers online, van wie er vier op de ledenlijst van Schaakgroep Koedijk staan. Dat kan toch beter? Dankzij Gert en onze secretaris hebben inmiddels alle leden kunnen lezen hoe leuk het is om mee te doen en elkaar, zij het alleen digitaal, weer te kunnen spreken. Daarbij komt dat met het huidige groepje de spanning er vooral in zit wie er na Jan Meringa tweede wordt...
Kom gewoon eens kijken! Meedoen hoeft (nog) niet eens. Proef de sfeer en bedenk dat dit op het ogenblik het dichtste bij echt schaken komt voorlopig. Die rotziekte houdt ons nog wel een tijdje weg van wat tot afgelopen maart normaal was.

- En helaas worden steeds meer mensen rechtstreeks getroffen, dus voor bijna iedereen ook familie, vrienden en bekenden. Beterschap Rob.

- Dan de uitslagen. Wie de winnaar van beide toernooitjes was had ik al genoemd. Bij het eerste deel werden André en Danny tweede en derde. Clubavond 30 november.
- Bij het vluggeren nam Paul de plaats in van Gast-Siem, maar kon - net uit het ziekenhuis - geen potten breken. Gast-Ton en Gert volgden de winnaar op gepaste afstand. Blitz 30 november.

Op maandag 7 december om 20.05 uur verwachten we een grote aanloop van deelnemers. Dat is geen enkel probleem, want hoe meer mensen meedoen hoe makkelijker er zeven ronden ingedeeld kunnen worden. Doe mee! Als je nog niet eerder meegedaan hebt, moet je je wel even aanmelden voor het Koedijk team. Bij problemen met inloggen, neem contact op met Danny.

26 november
- Afgelopen maandag begonnen zes mensen aan het Koedijk online toernooitje, maar vanaf de tweede ronde kwam ook Gast-Siem daarbij en konden er zes rondes gespeeld worden. Danny werd wederom eerste, gevolgd door Jan Meringa en André. Clubavond 23 november.
- Het vluggeren kon Gast-Siem niet bekoren, dus daarin bleven weer zes mensen over. Jan Meringa won overtuigend, op flinke afstand gevolgd door Jan van Dam en Paul. Blitz 23 november.

- Op maandag 30 november kan er weer gespeeld worden. Doe mee! Als je nog niet eerder meegedaan hebt, moet je je wel even aanmelden voor het Koedijk team. Bij problemen met inloggen, neem contact op met Danny.

- Uiteraard hopen we allemaal dat er binnenkort weer veilig geschaakt kan worden in De Daalder. Zolang dat nog niet zo is, kunnen we dankzij Danny toch elkaar virtueel treffen en potjes schaken. Via deze pagina is al vaak opgeroepen om te komen ervaren hoe leuk dat is. Maar, om dat nog eens extra en goed te illustreren heeft Gert een enthousiasmerend stuk geschreven om meer mensen te overtuigen van het plezier wat hiermee gepaard gaat. Lees zijn mooie bijdrage - nieuws uit de chatbox - hier!

18 november
- Er deden maandagavond negen schakers mee online. Dat is beter dan de vorige keren, maar meer is nog leuker! Danny werd eerste, op de hielen gezeten door een steeds beter spelende Gert en Jan Meringa. Clubavond 16 november.
- Bij het vluggeren daarna was Gast-Ton weer de beste, voor Jan Meringa en Paul. Blitz 16 november.

- Maandagavond 23 november om 20.05 uur is er weer een online toernooi. Doe mee! Danny doet erg zijn best om in deze moeilijke tijd het schaken bereikbaar te houden voor leden van onze vereniging en bekenden daarbuiten. Als je nog niet eerder meegedaan hebt, moet je je wel even aanmelden voor het Koedijk team. Bij problemen met inloggen, neem contact op met Danny.
- Gast-Ton heeft ook een uitnodiging uit laten gaan naar ons om op dinsdag mee te doen aan het online toernooi van De Waagtoren. Kijk op hun site voor de juiste link.

- Bij Lichess heeft Danny ook een forum aangemaakt voor de deelnemers in het Koedijk-team. Afgelopen week heeft hij nog een 'draadje' aangemaakt over valsspelen. Kijk ook eens naar deze mooie mogelijkheid om contact te houden en nieuws en/of meningen uit te wisselen.

15 november
- Afgelopen maandag begonnen negen schakers aan het online toernooi. Danny was na (gelukkig weer eens) zeven ronden de sterkste, gevolgd door André en Paul. Clubavond 9 november.
- Daarna werd er weer 45 minuten gesnelschaakt door acht deelnemers. Gast-Ton liet zich in de eerste ronde verschalken door Gert, maar won daarna zes partijen achter elkaar en werd weer eerste. Paul en Jan Meringa volgden. Blitz 9 november.

Morgenavond, 16 november om 20.05 uur, begint het volgende online toernooi. Doe mee! Als je nog niet eerder meegedaan hebt, moet je je wel even aanmelden voor het Koedijk team. Bij problemen met inloggen, neem contact op met Danny.

3 november
- Gisteravond waren er gelukkig weer acht deelnemers, onder wie Gast-Siem en Gast-Ronald, aan het online schaken, waarna Lichess 'slechts' één ronde eerder dan gepland het toernooi beëindigde. Danny won deze keer, gevolgd door André en de zeer sterk spelende Arnold. Clubavond 2 november.
- Daarna schaakten we weer als vanouds een uur snel. Van de zes overgebleven spelers haalde Paul dit keer de meeste punten, gevolgd door Gert en Danny. Blitz 2 november.

- We schaken maandag 9 november om 20.05 uur gewoon weer. Doe gewoon mee! We kunnen de komende weken sowieso niet in De Daalder schaken en dit kost niets! Danny doet zijn best om het spelen voor iedereen mogelijk te maken en het is bovendien leuk. Iedereen blundert erop los en niemand gaat af. Als je nog niet eerder meegedaan hebt, moet je je wel even aanmelden voor het Koedijk team. Bij problemen met inloggen, neem contact op met Danny.

31 oktober
- Maandagavond 26 oktober vonden slechts zes mensen de weg naar het online schaken. Toen na drie rondes Paul onderaan stond en Jan van Dam helemaal bovenaan, was Lichess zo in verwarring dat het toernooi gestopt werd en naast Jan Gast-Siem en Danny op het podium verschenen. Clubavond 26 oktober.
- Bij het iets snellere schaken daarna was het ook niet druk en werd Gast-Ton eerste, ondanks dat hij later instapte. Jan Meringa en Danny volgden. Blitz 26 oktober.

- Maandag 2 november om 20.05 uur, wordt er weer geschaakt. Doe mee! Ook deze keer moet er een wachtwoord worden ingevuld. Danny heeft dat weer aan alle leden van het online team laten weten. Als je nog niet eerder meegedaan hebt, moet je je wel even aanmelden voor het Koedijk team. Bij problemen met inloggen, neem contact op met Danny.

20 oktober
- Gisteravond scoorde Danny online alleen in de eerste ronde een remise tegen Arnold, maar won vervolgens alles. De tweede en derde plaats werden opgeëist door Jan Meringa en Gert. Clubavond 19 oktober.
- Daarna werden weer een uur lang snelle partijtjes gespeeld. Hier won Jan Merina, gevolgd door Paul en Gast-Ton. Laatstgenoemde had maar weinig potjes nodig om een podiumplek te bemachtigen. Blitz 19 oktober.

- Volgende week, maandag 26 oktober om 20.05 uur, wordt er weer geschaakt. Doe mee! Ook deze keer moet er een wachtwoord worden ingevuld. Danny heeft dat weer aan alle leden van het online team laten weten. Als je nog niet eerder meegedaan hebt, moet je je wel even aanmelden voor het Koedijk team. Bij problemen met inloggen, neem contact op met Danny.

13 oktober
- Alle leden van Schaakgroep Koedijk hebben vanavond een e-mail van de secretaris ontvangen waarin als belangrijkste zin staat:
"De persconferentie door Mark Rutte en Hugo de Jonge van vanavond heeft tot gevolg dat wij (het bestuur) besloten hebben de interne competitie TOT NADER ORDER stil te leggen." We zullen elkaar dus helaas voorlopig niet treffen in De Daalder. Hopelijk duurt het niet te lang, maar tot die tijd (en verder): respecteer de maatregelen en blijf gezond!

13 oktober
- Gisteravond speelden weer acht enthousiastelingen online, onder wie Gast-Ton (nee niet Gaston). Ton Fasel noemt zich online 'De_Rommelaar', maar liet zich met een intimiderende 7 uit 7 tot winnaar van de avond kronen, op afstand gevolgd door Danny en Gert. Clubavond 12 oktober.
- Bij de vlugge partijtjes van deel twee deed Ton niet meer mee en was André de beste, gevolgd door Paul en Danny. Blitz 12 oktober.

- Volgende week, maandag 19 oktober om 20.05 uur, wordt er weer geschaakt. Doe mee! Ook deze keer moet er een wachtwoord worden ingevuld. Danny heeft dat weer aan alle leden van het online team laten weten. Als je nog niet eerder meegedaan hebt, moet je je wel even aanmelden voor het Koedijk team. Bij problemen met inloggen, neem contact op met Danny.

11 oktober
- De webmaster heeft verzaakt om na het online schaken van afgelopen maandag de site bij te werken (door drukte, maar die smoes kennen we natuurlijk allemaal al). Voor straf zal hij morgenavond niet meedoen. Hierbij alsnog de achtergehouden informatie: Jan Meringa was weer met afstand de beste, zodanig dat Lichess het na 5 rondes weer welletjes vond en een eindstand liet zien. Gert en Paul hobbelden op gepaste afstand achter Jan aan. Clubavond 5 oktober.
- Na dit machtsvertoon van Jan deden dit keer alle acht deelnemers ook weer mee met een vluggertjestoernooitje en, wat een verrassing, daarin werd Jan Meringa de winnaar. Paul en Jan van Dam zaten hem dit keer wel iets dichter op de hielen. Blitz 5 oktober.

- Morgenavond, maandag 12 oktober om 20.05 uur, wordt er weer geschaakt. Doe mee! Ook deze keer moet er een wachtwoord worden ingevuld. Danny heeft dat weer aan alle leden van het online team laten weten. Als je nog niet eerder meegedaan hebt, moet je je wel even aanmelden voor het Koedijk team. Bij problemen met inloggen, neem contact op met Danny.

30 september
- Er waren maandagavond 28 september 7 deelnemers aan het online schaken en Jan Meringa was de beste, gevolgd door Ron en Paul. Clubavond 28 september.
- Op maandag 5 oktober wordt er weer geschaakt. Doe mee! Ook deze keer moet er een wachtwoord worden ingevuld. Danny heeft dat weer aan alle leden van het online team laten weten. Als je nog niet eerder meegedaan hebt, moet je je wel even aanmelden voor het Koedijk team. Bij problemen met inloggen, neem contact op met Danny.

28 september
- Belangrijk bericht van het bestuur:

Beste Clubgenoot,

In verband met de zojuist door premier Rutte aangekondigde maatregelen in verband met het Coronavirus, wordt met onmiddellijke ingang de interne competitie stilgelegd. In het bijzonder raakt de sluitingstijd van de horeca ( 22.00 uur) onze clubactiviteiten.

Er is dus geen schaken op: dinsdag 29 september (morgen dus), 6 oktober, 13 oktober en 20 oktober.

Tot zover dit spoedbericht. 


Met vriendelijke groet,
Namens Schaakgroep Koedijk,

Hans de Jong
Secretaris/penningmeester25 september
- Na de vierde ronde heeft Hans de Jong met een remise zijn leidende positie versterkt in de A-groep en kon met een gerust hart op vakantie gaan. Hij gaat samen met Arnold Koorn en Rob Broertjes nu ook aan de leiding in de alternatieve competitie. In de B-groep is Rob Broertjes alleen aan kop gekomen, Harry Koldijk speelde niet. (uitslagen - Interne Competitie 2020-2021 -  Alternatieve Competitie)
- Aan het eind van de speelavond is geloot voor de bekercompetitie. Zoals voor het begin van het seizoen aangekondigd, zijn de leden die dit seizoen een voorlopige 'time-out' hebben genomen ook in de loting meegenomen. Dat zijn inmiddels acht leden, omdat Eddy de Wit ook heeft besloten voorlopig niet meer te komen schaken. Er is daarom een geplaatste loting gedaan, waarbij in iedere groep iemand met een 'time-out' is gekomen. De groepen zijn klein, dus er kunnen vooralsnog erg weinig partijen in de voorrondes gespeeld worden. Die worden dan ook niet op zeer korte termijn ingepland. (Renotherm-Cup)

- Op maandagavond 21 september werd er weer online gespeeld waarbij Paul Roomer dit keer de meeste punten haalde, gevolgd door Danny Stoop en Gert Kalkhoven. Clubavond 21 september.
- Maandag 28 september zal er weer in rondes gespeeld worden op veler verzoek. Doe mee!

20 september
- Het voorlopige programma voor dinsdag 22 september. Lees svp ook even de mededeling bovenaan die pagina.

16 september
- Na de derde speelavond heeft Hans de Jong de leiding genomen in de A-groep. Zijn directe concurrent Jan van Dam speelde en won in de alternatieve competitie, waarin hij nu ook alleen aan de leiding gaat. In de B-groep leiden Harry Koldijk en Rob Broertjes met 2 punten, maar alleen Harry heeft een 100%-score tot nu toe. (uitslagen - Interne Competitie 2020-2021 -  Alternatieve Competitie)

- Komende maandag 21 september kan er weer online meegespeeld worden als je bent aangemeld voor het Koedijk team. Afgelopen maandag was veel te rustig. Laat dit mooie initiatief niet doodbloeden en doe mee!

14 september 2020
- Het programma voor dinsdag 15 september is alweer veranderd. Blijf de site in de gaten houden. Het zijn steeds voorlopige indelingen!
- Na de eerste twee speelavonden gaan in de A-groep Jan van Dam en Hans de Jong met ieder 2 punten aan de leiding. In de B-groep leidt het drietal Rob Broertjes, Sietse Spoelstra en Mieke Clausen met 1,5 punt. (uitslagen - Interne Competitie 2020-2021 -  Alternatieve Competitie)

- De online schakers hadden een korte avond. Danny was de sterkste na vier ronden. Clubavond 14 september.

13 september 2020
- Het voorlopige programma voor dinsdag 15 september.
- De uitslagen van de afgelopen twee weken staan wel op de site, maar omdat ik vandaag teruggekomen ben van vakantie is het nog niet gelukt om standen te publiceren. Dat probeer ik zo spoedig mogelijk te doen.

- Morgenavond, maandag 14 september, kan er weer online meegespeeld worden als je bent aangemeld voor het Koedijk team.
- De uitslagen van de edities van de afgelopen twee weken, met een prominente rol voor Gert (een keer tweede en twee keer eerste):
        - Online toernooi 31 augustus
        - Blitz 31 augustus
        - Online toernooi 7 september

26 augustus 2020
- Gisteravond was er voor het eerst sinds 10 maart jl. weer een verenigingsavond van onze schaakgroep in De Daalder. Er werden twee rapidpartijtjes gespeeld, tegen dezelfde tegenstander, om te ervaren hoe er voorlopig geschaakt moet gaan worden met de genomen maatregelen. Daarna was er gelegenheid om vragen te stellen, die de voorzitter namens het bestuur beantwoordde. Aan het eind kreeg iedereen de tip om voor de volgende keren het clubprotocol nog eens goed door te nemen. Lees dat hier.
- Dinsdag 1 september gaat de interne competitie weer van start. Omdat Paul de eerstkomende twee weken op vakantie zal zijn, neemt Jan van Dam het competitieleiderschap waar. Afzeggingen kunnen tot morgen (donderdag 27 augustus) 18.00 uur nog bij Paul gedaan worden. Daarna graag (op tijd) een e-mail naar Jan. (Klik op zijn naam om een e-mail te sturen)
- Omdat de webmaster samen met de competitieleider op vakantie gaat, zullen uitslagen en standen helaas pas na 14 september op de website te zien zijn.

- Eergisteren werd er voor het eerst op de maandagavond online geschaakt in de Koedijk online-toernooien. Danny liet deze keer iedereen zijn hielen zien. Zijn overmacht was zo overweldigend, dat het toernooi er vanzelf een ronde eerder mee stopte. De afstand tot nummer twee en drie (André en Arnold) was al te groot. Clubavond 24 augustus.
- Ook in het blitzgedeelte was Danny ongenaakbaar. Hier bleef hij Jan Meringa en Paul met gemak voor. Blitz 24 augustus.
Voor maandag 31 augustus staat het volgende online toernooi weer klaar. Ook deze keer moet er een wachtwoord worden ingevuld. Danny heeft dat weer aan alle leden van het online team laten weten. Als je nog niet eerder meegedaan hebt, moet je je wel even aanmelden voor het Koedijk team. Bij problemen met inloggen, neem contact op met Danny.


19 augustus 2020
- Gisteravond was voorlopig het laatste online toernooitje van Danny op dinsdag. Maar,... goed nieuws! de echte fanatiekelingen kunnen van af komende week op maandagavond mee gaan doen. Maandag 24 augustus.
- Het eerste toernooitje was gisteren niet erg druk bezocht. Misschien dat daarom Paul dit keer de eerste prijs kon halen, gevolgd door Arnold en Jan Meringa. Clubavond 18 augustus.
- Het blitz-toernooitje daarna had één deelnemer meer. Daarin was Jan Meringa weer de beste, gevolgd door Paul en Gert. Blitz 18 augustus.

13 augustus 2020
- Danny heeft weer een toernooi klaargezet voor dinsdag 18 augustus. Of het daarna een vervolg krijgt als ook het schaken in De Daalder weer begint, wordt later besloten. Kom dinsdag in ieder geval gezellig meedoen! Volgens Danny wordt er door iedereen sterk geschaakt, dus het is de moeite waard om mee te maken. Ook deze keer moet er een wachtwoord worden ingevuld. Danny heeft dat weer aan alle leden van het online team laten weten. Als je nog niet eerder meegedaan hebt, moet je je wel even aanmelden voor het Koedijk team. Bij problemen met inloggen, neem contact op met Danny.

12 augustus 2020
- Het protocol veilig schaken van Schaakgroep Koedijk is hier te lezen. Ik zal het later op een duidelijke plaats in het menu opnemen.

- Bij het online toernooi gisteravond was Jan Meringa weer ongenaakbaar. Danny en André volgden. Clubavond 11 augustus. In het blitztoernooitje daarna was Ron de sterkste van de vier die het in de warmte nog aandurfden verder te schaken. Blitz 11 augustus.
- Een nieuw toernooi voor 18 augustus is nog niet aangemaakt. Als dat er is zal ik het hier weer aankondigen.

6 augustus 2020
- Er is dinsdagavond geschaakt, met Dirk nadrukkelijk in gedachten en in de gesprekken. Voor de uitslagen zie clubavond 4 augustus en blitz 4 augustus.
- Dinsdagavond 11 augustus zal er ook weer geschaakt worden. Dit keer is er een wachtwoord nodig. Danny heeft dat aan alle bekende deelnemers laten weten. Als je nog niet eerder meegedaan hebt, moet je je wel even aanmelden voor het Koedijk team. Bij problemen met inloggen, neem contact op met Danny.

4 augustus 2020
- Met veel verdriet moet ik helaas laten weten dat Dirk Slikker vanmorgen vroeg op 65-jarige leeftijd is overleden. In november vorig jaar werd longkanker bij Dirk geconstateerd, waarvan hij niet wilde dat daar ruchtbaarheid aan werd gegeven. Enkele maanden geleden kregen Evelien en hij het bericht dat de chemo- en immunotherapie geen effect hadden gehad. Afgelopen nacht is dus een einde aan de ongelijke strijd gekomen. Dirk zal verschrikkelijk gemist worden bij ons clubje waarvoor hij vele jaren door zijn inzet en vooral als mens zoveel heeft betekend. Wij wensen Evelien, familie en vrienden veel sterkte bij het verwerken van dit verschrikkelijke verlies.

29 juli 2020
- Drs B. heeft weer tijd om te schaken en dat hebben we geweten. In een veld van slechts zeven deelnemers was hij de sterkste, gevolgd door Danny en André. Clubavond 28 juli. Opvallend genoeg deden in het vervolgtoernooi twee meer mensen mee, maar dat deerde Brian niet. Hij won weer, gevolgd door de Jannen Meringa en Van Dam. Blitz 28 juli.
- Jullie raden het al, ook op dinsdag 4 augustus worden er weer 7 ronden geschaakt vanaf 20.05 uur. Net als gisteren partijtjes van 7 minuten per persoon en 3 seconden per zet erbij. Doe mee! Als je nog niet eerder meegedaan hebt, moet je je wel even aanmelden voor het Koedijk team. Bij problemen met inloggen, neem contact op met Danny.

22 juli 2020
- Ook tijdens een pandemie is er soms een reden voor een feestje: Brian Möllenkamp, u weet wel de zoon van, heeft vorige week zijn masterstudie econometrie (een discipline van de economische wetenschap die opereert op het snijvlak van economie en wiskunde; ingewikkeld dus) voltooid! Hij wil voortaan Drs. B. genoemd worden. Brian, gefeliciteerd!

- Gisteravond was André Buter met een voortreffelijke score van 6 uit 7 de onbedreigde winnaar. Jan Meringa en Danny Stoop volgden op gepaste afstand en zes anderen deden ook mee. Clubavond 21 juli. Zes van die negen, aangevuld met de trotse vader Möllenkamp, gingen daarna nog drie kwartier lang blitzpartijtjes spelen. Hierbij was Jan Meringa weer de sterkste, gevolg door Ron en Paul. Blitz 21 juli.
- Ook op dinsdag 28 juli worden er weer 7 ronden geschaakt vanaf 20.05 uur. Net als gisteren partijtjes van 7 minuten per persoon en 3 seconden per zet erbij. Doe mee! Als je nog niet eerder meegedaan hebt, moet je je wel even aanmelden voor het Koedijk team. Bij problemen met inloggen, neem contact op met Danny.

15 juli 2020
- Aan de clubavond van gisteravond deden dit keer tien schakers mee. Danny had alles weer onder controle en kwam als winnaar uit de bus.Jan Meringa eindigde als tweede en Gert Kalkhoven als derde. clubavond 14 juli. Vijf die-hards gingen daana nog blitzen. Daarbij toonde Jan Meringa zich de sterktste. Blitz 15 juli.
- Voor 21 juli staat het toernooitje alweer klaar. 7 minuten met 3 seconden per zet, aanvang 20.05 uur. clubavond 21 juli
Doen! Als je nog niet eerder meegedaan hebt, moet je je wel even aanmelden voor het Koedijk team. Bij problemen met inloggen, neem contact op met Danny.

9 juli 2020
- Zoals enkelen zullen hebben gemerkt, deden de links in mijn bericht hieronder het oorspronkelijk niet. Omdat ik direct na het plaatsen naar mijn werk vertrokken was, kon ik daar niet direct iets aan doen. Gelukkig let Dirk nog steeds goed op en heeft het euvel diezelfde ochtend nog hersteld. Hartelijk dank Dirk!
- De komende week is uw webmaster even het land uit. De uitslagen van komende dinsdag en de aankondiging voor de daaropvolgende clubavond zullen daarom pas in het weekend van 18/19 juli geplaatst worden. Ik wens iedereen die dinsdag (weer) meedoet veel plezier en succes.

8 juli 2020
- We mochten ons verheugen op maar liefst veertien deelnemers bij ons online toernooitje! Nieuwkomers waren Ron Möllenkamp, Gast-Ton (Fasel) en Gast-Ronald (Kamps). Ook John Beerends deed weer mee na een uitgebreide trainingspauze in Friesland. Verder heeft Gast-Siem (van der Vliet) zich bij de groep gevoegd, maar deed gisteravond nog niet mee. De winnaar was wederom de ijzersterke Jan Meringa, gevolgd door Danny en Paul die ook geen verliespartij lieten aantekenen. (clubavond 7 juli)
- Na dit toernooitje besloten acht van de veertien spelers nog tot een 'tweede helft' met nog snellere partijen. Ook daarin was Jan Meringa de sterkste, zij het dit keer op weerstandspunten. Paul en Danny volgden op plaats twee en drie. (de tweede helft 7 juli)
- Volgende week, dinsdag 14 juli on 20.05 uur, is er uiteraard weer gelegenheid om mee te spelen. De speelduur is weer anders, vijf minuten per persoon en zeven (!) seconden per zet erbij. Tijd genoeg dus om mooie partijen te spelen. Doen! Als je nog niet eerder meegedaan hebt, moet je je wel even aanmelden voor het Koedijk team. Bij problemen met inloggen, neem contact op met Danny.

1 juli 2020
- Ook deze keer waren er maar acht deelnemers tijdens de online clubavond actief. Deze groep is wel zo enthousiast dat de meesten na het eerste toernooi nog eens drie ronden bleven schaken. In het 'hoofdtoernooi' was Jan Meringa de ongenaakbare winnaar met een 100%-score. Danny en Gast-Rob volgden op gepaste afstand. (clubavond 30 juni).
- In het vervolgtoernooi, 'de tweede helft', haalden Jan Meringa, Danny en Gast-Rob alle drie 2 uit 3, maar werd Danny op basis van weerstandspunten de winnaar. (De tweede helft)

- De online Koedijktoernooitjes blijven in principe de hele zomer doorgaan, dus ook dinsdag 7 juli wordt er weer gespeeld. Dit keer zullen de partijen een langere speelduur van 10 minuten per persoon per partij hebben, wat voor sommigen misschien een reden is om wel (weer) mee te komen doen. Meld je aan! Als je nog niet eerder meegedaan hebt, moet je je wel even aanmelden voor het Koedijk team. Bij problemen met inloggen, neem contact op met Danny.

24 juni 2020
- Gisteravond waren er helaas maar acht deelnemers bij het 'clubavondonlinetoernooitje' en had Danny na zeven rondes de meeste punten, gevolgd door Paul en Jan Meringa. (clubavond 23 juni)
- Ook voor komende dinsdag, 30 juni, staat het volgende toernooitje alweer klaar. Meld je aan! Als je nog niet eerder meegedaan hebt, moet je je wel even aanmelden voor het Koedijk team. Bij problemen met inloggen, neem contact op met Danny.

17 juni 2020
- Ik denk dat alle leden en vrienden van Schaakgroep Koedijk het met mij, de nieuwe webmaster Paul, eens zullen zijn dat Dirk minstens nog eens twintig jaar de website had mogen verzorgen. Hij heeft er een mooi, compleet en informatief geheel van gemaakt en met ijzeren discipline zorgde hij er altijd voor dat alle uitslagen, standen en alle overige informatie snel werden bijgewerkt. In die rol is hij bijvoorbeeld ook een belangrijke factor geweest in het functioneren van de interne competitieleiders door de jaren heen.
Het spijt me enorm dat hij om gezondheidsredenen heeft besloten om mij te vragen het stokje over te nemen. Dirk, ik wens je alle sterkte de komende tijd en ik zal proberen de kwaliteit van jouw werk te benaderen.
Ik ben niet van plan op korte termijn veel aan te passen aan het uiterlijk en de structuur van de website. Als er echter leden met suggesties of ideeën zijn, verneem ik die uiteraard graag.

- Gisteravond hebben we weer met zijn elven een online toernooitje over 10 rondes gespeeld. Dit keer had Paul Roomer het meeste geluk en werd gevolgd door Jan Meringa en André Buter. (clubavond 16 juni)
- Ook volgende week, op dinsdag 23 juni, kan er weer gespeeld worden. Hoe meer deelnemers, hoe leuker het wordt! Als je nog niet eerder meegedaan hebt, moet je je wel even aanmelden voor het Koedijk team. Bij problemen met inloggen, neem contact op met Danny.

14 juni 2020
- Met ingang van heden heeft Schaakgroep Koedijk een nieuwe webmaster, Paul Roomer. (Webmaster)

10 juni 2020
- Voor de clubavond van 16 juni staat het volgende on-line toernooi klaar. Clubavond 16 juni. Doe mee! Wel even Aanmelden Koedijk team, voor zover nog niet gedaan. Bij problemen met inloggen, neem contact op met Danny.
- Op het toernooitje van gister mochten we ons o.a. verblijden op de aanwezigheid van good old Erik Jostmeijer. Ook hij kon niet voorkomen dat Danny weer met de eerste plaats aan de haal ging, voor Jan Meringa en Gast-Rob.(clubavond 9 juni)

3 juni 2020
- Voor de clubavond van 9 juni heeft Danny al weer een toernooitje klaargezet. Kom ook lekker meedoen! (clubavond 9 juni) Wel even Aanmelden Koedijk team, voor zover nog niet gedaan. Bij problemen met inloggen, neem contact op met Danny.
- Bij het on line toernooi op de clubavond van gister vond Lichess het na vijf rondjes wel mooi geweest en gaf een eindstand. Daar was Danny eerste voor André en Dirk. Clubavond 2-6. Daarna zette Danny voor de liefhebbers vlug nog een toernooitje klaar. Hier haalde hij vijf uit vijf, voor Gert, die in een mum van tijd bij Koedijk schaken heeft geleerd en Gast-Rob. (Clubavond 2 juni 2)

2 juni 2020
- Helaas waren er maar vier deelnemers aan het Random toernooitje van gisteravond. Reden voor Danny om het (voorlopig) maar niet meer te organiseren. In stijl won hij natuurlijk wel het toernooitje. Random 1-6.
Nu maar hopen dat op de clubavond meer belangstelling is. (Clubavond 2-6). Wel even Aanmelden Koedijk team, voor zover nog niet gedaan. Bij problemen met inloggen, neem contact op met Danny.

27 mei 2020
- Maandag 1/6 20.15 uur kun je weer Random Schaken, 5+1 (Random 1-6) en op de clubavond van 2-6 is er een toernooitje 11 ronden 5+3. (Clubavond 2-6). Wel even Aanmelden Koedijk team, voor zover nog niet gedaan. Bij problemen met inloggen, neem contact op met Danny.
- Op de clubavond kwam Danny bovendrijven in het door hemzelf opgezette toernooi. Hij gaf in 7 partijen slechts en halfje kado en eindigde voor Gast-Rob en Paul. Clubavond 26 mei 2020

22 mei 2020
- a.s. maandag 25 mei kun je weer gezellig on line Random schaken : Random 25 mei, wachtwoord Robert (Hoofdlettergevoelig), 20.15 uur, 5min pp +1.
- Op de clubavond van 26 mei is er weer een zwitsers toernooi voor de leden van Schaakgroep Koedijk. Aanvang 20 uur, 5 min pp + 10: Clubavond 26 mei 2020. Voor zover je het niet gedaan hebt moet je je nog even aanmelden bij: Aanmelden Koedijk team. Bij problemen met inloggen, neem contact op met Danny.

20 mei 2020
- Op de clubavond van gister had Danny een Zwitsers toernooi georganiseerd. Er waren elf deelnemers. Hoewel niet iedereen even blij was met het speeltempo liep het toernooitje vlotjes. Pink Floyd adept Jan Meringa was wel in zijn sas met het tempo en liet iedereen zijn hielen zien. Danny werd ongeslagen tweede op een halfje en Gast-Rob werd derde: clubavond 19 mei 2020

17 mei 2020
- Op de a.s. clubavond van dinsdag is het On line toernooi, 10 min, geen incr.: clubavond 19 mei 2020. Bij problemen met inloggen, neem contact op met Danny.
- a.s. Maandag 18 mei 20.15 uur kun je meedoen aan een randomchess toernooi 5 min + 1 pp. Aanmelden op random 18 mei, met als (hoofdlettergevoelig) wachtwoord: Robert.

15 mei 2020
- Deelnemers aan de on line toernooien van Koedijk moeten zich even aanmelden voor het Koedijk team, dan kan Danny ook Zwitsers indelen: Aanmelden Koedijk team.

13 mei 20120
- Het on line toernooi van gisteravond verliep niet zonder probleempje. Danny wist alle spelers tot pauzeren te manen en toen beschouwde het toernooi zich als beëindigd. Paul was koploper, Gast Rob 2 en Andre 3. Clubavond 12 mei 2020.
Danny was niet voor een gat te vangen en er stond snel weer een nieuw toernooi klaar: Clubavond 12 mei 2. Hier was Andre weer de sterkste, voor Paul en Jan M.

10 mei 2020
- Danny heeft voor de komende clubavond van 12 mei 2020 een nieuw on line toernooi klaargezet, met een speeltijd van 10 min pp pp., aanvang 20.00 uur: Clubavond 12 mei 2020. Hoe je kunt inloggen en wat het hoofdlettergevoelige wachtwoord is kun je terugvinden in de toegezonden mail of opvragen bij: Danny.

6 mei 2020
- Op de ratinglijst per 1 mei wint Arnold Koorn 27 punten. Ook John Fokke en Wim Voet sprokkelden er wat punten bij. (rating Koedijk)
- Ook de Adlerskalender (eeuwige ranglijst) is weer bijgewerkt.
- Op de On Line Clubavond van gister werd Willem Punt winnaar voor André en Danny. clubavond 5 mei 2020

4 mei 2020
- Alvast een mooie Bevrijdingsdag gewenst. Bij het on line toernooi van afgelopen dinsdag werd Danny winnaar, voor Paul Roomer en Jan Meringa. Op 5 mei is het volgende on line toernooi, wat dit keer om 20.30 uur begint, 15 minuten met 5 sec incr: clubavond 5 mei 2020. Hoe je kunt inloggen en wat het hoofdlettergevoelige wachtwoord is kun je terugvinden in de toegezonden mail of opvragen bij: Danny.

27 april 2020
- Mooie Koningsdag gewenst.
- Bij het On line toernooi van afgelopen clubavond eindigde Jan Meringa als winnaar. Paul Roomer werd tweede en Gert Kalkhoven derde. Er deden 10 spelers mee. Komende clubavond 20.00 uur is het volgende online toernooi, 15 min pp 5 sec incr: clubavond 28 april 2020. Hoe je kunt inloggen en wat het hooflettergevoelige wachtwoord is kun je terugvinden in de toegezonden mail of opvragen bij: Danny.

19 april 2020
- De volgende clubavond organiseert Danny weer een on line toernooi, speeltemp 10 min pppp: clubavond 21 april 2020. Hoe je kunt inloggen en wat het hooflettergevoelige wachtwoord is kun je terugvinden in de toegezonden mail of opvragen bij: Danny
- Aan het clubavond on line toernooi van 14 april 2020 deden elf spelers mee. De top 3 was  1. Danny, 2. André en 3. Roland.

10 april 2020
- Ter herinnering aan Harry heeft Danny een partij tegen hem geanalyseerd: Harry Klinkhamer-Danny Stoop.
- De volgende clubavond is weer een online toernooi 10 minuten met vijf seconden increment: clubavond 10 april 2020. Hoe je kunt inloggen en wat het hoofdlettergevoelige wachtwoord is kun je terugvinden in je mail.

2 april 2020
- Voor het door Danny georganiseerde on line toernooi (https://lichess.org/tournament/MTmWsGXw) op de clubavond van 31 maart was geen grote belangstelling. Voor de clubavond van 7 april doet hij een nieuwe poging. Lees hier de details: clubavond 7 april.
Lichess is echt een geweldig schaakprogramma. Je kunt er van alles mee. Als je je wilt registreren: https://lichess.org/signup.
Of kijk gewoon rond op de website: https://lichess.org/
Er is ook een hele mooie app voor op je telefoon /tablet: (Lichess app)
De link voor de clubavond van 7 april is: https://lichess.org/tournament/jcel192D , wachtwoord <zie mail van danny>.

28 maart 2020
- Toch nog een prijs! Arnold Koorn heeft de beste prestatie geleverd in de Bondscompetitie en wint de Koep. Deze zal bij het begin van de nieuwe competitie worden uitgereikt. Arnold, gefeliciteerd!

23 maart 2020
- Om de Corona verveling te verdrijven kun je meedoen aan de schaakpuzzel op de website van zusterclub  Oppositie. Ook Koedijkers mogen meedoen
(Vanaf vandaag, zondag, plaatst Kees iedere dag een schaakpuzzel op de website. Oplossingen van deze puzzels kun je tot 2 dagen na plaatsing naar mij opsturen (peteref@planet.nl) Deze problemen heb ik verzameld uit een heel oude dagschaakkalender. Totdat het normale schaakleven weer op gang mag komt  lever ik  Kees deze puzzels. Ik ga ervan uit dat inzenders geen gebruik hebben maken van elektronische hulpmiddelen. Voor ieder goede oplossing verdien je 1 punt. De beste inzender krijgt aan het einde van de rit een boek uit mijn schaakbibliotheek. )

11 maart 2020
- Het Derde uit tegen Warmenhuizen op 13/3 gaat niet door..
- a.s. zaterdag geen KOEDIJKTOERNOOI, afgelast wegens Corona Virus..
- Op de 27e clubavond verstevigde Jan Barteling zijn koppositie in de A-Groep. In de B-Groep verloor koploper Arnold Koorn, maar blijft aan de leiding. In de C-Groep blijft Gert Kalkhoven het klassement aanvoeren. In de Alternatieve Competitie leiden Jan Barteling en Paul Roomer. .(uitslagen - Interne Competitie 2019-2020 - Renotherm-Cup - Alternatieve Competitie - clubrating)

9 maart 2020
- Niet opgemerkt door de webmaster won het Tweede afgelopen donderdag van Bergen N2. (Bergen 2-Koedijk 2)

8 maart 2020
- Het voorlopige programma voor dinsdag 10 maart.

4 maart 2020
- We verwelkomen een nieuw lid. Maxim Mulder welkom en veel speelplezier.
- Het Tweede speelt a.s. donderdag uit tegen Bergen 2.
- Na de 26e clubavond staat Jan Barteling ondanks puntverlies nog op kop in de A-Groep. In de B-Groep is Arnold Koorn de nieuwe koploper. In de C-Groep is dat Gert Kalkhoven. In de Alternatieve Competitie blijft Paul Roomer de lijst aanvoeren.

2 maart 2020
- Het voorlopige programma voor dinsdag 3 maart.

26 februari 2020
- Het Eerste verloor van Schaakmat N1. (Koedijk 1-Schaakmat 1)
- Op de 25e clubavond werd maar 1 partij in de A-Groep gespeeld. Jan Barteling behoudt de koppositie. In de B-Groep is Wim Voet de nieuwe koploper. In de C-Groep verloor Mieke Clausen voor het eerst maar behoudt de leiding. In de Alternatieve Competitie is Paul Roomer terug op zijn vertrouwde koppositie.

23 februari 2020
- Het voorlopige programma voor dinsdag 25 februari.

19 februari 2020
- Koedijk 1 speelt dinsdag 25-2 thuis tegen Schaakmat 1.
- Er is geloot voor de kwartfinales van de RenRotherm Cup: Loting kwartfinales Renotherm
- Op de 24e clubavond verstevigde Jan Barteling zijn koppositie in de A-Groep. In de B-Groep blijft Harry Klinkhamer koploper. Wim Voet ligt op de loer. In de C-Groep heeft Mieke Clausen afstand genomen. In de Alternatieve Competitie is Jan Barteling de nieuwe koploper.

14 februari 2020
- Omdat de competitieleider een weekendje van huis zal zijn, is het voorlopige programma voor dinsdag 18 februari vroeger dan gebruikelijk. De kans is daarom groter dat er voor de speelavond nog wijzigingen in aangebracht moeten worden.

12 februari 2020
- P. (Paul) Roomer  59, A. (Arnold) Koorn  40, R. (Rob) Broertjes  28, J.G. (Jan) Rietveld  26 en H. (Hans) de Jong  21 boekten meer dan 20 punten winst op de ratinglijst van februari. Jan Hettema verloor een berg punten en kan weer flink aan de bak. (Ratinglijst)
- Op de 23e clubavond werden alle achtste finales van de Renotherm-Cup gespeeld. Danny Stoop, Jan Barteling, Wim Voet, Koos Hoogland, Paul Roomer, Jan van Dam, Willem Punt en Rinus Roskam plaatsten zich voor de kwartfinales. In de Interne Competitie blijft Jan Barteling koploper in de A-Groep. Harry Klinkhamer is koploper in de B-Groep en Mieke Clausen in de C-Groep. In de Alternatieve Competitie gaat Paul Roomer weer alleen aan de leiding.

9 februari 2020
- Het voorlopige programma voor dinsdag 11 februari.

8 februari 2020
- Gister verloor Koedijk voor de NHSB Beker van Het Witte Paard (Witte Paard-Koedijk)
- Het Derde won op zaterdag van En Passant. (Koedijk 3-En Passant)

4 februari 2020
- Zaterdag speelt het Derde thuis tegen En Passant.
- Het Tweede won van Schaakmat 2 (Schaakmat N2-Koedijk N2)
- Op de 22e clubavond werd er weer geschaakt. Jan Barteling blijft koploper in de A-Groep. Koos Hoogland is koploper in de B-Groep en Hans Schoon en Mieke Clausen voeren de C-Groep aan. In de Alternatieve Competitie zijn Jan Meringa en Paul Roomer nu koploper.

2 februari 2020
- Het voorlopige programma voor dinsdag 4 februari.
- De loting voor de Achtste Finales van de Renotherm-Cup vind je hier: Achtste Finales Reno

1 februari 2020
- Gister won het Eerste van Opening '64 2. (Opening 2- Koedijk 1)
- De wedstrijd van het Derde tegen En Passant is voorlopig verschoven naar 8 februari.
- Di 4 feb moet het Tweede uit tegen Schaakmat 2.
- Vr 7 feb speelt Koedijk uit voor de NHSB Beker tegen Het Witte Paard.

26 januari 2020
- De Tatatienkamp is weer voorbij. Van de Koedijkers won Rinus Roskam zijn groep en haalde Paul Roomer een keurige 4e plaats in een sterke groep. De andere Koedijkers kwamen niet tot 50%. In de laatste ronde was het scoringspercentage 33%. (Tata 2020)

25 januari 2019
- In de achtste ronde herstelden de Tatatienkampers zich goed. Ze scoorden 58%. Rinus Roskam heeft 6 punten, Paul Roomer 5½.
- In de zevende ronde kwamen de tienkampers in Wijk aan Zee tot 30 %. Paul Roomer is topscorer met 5 uit 7. Rinus Roskam heeft ook 5 punten maar met een reglementaire overwinning. Nog twee rondjes. (Tata 2020)

22 januari 2020
- In de zesde ronde scoorden de Tienkampers 33%. Mieke Clausen won. Paul Roomer en Rinus Roskam zijn nu samen topscorer met 4 punten. Morgen rustdag. (Tata 2020)
- Na de 20e clubavond staat Jan Barteling met 2 uit 2 op kop in de A-Groep. In de B-Groep gaan Wim Voet en Koos Hoogland aan de leiding en in de C-Groep Mieke Clausen en Hans Schoon. In de Alternatieve Competitie is het stuivertje wisselen. Jan Barteling en Paul Roomer voeren nu het veld aan.

21 januari 2020
- Bij de Tatakoedijktienkampers wonnen alle witspelers. Helaas zat alleen Paul Roomer achter de witte stukken. Dat bracht het scoringspercentage op 16%. Paul nadert topscorer Rinus Roskam tot op een halfje. (Tata 2020)

20 januari 2020
- Het voorlopige programma voor dinsdag 21 januari.
- In de 4e ronde deden de Koedijktienkampers van zich spreken. Paul Roomer, John Fokke en Rinus Roskam wonnen hun partij. Het scoringspercentage was 58%. Rinus weet met 4 uit 4 van geen ophouden. (Tata 2020)

19 januari 2020
- In de 3e Tatatienkampronde scoorden de Koedijkers weer 41 %. Rinus Roskam blijft goed doorhalen en heeft nu 3 uit 3. (Tata 2020)

18 januari 2020
- In de tweede ronde scoorden de Koedijktienkampers 33 procent. Rinus Roskam is met 2 uit 2 topscorer. (Tata 2020)
- Bij de Tatatienkampers zijn de Koedijkdeelnemers, voor zover ik ze kon vinden, minimaal vertegenwoordigd. Hulde aan deze dapperen. We vinden Paul Roomer in 5H , John Fokke in 6E, Rinus Roskam in 7B, Jan Rietveld in 7C , Jan Hettema in 7D en Mieke Clausen in 8D. Op de eerste dag zorgden ze voor een winstpercentage van 41 procent. Rinus was de enige die won en is daarmee topscorer. Hij heeft inmiddels ook zijn tweede ronde partij gewonnen. (Tata 2020)

16 januari 2020
- Wim Voet eindigde als groepswinnaar met 2½ punt, Kees Struijk werd ook groepswinnaar met 2 punten, Reg Roodzant scoorde 50 % en Han van Os scoorde 0 bij de Dagvierkampen. (Tata 2020).
Morgen beginnen de Tienkampers.

15 januari 2020
- Ook Kees Struyk speelt bij de Tata Dagvierkampen.
- Gister ging de Zomercompetitie van start. Rinus Roskam en Jan Barteling wonnen hun eerste partij en zijn koploper in de A-Groep. Arnold Koorn is dat in de B-Groep en Hans Schoon en Mieke Clausen in de C-Groep. John Fokke won niet van Jan Rietveld en daardoor promoveerde Jan Piersma bij zijn rentree meteen weer naar de A-Groep. In de Alternatieve Competitie moest Paul Roomer de leiding afstaan aan Jan Meringa.

13 januari 2020
Twee Koedijkers waren dit weekend actief op het Tatatoernooi. Jan van Dam scoorde in groep 5 een half uit 3. John Beerends werd glorieus groepswinnaar in groep 7 met 2½ punt.
Kees Struyk, Wim Voet, Han van Os en Reg Roodzant nemen deel aan de dagvierkampen. (Tata 2020)
- Het voorlopige programma voor dinsdag 14 januari. Er moet nog één partij gespeeld worden om de wintercompetitie af te ronden. De overige partijen vormen al de start van de zomercompetitie, met nog één voorbehoud: de partij tussen Jan Piersma en Koos Hoogland kan alternatief worden.

8 januari 2020
- De deelnemers aan het Tata Chess toernooi veel succes gewenst.
- Na de achttiende clubavond is de A-Groep uitgespeeld. Arnold Koorn, Fred Volkers en Willem Punt degraderen.
Willem is verhuisd en speelt niet meer bij Koedijk. Willem, bedankt voor al die jaren toewijding, schaakkunst en humor als lid van Schaakgroep Koedijk.
In de B-Groep moet nog een partij gespeeld worden die bepalend is voor degradatie en promotie. Rinus Roskam promoveert met Paul Roomer mee naar de A-Groep.
Voor de Renotherm-Cup maken Fred Volkers en Paul Roomer de Achtste finales compleet.
Paul Roomer verstevigde zijn koppositie in de Alternatieve Competitie.  

5 januari 2020
- De beste wensen voor het nieuwe jaar!
- Het voorlopige programma voor dinsdag 7 januari.