30 december 2014
- Op de 19e clubavond viel in de A-Groep het doek voor Jaap Baalbergen. Voor de derde degradatieplek komen nog een aantal spelers in aanmerking. In de B-Groep won John Beerends van Ron Möllenkamp, wiens promotiekansen daarmee zijn verdwenen. In de C-Groep speelde koploper Jan Barteling remise tegen concurrent Reg Roodzant en houdt een halfje voorsprong. Jan blijft ook aan de leiding in de Alternatieve Competitie. De top vijf bestaat geheel uit spelers uit de C-Groep.
28 december 2014
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider
- Gister deed een viertal van Koedijk mee aan het Kerstviertallentoernooi. Hieronder een verslagje van een der deelnemers:
Vanmiddag (27/12-red.) heeft Koedijk met een viertalletje meegedaan aan het toernooi voor viertallen in Andijk. Zware sneeuwstormen getrotseerd (vrijwel geen vlok gezien).   We hebben 3 wedstrijden gewonnen, 1 gelijk en 3 verloren. Dus 7 MP, dus mooi in de middenmoot geëindigd. Veel hoger dan wij zelf gedacht hadden. In ieder geval een stuk hoger dan op basis van onze Elo’s. Het was een heel sterk bezet toernooi, inclusief lunch: kopje soep, broodje kroket, broodje ham/kaas en een kopje koffie.   Bordje 1 t/m 4: Erik J. (2,5); Jan Barteling, Willem Punt, Jan Rietveld (2,5). Jan Bart en Willem scoorden iets beter, ik denk dat Jan 4 punten had. Willem ook wel. Ik weet niet of er een eindstand wordt gepubliceerd. We gingen allemaal met 2 zakjes bloembollen naar huis. Nu nog een tuin vinden waar ze gaan bloeien!
1.  Het Zandkasteel..........................7   7   0   0 = 14 – 23
2.  De Zandlopers............................7   4   1   2 =  9 – 18
3.  Purmerendse Pro's........................7   3   3   1 =  9 - 17½
4.  Aartswoud / Het Bierteam.................7   3   3   1 =  9 - 17½
5.  De Kreekels..............................7   3   3   1 =  9 – 16½
6.  De Leuke Combinatie......................7   3   3   1 =  9 – 14½
7.  Purmerend................................7   3  2  2 =  8 – 16
8.  De Waagtoren.............................7   3   2   2 =  8 – 16½
9.  ZSC-Saende...............................7   3  2   2 =  8 – 15½
10. Trinitas Reunited 2.0....................7   3  1  3 =  7 – 16½
11. KTV......................................7   3  1   3 =  7 – 14½
12. De Hoornse Bobo's........................7   2   3   2 =  7 – 14
13. Aartswoud 2 / Stiekem Het Sterkste Team..7   3   1   3 =  7 – 12½
14. Schaakgroep Koedijk......................7   3   1   3 =  7 – 11½
15. Purmerend 3..............................7  3  0   4 =  6 – 15
16. The Green Dream..........................7  2   2   3 =  6 – 13½
17. De Pionnenjagers.........................7  1   4   2 =  6 – 13
18. Schaaklust...............................7  2  2   3 =  6 – 11½
19. Caïssa-Eenhoorn..........................7  1   3   3 =  5 – 11½
20. KTV 2....................................7  2   1   4 =  5 –  9½
21. Het Slotstuk.............................7  1   0   6 =  2 –  6½
22. Schaaklust 2.............................7  0   0   7 =  0 –  4½


24 december 2014
- Na de ledenvergadering, waarin Jan Rietveld bedankt werd voor bewezen diensten als penningmeester, won Paul Roomer het snelschaaktoernooi. Paul, gefeliciteerd. (Snelschaak 2014)

18 december 2014
- Koedijk 1 haalde de Helderse Courant (Verslag MSC 1 -Koedijk 1)

17 december 2014
- De clubavond van 23 december vangt aan om 19.30 uur, vergadering en Kerstsnelschaak.
- Koedijk 1 speelde gelijk tegen MSC 1 (Eerste)
- Op de 17e clubavond greep Willem Punt in de A-Groep de strohalm voor mogelijk klassebehoud. Voor Jaap Baalbergen wordt het lastig. In de B-Groep werd niet geacteerd. In de C-Groep speelden de koplopers niet. Rob Broertjes verspeelde een halfje. In de Renotherm-Cup plaatste Ron Möllenkamp zich voor de achtste finales. In de Alternatieve Competitie blijft Reg Roodzant JanBarteling op enige afstand volgen.

14 december 2014
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider
- Het Eerste speelt a.s. dinsdag 16 dec uit tegen MSC 1.

10 december 2014
- Het Tweede won van Heerhugowaard 4 (Tweede)
- Op de 16e clubavond speelde de koploper van de A-Groep Brian Möllenkamp remise tegen Willem Punt. De beslissing om het kampioenschap gaat vallen in zijn partij tegen Jan Meringa. In de B-Groep hield Paul Roomer zijn kansen op promotie in stand door te winnen van Koos Hoogland. In de C-Groep remiseerde koploper Jan Barteling met Rob Broertjes. Reg Roodzant houdt hem in het vizier. In de Renotherm-Cup won John Fokke van bekerhouder Dirk Slikker. Deze staat troosteloos onderaan in zijn groep. In de Alternatieve Comppetitie is Reg Roodzant de nieuwe runner-up. Jan Barteling heeft zeven punten voorsprong.

7 december2014
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider

3 december 2014
- Het Tweede speelt a.s. dinsdag thuis tegen Heerhugowaard 4.
- Na de 15e clubavond is Brian Möllenkamp de nieuwe koploper in de A-Groep. Alleen Jan Meringa en Jan van Dam blijven in zijn spoor. Rinus Roskam kan niet meer achterhaald worden en is kampioen van de B-Groep. Rinus, gefeliciteerd. In de C-Groep blijft Reg Roodzant in het spoor van koploper Jan Barteling. Op enige afstand volgt Rob Broertjes. Rinus Roskam en Jan Barteling plaatsen zich voor achtste finales Renotherm-Cup. In de Alternatieve Competitie blijft Jan Barteling aan de leiding.
- Bij de Herfstveteranen is Gerard van der Graaf in de A-Groep na 9 ronden op 3 punten geëindigd. Jan Barteling is in de B-Groep als tweede geëindigd met 6½ punt. Willem Punt haalde 4 punten. In de C-Groep haalden Jan Rietveld en Kees Struyk 3½ en Reg Roodzant 2½punt. (Herfsveteranen)

30 november 2014
- Ik vernam het verdrietige nieuws dat oud lid Willem Fokken is overleden. Ik wens degenen die hem na staan veel sterkte.
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider

25 november 2014
- Het Eerste won van Schaaklust (Eerste)
- Op de 16e clubavond veranderde er door de externe beslommeringen weinig in de A-Groep. Wel schaakte Arno Vrins zich van de hatelijke nul af. Door de nederlaag van runner-up Ron Möllenkamp is Rinus Roskam virtueel kampioen van de B-Groep. Het puntje moet alleen nog even op de i. In de C-Groep blijft Jan Barteling koploper. Voor de Renotherm -Cup dwong Mieke Clausen verrassend een remise af tegen A-Groep speler Willem Punt. In de Alternatieve Competitie blijft Jan Barteling ongenaakbaar. Harry Klinkhamer is eerste achtervolger. 

23 november 2014
- Koedijk 1 speelt a.s. dinsdag 25/11 thuis tegen Schaaklust.
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider
- Bij de Herfstveteranen scoorde Gerard van der Graaf in de achtste ronde in de A-Groep zijn derde halfje. In de B-Groep kwamen Jan Barteling en Willem Punt niet tot scoren. Jan is nu zijn koppositie kwijt. In de C-Groep speelde Jan Rietveld remise, KeesStruyk won en Reg Roodzant speelde niet. 

19 november 2014
- Na de 13e clubavond staat Jan Meringa nog steeds op kop in de A-Groep. Brian Möllenkampvolgt op de voet. In de B-Groep won koploper Rinus Roskam weer en is volgens mijn berekening gepromoveerd naar de A-Groep. Rinus, gefeliciteerd! In de C-Groep blijft Jan Barteling koploper. Richard van Diepen plaatste zich voor de achtste finales van de Renotherm-Cup. In de Alternatieve Competitie breidde Jan Barteling zijn voorsprong uit.

17 november 2014
- Verslag van de wedsstrijd van het Tweede tegen Opening 2.

16 november 2014
- Het Tweede verloor afgelopen vrijdag van Opening '64 2 (Tweede)
- In de zevende ronde van de Herfstveteranen verloor Gerard van der Graaf in Groep 1, hij heeft nu twee punten. In Groep 2 kwam Jan Barteling tot winst en heeft 5½ punt, Willem Punt kwam met zijn gebruikelijke remise op 4. In Groep 3 verloor Jan Rietveld en blijft op 3 steken, Kees Struyk won van Reg Roodzant en kwam bij hem langszij, met 2 punten.
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider

12 november 2014
- Het Tweede speelt a.s. vrijdag 14-11 uit tegen Opening '64 2. Succes!
- Na de 12e clubavond blijft Jan Meringa aan de leiding in de A-Groep. In de B-Groep blijft Rinus Roskam koploper. In de C-Groep werd koploper Jan Barteling eindelijk verslagen. Herbert van der Splinter was de dader. Doordat ook runner-up Reg Roodzant verloor bleef de schade voor Jan beperkt. In de Alternatieve Competitie blijft de voorsprong voor Jan Barteling aanzienlijk, ondanks zijn nederlaag. Rob Broertjes is nu runner-up.
- De Herfstveteranen spelen vandaag weer. Na 6 ronden had Gerard van der Graaf 2 pt, Jan Barteling 4½, Willem Punt 3½, Jan Rietveld 3, Reg Roodzant 2 en Kees Struyk 1. (Herfsveteranen)

10 november 2014
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider
- Op het Open NHSB Rapidkampioenschap afgelopen zaterdag deden Jan Barteling, John Fokke en Jan Rietveld mee. Jan haalde met 4½ uit 7 prijs in Groep F. (Schaken op de Dijk)

6 november 2014
- Op de ratinglijst van november hebben alleen Jan van Dam en Dirk Slikker wat puntjes gewonnen. (rating nov)
- Een oplettende lezer meldde dat niet Jan Meringa, maar Jan van Dam de eerste was die zich plaatste voor de achtste finales van de Renotherm Cup.

5 november 2014
- Het Eerste bevocht een mooie overwinning tegen Caissa-De Eenhoorn 4. (Eerste)
- Zaterdag kan je nog schaken op de Dijk. Er zijn makkerelen en dik geld op te halen. (Schaken op de Dijk)
- Het was rustig op de 11e clubavond. De druktemakers van het Eerste zaten in Hoorn. Opvallend was dat, naast de drie remises,de acht overwinningen alle met zwart werden behaald. Het moderne schaken? In de A-Groep en B-Groep bleef de stand aan kop ongewijzigd. In de C-Groep houdt Reg Roozant koploper Jan Barteling in het vizier. In de Renotherm Cup plaatste Jan Meringa zich als eerste voor de achtste finales. In de Alternatieve competitie wisselt alleen de runner-up. Dat is nu Reg Roodzant. Jan Barteling blijft ongenaakbaar.

2 november 2014
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider

31 oktober 2014
- Tatanieuws: Op maandag 3 november 2014 om 10:00 uur start de inschrijving voor de amateurgroepen. Inschrijven kan alleen on-line: Tata Chess
- Na vijf ronden Herfstveteranen blijkt de webmaster weer eens iemand over het hoofd te hebben gezien. Gerard van der Graaf speelt inde A-Groep en heeft 1½ punt. In de B-Groep heeft Jan Barteling 4½ en Willem Punt 3.In de C-Groep hebben Reg Roodzant en Jan Rietveld 2 punten en Kees Struyk ½. (Herfsveteranen)

29 oktober 2014
- Het Eerste speelt dinsdag 4/11 uit tegen Caïssa 4. 19.15 uur verzamelen bij de Rietschoot!
- Na de 10e clubavond blijft Jan Meringa aan de leiding in de A-Groep. Brian Móllenkamp is zijn naaste concurrent. In de B-Groep hijgt Ron Möllenkamp koploper Rinus Roskam in de nek. In de C-Groep heeft Jan Brteling inmiddels 8 uit 8. Reg Roodzant volgt op enige afstand. In de Alternatieve Competitie heeft Jan Barteling zijn voorsprong vergroot.

26 oktober 2014
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider
-Ook bij het Herfstveteranentoernooi staat er geen maat op Jan Barteling. Hij heeft nu 4 uit 4. Willem Punt kwam ook tot winst in de B-Groep en heeft 2½ punt. In de C-Groep verloren alle drie Koedijkers. (Herfsveteranen)

21oktober 2014
- Het Tweede won van Waagtoren 6 (Tweede)
- Op de 9e clubavond veranderde er weinig in de A-Groep. In de B-Groep versterkte Rinus Roskam zijn leiding. Hij mag voorzichtig aan het kampioenschap gaan denken. In de C-Groep geldt dat ook voor Jan Barteling. Hij heeft 7 uit 7. In de Alternatieve Competitie blijft Jan Barteling koploper.

19 oktober 2014
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider
- Bij de Herfstveteranen heeft Jan Barteling nu 3 uit 3. Willem Punt scoorde zijn gebruikelijke halfje en Jan Rietveld idem. Reg Roodzant en Kees Struyk scoorden niet. (Herfsveteranen)

15 oktober 2014
- a.s. dinsdag 21-10 speelt Koedijk 2 thuis tegen de Waagtoren 6.
- Vandaag wordt de derde ronde gespeeld van het Herfstveteranenkanpioenschap in IJmuiden. Na twee ronden had Jan Barteling in GroepB 2 uit 2 (!) en Willem Punt 1 uit 2. In Groep C had Jan Rietveld 1 punt, Klokkeluider Reg Roodzant ½ en Kees Struyk 0.
- Op de achtste clubavond speelde in de A-Groep koploper Jan Meringa remise tegen runner-up Jan van Dam. Brian Möllenkamp heeft zich ook in de top drie gemeld. In de B-Groep is Rinus Roskam koploper. In de C-Groep blijft Jan Barteling onbedreigd. In de Renotherm-Cup haalde Han van Os verrassend uit.
In de Alternatieve Competitie blijft Jan Barteling leiden. Rob Broertjes is nu runner-up. ( uitslagen -standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup - clubrating)

12 oktober 2014
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider

- 8 oktober 2014
- Ook John Fokke is bij de standen van het Chrysantentoernooi terug te vinden: Chrysantentoernooi 2014
- Aan het Chrysantentoernooi, afgelopen weekend, deden Hans de Jong, Jan Barteling en Jan Rietveld mee. Jan Rietveld eindigde in Groep 5 als tweede met 5 uit 7. Chrysantentoernooi 2014
- Koedijk 1 speelde in de eerste externe wedstrijd gelijk tegen Aartswoud 3 (Eerste)
- Na de zevende clubavond staat Jan Meringa, ondanks een nederlaag, nog steeds op kop in de A-Groep. In de B-Groep is Richard van Diepen de nieuwe leider. Hij heeft wel meer partijen gespeeld dan de concurrentie. In de C-Groep heeft Jan Barteling voorlopig niets te duchten. Ook in de Alternatieve Competie blijft Jan aan de leiding.

5 oktober 2014
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider

1 oktober 2014
- a.s. zaterdag is het Chrysantentoernooi in HHW. Altijd leuk. Aanmelden
- a.s. dinsdag speelt het Eerste thuis tegen Aartswoud 3
- Na de zesde clubavond staat Jan Meringa nog steeds op kop in de A-Groep. Jan van Dam hijgt in zijn nek. In de B-Groep heeft koploper Rinus Roskam gezelschap gekregen van Paul Roomer. In de C-Groep is Jan Barteling ongenaakbaar. Jan heeft inmiddels ook het heft in handen genomen in de Alternatieve Competitie.

28 september 2014
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider

24 september 2014
- Op de vijfde clubavond bouwde JanMeringa zijn voorsprong in de A-Groep uit. In de B-Groep is Rinus Roskam nu alleen koploper. In de C-Groep is Jan Barteling soeverein leider. In de Alternatieve Competitie staan de Jannen Meringa en Barteling los van de rest.

21 september 2014
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider

17 september 2014
- Na de vierde clubavond staat Jan Meringa aan kop in de A-Groep. In de B-Groep hebben we een viertal leiders, waarvan Rinus Roskam de hoogste Sonne heeft. In de C-Groep is Jan Barteling de ongedeelde koploper. Dirk Slikker won de uitgestelde finale van de Renotherm Cup 2013 - 2014. Hij klopte in de finale Brian Möllenkamp. Dirk, gefeliciteerd. In de Alternatieve Competitie gaan Jan Meringa en Jan Barteling aan de leiding.

14 september 2014
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider

12september 2014
- De Externe Competitieleider heeft de teamindeling voor de Bondscompetitie bekend gemaakt: Teamindeling 2014-2015

10 september
- De derde speelavond was weer een rustige door het grote aantal afmeldingen.
- Lucas van Ham maakte voor de tweede keer zijn opwachting en wist wederom te winnen. Hopelijk besluit hij tot een lidmaatschap bij onze mooie vereniging.

4 september
- De KNSB organiseert vanaf oktober 2014 voor de vijfde keer een cyclus van vijf schaaktrainingen voor volwassenen op internet. Meer informatie.

3 september
- De eerste partijen voor de interne competitie zijn gespeeld en nog eentje voor de Renotherm-Cup.
- We mogen misschien Lucas van Ham als nieuw lid verwelkomen. Hij speelde alvast een partij tegen Han van Os en won.
- Het bijwerken van de standen in de interne competitie laat de vervangende webmaster graag over aan de echte webmaster, die daar betere middelen voor heeft. Na één ronde is dat ook nog niet echt spannend.

31 augustus
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider

27 augustus 2014
- Het seizoen is weer van start gegaan met Renotherm-partijen en één alternatieve partij. ( uitslagen - alternatieve comp - Renotherm-Cup )
- Voordat de partijen van start gingen zijn nog enkele niet eerder uitgereikte bekers in de juiste handen gedrukt. En gedurende de avond was er gelegenheid om voor weinig en vaak zelfs voor niets de schaakbibliotheek uit te breiden. Hiervoor trad Gerard op als kraamhouder.

20 augustus 2014
- a.s dinsdag eerste clubavond.
- De indeling van de Renotherm-Cup is bekend. Loting Groepen
- Voor de groepsindelingen voor de Wintercompetitie, zie: Interne Comp

10 augustus 2014
- Hierbij nogmaals een poging om een leesbare uitslag van het Ransomtoernooitje (wat een leuke vertyping) te publiceren: uitslag Random

 9 augustus 2014
- Om de zomersleur te doorbreken werd er bij Erik Jostmeijer een ranDOMtoernooitje gespeeld. De niet Koedijkers Sjaak Pielaet en Roland Punt werden eerste en tweede. Huisschaker André Buter eindigde als derde. Roland Punt leek op de toernooizege af te stevenen, maar werd in de laatste ronde door Jan Meringa geklopt. Sjaak Pielaet won voor de derde opeenvolgende keer de beker, maar vooralsnog staat alleen Jan van Dam's naam er op gegraveerd. details

4 augustus 2014
De afgelopen we(e)k(en) waren enkele Koedijkers actief in Dieren bij het Open Nederlands Kampioenschap.
Meedoen bleek belangrijker dan winnen.
Jan Rietveld haalde in Groep C 4 ½ uit 9 met een TPR van 1329, Jan Barteling in Groep 2 van het zesrondig toernooi 4 uit 6, met een TPR van 1593 en John Fokke in dezelfde groep 2½, met een TPR van 1492.: Dieren 2014

16juli 2014
- Rob Broertjes heeft een actieve zomer. Afgelopen weekend deed hij mee aan Amsterdam Science Park Chess Tournament. Hij scoorde keurig 1½ uit 3. (Sciencepark)

27 juni 2014
- Rob Broertjes deed vorige week als enige Koedijker mee aan de IJmondvierkampen en werd winnaar van zijn groep. (IJmondvierk 2014)
- DeAdlerskalender is bijgewerkt. Ron Möllenkamp en Janvan Dam zijn de grote stijgers en ook Brian is de toptien binnengedrongen. (Adlers)

11 juni 2014
- 17 juni ledenvergadering om 20 uur.
- Op de 40e clubavond werden (bijna) de laatste plooitjes gladgestreken. De twee halve finales van de Renotherm-Cup werden in het voordeel van Brian Möllenkamp en Dirk Slikker beslist. De laatste consolideerde daarmee zijn koppositie in der Alternatieve Competitie. Dirk, nogmaals gefeliciteerd. Jan van Dam werd de beste Alternatieve A-Groeper. Harry Klinkhamer was dat van de B-Groep en Ron Möllenkamp van de C-Groep. Danny Stoop heeft aan het eind van het seizoen de hoogste clubrating: 1940. ( uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup - Clubrating)

8 juni 2014
- Uw webmaster is weer terug. Paul Roomer, bedankt voor de excellente waarneming.
- Vorige week werd het Kroegloperstoernooi in Amsterdam verspeeld. Van Koedijk deed André Buter, met zijn Friese vriend Jan Nota (rating 1892!) mee. Het resultaat was niet geweldig. André, verslag? Jan van Dam was weer eens bevrijd van zijn vaste partner Dirk Slikker. Willem Punt wist echter Jan niet te inspireren en andersom. Voorlaatste! (kroeglopers 2014)

4 juni 2014
- Op de 39e clubavond heeft de competitieleider moeten besluiten een kwartfinale van de Renotherm-Cup een reglementaire uitslag te geven. Florian Kelderman gaat naar de halve finales ten koste van Herbert van der Splinter, die door rugproblemen niet aanwezig kon zijn. De halve finales worden komende dinsdag gespeeld. In de C-Groep heeft Ron Möllenkamp met een overwinning zijn leidende positie behouden en is groepswinnaar geworden. Ron gefeliciteerd. In de Alternatieve Competitie is Dirk Slikker aan de leiding gebleven, maar het verschil met Jan van Dam en Ron Möllenkamp is minimaal geworden. ( uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup )

2 juni 2014
- Op 20, 21 en 22 juni zijn de IJmond 4-kampen in Wijk aan Zee. Inschrijven kan via de website: IJmond 4-kampen

29 mei 2014
- Het nieuws was niet direct aangekomen bij uw tijdelijke webmaster, maar de clubkampioen van dit seizoen is ook bekend: Dirk Slikker!

29 mei 2014
- Na de 38e clubavond zijn alle partijen in de A- en B-groep gespeeld. Toch was niet meteen duidelijk wie samen met Paul Roomer en Rinus Roskam uit de A-Groep gaat degraderen. Erik van Breukelen, die voor de partijen van deze avond zijn vertrek bij de vereniging aankondigde, en Arno Vrins hebben namelijk hetzelfde aantal punten, dezelfde SB-score en tegen elkaar remiseerden zij. De competitieleider heeft beslist dat Arno Vrins boven de streep blijft, op basis van een keer vaker met zwart winnen. Een beslissingspartij hoort in dit geval niet meer tot de mogelijkheden. In de B-Groep heeft Florian Kelderman de groepswinst gepakt. Florian gefeliciteerd. Jan Barteling en Harry Klinkhamer zijn, net als Reg Roodzant en Thijs van Wijngaarden, gedegradeerd. In de C-Groep is Ron Möllenkamp aan de leiding gebleven. ( uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup )

25 mei 2014
- Het voorlopig programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider

21 mei 2014
- Op de 37e clubavond degradeerde ook Rinus Roskam uit de A-Groep. De laatste degradatieplaats gaat tussen Arno Vrins en Erik van Breukelen. In de B-Groep is het een waar slagveld. Slechts een enkeling promoveert of degradeert niet. Koploper Florian Kelderman verloor van Bouke Woudstra, die daarmee degradatie lijkt te ontwijken. Florian heeft nu nog minimaal een half punt nodig om André Buter te achterhalen. In de C-Groep is Ron Möllenkamp Gerard van der Graaf gepasseerd. Voor de overige twee promotieplaatsen is het loeispannend. In de Alternatieve Competitie blijft Dirk Slikker aan de leiding. Jan van Dam en Ron Möllenkamp zijn de achtervolgers. ( uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup - Clubrating )

18 mei 2014
- Het voorlopig programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider
- 31 mei kun je meedoen aan hetPersoonlijk Kampioenschap NHSB Snelschaak in Hoorn. Flyer, Website

14mei 2014
- Op de ratinglijst van mei 2014 zijn er weer winnaars en verliezers. Jan Rietveld, Richard van Diepen en Kees Struyk deden goede zaken. B. (Bouke) Woudstra W.A.M. (Willem) Punt R. (Rob) Broertjes J.C. (Jan) Hettema E.B. (Erik) Jostmeijer moeten weer wat ophalen.
Brian Möllenkamp heeft de hoogste rating van Schaakgroep Koedijk.
- Op de 36e clubavond behaalde Dirk Slikker in de A-Groep het benodigde halfje voor het Zomerkampioenschap. Dirk, gefeliciteerd. In de B-Groep lijkt Florian Kelderman het kampioenschap niet meer te kunnen ontgaan. In de C-Groep nadert Ron Möllenkamp koploper Gerard van der Graaf tot op 0,2 punt. In de Renotherm Cup wipte Ron Möllenkamp verrassend Jan Meringa en plaatste zich voor de halve finales. Florian Kelderman bereikte ten koste van André Buter de kwartfinales. Er werd ook geloot voor de Halve finales. Een nieuw Oediepus complex dreigt. In de Alternatieve Competie wordt het verschil tussen koploper Dirk Slikker en zijn achtervolgers steeds kleiner. Jan van Dam en John Beerends ruiken bloed. ( uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup - Clubrating )

11 mei 2014
- Het voorlopig programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider
- Het 65e kampioenschap van Noord-Holland vindt plaats op 16,17 24 en 25 mei 2014. Inschrijven is reeds mogelijk.: www.zwartschaapje.nl/
- Op 31 mei en 1 juni is het Eerste Victorie Plaza Open dam- en schaaktoernooi (rapidschaak 31 mei:) Flyer

7 mei 2014
- Op de 35e clubavond leed koploper Dirk Slikker eindelijk een nederlaag. Hij deed dit tegen de enig overgebleven concurrent Jan van Dam. In de B-Groep verloren de "concurrenten" van koploper Florian Kelderman. In de C-Groep blijft Gerard van der Graaf aan de leiding. Brian Möllenkamp plaatste zich voor de halve finales van de Renotherm-Cup. In de Alternatieve Competitie krijgt Jan van Dam koploper Dirk Slikker weer in 't zicht. ( uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup - Clubrating )

4 mei 2014
- Het voorlopig programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider

30 april 2014
- Na de 34e clubavond staat Dirk Slikker nog steeds aan kop in de A-Groep. De enige concurrent is nog Jan van Dam. In de B-Groep won koploper Florian Kelderman opnieuw. André Buter blijft goed volgen. In de C-Groep waren de koplopers afwezig. John Beerends nestelde zich in het spoor. Dirk Slikker plaatste zich voor de Halve Finales van de Renotherm-Cup. Ook in de Alternatieve Competitie blijft hij op kop. John Beerends voegde zich bij de achtervolgers. uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup - Clubrating )

27 april 2014
- Er is nieuws van de Competitieleider (Beker + voorlopig programma)
- De Alternatieve Competitie is (opnieuw) bijgewerkt. alternatieve comp

23 april 2014
- Op Hemelvaartsdag kun je schaken in Zandvoort: Louis Blok Rapid
- Er is geloot voor de kwartfinales van de Renotherm-Cup: kwartf Reno
- De stand in de Alternatieve Competitie was niet gesorteerd. Excuses. Dirk Slikker heeft zichzelf nu naar kop gesorteerd. Ron Möllenkamp is runner-up.alternatieve comp
- Na de 33e clubavond blijft Dirk Slikker op kop in de A-Groep. Jan Meringa en Jan van Dam blijven ook maar winnen en houden de druk op de ketel. In de B-Groep nadert André Buter koploper Florian Kelderman tot op een half punt. En passent plaatste André zich voor de Achtste Finale van de Renotherm-Cup. In de C-Groep kruipt Ron Möllenkamp wat dichter naar koploper Gerard van der Graaf. Door de overwinning op Danny Stoop heeft Brian Möllenkamp nu weer de hoogste clubrating. ( uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup - Clubrating )

19 april 2014
- Vrijwel ongemerkt speelde zich de afgelopen weken het Lenteveteranentoernooi in Hoorn af. Afgelopen woensdag werd de laatste ronde verspeeld. Als altijd deden Willem Punt, Kees Struijk en Jan Hettema mee. Jan Rietveld liet zijn gezicht ook zien en speelde meteen de C-Groep overhoop. Lenteveteranen 2014

16 april 2014
- Nieuws van de Interne Competitieleider over de Renotherm-Cup.
- Op de 32e clubavond behield Dirk Slikker zijn koppositie in de A-Groep. Jan Meringa is nu runner-up. In de B-Groep passeerde Florian Kelderman Jaap Baalbergen. André Buter is qua verliespunten ook nog in de race. In de C-Groep blijft Gerard van der Graaf koploper. Ron Möllenkamp kruipt wat dichterbij. In de Alternatieve Competitie heeft Dirk Slikker een riante voorsprong. uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup - Clubrating )

9 april 2014
- Het Derde verloor nipt zijn laatste competitiewedstrijd (Derde)
- Na de 31e clubavond heeft Dirk Slikker zijn koppositie in de A-Groep verstevigd. Runner-up Jan van Dam verloor van Brian Möllenkamp. In de B-Groep blijft Jaap Baalbergen koploper. Florian Kelderman nadert en heeft nog twee partijen te goed. In de C-Groep kon koploper Gerard van der Graaf zich een remise veroorloven. Hij behoudt een ruime voorsprong op Ron Möllenkamp. Dirk Slikker blijft de Alternatieve Competitie aanvoeren, voor Harry Klinkhamer. uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup - Clubrating )

5 april 2014
- Koedijk 2 leed vrijdagavond een nipte nederlaag tegen Aartswoud 3. (Tweede).
- Het Derde speelt a.s. di 8/4 zijn laatste externe wedstrijd van het seizoen thuis tegen Warmenhuizen.

2 april 2014
- Afgelopen maandag verloor Koedijk 1 ook zijn laatste externe wedstrijd. (Eerste)
- Vrijdagavond 4 april mag Koedijk 2 het proberen beter te doen in Aartswoud.
- Op de 30e clubavond naderde Jan van Dam in de A-Groep koploper Dirk Slikker tot op een puntje. In de B-Groep verloor koploper Jaap Baalbergen. Door het verschil in gespeelde partijen is het overzicht een beetje zoek. Florian Kelderman heeft de minste verliespunten. In de C-Groep blijft Gerardvan der Graaf koploper. In de Renotherm-Cup wipte Harry Klinkhamer verrassend Danny Stoop uit de beker en plaatste zich voor de achtste finales. Jan Meringa, Brian en Ron Möllenkampen Erik van Breukelen plaatsten zich voor de kwartfinales. In de Alternatieve Competitie zag koploper Dirk Slikker Harry Klinkhamer en Jan van Dam dichterbij komen.
- Mike van Veen kwam een kijkje nemen op de clubavond. Hij speelde een partijtje tegen Erik Jostmeijer. We zouden hem graag als lid verwelkomen.uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup - Clubrating )

26 maart 2014
- Koedijk 1 speelt a.s. maandag 31-3 zijn laatste thuiswedstrijd uit in Heemskerk tegen Excelsior. Komt allen aanmoedigen!
- Na de 29e clubavond staat Dirk Slikker nog steeds op kop in de A-Groep. Jan van Dam blijft nog enigszins in de buurt. In de B-Groep consolideerde Jaap Baalbergen zijn koppositie. In de C-Groep vergrootte Gerard van der Graaf zijn voorsprong tot een straatlengte. Rinus Roskam en Herbert van der Splinter plaatsten zich als eersten voor de Kwartfinales van de Renotherm-Cup. Dirk Slikker blijft op kop in de Alternatieve Competie. Jan van Dam is nu de runner-up.

24 maart 2014
- Afgelopen donderdag haalde het Derde een ruime overwinning bij en tegen Heerhugowaard 4. (Derde)
- Aan het ASK 2014 deden vier Koedijkers mee. Richard van Diepen presteerde prima. (ASK 2014)

19 maart 2014
- Onze Interne Competitieleider werkt af en toe op dinsdagavond. Als je hem niet kunt bereiken, mail een cctje naar de webmaster en Arno Vrins.
- Nog meer (mooie) foto's van het Koedijktoernooi, fotograaf Arno Vrins: Foto's Koedijktoernooi 2014
- Het Derde speelt morgen uit tegen Heerhugowaard 4 (toi, toi, toi..)
- Denk om het ASK, a.s.vrijdag (flyer Alkmaars Schaakkampioenschap 21 t/ m 23 maart )
- Op de 28e clubavond verstevigde Dirk Slikker zijn leidende positie in de A-Groep. Jaap Baalbergen won de topper tegen Willem Punt en is daarmee het Ajax van de B-Groep. In de C-Groep wees Gerard van der Graaf concurrent Ron Möllenkamp terug. In de Alternatieve Competitie leidt Dirk Slikker.

16 maart 2014
- Ook de foto's (door Anita en Jan Rietveld) staan nu op de website: Foto's Koedijktoernooi
- Gister vond het 30e Koedijktoernooi plaats. Alle deelnemers werden verrast met een Keycord met Koedijklogo. Het was weer een gezellig toernooi met Koedijk10 als winnaar. (Koedijktoernooi 2014)
- Komend weekend kun je nog meedoen aan het Alkmaars Schaakkampioenschap. (flyer Alkmaars Schaakkampioenschap 21 t/ m 23 maart )
 
12 maart 2014
- De klaarzetters voor het Koedijktoernooi worden vrijdagavond half elf verwacht. Zaterdag begint het Koedijktoernooi om 10 uur.
- Koedijk 2 verloor van Heerhugowaard 2. (Tweede)
- De stand in de C-Groep is verbeterd, abusievelijk waren in eerste instantie partijenvergeten.
- Ook na de 27e clubavond blijft Dirk Slikker op kop staan in de A-Groep. In de B-Groep blijven Jaap Baalbergen en Willem Punt de leiders. In de C-Groep is Gerard van der Graaf de nieuwe koploper.  In de Renotherm-Cup plaatsten Erik van Breukelen en Herbert van der Splinter zich voor de achtste finales. Danny Stoop vs Harry Klinkhamer en André Buter vs Jan Barteling moeten barrageren. In de Alternatieve Competitie neemt Dirk Slikker afstand van de rest van het veld. uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup - Clubrating )

5 maart 2014
- Koedijk 1 verloor ook bij en van HWP Haarlem 3 en is gedegradeerd. (Eerste)
Het Tweede mag het a.s. dinsdag 11/3thuis tegen Heerhugowaard 2 proberen beter te doen.
Op de 26e clubavond waren er in de A-Groep maar twee partijen. Dirk Slikker blijft aan kop met Jan van Dam als runner-up. In de B-Groep heeft Willem Punt aan kop gezelschap gekregen van Jaap Baalbergen. In de C-Groep nam Ron Möllenkamp het leiderstokje weer over van John Fokke. In de Alternatieve Competitie staat Dirk Slikker aan kop met Harry Klinkhamer als runner-up. uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup - Clubrating )

26 februari 2014
- Het Eerste speelt a.s. di 4-3 uit tegen Het Witte Paard Haarlem 3.
- Na de 25e clubavond staat Dirk Slikker nog op kop in de A-Groep. In de B-Groep heeft Fred Volkers gezelschap van Willem Punt gekregen . In de C-Groep is John Fokke de nieuwe lijstaanvoerder. De vier Renotherm-Cup partijen brachten geen uitsluitsel over verdere plaatsing voor de achtste finales. Er werd wel geloot. De loting vind je hier: Renotherm achtste finales.

19 februari 2014
- 21 t/m 23 maart  kun je meedoen aan  het verkorte ASK (Flyer, website)
- Het Derde won ruim van Magmus AP 2 (Derde)
- Na de 24e clubavond staat Dirk Slikker op kop in de A-Groep. In de B-Groep is Fred Volkers de leider. In de C-Groep staat Kees Struyk op kop. Gerard van der Graaf, Hans de Jong, Ron Möllenkamp en Jan Meringa plaatsten zich bij de laatste 16 van de Renotherm Cup. In de Alternatieve Competitie nam Dirk Slikker het stokje over van de afwezige Brian Möllenkamp. Die is samen met Reg Roodzant de naaste belager. (Eerste)

16 februari 2014
- Koedijk 2 speelde gister op Texel tegen En Passent. Het werd een ruime nederlaag. (Tweede)
- Koedijk 3 mag het dinsdag18/2  thuis tegen Magnus 2 probereren beter te doen.

12 februari 2014
- Koedijk 2 speelt a.s. zaterdag 15 februari op Texel tegen En Passent.
- Koedijk 1 verloor ruim van buurman Bergen (Eerste).
- Op de 23e clubavond voegde Rinus Roskam zich in de A-Groep  bij de koplopers. Hij heeft wel een partij meer gespeeld. In de B-Groep staan Fred Volkers en Jaap Baalbergen aan de leiding. In de C-Groep is Ron Möllenkamp koploper. In de Renotherm-Cup plaatsten Rinus Roskam, Reg Roodzant en Kees Struyk zichbijde laatste 16. In de Alternatieve Competitie blijft Brian Möllenkamp aan de leiding. Jan van Dam is de nieuwe runner-up.

10 februari 2014
- Alsnog een verslag van Koedijk 3 tegen Opening 2 (Door de ogen van Opening): Koedijk 3-Opening 2

6 februari 2014
- In de ratinglijst van februari 2014 vinden we flink wat mutaties. Dirk Slikker is een grootverdiener. Ook Florian Kelderman, John Fokke en Hans de Jong deden goede zaken. Aan de andere kant van de medaille vinden we André Buter, Mieke Clausen en Kees Struyk. Zij leverden wat in. (ratinglijst februari)

5 februari 2014
- a.s. dinsdag 11-2 speelt Koedijk 1 thuis tegen Bergen 1
- Op de 22e clubavond begon de Zomercompetitie. In de A-Groep verloren de grote favorieten Danny Stoop en Brian Möllenkamp allebei. Dat belooft een spannende competitie. In de B-Groep is het eerste gewin voor Florian Kelderman, Harry Klinkhamer en Willem Punt. De C-Groep speelt Keizersysteem en daar vinden we John Beerends op kop. In de Alternatieve Competitie ziet koploper Brian Möllenkamp zijn achtervolgers weer naderen. uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup - Clubrating )

2 februari 2014
- Voor indeling van de Zomercompetitie, zie: bericht van de interne competitieleider:

31 januari 2014
- Koedijk verloor nipt voor de NHSB-Beker van Bergen. (NHSBbeker)

29 januari 2014
- Arno Vrins heeft heel veel foto's gemaakt op het Tatatoernooi. Als je een grotere versie toegemaild wikt hebben, mail me dan even het (de) nummer(s) door: email fotos Tata. De foto's vind je hier: Foto's Tata 2014
- Koedijk speelt do 30 januari  in Bergen voor de NHSB Beker.

29 januari 2014
- De Keizercompetitie van de eerste seizoenshelft is afgesloten. Brian Möllenkamp is Winterkampioen geworden van de A-Groep. Brian, gefeliciteerd! Jan van Dam is Winterkampioen geworden van de B-Groep. Jan, gefeliciteerd! Arno Vrins is Winterkampioen geworden van de C-Groep. Arno, gefeliciteerd! De indeling voor de tweede seizoenshelft vindt je hier: Indeling Zomercompetitieuitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup - Clubrating )
- Het Derde speelde thuis gelijk tegen buurman Opening '64 2.  Het Derde

27 januari 2014
- André Buter zet nog 1 keer de puntjes op de ï met betrekking tot het Tatatoernooi: (Verslag Tata 2014)

26 januari 2014
- Het Tatatoernooi is weer over. Van de Koedijkers werden John Fokke en Thijs van Wijngaarden groepswinnaar. Koos Hoogland en Dirk Slikker snoepten ook een prijsje mee. Door een matige laatste ronde dook de overall score weer onder de 50%. (10ktata14)
- Better let as net het verslag van de voorlaatste dag:

25 januari 2014
- Na de achtste en voorlaatste ronde van het Tatatoernooi is John Fokke topscorer met 6 punten. Groepswinst kan hem niet meer ontgaan. De Koedijkers scoorden 60% en komen daarmee overall weer op50%.
- Het verslag van de 7e dag is binnen: (Verslag Tata 2014)
- Na de zevende dag van het Tatatoernooi is John Fokke nog steeds de best scorende Koedijker met 5 punten. Ook Jan Rietveld is inmiddels koploper in zijn groep. De Koedijkers scoorden na de rustdag ongekend hoog, namelijk 58%. 

23 januari 2014
- Ook Tatadag 6 wordt bezongen door André: (Verslag Tata 2014)

22 januari 2014
- Op de 20e clubavond was er een bekerwedstrijd en acht Alternatieve partijen. De Tatatienkampen zorgden voor de nodige afwezigen. Brian Möllenkamp vergrootte zijn voorsprong in de Alternatieve Competitie.
- De zesde dag van het Tatatoernooi was bijltjesdag. Sterkhouders Harry Klinkhamer, Koos Hoogland en Dirk Slikker liepen tegen een nederlaag aan. John Fokke kwam met een remise naast koploper Harry Klinkhamer met 4½ punt. Er werd wederom 46% gescoord.  (10ktata14)

22 januari 2014
- André vertelt alles over dag 5: (Verslag Tata 2014)

21 januari 2014
- Na de vijfde Tatatienkampdag is Harry Klinkhamer nog steeds de topscorer. Hij heeft nu 4½ punt. Overall werd de gebruikelijke 46 % gescoord.

- Uw reporter laat ook weer zijn licht op Tata schijnen, verslag dag 4: (Verslag Tata 2014)

20 januari 2014
In de alweer vierde ronde van het Tatatoernooi deden de Koedijkers het gelukkig iets beter dan in de derde. Er was nu een overall score van 46%. Iedereen is inmiddels van de hatelijk nul af. John Fokke en Harry Klinkhamer zijn met 3½ punt topscorer. 

19 januari 2014
- Ik hoop dat na de nodige downtijd van de website het ongemak blijvend verholpen is.
- Na de 3e dag van het Tatatoernooi heeft niemand van de Koedijkers meer 100%. Koos Hoogland voegde zich bij de koplopers met 2½ punt.
- Ook speciale verslaggever André Buter doet weer duiten in het zakje. Lees hier zijn bevindingen. (Verslag Tata 2014)

18 januari 2014
- In de tweede ronde van het Tatatoernooi haalden de Koedijkers 46%. Dirk Slikker, John Fokke enHarry Klinkhamer kunnennog steeds bogen op een 100% score. 

17 januari 2014
- Ook de Tienkampers zijn de strijd begonnen. Op hun eerste Tatadag kwamen Dirk Slikker, Jan van Dam, John Fokke, Harry Klinkhamer en Koos Hoogland tot winst. De andere Tienkampers zijn Paul Roomer, Jan Meringa, Ron Möllenkamp, Thijs van Wijngaarden, Jan Rietveld, Jan Barteling, André Buter, Jan Hettema, en Mieke Clausen. Laart het me even weten als ik iemand vergeten ben. 14 Deelnemers is voor Koedijkbegrippen een laagterecord. De eerste dag bracht wel een keurige 53% score. (10ktata14)

16 januari 2014
- Voor de Dagvierkampers zit het Tata toernooi er ook al weer op. Van Koedijk deden Willem Punt, Jan Moerkerken, Herbert van der Splinter en Cornelis Struyk mee. Herbert haalde 3 uit 3 en groepswinst. (Noot: Ook Eddy de Wit en Simon Kuilboer deden mee.) (Dag4k 2014)

15 januari 2014
- Op de 19e clubavond werd, zoals voor de competitie was vastgesteld, besteed aan Alternatieve schaakvormen. Degenen die voor de Alternatieve Competitie speelden kregen daarvoor de normale Alternatieve punten. De snelschaakspelers kregen 2 Alternatieve punten (remise tegen zichzelf). Het snelschaaktoernooitje werd gewonnen door Brian Möllenkamp. Brian heeft ook zijn voorsprong in de Alternatieve Competitie uitgebreid.

13 januari 2014
- Het Tata Steel toernooi is losgebarsten. Voor de weekendvierkampers zit het eral weer op. Koedijkdeelnemers waren Rob Broertjes, John Beerends, Brian Möllenkamp, Richard van Diepen en Florian Kelderman.Florian won zijn groep met 3 uit 3! (Weekend4k 2014)
- Vandaag begonnen de Dagvierkampers. Koedijkdeelnemers, veel succes toegewenst!
- Vrijdagavond 14 februari en zaterdag 15 februari kunnen we weer Koolschaken in Zuid Scharwoude: Koolschaak
- 28 februari t/m 2 maart kun je in Heemskerk terecht voor het Stay Okay Slot Assumburg toernooi: Flyer, Website

8 januari 2014
- Alle lezers een gelukkig Nieuwjaar gewenst!
- Na de 19e clubavond blijft de stand in de kop van de Keizercompetitie stationair. Met nog een speelronde te gaan leidt Jan Meringa, voor Brian Möllenkamp en Danny Stoop. In de Alternatieve Competitie heeft Brian Möllenkamp een puntje voorsprong op meerdere achtervolgers. Harry Klinkhamer heeft zich ook in de  top van het klassement genesteld. Voor de Achtste Finales van de Renotherm-Cup hebben zich  inmiddels geplaatst: Brian Möllenkamp, Paul Roomer, Florian Kelderman en Dirk Slikker.
- a.s vrijdag start het Tata toernooi. De Weekendvierkampers en de Dagvierkampers vast veel succes gewenst. Volg het Tatatoernooi