28 december 2011
- Na een wederom supersnelle ledenvergadering kon er worden gesnelschaakt. Danny Stoop bleek de sterkste. Danny, gefeliciteerd!. (Kerst 2011)

21 december 2011
- a.s. dinsdag 27 december ledenvergadering en Kerstsnelschaak. (AANVANG HALF ACHT)
- Afgelopen maandag verloor Koedijk voor de NHSB-Beker van Excelsior, maar niet zonder slag of stoot. ( NHSB )
- Koedijk 1 won nipt van Vredeburg 1 ( Eerste )
- Op de 17e clubavond won Brian Möllenkamp weer en blijft de spanning in de A-Groep te snijden. In de B-Groep won nummer laatst Ron Möllenkamp van titelpretendent Willem Punt. Willem lijkt nu naast promotie te grijpen. Erik van Breukelen of Jaap Baalbergen wordt kampioen. In de C-Groep gloort het kampioenschap voor Hans de Jong. In de E-Groep van de Renotherm-Cup won Harry Klinkamer van Erik van Breukelen. In die groep blijft alles mogelijk. In de Alternatieve Competie blijft Hans de Jong koploper met een puntje voorsprong op Jaap Baalbergen. Zij nemen steeds meer afstand van de rest.

14 december 2011
- A.s. maandag gaat Koedijk op visite bij Excelsior in Heemskerk voor de eerste ronde van de NHSB-Beker. De volgende avond speelt het Eerste thuis tegen Vredenburg 1.
- Op de 16e clubavond kreeg in de A-Groep koploper André Buter klop van Jan Barteling. Jan was de enige van de vier kampioenskandidaten, die tot de volle winst kwam. De spanning blijft te snijden. In de B-Groep komt Erik van Breukelen wel erg dicht bij het kampioenschap. Jaap Baalbergen, Paul Roomer en Willem Punt loeren op een misstap. In de C-Groep heeft Hans de Jong zich losgemaakt van de rest. Voor de Renotherm-Cup zijn vader en zoon Möllenkamp ook geplaatst voor de achtste finales. In de Alternatieve Competitie blijft Hans de Jong leider. Jaap Baalbergen volgt op een punt. ( uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup )
- Speel Danny's vlotte winst op Brian na! ( Stoop-Möll )

7 december 2011
Koedijk 2 won van SV Harenkarspel. ( Tweede )
Koedijk 3 verloor in Wervershoof ( Derde )
Op de 15e clubavond was er door de externe beslommeringen een beperkt intern programma. In de A-Groep won Danny Stoop van concurrent Brian Möllenkamp. Hij is nu de naaste belager van André Buter. In de B-Groep won Koos Hoogland van Ron Möllenkamp en lijkt het vege lijf te gaan redden. In de C-Groep sprokkelde John Beerends weer een punt en nadert de koplopers.
In de Alternatieve Competitie nam Hans de Jong de leiding over van Jaap Baalbergen.
In groep B van de Renotherm-Cup gaan André Buter en John Fokke door naar de achtste finales.
Bij de clubrating is Danny Stoop nu de hoogst genoteerde. Hij is Brian Möllenkamp gepasseerd.

3 december 2011
- Koedijk 1 speelde moeizaam gelijk tegen Bergen 2. ( Eerste )
- Iedereen die opgemerkt heeft dat de kruistabel van de B-Groep niet klopte, bedankt! Zo beter?  (standen)

30 november 2011
- Ron Möllenkamp speelde voor het Tweede ook vooruit tegen Harenkarspel. Helaas redde hij het niet. De rest wordt komende dinsdag thuis afgewerkt, met een ½-1½ achterstand.
- Het Eerste speelt morgenavond uit tegen buurman Bergen 2.
- Het Derde speelt komende dinsdag uit in Wervershoof tegen Revanche.
- Op de 14e clubavond won koploper André Buter wederom. Runner-up Brian Möllenkamp heeft nu twee punten achterstand, met nog drie partijen te goed. Ook Danny Stoop is nog in de race. In de B-Groep leidt Erik van Breukelen. Paul Roomer, Willem Punt en Jaap Baalbergen zijn de andere kanshebbers. In de C-Groep blijft Jan Hettema koploper. Hans de Jong staat er het beste voor, met een halfje achterstand en nog twee partijen te goed. In de Alternatieve Competitie maakte koploper Jaap Baalbergen geen fout. ( uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup )

27 november 2011
- Rinus Roskam heeft vooruit gespeeld tegen Willem Tesselaar van Harenkarspel. De partij is in remise geëindigd.

23 november 2011
- André Buter en Paul Roomer deden afgelopen weekend mee aan het 3e Waling Dijkstra weekendtoernooi in Leeuwarden. André haalde 4 uit 6 in de B-Groep en Paul hield het op 3. ( Philidor )
- Na de 13e clubavond staat André Buter nog steeds aan de leiding in de A-Groep. Brian Möllenkamp heeft twee partijen en één punt minder. In de B-Groep won Erik van Breukelen de topper tegen Willem Punt en is nu koploper. In de C-Groep is Jan Hettema de nieuwe leider. Hij heeft wel meer partijen gespeeld dan de concurrentie. Voor de Renotherm-Cup plaatsten Jaap Baalbergen, Kees Struyk, Gerard van der Graaf en Dirk Slikker zich voor de achtste finales. In de Alternatieve Competitie vergrootte Jaap Baalbergen zijn voorsprong. ( uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup )

20 november 2011
- Willem Punt verloor in de laatste ronde van het Herfstveteranentoernooi en bleef op de vierde plaats steken, met 5 uit 7. Kees Struyk einigde op 3½ en Jan Hettema en Reg Roodzant op 3. (Herfstveteranen 2011)
- Paul Roomer en Jan Rietveld speelden afgelopen donderdag vooruit voor de interne competitie en hielden elkaar in evenwicht.

18 november 2011
- Koedijk 3 verloor donderdag ruim van Purmerend 5 ( Derde )
- Heeft Willem Punt toernooiwinst behaald in IJmuiden? De stand is nog steeds niet bijgewerkt! ( Herfstveteranen 2011 )

16 november 2011
- Koedijk 3 speelt morgen uit tegen Purmerend 5.
- Koedijk 2 verslaat Bakkum! ( Tweede )
- In het Herfstveteranentoernooi versloeg Willem Punt Kees Struyk en heeft nu 5 uit 6. Kees bleef steken op 3½, Jan Hettema heeft 3 en Reg Roodzant 2. Vandaag de laatste ronde. ( Herfstveteranen 2011 )
Op de 12e clubavond won Brian Möllenkamp weer. Hij nadert leider André Buter tot op een half punt, met nog twee partijen te goed. In de B-Groep moesten de toppers extern. Willem Punt blijft leider. In de C-Groep is Jan Hettema de nieuwe koploper. Hij heeft wel een paar partijen meer gespeeld dan de concurrentie. In de Renotherm-Cup plaatste Jan Meringa zich voor de achtste finales. In de Alternatieve Competitie neemt Jaap Baalbergen afstand van de concurrentie. ( uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup )
- Brian Möllenkamp heeft voor de clubrating de 1900-grens gebroken. (clubrating)

11 november 2011
- Gister won Koedijk 1 eclatant van Groene Zes. ( Eerste )

8 november 2011
- Enkele Koedijkers deden afgelopen zaterdag mee aan een Omnisimultaantoernooi van En Passant in Bunschoten-Spakenburg . Johan Hut schreef er een stukje over. ( Omnisimul 5-11 )
- Koedijk 1 speelt a.s. donderdag uit tegen Groene Zes (Bovenkarspel).
- Koedijk 2 speelt a.s. dinsdag thuis tegen Bakkum, het Derde moet de donderdag daarna uit tegen Purmerend 5.
- Op de elfde clubavond deed Brian Möllenkamp goede zaken in de A-Groep. Hij naderde koploper André Buter tot op 1½ punt, met nog 3 partijen te goed. Het kampioenscahp lijkt tussen deze twee te gaan. In de B-Groep leed koploper Willem Punt een gevoelig verlies tegen Jan Moerkerken, waarna de stijd weer helemaal open is. In de C-Groep is Hans de Jong langszij koploper Eddy de Wit gekomen. Eddy voert samen met Jaap Baalbergen ook het veld aan in de Alternatieve Competitie.

6 november 2011
- Op het Persoonlijk Kampioenschap Rapid van de NHSB van afgelopen zaterdag deden Jan Barteling en John Fokke mee. (PKNHSB 2011)
- Jan Rietveld haalde 50% bij het snelschaak afgelopen vrijdag in Warmenhuizen. (Whuizen2011)
- Bij de Herfstveteranen heeft Willem Punt nu 4 uit 5, Kees Struyk 3½, Jan Hettema 3 en Reg Roodzant 1 punt.
- Op de Ratinglijst van november zijn maar een paar Koedijkers gewijzigd. Willem Punt is weer een paar puntjes kwijtgeraakt, maar is dit druk aan het goedmaken. ( ratings )

2 november 2011
- Vorige week vergeten mee te delen: Koos Hoogland is VIJFENTWINTIG JAAR lid van Schaakgroep Koedijk. Hulde, Koos!!!!
- Erik Jostmeijer en Dick Brugman deden mee in Luzern. (Luzern 2011)
- Bij de Herfstveteranen zijn Willem Punt en Kees Struyk medekoploper in Groep B met 3 uit 4. Jan Hettema volgt ze op de voet met 2½. Reg Roodzant heeft 1 punt.
- Op de 10e clubavond versloeg André Buter in de A-Groep ook Danny Stoop en blijft aan de leiding. De concurrentie moet komen van Jan Barteling en Brian Möllenkamp die Dirk Slikke naar de middenmoot terugwees. In de B-Groep blijft Willem Punt het heft in handen houden. Alleen Erik van Breukelen heeft hem nog in het zicht. In de C-Groep wordt Eddy de Wit op een halfje gevolgd door Hans de Jong. In de Alternatieve Competitie gaan Erik van Breukelen en Eddy de Wit gezamelijk aan de leiding.

27 oktober 2011
- Vrijdagavond 4 november gratis snelschaken in Warmenhuizen op het Peter Wardenaartoernooi. ( Wardenaar )
- Erik Jostmeijer en oud lid Dick Brugman doen mee aan het Lüzerner Open in het verre Zwitserland., van 29 oktober tot 1 november. Volg hun resultaten. (Luzern)

26 oktober 2011
- Brian Möllekamp is in Hoogeveen op 5½ uit 9 geëindigd. Ron verzamelde 4 punten. (Hoogeveen)
- Bij de Herfstveteranen heeft Willem Punt 2½ uit 3, Jan Hettema en Kees Struyk 2 en Reg Roodzant 1.
- Koedijk bekert door via een ruime overwinning op Aris de Heer. (NHSB-Beker)
- Op de negende clubavond nam André Buter het heft in handen in de A-Groep. In de B-Groep remiseerde koploper Willem Punt met Jaap Baalbergen. Jan Rietveld heeft nog steeds 100%. In de C-Groep leidt Eddy de Wit. Willem Fokken bracht John Beerends zijn eerste nederlaag toe. In de Alternatieve Competitie leidt Eddy de Wit, voor Erik van Breukelen en Willem Punt.

19 oktober 2011
- Koedijk krijgt a.s. dinsdag Aris de Heer op bezoek voor de NHSB-Beker.(NHSB-Beker)
- In de vijfde ronde verloor Ron M. in Hoogeveen. Brian M. won. (Hoogeveen)
- In het koude Noord Holland werd op achtste clubavond voornamelijk voor de Renotherm-Cup gespeeld. C-Groeper Kees Struyk won van B-Groeper Koos Hoogland. In de A-Groep blijft Fred Volkers aan de leiding. Qua verliespunten is iedereen nog kanshebber. In de B-Groep verloren Jaap Baalbergen en Arno Vrins en zakten daarmee weg uit de top. Willem Punt is voorlopig ongenaakbaar. Na lange afwezigheid sloeg een besnorde en niet bebaarde Jan Rietveld meteen toe. Hij klopte Jaap Baalbergen en heeft als enige in de B-Groep een 100% score. In de C-Groep achterhaalde Hans de Jong leider Eddy de Wit. John Beerends heeft nu twee uit twee. In de Alternatieve Competitie achterhaalde Willem Punt koploper Eddy de Wit.

17 oktober 2011
- Vader en zoon Möllenkamp doen mee aan het Univé Toernooi in Hoogeveen in de Amateur 1-groep. Ze hebben beiden na vier partijen 50%. (Hoogeveen)

16 oktober 2011
- Bij het Herfstveteranenkampioenschap in IJmuiden heeft Willem Punt in de B-Groep inmiddels twee punten uit evenzovele partijen behaald. Ook Kees Struyk (1½ uit 2), Reg Roodzant ( 1 uit 2 ) en Jan Hettema ( 1 uit 2 ) doen mee in de B-Groep. ( Herfstveteranen 2011 )

12 oktober 2011
- Teamleider Reg Roodzant doet verslag van de wedstrijd tegen Castricum 3 van afgelopen vrijdag. ( Castricum )
- Het Derde hield KTV 2 op 4-4.
- Zaterdag 5 november 2011 is het weer Schaken op de Dijk. Het Persoonlijk kampioenschap Rapid van de NHSB. ( Dijk 2011 )
- Op de zevende clubavond verloren in de A-Groep koploper Ronald Kamps en runner-up Brian Möllenkamp. Het hele veld staat nu op een vloeitje, met als koploper Fred Volkers.In de B-Groep heeft Willem Punt afstand genomen van de rest. In de C-Groep verloor favoriet Hans de Jong verrassend van Jan de Bruijn. Eddy de Wit voert het veld aan. Alleen nieuw lid John Beerends heeft nog een 100% score. Voor de Renotherm-Cup plaatste Danny Stoop zich voor de achtste finales. In de Alternatieve Competitie is Eddy de Wit de trotse leider. ( uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup )

10 oktober 2011
- Uw webmaster is weer terug. Paul Roomer wordt bedankt voor de excellente waarneming!
- Zoals al door Paul gememoreerd, heeft in de tussentijd het Eerste krap gewonnen ( Eerste ), het Tweede een slechte beurt gemaakt ( Tweede ) en hebben drie Koedijkers verdienstelijk geacteerd in Goch ( Gocher Open 2011 ).
Ook zette Danny Stoop een verdienstelijk resultaat neer bij het Crysantentoernooi. ( Chrysant 2011 )
- Komende dinsdag ontvangt het Derde KTV 2.

28 september 2011
- Vanaf 29 september moet je voor de uitslagen en het nieuws een paar weekjes klikken op : ( PAULS WAARNEMING )
- Koedijk 1 bijt komende dinsdag thuis de spits af in de Externe Competitie. Zij treden thuis aan tegen Oppositie 1. De vrijdag er op moet  het Tweede naar Castricum 3.
- Op de vijfde clubavond heeft Ronald Kamps het heft in handen genomen in de A-Groep. Hij schaakt momenteel grootmeesterlijk. In de B-Groep komt Willem Punt nu al weer bovendrijven. Arno Vrins volgt en heeft nog een 100% score. In de C-Groep is Hans de Jong de te kloppen man. Eddy de Wit en Kees Struyk proberen hem in het vizier te houden. Ook in de Alternatieve Competitie blijft Hans de Jong het veld aanvoeren. Jaap Baalbergen en Willem Punt zijn de achtervolgers.

25 september 2011
- De externe teams zijn ingedeeld. Kijk snel waar je opgesteld bent: Teamindeling Extern

21 september 2011
- Op de vierde clubavond verloor de koploper van de A-Groep Jan van Dam van Rinus Roskam. Danny Stoop en Fred Volkers voeren nu het veld aan. In de B-Groep leiden good-old Willem Punt en promovendus Jaap Baalbergen. Jan Moerkerken en Arno Vrins hebben nog een 100% score. In de C-Groep leidt Eddy de Wit, met een half punt voorsprong op Hans de Jong. Hans heeft nog een partij te goed. Hans is ook de leider in de Alternatieve Competitie. Jaap Baalbergen en Eddy de Wit volgen op de voet.

14 september 2011
- Na de derde clubavond heeft Jan van Dam het heft in handen genomen in de A-Groep. In de B-Groep trok Johan Rietveld zich terug. Jan Moerkerken is hier de verrassende leider. In de C-Groep leidt Kees Struyk. In de Alternatieve Competitie heeft nieuw lid Hans de Jong de leiding genomen.

11 september 2011
- De agenda is bijgewerkt. ( Agenda )
- De indeling en speeldata van het Eerste, Tweede en Derde zijn bekend. ( Eerste ) ( Tweede ) ( Derde )

8 september 2011
- Je kunt via de EenHoorn opnieuw schaaklessen nemen van Jop Delamarre. De eerste avond is 30 september ( bijzonderheden )
- Op 18 september 2011 is er een Rapid toernooi van de Raadsheer in Amsterdam ( Raadsheer Rapid )
- Op 7 zondagen kun je ook het Raadsheer Open spelen. De eerste keer is op 16 oktober 2011 ( Raadsheer Open )
- Op vrijdag 9 september 2011 kun je met je maat koppelschaken bij Opening '64 in Sint Pancras. Leuk! ( koppelschaak )

7 september 2011
- Op de tweede clubavond was er weinig strijdlust in de A-Groep. Vijf van de zes partijen eindigden in remise. Brian Möllenkamp heeft meteen weer de leiding genomen. In de B-Groep hebben we vier leiders met 1 uit 1. Ron Möllenkamp verraste met winst op favoriet Johan Rietveld. In de C-Groep leidt Kees Struyk met 1½ uit 2. Uit de stand van de Alternatieve Competitie blijkt dat Erik van Breukelen scherp uit zijn sabbatical is teruggekomen. Hij voert het veld aan, samen met Eddy de Wit. ( uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup )

1 september 2011
- 1x in de maand op zaterdag schaken in Haarlem en ratingpunten verdienen! Dat kan op het Kennemer Open. Begint op 17 september 2011. ( Kennemer Open )

31 augustus 2011
- Het Chrysantentoernooi is op 1 oktober 2011 in de Swan in Heerhugowaard. Inschrijven kan via de website van ( Heerhugowaard ).
- De eerste clubavond bestond bijna geheel uit Renotherm-Cup partijen. B-Groeper Paul Roomer begon sterk met winst op A-Groeper Ronald Kamps. Paul nam gelijk ook de leiding in de Alternatieve Competitie. In de A-Groep speelden Florian Kelderman en Jan van Dam remise en komen daarmee aan de leiding. In de B-Groep waren nog geen partijen. In de C-Groep won Kees Struyk van Sam Kuilboer en is daarmee koploper. ( uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup )


24 augustus 2011
- Op vrijdag 9 september 2011 kun je met je maat koppelschaken bij Opening '64 in Sint Pancras. Leuk! ( koppelschaak )
- De indelingen voor de Interne Competitie 2011 / 2012 staan nu op de website. ( Interne Comp 2011-2012 )

21 augustus 2011
- Brian Möllenkamp doet mee aan het BDO-Open in Haarlem. Volg zijn resultaten: ( BDO-Open )

13 augustus 2011
- Op de ratinglijst van augustus 2011 zijn er bijna geen mutaties bij de Koedijkers. Brian Möllenkamp wint 13 puntjes, Jan Barteling verliest er 2 en Willem punt verliest er 1. Actuele rating leden Schaakgroep Koedijk
- Terwijl het "gewone" schaak bij Jan van Dam tegenwoordig wat moeizamer lijkt te gaan, won hij vandaag een sterk bezet Randomtoernooi(tje) in Alkmaar-Noord.

11 augustus 2011
- De Groepsindeling voor de Renotherm-Cup is geloot. Kijk of je het een beetje getroffen hebt: Bekerloting 2011-2012.

6 augustus 2011
- Willem Punt heeft in Zeeland in negen ronden maar drie punten weten te vergaren. Zoon Roland deed het met 6 punten een stuk beter. ( Zeeland 2011 )

31 juli 2011
- Jan Rietveld en Paul Roomer eindigden in Dieren allebei op 4 punten. ( Dieren 2011 )
- Willem (en Roland) Punt doen mee aan het Hogeschool toernooi in Vlissingen. Roland heeft na de eerste ronde al een puntje, Willem nog niet. Volg hun resultaten. ( Zeeland 2011 )

27 juli 2011
- Paul Roomer won in Dieren knap van Albert Dekker en heeft na zeven ronden 4 punten in de B-Groep. Jan Rietveld heeft ook 4 punten in de C-Groep. (toernooisite)
- D.O.S. heeft nu ook een website. Neem er eens een kijkje. Het adres is: http://www.via24.nl/dos/ 

24 juli 2011
- Paul Roomer (in de reserve B-Groep) en Jan Rietveld (in de Reserve C-Groep) doen mee aanhet Open NK in Dieren. Jan heedt na 5 ronden 2½ punt. Paul heeft 3 punt en moet in de zesde ronde tegen Albert Dekker. Moet hij daarvoor helemaal naar Dieren? (toernooisite)
- Nu ook het verslag van Ronald Kamps en de foto's van het Möllie toernooi op de website.
- Dirk Slikker wint zevende Möllie toernooi in beestachtige omstandigheden. ( Möllie 2011 )

20 juli 2011
- Het Möllietoernooi gaat a.s. zaterdag, ondanks het voorspelde slechte weer, gewoon door! Dan in de schuur bij Sam. ( Möllie 2011 )

18 juli 2011
- Niet vergeten! 23 juli Möllie Culinair toernooi. ( Möllie 2011 )
- Op het SpaChess Amsterdamtoernooi heeft Brian Möllenkamp 6 uit 9 gehaald en Jan Barteling 3½. Details en naspeelbare partijen op: SpaChess

9 jul 2011
- Jan Barteling en Brian Möllenkamp doen mee aan het SpaChess toernooi in Amsterdam. Je kunt hun resultaten in de C-Groep volgen op: http://www.spachess.nl/
- Niet vergeten! 23 juli Möllie Culinair toernooi. ( Möllie 2011 )

28 juni 2011
- Wereldprestatie afgelopen weekend van Jan van Dam en Erik Jostmeijer op Kroeglopers Amsterdam! ( Kroeglopers 2011 )

20 juni 2011
- De deelnemende Koedijkers deden het afgelopen weekend in Echternach zeer verdienstelijk. Ronald Kamps was, zoals gebruikelijk, de alderbeste en doet ook nog verslag. ( Echternach 2011 )

19 juni 2011
- Tot nu toe vergeten te vermelden op de website: Jan Barteling was over het seizoen 2010 / 2011 de beste externe schaker van Koedijk en heeft de Koep gewonnen. Jan, gefeliciteerd! ( Koep )
- De Adlerskalender is weer bijgewerkt (t/m seizoen 2010-2011). Willem Punt is flink gestegen. ( Adlerskalender )

16 juni 2011
- Herinnering: Komen weekend zij de IJmondvierkampen ( IJmond4k )
- Naspeelbare partij: Net als in de goede oude tijd een partij van Harry Koldijk en Ronald Kamps, met commentaar van beide kamphanen! ( Koldijk-Kamps )

15 juni 2011
- In de zomer kan je toch schaken en wel in de Pilaren. ( Pilarentoernooi ) ( Inschrijving )
- 23 juli 2011 is het Möllie (gastronomisch) toernooi. Meld je aan! ( Möllietoernooi )
- Na de jaarvergadering werd er gesnelschaakt. Brian Möllenkamp toonde zich de sterkste. ( uitslag )
- Nu ook de gedetailleerde uitslag van het Omnisimultaan op de website. ( Omnisimultaan )

12 juni 2011
- 14 juni is de jaarvergadering, aanvang 8.00 uur.
- In Omnisimultaantoernooi van afgelopen zaterdag werd de hoofdgroep en wisselbeker gewonnen door Thomas Broek, voor Frank Agter en Dirk van der Meiden. Ronald Kamps doet verslag van zijn eigen belevenissen. ( verslag Omni juni 2011. ) Gedetailleerde uitslag volgt (hopelijk).

8 juni 2011
- Brian Möllenkamp is bekerwinnaar geworden. Hij won de finale tegen Gerard van der Graaf. Brian, gefeliciteerd!
Verder werden op de 41e clubavond partijen voor de Alternatieve Competitie gespeeld. Eindwinnaar Erik Jostmeijer voegde nog 2 puntjes toe aan zijn totaal, zodat hij met een recordscore eindigde. Thijs van Wijngaarden werd Alternatef nipt winnaar van de B-Groep en Kees Struyk van de C-Groep.( uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup )
- Brian Möllenkamp heeft na het seizoen 2010-2011 de hoogste clubrating. ( clubrating )
- Denk nog even aan het Omnisimultaantoernooi op 11 juni in de Rietschoot. Aanmelden bij Erik Jostmeijer ( email ) (website omnisimultaan )
- Degenen die niet gaan Omnisimulteren  a.u.b. aanmelden bij Sam Kuilboer voor de Rabofietstocht!

7 juni 2011 is Cupfinale-avond. Dit keer zitten Brian Möllenkamp en Gerard van der Graaf op het podium. Gerard heeft wit.

1 juni 2011
- AFBERICHTEN VOOR 31 MEI EN 7 JUNI MOETEN DOORGEGEVEN AAN ANDRÉ BUTER (06-22208514) I.P.V. JAN VAN DAM.
- Denk nog even aan het Omnisimultaantoernooi op 11 juni in de Rietschoot. Aanmelden bij Erik Jostmeijer ( email ) (website omnisimultaan )
- Degenen die niet gaan Omnisimulteren  a.u.b. aanmelden bij Sam Kuilboer voor de Rabofietstocht!
- Op het Persoonlijk Kampioenschap van de NHSB is Jan Barteling vierde geworden in de B-Groep. Brian Möllenkamp kwam tot vier remises in de A-Groep. ( 't Zwarte Schaapje.)
- Erik Jostmeijer is 24e geworden op het Open NK Random Chess (TPR 1748), Paul Roomer werd er 30e (TPR 2050!). ( website ) ( einduitslag )
- Op de 40e clubavond won Gerard van der Graaf de halve finale voor de Renotherm-Cup van Rinus Roskam. Hij komt in de Finale uit tegen Brian Möllenkamp. Verder werd er gespeeld voor de Alternatieve Competitie. Harry Koldijk won verrassend van kersverse A-Groeper Ronald Kamps. (Kom op met die partij, Harry!). Aan de eindwinnaar kan niets meer veranderd worden. Dat blijft Erik Jostmeijer. De beste C-Groeper wordt Kees Struyk. Voor de beste B-Groeper is het nog spannend tussen Rinus Roskam, Thijs van  Wijngaarden en Ronald Kamps. ( uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup )

25 mei 2011
- Brian Möllenkamp en Jan Barteling doen mee aan het Persoonlijk Kampioenschap van de NHSB. Volg hun resultaten op 't Zwarte Schaapje.
- Op de 39e clubavond speelde Dirk Slikker in de A-Groep remise tegen Danny Stoop. Dit was voldoende voor het Zomerkampioenschap en hij werd daarmee ook Clubkampioen 2010/2011. Dirk, gefeliciteerd! (dank je). In de B-Groep won Rinus Roskam zijn laatste partij tegen Eddy de Wit. Hij werd daarmee kampioen. Rinus, gefeliciteerd!
In de Alternatieve Competitie bleek Portugees Jan Piersma het schaken nog niet verleerd. Hij knoopte Jaap Baalbergen vakkundig op. Erik Jostmeijer is, met nog twee speelronden, niet meer te achterhalen en daarmee Alternatieve Kampioen. Erik, gefeliciteerd!
( uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup )

18 mei 2011
- Nog maar een paar toernooien:
- Je hoeft niet naar Echternach om te schaken.Van 17 t/m 19 juni zijn de IJmondvierkampen in de Zon in Wijk aan Zee. ( IJmond4k )
- Je kunt overzomeren in Bovenkarspel. Op de woensdagavonden van 1 juni t/m 17 augustus kun je meedoen aan het Midzomertoernooi in Bovenkarspel. ( Midzomer ) ( website )
- Na de 38e clubavond staat Dirk Slikker nog steeds aan kop in de A-Groep. Hij heeft aan remise in zijn laatste partij genoeg om kampioen te worden. Dit zal niet meevallen, want de tegenstander is Danny Stoop. In de B-Groep is alles klaar behalve de partij Rinus Roskam-Eddy de Wit. Deze beslist over het kampioenschap en de degradatie. Verassende promovendus naar de A-Groep is Harry Klinkhamer. In de C-Groep is Thijs Postma kampioen. Thijs, gefeliciteerd!
In de Alternatieve Competitie handhaaft Erik Jostmeijer zijn (ruime) voorsprong.

13 mei 2011
- Voor de echte liefhebbers. Van 27 juni t/m 5 juli kan je (vakantie-)schaken in Boxtel op het Houtje Hoofd Helder toernooi. Ook het Nederlands kampioenschap vindt daar gelijktijdig plaats. ( flyer: boxtel11, website : houtje )

11 mei 2011
- Je schijnt je nog steeds te kunnen aanmelden voor de simultaan tegen Anish Giri op 21 mei! ( Giri )
- Op 20 mei begint het PKNHSB in Zaandam. Ga er voor. ( PKNHSB )
- Op de 37e clubavond gaf Willem Punt het kado tegen Dirk Slikker, waardoor de laatste de nieuwe leider in de A-Groep is. In de B-Groep won Rinus Roskam de topper van Ronald Kamps, waardoor hij het kampioenschap voor het grijpen heeft. In de C-Groep eindigde Hans Pettinga-Willem Fokken in remise. Thijs Postma lijkt daar het meeste garen mee te spinnen.
Voor de Renotherm-Cup plaatste Brian Möllenkamp zich voor de finale. Hij won in een spannend duel van Jan Meringa. Zijn tegenstander moet uit het duel Rinus Roskam-Gerard van der Graaf komen. In de Alternatieve competitie behoudt Erik Jostmeijer zijn ruime voorsprong. Kees Struyk nadert runner-up Jan van Dam. ( uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup )

3 mei 2011
- Daar moet aan gewerkt worden! De nieuwe ratings van Schaakgroep Koedijk per 1 mei 2011 zijn bekend. Ze kunnen beter. ( Rating 0511 )
- Op de 36e clubavond versloeg Erik Jostmeijer in de A-Groep koploper Brian Möllenkamp en neemt zelf het vaantje over. Er zijn nog meer kapers op de kust. De B-Groep stuurt op een apotheose aan. De partij Ronald Kamps-Rinus Roskam zal waarschijnlijk beslissen over het kampioenschap. In de C-Groep gaat het tussen Thijs Postma, Hans Pettinga en Willem Fokken. In de Alternatieve Competitie heeft Erik Jostmeijer de 100 punten grens doorbroken. Gaat hij het record van Fred Volkers verbreken?
- Er valt weer veel te schaken in mei!
- Op 21 mei kan je simultaan schaken in Petten, voor het goede doel, tegen Anish Giri, als het nog niet vol is. ( Giri )
- Op 7 mei is er een Rapidtoernooi in Duiven ( WDC Rapid )
- Op 20, 21, 28 en 29 mei wordt het zevenrondig PKNHSB Open in Zaandam verspeeld. Ratingpunten te verdienen! ( PKNHSB )

27 april 2011
- Ronald Kamps won de B-Groep van het Anders dan Anders Toernooi in Abbekerk! ( anderstoernooi )
- Op de 35e clubavond verloor in de A-Groep koploper Brian Möllenkamp van Danny Stoop. Hij blijft leiden, maar het wordt spannend. Voor Paul Roomer viel het doek. Hij mag het weer in de B-Groep proberen. In de B-Groep speelden alle kanshebbers remise. Ronald Kamps blijft koploper. In de C-Groep verloor runner-up Hans Pettinga een halfje aan Mieke Clausen. Als Thijs Postma zijn laatste partij wint is hij kampioen.
Ondanks zijn verlies blijft Erik Jostmeijer riant aan de leiding in de Alternatieve Competitie. Jan van Dam is best of the rest.

24 april 2011
- Bij het ASK grepen Jan Meringa en Willem Punt naast de groepswinst. Jan verloor en Willem kwam niet verder dan remise. Brian Möllenkamp eindigde als tweede in de B-Groep. Brian, Paul Roomer, Erik Jostmeijer (van Thijs van Wijngaarden), Ronald Kamps, Jan Barteling en Jan Hettema wonnen hun slotpartij. ( ASK 2011 )
- Nu is ook de eindstand van groep D van de Lenteveteranen geplaatst. ( Lentevetranen )

21 april 2011
- In de laatste ronde van het Lenteveteranentoernooi wonnen Kees Struijk, Reg Roodant en Willem Fokken hun partij. De eindstand van groep D ontbreekt nog. ( Lenteveteranen )

20 april 2011
- Door het mooie weer is de website iets later bijgewerkt dan anders. Hiervoor excuses.
- Op de 34e clubavond kwam Brian Möllenkamp niet in aktie. Hij zag zijn concurrenten in de A-Groep halve en hele punten verspelen.
In de B-Groep heeft Ronald Kamps duidelijk afstand genomen van de rest. In de C-Groep naakt het kampioenschap voor Thijs Postma. Hans Pettinga ligt echter nog op de loer.
Voor de Renotherm-Cup plaatste Rinus Roskam zich voor de halve finales. Hij versloeg na barrage Jan Barteling. In de Alternatieve Competitie scoorde Erik Jostmeijer niet het volle punt, maar leidt met 16 punten voorsprong.

16 april 2011
- In de zesde ronde van het ASK wonnen Jan Meringa, Brian Möllenkamp, Jan Barteling en Willem Punt hun partij. Na de voorlaatste ronde staat Jan Meringa tweede in de B-Groep, Brian Möllenkamp derde. Willem Punt staat tweede in de C-Groep en moet nog tegen de nummer één. ( ASK 2011 )

15 april 2011
- Kees Struyk en Willem Fokken wonnen in de zesde ronde van het Lenteveteranentoernooi.  ( Lenteveteranen )

13 april 2011
- Het Vierde heeft gelijkgespeeld tegen Kennemer Combinatie 14. ( Het Vierde )
- Na de 33e clubavond staat Brian Möllenkamp nog steeds bovenaan in de A-Groep. Hij staat nu ook bovenaan qua clubrating ( Clubrating ) en zit in de halve finale van de Renotherm-Cup. Een soort van Triple?
In de B-Groep blijft Ronald Kamps leider. In de C-Groep speelde Thijs Postma remise tegen concurrent Hans Pettinga en blijft bovenaan. Hij zag runner-up Harry Koldijk verliezen.
Gerard v.d. Graaf plaatste zich ten koste van Dirk Slikker voor de Halve Finale van de Renotherm-Cup, Jan Meringa ten koste van Florian Kelderman en Brian ten koste van Danny Stoop. Hoewel nog maar drie halve finalisten bekend zijn werd er wel al geloot. ( loting ). Voor de Alternatieve Competitie maakt Erik Jostmeijer het niet spannend. ( uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup )

9 april 2011
- In de vijfde ronde van het ASK waren er overwinningen voor André Buter, Jan Meringa, Paul Roomer en Willem Punt. ( ASK 2011 )
- In de vijfde ronde van het Lenteveteranentoernooi, afgelopen woensdag, kwam Kees Struyk alweer tot winst. Reg Roodzant won een bye.  ( Lenteveteranen )

6 april 2011
- Ronald Kamps laat zijn mooie overwinning van vorige week op Albert van der Meiden zien. ( Kamps-A.vd.Meiden )
- Koedijk  is uit de NHSB-Beker gewipt. ( NHSB-Beker )
- Na de 32e clubavond staat Brian Möllenkamp nog steeds aan kop in de A-Groep. Ook Gerard vd Graaf moest er aan geloven. Erik Jostmeijer blijft druk zetten door ook te winnen. In de B-Groep verloor runner-up Harr Klinkhamer van Thijs van Wijngaarden, zodat koploper Ronald Kamps wat lucht krijgt. In de C-Groep wonnen koploper Thijs Postma en runner-up Harry Koldijk allebei.
In de Alternatieve Competitie heeft nummer twee, Jan van Dam, afstand genomen van de achtervolgers. Nummer een, Erik Jostmeijer, kan gaan freewheelen. Zijn voorsprong bedraagt 16 punten.

2 april 2011
- In de vierde ronde van het ASK scoorden de Koedijkers weinig punten. Jan Barteling, Willem Punt en Willem Fokken wonnen wel.
( ASK 2011 )

31 maart 2011
- Jan Rietveld doet verslag van de wedstrijd van het Derde tegen de Waagtoren 6. ( Waagtoren 6 )
- Kees Struyk is op schot. Hij won ook in de vierde ronde van de Lenteveteranen.

30 maart 2011
- Danny laat in zijn externe partij tegen Santpoort naspeelbaar zien hoe hij had moeten winnen. ( Kors - Stoop )
- Nu staan ook de details van De Waagtoren 5 - Koedijk 2 op de website. ( Het Tweede )
- Op de 31e clubavond speelden de Koedijkers voornamelijk extern. Koedijk 1 en 2 speelden gelijk. Koedijk 3 verloor.  ( Het Derde ) ( Het Eerste )
- Er waren dus weinig interne partijen. In de C-Groep is Harry Koldijk de nieuwe runner-up. Hij heeft wel al zeven partijen gespeeld, net als koploper Thijs Postma. In de Alternatieve Competitie lijkt het alleen nog om de tweede plaats te gaan.

24 maart 2011
- André Buter, Jan van Dam, Paul Roomer en Jan Hettema wonnen hun partij in de derde ronde van het ASK. ( ASK 2011 )

23 maart 2011
- Geen van de Koedijker Lenteveteranen kwam tot winst in de derde ronde. Alles werd overschaduwd door het onwel worden van Herbert van der Splinter, die naar  het ziekenhuis werd gebracht. De laatste berichten zijn, dat het naar omstandigheden goed gaat. Sterkte, Herbert.

23 maart 2011
- En dan zijn er natuurlijk de foto's nog! ( Foto's Koedijktoernooi door Erik Jostmeijer )
- Koedijk 4 heeft maandagavond van D.O.S. gewonnen.  ( Het Vierde )
- De vooruitgespeelde partij van Paul Roomer tegen Gerrit Valk van Waagtoren 5 leverde een half punt op. Aan de rest van het Tweede is de taak om hier a.s. dinsdag een goed gevolg aan te geven.
- Op de 30e clubavond verstevigde Brian Möllenkamp zijn leidende positie in de A-Groep. In de B-Groep was het een vreedzame avond. Door als enige te winnen kwam Ronald Kamps weer alleen aan de leiding. In de C-Groep nadert Hans Pettinga koploper Thijs Postma.
In de Renotherm-Cup plaatste Gerard vd Graaf zich voor de kwartfinales door winst op André Buter. Er werd gelijk geloot. ( loting kwartfinales )
In de Alternatieve competitie kwam van de toptien alleen leider Erik Jostmeijer tot winst. Alleen met een verrekijker is hij nog te zien.

21 maart 2011
- In de tweede ronde van het ASK wonnen Jan Meringa, Brian Möllenkamp, Willem Fokken, Willem Punt en Jan Hettema hun partij.

20 maart 2011
- HWP Haarlem wint Koedijktoernooi ( Koedijktoernooi )

18 maart 2011
- A.S. ZATERDAG 10.00 UUR KOEDIJK/NHSB-TOERNOOI ( Koedijktoernooi 2011 - voorlopige deelnemers )
- Bij de 2e ronde van de Lenteveteranen haalde alleen Willem Fokken de volle winst. ( Lenteveteranen )

16 maart 2011
- Op de 29e clubavond verloor koploper Brian Möllenkamp in de A-Groep van Jan Meringa. Hij blijft wel aan de leiding, maar door het grote verschil in gespeelde partijen is van de stand weinig chocola te maken. In de B-Groep klopte Harry Klinkhamer favoriet Rinus Roskam en gaat nu samen met Ronald Kamps aan de leiding. In de C-Groep wees Thijs Postma runner-up Herbert van der Splinter terug. Hij wordt nu achtervolgd door Hans Pettinga.
In de Renotherm-Cup plaatste Dirk Slikker zich voor de kwartfinales. In de Alternatieve Competitie won Erik Jostmeijer van eerste achtervolger Jan van Dam en heeft nu 13 punten voorsprong op nummer 2. ( uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup )

14 maart 2011
- DINSDAGAVOND OM 19:00 UUR SCHAAKLES DOOR GERARD VAN DER GRAAF VOORAFGAAND AAN DE CLUBAVOND
- De deelnemende teams aan het Koedijktoernooi vindt je hier: deelnemers
- Teamleider Reg Roodzant doet verslag van de wedstrijd van het Tweede tegen HHW 2 ( verslag )
- De Lenteveteranen zijn afgelopen woensdag weer losgebarsten. Van de Koedijkers haalde Herbert van der Splinter meteen een heel punt.

12 maart 2011
- Het Tweede verloor afgelopen donderdag van Heerhugowaard 2 en moet het volgend seizoen een klasse lager proberen.  ( Het Tweede )
- Bij het ASK wonnen Jan van Dam, Jan Meringa, Ronald Kamps, Thijs van Wijngaarden en Willem Punt. Jan Hettema kreeg een regelementair punt. ( ASK 2011 )

9 maart 2011
- Koedijk 1 verloor. Koedijk 3 verloor nipt. ( Het Derde ) ( Het Eerste )
- Koedijk 2 mag proberen het blazoen op te poetsen en de laatste kans te grijpen a.s. donderdag in Heerhugowaard.
- Op de 27e clubavond waren er weinig interne partijen. In de A-Groep won Fred Volkers en steeg naar de tweede plaats achter Brian Möllenkamp. In de B-Groep kwam Rinus Roskam naast leider Ronald Kamps. In de C-Groep blijft Thijs Postma aan de leiding.
In de Renotherm-Cup plaatste Florian Kelderman zich voor de kwartfinales. In de Alternatieve Competitie heeft leider Erik Jostmeijer nog negen punten voorsprong op runner-up Jan van Dam.

4 maart 2011
- De server van de host, Deziweb, heeft er helaas geruime tijd uitgelegen. Daardoor was er geen toegang mogelijk tot de websiste. Excuses voor het ongemak!

1 maart 2011
- Koedijk 4 verloor nipt van Lasker. ( Het Vierde )
- a.s. dinsdag schaken Koedijk 1 en 3 thuis extern. Het Tweede moet de donderdag daarop.
- Na de 27e clubavond hebben in de A-Groep alleen Willem Punt en André Buter, qua verliespunten, Brian Möllenkamp nog in het vizier. De rest strijdt tegen degradatie. In de B-Groep leidt Ronald Kamps, voor Harry Klinkhamer. Ook Rinus Roskam blijft op het vinkentouw. In de C-Groep verloor koploper Thijs Postma van Jaap Baalbergen. Hij blijft aan de leiding, maar Herbert van der Splinter heeft nog geen verliespunt.
In de Renotherm-Cup plaatsten Jan Meringa en Danny Stoop zich voor de kwartfinales.
In de Alternatieve Competie begint het bastion van Erik Jostmeijer breukjes te vertonen. Door zijn nederlaag tegen Jan Meringa laat hij zijn achtervolgers weer bloed ruiken.
- Danny Stoop is de nieuwe leider in de clubrating. ( clubrating )
- Denk aan het Koedijktoernooi, De Lenteveteranen en het ASK! ( Koedijktoernooi 2011 ) - ( Lenteveteranen 2011 ) - ( ASK 2011 )

22 februari 2011
- Na de 26e clubavond blijft Brian Möllenkamp, zonder te spelen, ruim aan de leiding in de A-Groep. Nummer twee Gerard vd Graaf verloor. In de B-Groep staat Ronald Kamps alleen aan kop met 3 uit 3. In de C-Groep wees Thijs Postma runner-up Harry Koldijk terug. Thijs heeft 5 uit 5.
In de Renotherm-Cup plaatste Jaap Baalbergen zich voor de achtste finales. Brian Möllenkamp, Rinus Roskam en Jan Barteling plaatsten zich voor de kwartfinales.
In de Alternatieve Competie zag Erik Jostmeijer zijn concurrenten punten verspelen. Hij speelde zelf remise tegen Willem Punt, die nu weer runner-up is, op gepaste afstand.

16 februari 2011
- De veteranen onder ons (en wie is dat niet bij Koedijk?) kunnen weer loos gaan op het Lentenveteranenkampioenschap in Hoorn. Dit wordt verspeeld op 7 woensdagen vanaf 9 maart 2011. ( Lenteveteranen 2011 )
- Op 11 maart 2011 begint het Alkmaars Schaakkampioenschap. Dit wordt verspeeld op 7 achtereenvolgende vrijdagavonden. Meldt je aan! ( ASK 2011 )
- Het wordt druk in de agenda!
- Op de 25e clubavond was het bijltjesdag in de A-Groep. Favorieten Gerard vd Graaf, Jan Meringa en Erik Jostmeijer verloren van respectievelijk Willem Punt, Paul Roomer en Fred Volkers. Wie een voorspelling durft te doen over de eindstand moet maar een viltje pakken. Voorlopig staat benjamin Möllenkamp fier aan de leiding.
In de B-Groep leiden Ronald Kamps, Rinus Roskam en Harry Klinkhamer. In de C-Groep deed Thijs Postma goede zaken door runner-up Kees Struyk terug te wijzen. Harry Koldijk is de nieuwe runner-up.
- Voor de Alternatieve Competitie deed Erik Jostmeijer's nederlaag nog weinig pijn. Erik's eerste achtervolger Kees Struyk verloor eveneens en Erik's voorsprong is nog steeds comfortabel. ( uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup )

8 februari 2011
- Dat Brian kan schaken wisten we al. Zijn team is vijfde van Nederland geworden in de categorie C, waarbij Brian zijn beide partijen op de slotdag won. Klik hier voor hoe je mat moet zetten.
- Jan Rietveld doet verslag van de belevenissen van het Derde tegen Bakkum. ( Derde Bakkum )

8 februari 2011
Koedijk 1 t/m 3 speelden extern. Alleen Koedijk 1 won. ( Het Derde ) ( Het Eerste ) ( Het Tweede )
Koedijk 1, 2 en 3 moesten extern, daardoor waren er vrijwel geen interne partijen op de 24e clubavond. Brian Möllenkamp won van Fred Volkers in de A-Groep en is de nieuwe koploper. In de C-Groep won Harry Koldijk en hijgt koploper Thijs Postma in de nek. In de Alternatieve Competitie voegde leider Erik Jostmeijer drie punten aan zijn totaal toe en verdwijnt bijna uit het zicht.( uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup )

6 februari 2011
- André Buter heeft twee mooie naspeelbare partijen ingeleverd. Een tegen youngster van Foreest, waarin hij aantoont hoe je met de kleintjes om moet gaan. In de ander denkt Brouwer dat André zijn paard/loper niet kent. Dan krijg je het deksel op de neus. De partijen kunnen het best achter elkaar geconsumeerd worden, want er zit ook nog een verhaal in. ( Buter - van Foreest ) - ( Buter-Brouwer )
- Koedijk 4 heeft vrijdagavond gelijkgespeeld bij koploper Santpoort 5. ( Het Vierde )

2 februari 2011
- De nieuwe ratinglijst (per 1 februari 2011) staat ook weer op de website. ( rating 0211 )
- Arno Vrins heeft weer heel veel mooie foto's bij het Tata toernooi gemaakt. Hier kun je ze vinden: ( Tata 2011 foto's )
- Koedijk 4 speelt a.s. vrijdag uit tegen Santpoort 5.
- Op de 23e clubavond bleef Gerard vd Graaf , zonder te spelen aan de leiding in de A-Groep. In de B-Groep zijn drie leiders: Ronald Kamps, Harry Klinkhamer en Rinus Roskam. In de C-Groep heeft koploper Thijs Postma drie uit drie. In de Renotherm-Cup werden de laatste groepswedstrijden gespeeld en werd de achtste finale geloot. ( De loting ). In de Alternatieve Competitie kent Erik Jostmeijer vooralsnog geen concurrentie.

30 januari 2011
In de negende en laatste ronde van het Tata toernooi scoorden de Koedijktienkampers 44%. Door zijn enorme eindsprint is Harry Klinkhamer topscorer met 6½ punt. Hij was daarmee geen groepswinnaar. Die eer was wel wegelegd voor Jan Meringa en Ron Möllenkamp, die allebei 6 uit 9 haalden.
Harry Klinkhamer, Ronald Kamps en Reg Roodzant hadden alledrie hun eindpuntenttotaal precies begroot, waarbij Harry dus het hoogst ingezet had.
Paul Roomer had de hoogste TPR t.o.v. zijn eigen rating en Koos Hoogland de laagste.( Tata 2011 )

29 januari 2011
- In de achtste ronde van de Tienkampen scoorde Koedijk precies 50%. Koos Hoogland pakte zijn eerste halfje. Bravo, Koos! De aanhouder wint. Paul Roomer en Harry Klinkhamer hebben 5 punten uit 8 en zijn daarmee topscorer.
- Gister werd de zevende ronde van de Tatatienkampen gespeeld. Na de rustdag was het kennelijk weer moeizaam starten. Onze deelnemers haalden 47 %. Een mooie overwinning bracht Jan Meringa bij de topscorers, waar hij gezelschap heeft van Paul Roomer, Fred Volkers en Harry Klinkhamer. Ze hebben 4½ uit 7.

27 januari 2011
- Terwijl de rest uitrustte, heeft Harry Klinkhamer zijn inhaalpartij gewonnen en zich bij de Koedijkkoplopers ( 4 uit 6 ) gevoegd.

26 januari 2011
- In de 6e ronde van de Tata verloor koploper Rinus Roskam. Het is kennelijk toch een grote druk om beste Koedijker te zijn. De overall score deze ronde was 34%, niet best dus. De Koedijkkoplopers zijn nu Ronald Kamps, Fred Volkers en Rinus Roskam, met 4 uit 6. ( Tata 2011 )
- Op de 22e clubavond was maar de helft van de leden aanwezig,vanwege de Tatabeslommeringen. In de A-Groep werd winterkampioen Danny Stoop opnieuw verslagen, nu door promovendus Erik Jostmeijer. Gerard van der Graaf blijft de ranglijst aanvoeren. In de B-Groep leiden Rinus Roskam en Ronald Kamps. In de C-Groep heeft Thijs Postma afstand genomen van de rest.
In de Alternatieve Competitie breidt Erik Jostmeijer zijn voorsprong verder uit, ondanks dat hij nu aan het serieuze werk is begonnen.
- In de vijfde Tataronde hebben onze tienkampers weer een nieuw record gevestigd. Met 10 uit zeventien werd een scorepercentage van 58 behaald. Topscorer Fred Volkers verloor. Rinus Roskam heeft nu de meeste punten verzameld, met 4 uit 5, na vier overwinningen op rij.

24 januari 2011
In de vierde ronde van de Tata werd door onze Koedijkers weer wat bedachtzamer gespeeld. Naast de zeven remises werden er nu echter wel zes overwinningen aangetekend. Het scoringspercentage deze ronde was 55, een voorlopig record. Fred Vokers won weer en heeft 3½ uit 4.

23 januari 2011
In de derde ronde van de Tatatienkampen hadden de Koedijkers de messen geslepen. Er werd maar twee keer remise gespeeld. Helaas werd er verder meer verloren dan gewonnen, zodat het rondepercentage op 35 bleef steken. Fred Volkers is de nieuwe topscorer met 2½ uit 3.

22 januari 2011
- In de tweede ronde van de Tatatienkampen deden de 17 Koedijkers beter. Er werd een keurige 50% gescoord. Jan van Dam, Ronald Kamps, Fred Volkers, Ron Möllenkamp en Jan Hettema hebben de hoogste score met 1½ uit 2.
Nu de zelfprognoses nog.

21 januari 2011
- Deden er vorig jaar nog 26 Koedijkers mee, nu moeten we het met 17 doen. Ook de webmaster laat verstek gaan, wegens de griep.
Wel treffen we weer oud-Koedijkers aan, zoals de Waal, Bro, Adib en Brugman. De 17 Koedijkers haalden in de eerste ronde een magere 38%. Ronald Kamps en Jan Hettema zorgden voor de enige overwinningen.
Als ik nog Koedijk-tienkampers over het hoofd gezien heb, meldt het A.U.B.
En krijgen we nog zelfprognoses?

20 januari 2011
Van de zeven aan de Tata-dagvierkampen deelnemende Koedijkers, behaalde Kees Struyk 2½ punt uit 3 en werd daarmee groepswinnaar. De andere zes haalden 1 of 1½ punt. ( Tata 2011 )

19 januari 2011
- In de NHSB-Beker gaat Koedijk door ten koste van Bakkum. ( NHSB-Beker )
- Mede door het Tata-toernooi en de bekerwedstrijd was de 21e clubavond een rustige. In de Zomercompetitie van de A-Groep werd alleen geremiseerd. In de B-Groep viel het winterdoek voor Jaap Baalbergen en Hans Pettinga. Willem Punt kan niet meer achterhaald worden en is kampioen. Willem, gefeliciteerd! In de Zomercompetitie zijn Ronald Kamps en Rinus Roskam de voorlopige leiders. In de C-Groep is dat Thijs Postma. In de Alternatieve Competitie loopt Erik Jostmeijer verder uit.

17 januari 2011
- Willem Punt scoorde op de Tata, in de Weekendviekampen, 2½ uit 3 in Groep 6A en werd groepswinnaar. Brian deed het met 1 uit 3 in Groep 5A. ( Tata 2011 )
- Aan de Dagvierkampen (17-1 / 19-1) doen wat meer Koedijkers mee. André Buter in 4B, Herbert vd Splinter in 7C, Jan Moerkerken in 7N, Kees Struyk in 8C, Willem Fokken in 8G, Eddy de Wit in 8H en Sam Kuiboer in 9E.
- Kijk voor stukskes uit de oude doos nog eens op de Bordewisserpagina

Nieuws 2011

14 januari 2011
Vandaag is het Tata Steel toernooi begonnen. Willem Punt begon met een overwinning, Brian Möllenkamp met een nederlaag. Na zijn overwinning wordt Willem op de website van DJV meteen geclaimd als DJV-lid. Wat is hier aan de hand? ( Tata Steel Chess ) ( DJV )

12 januari 2011
- Meld je aan op de clubavond voor het Odi Workum toernooi van 5 februari 2011. ( flyer )
- Koedijk speelt a.s. dinsdag voor de NHSB-Beker uit tegen Bakkum.
- Op de 20e clubavond viel in de wintercompetitie in de A-Groep de laatste beslissing. Rinus Roskam verloor van Dirk Slikker en degradeerde daardoor. In de Zomercompetitie verloor Winterkampioen Danny Stoop zijn eerste partijvan André Buter.
In de B-Groep verloor Erik Jostmeijer van John Fokke. De kampioenstitel lijkt nu voor Willem Punt te zijn, maar het is nog even wachten op de definitieve sonnebornberekening.
In de C-Groep verzekerde Reg Roodzant zich van promotie door winst op Harry Koldijk.
In de Alternatieve Competitie blijft Erik Jostmeijer, ondanks zijn nederlaag, ruim aan de leiding.
( uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup )

6 januari 2011
- Het Koedijktoernooi vindt dit jaar plaats op 19 maart. ( Flyer Koedijktoernooi )
- De Bordewisser van december 2010 kan je op je gemak nog eens inzien of downloaden. ( Bordewisser dec 2010 )

4 januari 2011
- Allen een gelukkig en gezond 2011 gewenst.
- Jan Moerkerken is kampioen van de C-Groep geworden. Jan, gefeliciteerd!
- Na de 19e clubavond kan het voor de derde degradatieplaats in de A-Groep nog alle kanten op. In de Zomercompetitie heeft Gerard van der Graaf al twee uit twee en eindigde de topper Buter-van Dam in remise. In de B-Groep zijn Willem Punt en Fred Volkers uitgespeeld en staan samen op kop, met de iets betere Sonneborn voor Willem. Als Erik Jostmeijer zijn laatste partij echter minimaal remise speelt, lijkt hij de beste papieren te hebben. In de C-Groep werd Jan Moerkerken kampioen door concurrent Koos Hoogland op remise te houden. In de Alternatieve Competitie blijft Erik Jostmeijer stevig aan het roer. ( uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup )

"Nieuws" 2010
"Nieuws" 2009
"Nieuws" 2008