Laatste Nieuws

30 december 2009
- Op de 18e clubavond heeft Ron Möllenkamp het kampioenschap in de B-Groep behaald. Ron gefeliciteerd! Reg Roodzant werd kampioen van de D-Groep door Jan Moerkerken na een lange inhaalrace te passeren. Reg gefeliciteerd!
In de A-Groep werd gestreden tegen degradatie. Van de zes kandidaten vielen Rinus Roskam en Dirk Slikker snel af door onderling te remiseren. Jan Meringa moest winnen van Brian Möllenkamp om degradatie te ontlopen. Toen hij probeerde ijzer met handen te breken, viel het doek voor hem. Willem Punt wist zijn slechte stelling om te buigen tegen André Buter en kon met een stuk meer genoegen nemen met remise. Daarmee viel het doek ook voor Jan van Dam.
In de C-Groep degradeerden Herbert v.d. Splinter en Koos Hoogland. In de Alternatieve Competitie versterkte Jan Moerkerken zijn leidende positie. Zijn naaste belagers haalden geen punten. De kampioenen Ron Möllenkamp en Reg Roodzant komen opzetten.
- Prettige jaarwisseling!

28 december 2009
- Nog enkele nagekomen foto's van het Kersttoernooi (met onder andere de Kerstman himself!): ( kerstfotoos2 )

25 december 2009
- Fijne Kerstdagen!
- Voor de foto(otje)s van het Kersttoernooi zie: ( kerstfotoos )
- Eddy de Wit heeft in een inhaalpartij remise gespeeld tegen Jan Rietveld en zich bij de koplopers in de C-Groep gevoegd.

23 december 2009
- Erik Jostmeijer is de glorieuze winnaar geworden van het Kerstsnelschaaktoernooi. ( kerst 09 )
- De link naar het Omnisimultaantoernooi werkt nu wel. ( www.omnisimultaan.nl - onder constructie )

16 december 2009
- Riet Pronk is afgelopen zaterdag overleden. Zij is een tijd lang samen met haar man Ben een gewaardeerd en markant lid geweest. Op het bord heeft ze vele sterker geachte mannen een beentje gelicht. We wensen haar naasten veel sterkte.
- a.s. dinsdag 22/12 om 19.30 uur ledenvergadering en Kerstsnelschaak. Meldt het aan de webmaster als je denkt te gaan winnen! Misschien wil iemand met je op een viltje.
- Koedijk 1 speelde voor de derde keer achter elkaar gelijk. Dit keer tegen de Strandloper. ( Het Eerste )
- Op de 17e clubavond werden geen partijen in de A-Groep gespeeld. In de B-Groep won koploper Ron Möllenkamp ook van Jaap Baalbergen en lijkt niet meer te stoppen. In de C-Groep staan Arno Vrins en Florian Kelderman bovenaan. Daarachter volgt Eddy de Wit op een halfje met een partij minder. In de D-Groep nadert Reg Roodzant de uitgespeelde Jan Moerkerken.
In de Renotherm-Cup verraste Hans Pettinga routinier Willem Punt, die daarmee op de rand van uitschakeling balanceert.
In de Alternatieve Competitie verloor talent Brian Möllenkamp verrassend van routinier Jan Rietveld. Leider Jan Moerkerken zag zijn voorsprong slinken.

13 december 2009
- In de Rietschoot werd afgelopen zaterdag het Omnisimultaantoernooi gehouden. De eerste plaats was voor Bert Spil van Caïssa. Hebert Perez Garcia werd tweede. De Koedijkers deden voor spek en bonen mee. Binnenkort de details op de website van Dirk-Jan Knoeff. ( www.omnisimultaan.nl - onder constructie )
- In de standen op de website waren in de C-Groep wat foutjes geslopen. De stand is (hopelijk juist) gecorrigeerd. ( gecorrigeerde standen )

9 december 2009
- Op de 16e clubavond moesten in de A-Groep de nummers een en twee tegen elkaar aantreden. In een spannende partij leek Danny Stoop aan het langste eind te trekken. Een onnauwkeurigheid in de slotfase werd door Jan Barteling aangegrepen om de noodzakelijke remise uit het vuur te slepen. Jan is daarmee Winterkampioen van de A-Groep, met een formidabele score van 7½ uit 8. Jan, gefeliciteerd! Onderaan blijft de spanning te snijden. In de B-Groep versloeg Erik van Breukelen verrassend Gerard van der Graaf. Ron Möllenkamp blijft aan kop. In de C-Groep was maar een partij en verandert er weinig. In de D-Groep speelde Jan Moerkerken zijn laatste partij en is geëindigd met 10 uit 12. Hij moet nu lijdzaam afwachten of er nog iemand langszij komt. Hij is in ieder geval verzekerd van promotie. Voor de Renotherm-Cup plaatsten Ron Möllenkamp, Rinus Roskam en Arno Vrins zich voor de 1/8e finales. In de Alternatieve Competitie heeft Jan Moerkerken weer de leiding overgenomen. ( uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup )

5 december 2009
- Het Vierde blijft het, met de nodige invallers, goed doen. ( Het Vierde )

2 december 2009
- a.s. vrijdag speelt het vierde in Limmen tegen Vredenburg 2.
- Koedijk 2 kon thuis niet winnen van Aartswoud 3. ( Het Tweede )
- Koedijk 3 won uit wel van Caïssa 5. ( Het Derde )
- Door alle externe beslommeringen waren er op de 15e clubavond weinig interne partijen. Gerard vd Graaf plaatste zich voor de achtste finales van de Renotherm-Cup. Jan Moerkerken naderde leider Jan Barteling in de Alternatieve Competitie tot op een punt. In de Alternatieve Competitie hield Florian Kelderman clubkampioen Danny Stoop knap op remise.

25 november 2009
- Koedijk 1 niet komt niet voorbij Waagtoren 5. ( Het Eerste )
- Op de 14e clubavond werden geen partijen in de A-Groep en B-Groep gespeeld. Gelukkig zijn al die afzeggingen wegens AZ in de Champignonsleague binnenkort verleden tijd. Toen Ajax nog op nivo speelde zegden we toch ook niet af?
In de C-Groep kwam Arno Vrins opnieuw aan kop door concurrent Eddy de Wit terug te wijzen. In de D-Groep speelde koploper Jan Moerkerken niet. Jan de Bruijn nadert op 1 punt door winst op Rinus Mintjes. In de Renotherm-Cup plaatste Fred Volkers zich voor de Achtste Finales. In de Alternatieve Competitie staat Jan Barteling weer op kop.
- Op zaterdag 19 december 2009 om 10.00 uur organiseert Schaaklust in het Dorpshuis, Sportlaan 1 te Andijk opnieuw het jaarlijkse Rapidtoernooi voor viertallen. ( inschrijfformulier )

18 november 2009
- Het Vierde won in den Helder van MSC 3. ( Het Vierde )
- Op de 13e clubavond won Jan Barteling weer in de A-Groep en staat met 7 uit 7 aan de leiding. Hij moet nog steeds met Danny Stoop afrekenen om kampioen te worden. Onderin is het razend spannend met zes kandidaten voor de resterende twee degradatieplaatsen. In de B-Groep nam Ron Möllenkamp, met een overwinning op Thijs van Wijngaarden, afstand van de rest van het veld. Fred Volkers was erg ongelukkig. Door het terugtrekken van Ron Greven verviel zijn winspartij tegen hem en tegen Jaap Baalbergen vergat hij de klok en ging onnodig door zijn vlag. In de C-Groep is Florian Kelderman de nieuwe koploper. In de D-Groep heeft Jan Moerkerken ruim afstand genomen. Jan de Bruijn en Reg Roodzant zijn ook nog kansrijk. Jan Moerkerken voert ook de Alternatieve Competitie aan. Voor de Renotherm-Cup versloeg Ronald Kamps verrassend André Buter.

15 november 2009
- André Buter schaakte afgelopen weekend verdienstelijk in Leeuwarden. ( Walling Dijkstra )
- Brian Möllenkamp werd 13e bij NK Jeugd Rapid. ( NKJeugdRapid )

11 november 2009
- Koedijk 3 kon het niet bolwerken tegen het bezoekende Castricum 3. ( Het Derde )
- Op de twaalfde clubavond verloor de koploper van de A-Groep, Jan Barteling, van Jan van Dam voor de beker. Danny Stoop kwam in de rangschikking langszij, maar heeft een wedstrijd meer. In de B-Groep probeerde koploper Thijs van Wijngaarden tegen Paul Roomer ijzer met handen te breken en forceerde zijn remisestelling naar een nederlaag. Ron Möllenkamp staat er nu het best voor. In de C-Groep kwam Florian Kelderman langszij koploper Arno Vrins. Hier hebben Jan Rietveld en Eddy de Wit de minste verliespunten. In de D-Groep deed koploper Jan Moerkerken goede zaken door concurrent Reg Roodzant terug te wijzen. Hij heeft tevens de leiding genomen in de Alternatieve Competitie.
- Vergeet niet je aan te melden voor het Corus-toernooi 2010! ( Corus 2010 )

8 november 2009
- Bij het Persoonlijk Kampioenschap Rapid vande NHSB deden drie Koedijkers mee. Ron Greven leverde een prima prestatie. ( Schaken op de Dijk )

7 november 2009
- Koedijk 2 wint ruim bij KTV 2. ( Het Tweede )
- Koedijk 1 heeft gelijk gespeeld bij en tegen Heerhugowaard 2. ( Het Eerste ) ( partij Ruud Niewenhuis )
- De Koedijkveteranen hebben hun laatste ronde gespeeld op het Herfstveteranenkampioenschap in IJmuiden. Helaas staan de eindstanden nog niet op de website van Kijk Uit. Na zes ronden had Jan Hettema 3½ pt., Willem Fokken 2½ pt. en Herbert vd Splinter 2 pt. ( link Veteranen )
- Vanavond speelde het Tweede in Enkhuizen. Hoe is dit afgelopen?
- Jan Piersma doet de groeten vanuit een nog altijd zonnig Portugal. ( Hij wel...(red.))

4 november 2009
- Nog even een zomerse terugblik met nagekomen foto's van het Mollie-toernooi. ( foto's door Jan Piersma )
- Op de 11e clubavond behield Jan Barteling zijn 100% score in de A-Groep en versterkte zijn leidende postitie. In de B-Groep won leider Thijs van Wijngaarden weer. In de C-Groep blijft Arno Vrins aan de leiding. Hij heeft wel behoorlijk wat meer partijen gespeeld dan zijn achtervolgers. In de D-Groep staat Jan Moerkerken aan kop. Reg Roodzant heeft de minste verliespunten. Jan Hettema plaatste zich als eerste voor de achtste finales van de Renotherm-Cup. In de Alternatieve competitie neemt Jan Barteling afstand. Jan Moerkerken is nu runner-up.
- Vergeet niet je aan te melden voor het Corus-toernooi 2010! ( Corus 2010 )
- Herhaalbericht: zaterdag 7 november vindt het persoonlijk rapidkampioenschap van de NHSB plaats in Volendam. Dit jaar een Koedijker winnaar? ( Schaken op de Dijk )

2 november 2009
- Erik Jostmeijer en Paul Roomer, alsmede Dick Brugman zijn terug uit Luzern (CE). Hun resultaten: ( Luzern 2009 )
- De Ratinglijst van november is uit. Zie: ( Rating november )

30 oktober 2009
- Speel Ronald Kamps' mooie partij voor de NHSB-beker na en lees zijn verslag. ( Vermeulen-Kamps )

28 oktober 2009
- Koedijk 4 speelt gelijk tegen Waagtoren 7. ( Het Vierde )
- Koedijk verspeelt winst tegen Bergen voor NHSB-Beker. ( NHSB-Beker )
- Op de 10e clubavond pakte Jan Barteling de koppositie over in de A-Groep. Jan van Dam was zijn volgende slachtoffer. In de B-Groep kwam Thijs van Wijngaarden alleen aan de leiding. In de C-Groep blijft Arno Vrins, ondanks verlies tegen John Fokke, aan de leiding. In de D-Groep staat Jan Moerkerken aan kop. Reg Roodzant heeft de minste verliespunten. In de Alternatieve Competitie heeft Jan Barteling de macht gegrepen. ( uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup )
- Erik Jostmeijer en Paul Roomer maken nu Zwitserland onveilig. Ze doen mee aan het Luzerner open. ( Volg hun verrichtingen )

25 oktober 2009
- Ron en Brian Möllenkamp deden dit weekend mee aan het Eigenbrood toernooi en behaalden verdienstelijke TPR's. ( Eigenbröt )

21 oktober 2009
- Op de 9e clubavond was het een rustige boel. Veel schakers gaven kennelijk de voorkeur aan het voetbal (AZ-Arsenal). In de A-Groep won Jan Barteling weer en volgt leider Danny Stoop op een half puntje. In de B-Groep heeft Johan Rietveld zich teruggetrokken. Thijs van Wijngaarden en Ron Möllenkamp leiden nu weer. In de C-Groep heeft Arno Vrins de Koppositie weer gepakt. In de D-Groep leidt Jan Moerkerken, met Reg Roodzant in zijn kielzog. In de Alternatieve Competitie is Jan Barteling, naast Danny Stoop, aan de kop verschenen.
- Let op! De wedstrijd van Koedijk 2 bij KTV 2 is een week naar voren geschoven (vrijdag 6 november).
- Komende dinsdag ontvangt Koedijk 4 Waagtoren 7.
- Vergeet niet de enquete in te vullen.

18 oktober 2009
- Koedijkteam gooit goede naam Koedijk te grabbel in Drienerlo. ( Overijsselse blitz )
- Na vier ronden staan Willem Fokken en Jan Hettema op 50% bij het HerfstVeteranenkampioenschap. Herbert vd Splinter blijft met een punt iets achter. ( link Veteranen )

15 oktober 2009
- Nu ook de details bekend van het Derde. ( Het Derde )

14 oktober 2009
- Koedijk 2 heeft zijn eerste wedstrijd nipt gewonnen van Schaakmat 1. ( Het Tweede )
- Koedijk 3 behaalde een overwinning uit bij Aris de Heer.
- Op de achtste speelavond versterkte Danny Stoop zijn koppositie in de A-Groep. In de B-Groep staat Fred Volkers na een verrassende zege op Johan Rietveld op kop. Zijn achtervolgers hebben wel wat partijen te goed. In de C-Groep nam Eddy de Wit de leiding weer over. In de D-Groep leidt Jan Moerkerken, met in zijn kielzog Sam Kuilboer en Reg Roodzant. In de Alternatieve Competitie scoorden de koplopers Danny Stoop, Jan Moerkerken en Jan Barteling alle drie 4 punten. ( uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup )
- zaterdag 7 november vindt het persoonlijk rapidkampioenschap van de NHSB plaats in Volendam. Dit jaar een Koedijker winnaar? ( Schaken op de Dijk )


7 oktober 2009
- Koedijk 1 wint ruim van Schaaklust 1. ( Het Eerste )
- 13 oktober speelt het Tweede thuis tegen Schaakmat 1.
- 13 oktober moet het Derde uit tegen Aris de Heer.
- Op de zevende speelavond herwon Jan Barteling in de A-Groep het verloren terrein van zijn vervallen partij tegen Jawdat Adib door winst op Rinus Roskam. Hij volgt koploper Danny Stoop op de voet. In de B-Groep voegde Jaap Baalbergen door knappe winst op Erik van Breukelen zich bij de koplopers. In de C-Groep is Willem Fokken de nieuwe leider. In de D-Groep is dat Jan de Bruijn. In de Alternatieve competitie blijft Danny Stoop leiden. Runner-up is Jan Moerkerken, die door winst op Erik Jostmeijer zijn totaal flink opvijzelde. Daarna volgt Jan Barteling en dan een hele tijd niets. ( uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup )
- De uitslagen van het Chrysantentoernooi zijn nu bekend. ( Chrysant 2009 )

5 oktober 2009
- Erik Jostmeijer heeft bij het Gocher Open 10 punten uit 7 wedstrijden behaald! ( xxer Gocher Open )
- Van de verrichtingen van onze Chrysantendeelnemers op dit moment nog geen spoor op de website van SV Heerhugowaard. ( www.svheerhugowaard.nl )

3 oktober 2009
- Erik Jostmeijer, Jan Rietveld, Willem Punt, Jan Hettema, Ronald Kamps, Gerard vd Graaf en Paul Roomer maken momenteel Duitsland onveilig. Ze spelen een toernooi in Goch. Erik Jostmeijer en Willem Punt hebben na vier ronden twee punten en zijn daarmee de beste Koedijkers. Herbert Perez Garcia, die ook onder de vlag van Koedijk speelt, heeft er 2½. Roland Punt staat op 3 punten. ( Gocher Open )
- De prestaties van onze Herfstveteranen zijn tot nu toe nog niet om over naar huis te schrijven. ( link Veteranen )

- 30 september 2009
- Koedijk 1 speelt a.s. dinsdag 6 oktober thuis tegen Schaaklust 1. Er wordt nog een teamleider gezocht. Sollicitaties A.U.B.!!!!!
- Op de 6e clubavond werd voornamelijk voor de Renotherm-Cup gespeeld. D-groeper Mieke Clausen hield verrassend A-groeper Rinus Roskam op remise. Bekerfinalist van vorig jaar Jaap Baalbergen verloor van Herbert van der Splinter. In de Interne Competitie waren in de A-Groep geen partijen. In de B-Groep staat Thijs van Wijngaarden aan kop. Ron Möllenkamp volgt op een halfje met een wedstrijd minder. In de C-Groep blijft Eddy de Wit aan de leiding. In de D-Groep verloor koploper Jan Moerkerken verrassend van Jan de Bruijn. Hij blijft aan de leiding, maar heeft wel meer wedstrijden gespeeld dan de achtervolgers. In de Alternatieve Competitie blijft Danny Stoop aan de leiding. Jan Barteling is nu runner-up. ( uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup )
- Aan het HerfstVeteranenkampioenschap in IJmuiden doen Willem Fokken,Jan Hettema en Herbert van der Splinter mee (allen in Groep B). Volg hun verrichtingen op de website van Kijk Uit. ( link Veteranen )

27 september 2009
- Vergeet niet je in te schrijven voor het Chrysantentoernooi van za 3 oktober a.s. Dit kan via de website van Heerhugowaard. ( www.svheerhugowaard.nl )
- Even uw favorieten reorganiseren. Buurman D.J.V. heeft een nieuw webadres. De website wordt nu bijgehouden door ons clublid Paul Roomer, dus neem eens een kijkje. ( http://home.tiscali.nl/roomer/DJV/ )

23 september 2009
- Op de vijfde speelavond verloren in de A-Groep bijna alle witspelers. Alleen Brian Möllenkamp ontsnapte met een halfje. Danny Stoop voert de ranglijst aan, met in zijn kielzog Jan Barteling, die nog een 100% score heeft uit drie partijen. In de B-Groep is Thijs van Wijngaarden medekoploper geworden, naast Ron Möllenkamp. In de C-Groep heeft Eddy de Wit nu de leiding. In de D-Groep is Jan Moerkerken koploper met 4 uit 5. Alleen Reg Roodzant met 2 uit 2 heeft hier nog een 100% score. In de Alternatieve Competitie staat Danny Stoop los. Arno Vrins en Jan Moerkerken volgen op twee punten.

17 september 2009
- In het nieuws van gister is een fout geslopen. Ron Möllenkamp heeft abusievelijk vier Alternatieve punten gekregen. De leiders in de Alternatieve Competitie zijn Danny Stoop en Jan Moerkerken. Met dank aan de oplettende lezertjes.

16 september 2009
- Paul Roomer bedankt voor zijn waarneming van de website.
- Na de vierde speelavond staat Danny Stoop op kop in de A-Groep. In de B-Groep is Ron Möllenkamp de Leider. In de C-Groep voeren Jan Rietveld en Eddy de Wit het veld aan. In de D-Groep is Jan Moerkerken koploper. In de Alternatieve Competitie gaat Ron Möllenkamp trots aan de leiding.

2 september 2009
- Na de tweede speelavond voeren Danny Stoop, Brian Möllenkamp en Jan Barteling de A-Groep aan. In de B-Groep leiden Ronald Kamps (verrassende winst tegen Ron Greven), Gerard vd Graaf en Ron Möllenkamp, in de C-Groep Harry Klinkhamer (verrassende winst tegen John Fokke), Willem Fokken en Eddy de Wit. In de D-Groep gaat favoriet Jan Moerkerken op kop met twee uit twee. In de Alternatieve Competitie leiden Danny Stoop, Gerard van der Graaf en Jan Moerkerken. ( uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup )

28 augustus 2009
- Voor indeling zwart/wit Interne Competitie zie: ( indeling Wintercompetitie )

26 augustus 2009
- Op de eerste speelavond van het nieuwe seizoen won Jan Barteling van André Buter en is daarmee koploper in de A-Groep. In de B- en C-Groep waren geen partijen. In de D-Groep werd de enige wedstrijd gewonnen door Jan Moerkerken, die daarmee de leiding nam. Verder werden er bekerwedstrijden gespeeld, waarbij nieuw lid Hans Pettinga verrassend van Eddy de Wit won. Daarmee is hij ook gelijk leider in de Alternatieve Competitie. Verdere nieuwe gezichten zijn Kees van Huit, Florian Kelderman en Lucienne Volkers. Allen welkom! ( uitslagen - standen - alternatieve comp - beker )

23 augustus 2009
SchaakKwaliteit sponsort de Beker voor de Clubkampioen. ( interne competitie )

16 augustus 2009
- Onze Beker heet nu SchaakKwaliteit-Cup. Dit werd eerder op deze website onjuist vermeld. Excuses hiervoor aan onze sponsor!

15 augustus 2009
- Voor de indeling van de Interne Competitie zie: ( wintercompetitie )
- Voor de indeling van de SchaakKwaliteit-Cup zie: ( Schaakkwaliteit )
- Enkele leden hebben zich onledig gehouden met een Zomercompetitie. De eindstand: 1. Paul Roomer 13 matchpunten, 2. André Buter 11, 3. Dirk Slikker 9½, 4. Jan van Dam 9, 5. Jan Meringa 7½.

12 augustus 2009
- De ratinglijst per 1 augustus 2009 staat nu ook op de Website. Er is niet zo veel veranderd. Brian is nu zijn vader voorbijgestreefd. Als dat maar geen problemen geeft in huize Möllenkamp. ( ratinglijst )

9 augustus 2009
- Ruud Niewenhuis verzamelde 4 punten uit 9 ronden in Vlissingen en eindigde 162e. ( Hoge School Zeeland )

2 augustus 2009
- Ruud Niewenhuis doet mee aan het Hoogeschool Zeeland Toernooi (Vlissingen). Hij verloor van Manuel Bosboom, maar won Chris van Waes uit Schoondijke. Volg zijn verrichtingen: ( Vlissingen 09 )

1 augustus 2009
- Gerard vd Graaf presteerde behoorlijk op het Open NK te Dieren. De andere Koedijkers bleven wat achter ( NK Dieren 09 )
- Paul Roomer is een ronde voor het einde winnaar geworden van de Zomerkamp met André Buter, Jan van Dam, Jan Meringa en Dirk Slikker. Schaken kan hij dus wel!

22 juli 2009
- De openstaande partij uit de B-Groep tussen Arno Vrins en Jawdat Adib is in remise geëindigd. Daardoor is Jawdat precies gelijk met Rinus Roskam op de tweede plaats geëindigd en promoveert naar de A-Groep. ( uitslagen - standen - alternatieve comp - renotherm-cup )

18 juli 2009
- En nu de juiste voorlopige indeling: ( indeling 09/10 )
- De voorlopige indeling voor 2009/2010 voor het Eerste, Tweede en Derde is bekend. ( indeling 09/10 )
- Het IJmondtoernooi is nu een zesrondig weekendtoernooi en wordt gehouden op 9 t/m 11 oktober 2009. ( zie website )
- maandag 27 juli begint het Open NK in Dieren. Koedijkdeelnemers veel succes gewenst! ( Dieren )

14 juli 2009
- Nu ook een fotoreportage van het Möllie Toernooi door JéPé. ( meer foto's )

12 juli 2009
- Nu ook fotoreportage van Möllie Toernooi. ( foto's van Erik van Breukelen )
- Roland Punt en Jan Barteling winnen zonovergoten Möllie toernooi. ( vijfde möllie ) - ( foto's ) - ( meer foto's )
- Ruud Niewenhuis doet ook mee in de B-Groep van het 3rd Leiden Chess Tournament. ( Leids Open )

8 juli 2009
- Enkele Koedijkers deden afgelopen weekend, zonder al te veel succes, mee aan het Kroegloperstoernooi in Amsterdam ( Kroeg A'dam )
- A.s. Zaterdag 11 juli vindt het Möllie-toernooi plaats bij Sam Kuilboer. Als je nog wilt meedoen moet je je wel even aanmelden bij Ron.
- Verder houden vele Koedijkers zich momenteel onledig met Tour-de-France-poultjes, zonder veel succes.

28 juni 2009
- John Fokke, Brian Möllenkamp en Ron Möllenkamp deden mee aan het Nova-College toernooi in Haarlem. Brian haalde een TPR van 1728. ( Nova 2009 )

27 juni 2009
- Erik Jostmeijer, Willem Punt en Willem Fokken doen mee aan het Midzomertoernooi (elke woensdagavond) in Bovenkarspel. Volg hun resultaten: ( hier )

17 juni 2009
- Op de 41e en laatste speelavond van het seizoen 2008 / 2009 werden alleen partijen voor de Alternatieve Competitie gespeeld. Fred Volkers won van Willem Punt en werd daarmee eindwinnaar met een recordtotaal van 114 punten. Fred, gefeliciteerd! Roséwinnaar van de A-Groep werd Danny Stoop, van de B-Groep Willem Punt, van de C-Groep John Fokke en van de D-Groep Herbert van der Splinter.
- Adlerskalender is weer bijgewerkt ( kampioenen )
- Vergeet niet je aan te melden voor het Kroegloperstoernooi in Amsterdam van 5 juli. ( kroeg A'dam )
- Vergeet je ook niet op te geven voor het vijfde Möllie culinair toernooi op 11 juli a.s. ( info bij Ron MÖllenkamp ).

15 juni 2009
- De Koedijkers zijn weer terug uit Echternach. Paul Roomer was de beste met een 117e plaats. ( 5 uit 9 ). ( uitslag Echternach )( nu wel die van 2009! )

11 juni 2009
- Oh ja. Johan Rietveld heeft de Koep gewonnen (beste externe prestatie). Johan, gefeliciteerd! ( Koep )
- Komend weekend maken Ron Greven, Erik Jostmeijer, Ronald Kamps en Paul Roomer Echternach onveilig. Heren, veel succes aldaar! ( website )

10 juni 2009
- Ronald Kamps is kampioen van de C-Groep geworden. Ronald gefeliciteerd!
- De fietsers voor de sponsortocht moeten om 9 uur verzamelen bij het Rabobankkantoor bij de Hoornse Vaart.
- Op de ledenvergadering is besloten dat er geprobeerd zal worden om een jeugdafdeling te formeren. Ook zijn de prijzen van het afgelopen seizoen uitgereikt. Na de vergadering werd er nog gesnelschaakt. Ruud Niewenhuis toonde zich hierbij een waardig clubkampioen. De uitslag was als volgt:
1 Ruud Niewenhuis 6½
2 Paul Roomer 4½
    Jan van Dam 4½
4 Willem Punt 3½
5 Thijs van Wijngaarden 3
    André Buter 3
7 Jan Meringa 1½
    Ron Möllenkamp 1½

5 juni 2009
- Nadere bestudering van het Sonnenborg-Berger systeem wijst uit dat, als de webmaster zich niet vergist, Brian Möllenkamp kampioen van de B-Groep is. Brian gefeliciteerd!

4 juni 2009
- A.s. dinsdag 9 juni ledenvergadering.
- Op de 40e clubavond haalde Danny Stoop ten koste van Jaap Baalbergen de Renotherm-Cup binnen. Danny gefeliciteerd!
In de A-Groep kon Erik van Breukelen niet winnen van André Buter en werd daarmee de derde degradant. In de B-Groep eindigde de topper tussen Brian Möllenkamp en Jawdat Adib in remise. Daardoor is het kampioenschap nog niet beslist. Verder werd alleen voor de Alternatieve Competitie gespeeld, waarbij Fred Volkers door winst op John Fokke de laatste voorbijging.

27 mei 2009
- Website van 29/5 t/m 4/6 op vakantie.
- Brian Möllenkamp wordt zesde in Groep B van het Persoonlijk Kampioenschap van de NHSB en wint ratingprijs. ( PKNHSB )
- Afberichten kan weer bij Jan van Dam. (vanaf 29 mei weer terug).
- Op de 39e speelavond was door veel afberichten een beperkt programma. In de A-Groep verspeelde Thijs van Wijngaarden een pion voorsprong en een optisch mooie stelling tegen oude rot André Buter. Een remiseaanbod vond Thijs ook te min en zijn degradatie is een feit. In de B-Groep en C-Groep waren geen partijen en werden de beslissingen uitgesteld. In de Alternatieve Competitie sloegen koplopers John Fokke en Fred Volkers genadeloos toe tegen respectievelijk A-Groeper Paul Roomer en B-Groeper Rinus Roskam. Zij zullen onderling uitmaken wie met de hoofdprijs aan de haal gaat. Jan de Bruijn versloeg verrassend Ron Möllenkamp.

20 mei 2009
- Afberichten nog steeds bij Jan Hettema (zie boven)!
- Op het Persoonlijk Kampioenschap van de NHSB heeft Brian Möllenkamp 1½ punten uit 3. Zaterdag moet hij weer. ( website)
- Op de 38e speelavond won Danny Stoop in de halve finale van de Renothermcup van André Buter en plaatste zich voor de finale tegen Jaap Baalbergen. In de A-Groep won Erik van Breukelen van kampioen Ruud Niewenhuis en kan degradatie nog ontlopen. In de B-Groep verloor Willem Punt het zicht op promotie door een schijnbaar gewonnen partij te verliezen tegen de taaie Jaap Baalbergen, die daarmee het vege lijf redde. In de D-Groep haalde Han van Os zijn eerste punt. Mario Weima was zijn slachtoffer. De koplopers in de Alternatieve competitie haalden weinig punten. Alleen Fred Volkers scoorde en nestelde zich naast John Fokke aan de top.

18 mei 2009
- Erik Jostmeijer won afgelopen weekend een ratingprijs bij "Het Martin Walop toernooi om het open NK Fischer Random Chess 2009". Paul Roomer deed ook verdienstelijk mee. Verslag volgt in de volgende Bordewisser ( uitslag )

13 mei 2009
- De komende twee weken is competitieleider van Dam op welverdiende vakantie. De afberichten moeten dan naar Jan Hettema (zie hierboven).
- De jaarvergadering is verzet van 16 juni naar 9 juni 2009.
- Op de 37e clubavond werd Ruud Niewenhuis zomerkampioen van de A-Groep en daarmee ook Clubkampioen. Ruud gefeliciteerd! Zijn enig overgebleven concurrent Danny Stoop overzag mat in 1 tegen Jan van Dam. In de B-Groep blijven alle zaken nog onduidelijk. Jawdat Adib lijkt met Brian Möllenkamp te gaan strijden om het kampioenschap. In de C-Groep pakte Fred Volkers de koppositie door zelf te winnen van Eddy de Wit en concurrent Jan Hettema te zien verliezen van John Fokke. Ronald Kamps kan hem nog passeren bij winst van zijn laatste wedstrijd. In de D-Groep promoveren, naast kampioen Herbert, Harry Klinkhamer en Koos Hoogland. In de Alternatieve Competitie hield Mieke Clausen medekoploper Willem Punt knap op remise. John Fokke kwam weer alleen aan de leiding.

10 mei 2009
- De nieuwe ratinglijst van mei 2009 nu ook op de website! ( ratinglijst )
- Om het nodige repareerwerk te verrichten moeten we massaal meedoen aan het Persoonlijk Kampioenschap van de NHSB ( 15/5, 16/5, 23/5 en 24/5 ) ( pkNHSB ) ( website ( nu bijgewerkt !!! ))

7 mei 2009
- Paul Roomer en Erik Jostmeijer behaalden afgelopen zaterdag ereplaatsen bij het Rapidtoernooi van het Spaarne. ( Spaarne 2009 )

6 mei 2009
Tussen alle bevrijdingsfeesten door speelden Jan Meringa en André Buter hun inhaalwedstijd voor de Interne Competitie remise.

1 mei 2009
- Afgelopen woensdag was de slotdag van het Lenteveteranentoernooi in Hoorn. De vijf (van de 7) aanwezige Koedijkers haalden 3 punten. Jan Hettema, Willem Fokken en Herbert van der Splinter haalden in de C-Groep allen 4 punten. Cees Struijk 3½. De overige Koedijkers scoorden onder de 50 %. ( Lenteveteranen 2009 )

29 april 2009
- Op de 36e clubavond plaatste Jaanp Baalbergen zich voor de finale van de Renotherm-Cup. Hij klopte in de halve finale Paul Roomer.
Herbert van der Splinter is kampioen geworden van de D-Groep. Herbert, gefeliciteerd!
In de A-Groep verloor koploper Ruud Niewenhuis van Danny Stoop. Hij blijft er evengoed riant voorstaan. In de B-Groep werd Ron Möllenkamp uitgeschakeld voor promotie door Rinus Roskam. In de C-Groep is Jan Hettema gepromoveerd. Of hij kampioen wordt moet nog even worden afgewacht. In de D-Groep lijken Koos Hoogland en Harry Klinkamer mee te promoveren met Herbert. Reg Roodzant kan ze echter nog achterhalen.

27 april 2009
- Een foto van onze jongste fan: ( Dorus ).
- Een sneak-peak naar de mei-ratings. (Af te raden voor schakers met een zwak hart). ( http://129.125.32.15/EXEC )
- Schaken in Haarlem op 26, 27 en 28 juni: Het Nova-College Toernooi. ( flyer (pdf) ) - ( website )

25 april 2009
- Op de slotavond van het Alkmaars Schaakkampioenschap haalden de 11 Koedijkers 5 punten. Door Ruud Niewenhuis te verslaan eindigde Jan Meringa als derde in groep B. Jan Barteling werd door winst op Nico Mak tweede. Ook Jawdat Adib presteerde goed in de B-Groep. Willem Punt en Jan van Dam, vooraf tot de favorieten gerekend, acteerden teleurstellend. In de C-Groep viel Brian Möllenkamp door een nederlaag tegen John Norder buiten de prijzen. ( ASK 2009 )

23 april 2009
- De zeven Koedijkveteranen haalden in Hoorn slechts 3 punten. Jan Hettema staat wel vierde in de C-Groep.

22 april 2009
- Vier woensdagavonden in mei lekker schaken? Dat kan bij het Drechterland Open!
      ( Drechterland Open (pdf) ) ( website Degoschalm ) - ( website Torenhoog )
- (Herhaalbericht:) Het Persoonlijk Kampioenschap van de NHSB wordt dit jaar afgewerkt op vrijdagavond 15 mei, zaterdag 16 mei en zaterdag 23 mei en zondag 24 mei 2009.
      ( pkNHSB ) ( website ( binnenkort bijgewerkt ????))
- Op de 35e clubavond kon ook André Buter Ruud Niewenhuis niet onderuithalen. Ruuds kampioenschap in de A-Groep lijkt een kwestie van aftellen. Onderin beginnen steeds meer coryfeeën degradatiezorgen te krijgen. In de B-Groep speelde koploper Brian Möllenkamp niet. Trotse vader Ron heeft de tweede plaats in zijn bezit genomen. In de C-Groep won Jan Hettema de topper tegen Fred Volkers en staat weer aan kop. Ronald Kamps zit op het vinkentouw. In de D-Groep lijkt het kampioenschap Herbert van der Splinter niet te kunnen ontgaan. Wie meepromoveren blijft de vraag.
In de Alternatieve Competitie heeft John Fokke van zijn megavoorprong nog maar een puntje over. Jan Hettema hijgt hem in de nek.

19 april 2009
- Afgelopen vrijdag haalden de 11 Koedijkers op het ASK 5 punten. Hoewel Jan Meringa verloor, behoort hij met 4½ uit 6 nog tot de kanshebbers op een prijs in Groep B. Ook Jan Barteling, die koploper André Beemsterboer versloeg, heeft 4½ punt. Ruud Niewenhuis is met 4 punten ook nog in de race. In de C-Groep duwt Brian Möllenkamp, met 4½ punten zijn neus ook tegen het venster. ( ASK 2009 )

17 april 2009
- Afgelopen woensdag haalden onze zeven veteranen 5 punten in Hoorn. Alleen Willem Punt verloor. Van Johan Plooijer nog wel. ( Lenteveteranen 2009 )

15 april 2009
- Koedijk 4 verliest hard van Attaqueer. ( Het Vierde )
- Op de 34e clubavond plaatsten Danny Stoop, André Buter en Paul Roomer zich bij Jaap Baalbergen voor de halve finales Renotherm-Cup. ( renoloting onder voorbehoud )
Ruud Niewenhuis won weer in de A-Groep en neemt een straatlengte voorsprong. In de B-Groep verloor koploper Brian Möllenkamp van good-old Willem Punt en moet toch nog even aan de bak om kampioen te worden. Zijn vader deelde in de malaise. In de C-Groep is het stuivertje wisselen tussen Fred Volkers en Jan Hettema. Nu is laatstgenoemde weer koploper. In de D-Groep werden geen wedstrijden gespeeld. In de Alternatieve Competitie blijft John Fokke leiden. ( uitslagen - standen - alternatieve comp - renotherm-cup )

14 april 2004 - De zeven Koedijkveteranen bereikten afgelopen woensdag een voorlopig dieptepunt in Hoorn. Zes nullen en alleen een halfje voor Herbert. ( Lenteveteranen 2009 )
- Bij het Alkmaar Kampioenschap leden de 11 Koedijkers in de vijfde ronde geen van allen een nederlaag. Ze scoorden 7½ punten. In de B-Groep is Jan Meringa gedeeld koploper en doen Jawdat Adib, Danny Stoop en Ruud Niewenhuis goed mee. In de C-Groep behoort Brian Möllenkamp nog tot de kanshebbers. ( ASK 2009 )
- Extern Programma: di 14/4 Koedijk 4 - Attaqueer.

-11 april 2009
- Jan Meringa verslaat Nico Mak op ASK en pakt koppositie in Groep B. Later meer....
- Koploper interne competitie Ruud Niewenhuis doet verslag van zijn overwinning op Jan Meringa ( Niewenhuis-Meringa )

8 april 2009
- Op de 33e clubavond bleef Ruud Niewenhuis ongeslagen. Hij leidt soeverein in de A-Groep. In de B-Groep nam Brian Möllenkamp het roer steviger in handen door winst op concurrent Rinus Roskam. Zijn vader rukte op naar de derde plaats. In de C-Groep bleef Fred Volkers zonder te spelen aan de leiding. In de D-Groep won koploper Herbert van der Splinter weer.
Jaap Baalbergen is de eerste halve finalist in de Renotherm-Cup. Hij versloeg Thijs van Wijngaarden. John Fokke loopt in de Alternatieve Competitie weer wat uit.
- Vanaf 21 april vindt op 7 dinsdagen het Open Hoorns Kampioenschap plaats. ( Open Hoorns 09 (pdf)) Aanmelden in overleg met competitieleider Jan van Dam!

7 april 2009
- De 11 Koedijkers haalden afgelopen vrijdag op het ASK 6 pt.( ASK 2009 )

5 april 2009
- Koedijk 2 heeft afgelopen donderdag gelijkgespeeld tegen Purmerend 3 en is gedegradeerd!? ( Het Tweede )
- Uitslagen ASK nog niet helemaal bijgewerkt.

2 april 2009
- De zeven Koedijkveteranen haalden 2½ punten in derde ronde Lenteveteranen.
- Johan Rietveld's externe winst tegen Castricum 2 nu naspeelbaar. ( Min-Rietveld )

1 april 2009
- Nu de foto's van het 25 jarig jubileum op de website. ( jubileumfotos )  ( foto's Arno Vrins )
- Koedijk 1 wint van Castricum 2, maar degradeert. ( Het Eerste )
- Na de 32e speelavond gaat Jan Barteling weer aan de leiding in de A-Groep. Hij heeft wel meer wedstrijden gespeeld. In de B-Groep is Brian Möllenkamp los. In de C-Groep blijft Fred Volkers aan de leiding en in de D-Groep Herbert van der Splinter. In de Alternatieve Competitie hijgt Fred Volkers John Fokke in de nek.
- Nu uitslagen van de 11 Koedijkers (5½ pt.) van afgelopen vrijdag op ASK. ( ASK 2009 )
- Extern programma:
    do 2 april Purmerend 3 - Koedijk 2

29 maart 2009
- Afgelopen zaterdag vond het geslaagde jubileumfeest plaats met hapjes, drankjes, imitaties, spellen, buffet en dans. Over vijf jaar weer!?
- Op 11 april 2009 het NK voor clubteams in Hengelo. Doet Koedijk ook mee? ( http://www.almeloschaakt.nl/ )
- De zeven Koedijkveteranen haalden 5 punten in tweede ronde Lenteveteranen. ( Lenteveteranen 2009 )
- Uitslagen ASK helaas nog niet op de toernooisite.
- 13 april 2009 Het 20 jaar Jubileum toernooi in Abbekerk. ( Jubileumtoernooi Pionier )


25 maart 2009
- A.s. Zaterdag 28 maart 25 jarig jubileumfeest om 13.00 uur in de Rietschoot. Spijtoptanten kunnen zich nog aanmelden bij Jan Rietveld. ( Jubileum (PDF) )
- De 6-2 overwinning van Koedijk 3 op Schaakmat 2 lijkt onvoldoende voor het kampioenschap. ( Het Derde )
- Op de 31e clubavond nam Ruud Niewenhuis de leiding over in de A-Groep. In de B-Groep blijft Brian Möllenkamp aan de leiding. Zijn directe concurrenten remiseerden. In de C-Groep is Fred Volkers de nieuwe koploper. In de D-Groep blijft Herbert van der Splinter aan het bewind. In de Alternatieve competitie behield John Fokke zijn voorsprong.
- Kijk ook eens op de site van Bakkumse Boys, waar enkele schaakvrienden zich aan nevenaktiviteiten bezondigen. ( Bakkumse Boys )

23 maart 2009
- Onder de naam No Name deden de Koedijkers Jan Rietveld, Ron Greven en Paul Roomer mee aan het Blauwe Hap-toernooi in Den Helder. Ze werden tweede in hun Poule. Als prijs kregen ze ieder een kunstwerkje van Pia Sprong (voorheen Van Rossum) mee naar huis. ( toernooiverslag )

22 maart 2009
- In de tweedse ronde van het ASK haalden de 11 Koedijkers 5 punten. Jan Meringa is (mede-) koploper in Groep B. ( ASK 2009 )

20 maart 2009
- Zeven Koedijkveteranen haalden 3½ punt in eerste ronde Lenteveteranen. ( Lenteveteranen 2009 )

18 maart 2009
- Nu (veel!) foto's van het Jubileumtoernooi. ( foto's Koedijktoernooi 2009 )
- Thijs showt zijn externe overwinning op Cees van der Zee. ( Zee-Wijngaarden )
- Kwartfinales Renoterm-Cup zijn geloot (wit/zwart onder voorbehoud). ( Renoloting )
- Op de 30e clubavond leed Jan Barteling in de A-Groep zijn eerste nederlaag. Hij blijft wel aan kop, met Danny Stoop in zijn kielzog. In de B-Groep won koploper Brian Möllenkamp opnieuw. In de C-Groep verloor koploper Jan Hettema van Ronald Kamps. Daardoor voelt hij Fred Volkers in zijn nek hijgen. In de D-Groep blijft Herbert vd Splinter via een remise tegen concurrent Koos Hoogland op kop. Voor de Renotherm-Cup plaatsten Jan van Dam en Danny Stoop zich voor de kwartfinales. In de Alternatieve Competitie blijft John Fokke koploper met 5 punten voorsprong op Willem Punt en Fred Volkers.
- Extern programma: di 24/3 Schaakmat 2-Koedijk 3.
- Vandaag beginnen onze Veteranen aan het Lentetoernooi in Hoorn.

16 maart 2009
- 11 Koedijkers scoren in eerste ronde ASK 5½ punt. ( ASK 2009 )
- Zeer geslaagd 25e Koedijktoernooi. ( Koedijktoernooi 2009 ) ( Verslag door Ronald Kamps )

13 maart 2009
- Speel na hoe Johan aan bord één wint tegen MSC. ( Rietveld-Weber )

11 maart 2009
- Vrijdagavond a.u.b. komen helpen klaarzetten in de Rietschoot voor Koedijktoernooi (vanaf een uur of 10!?)
- Koedijk 1 behaalde overwinning in Den Helder ( Het Eerste )
- Koedjk 2 nederlaag thuis tegen Bergen 2 ( Het Tweede )
- Op de 29e clubavond werden in de A-Groep geen partijen gespeeld. In de B-Groep is Brian Möllenkamp de nieuwe leider. In de C-Groep voert Jan Hettema het veld aan, In de D-Groep Herbert van der Splinter. Ondanks zijn verrassende nederlaag tegen Harry Koldijk blijft John Fokke koploper in de Alternatieve Competitie. Jan Hettema is hem echter tot op vier punten genaderd.
- a.s. vrijdag eerste ronde ASK. Woensdag 18 maart eerste ronde van Het Lenteveteranentoernooi in Hoorn.

8 maart 2009
- Koedijk 4 heeft het afgelopen vrijdag niet gered tegen Opening '64 2. ( Het Vierde )
- Extern programma:
- Koedijk 1 di 10/3 uit tegen MSC 1.
- Koedijk 2 di 10/3 thuis tegen Bergen 2.

6 maart 2009
- Reeds 51 teams aangemeld voor Koedijk / NHSB-toernooi. ( Deelnemende teams )
- Partij Dirk Slikker-Ruud Niewenhuis (0-1) nu naspeelbaar op website. ( Slik_Niew )

4 maart 2009
- Koedijk 3 leidt dure nederlaag tegen Caïssa 4 ( Het Derde )
- Op de 28e clubavond voegde Jan Bartling de scalp van Jan van Dam toe aan zijn verzameling en heeft nu 3 uit 3 in de A-Groep. In de B-Groep staan vijf man op kop met 2 uit 3. Dat belooft een spannende competitie te worden! In de C-Groep blijft Jan Hettema leider. In de D-Groep is Jan de Bruijn nu alleen koploper. Fred Volkers plaatste zich voor de kwartfinales van de Renotherm-Cup. In de Alternatieve Competitie blijft John Fokke zeven punten los.
- Paul Roomer wil graag gerectificeerd zien dat hij de beste Koedijker bij het Aalsmeertoernooi was. Kennelijk vond de toernooileiding de actuele rating een belangerijker criterium dan WP, SB en/of TPR.( Aalsmeer Open )
- DENK AAN HET KOEDIJKTOERNOOI ( Koedijktoernooi za 14 maart 2009 )
- Schrijf je snel in voor het Alkmaars Schaakkampioenschap 2009 (7 opeenvolgende vrijdagen van 13 maart t/m 24 april 2009), want vol is vol. ( ASK 2009 ) ( aanmelden bij Nico Mak per e-mail of telefonisch: 072-5111524 )

1 maart 2009
- Laskertoernooi in Uitgeest op 20 en 21 maart 2009. ( website Lasker )
- Vier Koedijkers deden mee aan het Open Rapid Aalsmeer. ( Aalsmeer Open )
- Lijst met deelnemende teams Koedijktoernooi geupdated ( Deelnemende teams )
- Extern programma: Koedijk 3 di 3/3 thuis topper tegen Caïssa 4.

25 februari 2009
- Voorlopige deelnemerslijst Koedijktoernooi: zie hierboven.
- Na de 27e clubavond blijft Jan Barteling aan de leiding in de A-Groep. In de B-Groep verslooeg Rinus Roskam koploper Arno Vrins en staat samen met Arno en Brian Möllenkamp aan de leiding. In de C-Groep is Jan Hettema koploper. In de D-Groep zijn dat Jan de Bruijn en Koos Hoogland. In de Alternatieve Competitie heeft John Fokke zes punten voorsprong op Jan Hettema. Vlak daarachter Willem Punt en Fred Volkers.

22 februari 2009
- Drie Koedijkteams acteerden in Workum. ( ODItoernooi ) - ( Verslag van Ronald Kamps )
- Tip van Anja Möllenkamp om lekker on-line te schaken. ( Schaakclub.net )
- Toernooitip: Blauwe-Hap toernooi voor 3-tallen op zaterdag 21 maart te Den Helder. ( Blauwe Hap )

18 februari 2009
- Uitslag van het Tweede van afgelopen donderdag eindelijk op de website. Deze "vergeten" competitiewedstrijd uit tegen Wijker Toren 4 werd met 4½-3½ gewonnen. ( Verslag van de teamleider )
- Koedijk gaat a.s. Zaterdag met drie teams naar Workum voor ODI-rapidtoernooi.
- Na de 26e speelavond leidt in de A-Groep Jan Barteling. In de B-Groep heeft Arno Vrins de kopositie ingenomen. In de C-Groep verloor John Fokke verrassend van Ronald Brink en zijn er drie koplopers. In de D-Groep staat Reg Roodzant bovenaan. Ruud Niewenhuis plaatste zich voor de 1/8e finales van de Renotherm-Cup. John Fokke zag zijn voorsprong in de Alternatieve Competitie slinken. Hij staat nu nog "maar" zeven punten los. In de Alternatieve tweekamp Gerard van der Graaf-Erik Jostmeijer heeft Erik Jostmeijer met 1-0 de leiding genomen.
- Zaterdag 28 februari Rapidtoernooi Aalsmeer in het Stommeerkwartier. ( informatie )

11 februari 2009
- Nu veel foto's (fotografie Arno Vrins en Jan Piersma) van Corus 2009 op de website! ( Corus 2009 )
- John Fokke is Winterkampioen in de C-Groep geworden. ( wintercompetitie )
- Koedijk 1 speelt gelijk tegen Bergen 1 ( Het Eerste )
- Aanstaande externe wedstrijd:
do 12 feb Wijker Toren 4-Koedijk 2
- Op de 25e clubavond nam de Zomercompetitie een aanvang. Paul Roomer kwam bij zijn debuut in de A-Groep meteen tot winst en deelt de koppositie met Jan Barteling. John Fokke gaat in de nieuwe C-Groep door met winnen en blijft met een staatlengte voorsprong leider in de Alternatieve Competitie. Willem Punt is de beste van de B-Groep en André Buter en Paul Roomer de hoogst genoteerden van de A-Groep. Herbert van de Splinter is de eerste D-Groeper in het veld.
- do-12-feb: De Wijker Toren 4 - Koedijk 2
- Adlerskalender weer eens bijgewerkt. ( Adlerskalender )
- Odi-Workum toernooi voor viertallen zaterdag 21 feb '09. Aanmelden bij Jan Meringa. ( e-mail )

9 februari 2008
- Indeling en programma Zomercompetitie: ( Indeling )

4 februari 2008
- Dat is nog eens snel. Paul Roomer doet verslag van zijn achtste finale Renotherm-Cup tegen Jan Barteling. ( Roomer-Barteling )
- Ronald Kamps doet zijn succesverhaal over de Tienkamp bij de Corus ( Schaken zonder tanden )
- Koedijk 3 wint van Waagtoren 7. ( Het Derde )
- Koedijk 4 verliest van Caïssa 5. ( Het Vierde )
- Op de 24e clubavond plaatsten André Buter, Paul Roomer, Jaap Baalbergen en Dirk Slikker zich voor de kwartfinales van de Renotherm-Cup. Door verlies tegen Danny Stoop degradeerde Arno Vrins uit de A-Groep. In de Alternatieve Competitie klopte Fred Volkers verrassend Winterkampioen Ruud Niewenhuis. ( uitslagen - standen - alternatieve comp - renotherm-cup )
- Niewe ratinglijst! ( rating feb 09 )

1 februari 2009
- Het Corustoernooi is weer voorbij. De slotmaaltijd is weer genoten. Jawdat Adib haalde geen clean sheet, maar speelde wel een prachtig toernooi met 8 uit 9 (TPR 1837). Ronald Kamps werd ook groepswinnaar met 6½ punt (TPR 1788). Ron Möllenkamp won zijn laatste 5 partijen en eindigde op 6 punten. Ook Jan Piersma, Paul Roomer en Jan Hettema eindigden in de bovenste regionen met 5½ punt. Nu maar weer terug naar het gewone schaakleven. Deze week al weer twee externe wedstrijden. ( Corus 2009 )
- Externe wedstrijden:
- Koedijk 3 di 3/2 uit tegen Waagtoren 7.
- Koedijk 4 di 3/2 thuis tegen Caïssa 5.

31 januari 2009
- In de achste ronde werden door 20 Tienkampers (Willem Fokken moest verstek laten gaan) 11 punten gescoord. De 55% is het hoogste tot nu toe gescoorde dagpercentage. Jawdat Adib won weer. Dit keer van de chauffeur van Piersma c.s. Hij stevent af op een clean sheet, nog nooit door een Koedijker vertoond. Op ruime afstand volgen Ronald Kamps met 6 punten en Ron Möllenkamp (4 x achter elkaar gewonnen!) met 5 punten.

30 januari 2009
- De Tienkampers haalden in de zevende ronde 10 punten (47%). Jawdat Adib heeft nog steeds 100%. Ronald Kamps heeft 6 punten. Jan Hettema heeft 4½ punt. André Buter wil graag vermeld zien dat zijn 3 punten uit slechts zes partijen behaald zijn. Zijn partij uit de eerste ronde is namelijk vervallen verklaard. ( Corus 2009 )
- De inhaalpartij Roomer-Kamps uit de B-Groep is gewonnen door Paul Roomer. ( standen intern )

28 januari 2009
- De Tienkampers bij de Corus haalden eindelijk een gezamelijke plusscore. Er werd door de 21 deelnemers in de zesde ronde 11½ punt gecoord (=54%). Een mooi resultaat om de rustdag mee in te gaan. Op Jawdat Adib staat geen maat. Hij heeft nu 6 uit 6. Ronald Kamps volgt met 5 uit 6. Daarna volgt het veld Piersma, Hettema en de broertjes Rietveld met 3½ uit 6. Er werden wel liefst elf (!) remises gespeeld. Sommige Koedijkers willen kennelijk gauw aan het bier.

- Op de 23e clubavond werd André Buter kampioen van de B-Groep. Jan Rietveld plaatste zich voor de kwartfinales van de Renotherm-Cup. Vanwege de Corus waren er vele afwezigen. Er was daarom een beperkt programma. Voor de Alternatieve Competitie werd door twaalf man een vluggertjestoernooi gespeeld, dat glansrijk werd gewonnen door Jan Barteling. Op de Corus leek hij niet de man in vorm, maar hier liet hij maar een half puntje liggen. Ondanks John Fokkes afwezigheid, blijft hij soeverein aan de leiding in de Alternatieve Competitie. ( uitslagen - standen - alternatieve comp - renotherm-cup )

27 januari 2009
- De 21 Tienkampers scoorden nu 47%. Er werd opvallend weinig geremiseerd. Worden we nog ambitieus op onze oude dag? Jawdat Adib en Ronald Kamps blijven maar scoren en hebben resp. 5 en 4½ punt uit vijf. Op gepaste afstand volgen Johan Rietveld, Paul Roomer, Jan Piersma en Jan Rietveld met 3 uit 5. ( Corus 2009 )

26 januari 2009
- De Koedijktienkampers vielen terug naar 40%. Jawdat Adib heeft nu 4 uit 4. Ronald Kamps 3½ uit 4. Ook Paul Roomer, Jan Rietveld en Jan Hettema scoren boven de 50%. ( Corus 2009 )
- Ook de Adlerskalender is weer eens bijwerkt (t/m kampioenschap A-Winter 0809). Jan Piersma blijkt in het verleden 3 keer Snelschaakkampioen van Koedijk te zijn geweest. ( Adlerskalender )

25 januari 2009
- De meest succesvolle Koedijker bij de Corus vergeten! Er doen dus 21 (!) Tienkampers van Koedijk mee. Door Jawdat Adib waren de scores van de eerste en tweede ronde resp. 38 en 45 %. Vandaag werd er weer 45 % gescoord. Koedijkers vinden meedoen belangrijker dan winnen. Behalve Jawdat Adib, die 3 uit 3 heeft. Daarna volgt Ronald Kamps met 2½ uit 3. ( Corus 2009 )

24 januari 2009
De 18 (!) Corustienkampers van gister blijken er 20 (!) te zijn. Het percentage gister was een tamelijk schamele 35%. In de tweede ronde scoorden de Koedijkers 42%. Beste Koedijkers zijn nu Ronald Kamps, Jan Rietveld en Kees Struyk, ieder met 1½ punt.

23 januari 2009
In de eerste ronde sprokkelden de 18 (!) deelnemende Koedijker Corustienkampers een schamele 30% bij elkaar. John Fokke, Jan Rietveld en Kees Struyk kwamen tot winst. ( Corus 2009 )

22 januari 2009
- Sam Kuilboer werd groepswinnaar bij de Dagvierkampen. Erik Jostmeijer en Herbert van der Splinter behaalden 50%. Ze hadden allen prijs. Morgen beginnen de Tienkampen. ( Corus 2009 )

21 januari 2009
- Op de 22e clubavond pakte Ruud Niewenhuis het Winterkampioenschap in Groep A. Hij verloor van Erik van Breukelen, maar doordat Dirk Slikker zich verslikte in Jan van Dam, mocht hij toch de felicitaties in ontvangst nemen. André Buter is virtueel kampioen in de B-Groep. In de C-Groep moet John Fokke nog minimaal remise spelen tegen Jan Moerkerken om zich kampioen te noemen. In de Alternatieve Competitie scoorde John Fokke eindelijk weer eens een nul (tegen André Buter). Zijn voorsprong blijft echter groot. ( uitslagen - standen - alternatieve comp - renotherm-cup )
- Brian Möllenkamp is als tweede in zijn groep geëindigd bij de Corusweekendvierkampen. Erik Jostmeijer, Herbert vd Splinter en Sam Kuilboer doen mee aan de Dagvierkampen. Zij spelen vandaag hun laatste wedstrijd. ( Corus 2009 )

18 januari 2009
- De op 16 januari gespeelde inhaalwedstrijd Jan van Dam-Erik van Breukelen is geëindigd in remise. ( uitslagen - standen - alternatieve comp - renotherm-cup )

15 januari 2009
- De uitslagen van het Rapidtoernooi van Enkhuizen staan op de site van KTV + foto's van de Koedijkdeelnemers ( KTV )
- Nu de goede link naar de renoloting?: ( Renoloting )

14 januari 2009
- Alsnog verslag van de Buut van de Bekerwedstrijd tegen Aalsmaar: ( Aalsmeer )
- Achtste Finales Renotherm Cup zijn geloot: ( Renoloting )
- Op de 21e speelavond speelde in de A-Groep Danny Stoop zich veilig ten koste van Johan Rietveld. Die moet nog even zweten. In de B-Groep bleef Willem Punt in de race door een moeizame zege op Eddy de Wit. In de C-Groep speelde Jan Hettema zich naar de tweede plaats, achter John Fokke. In de Alternatieve competitie maakte de familie Möllenkamp gehakt van de nummers 1 en 2 van de A-Groep. Ron veegde Dirk Slikker en Brian schoof Ruud Niewenhuis van het bord. C-Groeper Willem Fokken won van A-Groeper Thijs van Wijngaarden en Fred Volkers won van de leider in de B-Groep André Buter. In de Alternatieve Competitie blijft John Fokke ongenaakbaar. Achter hem worden stuivertjes gewisseld.
( uitslagen - standen - alternatieve comp - renotherm-cup )

11 januari 2009
- De details van Aalsmeer - Koedijk: ( NHSB-Beker )
- Erik Jostmeijer won afgelopen zaterdag B-Groep bij KTV-rapidtoernooi en daarmee € 60. De zieke Paul Roomer haalde evengoed nog 50%. (Nog geen uitslagen op website van KTV)

10 januari 2009
- Ondanks winst aan het eerste bord, verloor Koedijk vr 9 jan in Aalsmeer van Aalsmeer met 3-1 en is uitgebekerd. Later meer...

7 januari 2009
- Koedijk speelt vr 9 jan in Aalsmeer tegen Aalsmeer voor de NHSB-Beker.
- Za 10/1 KTV-toernooi in Enkhuizen. ( Enkhuizen Rapid )
- Op de 20e speelavond breidde Ruud Niewenhuis zijn voorsprong in de A-Groep uit tot een vol punt. Bij minimaal remise tegen Erik van Breukelen is hij Kampioen. In de B-Groep nam André Buter afstand door winst op directe concurrent Paul Roomer. In de C-Groep heeft John Fokke aan een halfje tegen Jan Moerkerken genoeg voor het kampioenschap. Hij heeft in de Alternatieve Competitie een gat van 13 punten met zijn eerste achtervolger, Jan Hettema.

"Nieuws" 2008