28 december 2016
- De webmaster wenst jullie een gezellige jaarwisseling en een goed 2017.
- Op de achttiende clubavond won Danny Stoop van Thijs van Wijngaarden en wipt over hem heen naar de koppositie in tweede periode. Dirk Slikker is met een derde plaats de hoogst genoteerde B-Groeper en Jan Hettema staat vijfde en voert de C-Groep aan. Brian Möllenkamp wint van Harry Klinkhamer en plaatst zich, onder voorbehoud, voor de achtste finales van de Renotherm-Cup. (uitslagen - Interne Competitie 2016-2017 - Renotherm-Cup - clubrating)

26 december 2016
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.

24 december 2016
- Koedijk heeft de meerkamp tegen Opening 64 verloren. Massakamp
- De webmaster wenst jullie prettige feestdagen.

21 december 2016
- 23 december de meerkamp in de Geist in Sint Pancras. Zorg dat je er om 8 uur bent.
- Jan Meringa wint het Kerstsnelschaak 2016. Jan, gefeliciteerd! Kerstsnelschaak.
- Hans Schoon is toegetreden als bestuurlid. Hans, gefeliciteerd en bedankt.

15 december 2016
- a.s. dinsdag 20-12 19.30 uur Korte Ledenvergadering en Snelschaaktoernooi.
- De partij van de Week is Herbert van der Splinter-Han van Os, naspelen.

14 december 2016
- Thijs van Wijngaarden blijft ook na de zestiende clubavond koploper in de interne competitie. John Beerends is medekoploper in de B-Groep. Jan Hettema won van A-Groeper Paul Roomer en voert de C-Groep aan. (uitslagen - Interne Competitie 2016-2017 - Renotherm-Cup - clubrating)

13 december 2016
- Het Eerste won gisteravond van Aris de Heer (Aris de Heer)
- Danny Stoop won afgelopen zondag een ratingprijs op Het Niet Zo Heel Snelschaakoernooi

11 december 2016
- Het Eerste speelt ma 12-12 uit tegen Aris de Heer (Middenbeemster).
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.

9 december 2016
- Je kunt het weekend mooi gebruiken om de Partij van de week na te spelen: Jan Barteling-Hans de Jong.

7 december 2016
- Reg doet verslag van Waagtoren 8-Koedijk 3.
- Het Derde verloor van Waagtoren 8. Derde
- Het Eerste speelt ma 12-12 uit tegen Aris de Heer (Middenbeemster).
- Na de vijftiende clubavond blijkt dat Thijs van Wijngaarden het schaken in zijn sabbatical nog niet verleerd is. Na winst op Jan Meringa staat hij op kop in de tweede periode. Ook runner-up Rinus Roskam verrast de "kenners". Dirk Slikker voert de B-Groep aan en Jan Hettema en Arnold Koorn de C-Groep. (uitslagen - Interne Competitie 2016-2017 - Renotherm-Cup - clubrating)

4 december 2016
- In het Herfstveteranentoernooi is de negende en laatste ronde gespeeld. In Groep B eindigde John Fokke met 4½ punt en Willem Punt met 4. In Groep C eindigde Jan Rietveld als tweede met 6½ punt. Wim Voet haalde 5 punten. De D-Groep werd gewonnen door Jan Hettema met 6½ punt. Jan, gefeliciteerd. Zijn naaste achtervolgers waren Reg Roodzant en Kees Struyk, die op 5½ punt eindigden. Herfstveteranentoernooi
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.

2 december 2016
- Ook de Partij van de Week staat nu op de website: Jan van Dam-Ron Möllenkamp
- Koedijk 3 speelt komende di 06-12 uit tegen Waagtoren 8.
- De uitslagenpagina van het Herfstveteranentoernooi is nog niet bijgewerkt v.w.b. afgelopen woensdag.

30 november2016
- Het is niet de Partij van de week, maar toch geeft Paul zichzelf bloot: Paul Roomer-Jan Meringa.
- Het Tweede won van Aartswoud 5: Tweede.
- Na de veertiende clubavond staan Jan Meringa en Thijs van Wijngaarden op kop in de tweede periode. Dirk Slikker voert de B-Groep aan en Reg Roodzant, Arnold Koorn en Jan Hettema leiden in de C-Groep. (uitslagen - Interne Competitie 2016-2017 - Renotherm-Cup - clubrating)

28 november 2016
- Bij het Herfstveteranentoernooi zijn acht ronden gespeeld. Een ronde voor het einde versloeg in groep D Jan Hettema naaste concurrent Reg Roodzant en gaat alleen aan de leiding met 6½ punt. Reg en Kees Struyk hebben 5½ punt. In Groep B heeft Jan Rietveld 5½ en Wim Voet 4. In groep B hebben Willem Puntt en John Fokke 3½. Herfstveteranentoernooi
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.
- Het Tweede speelt di 29-11 thuis tegen Aartswoud 5.

23 november 2016
- En hierbij ook nog de partij van de week: Rob Broertjes-Erik Jostmeijer
- Het Eerste won van Purmerend 3 (Eerste)
- Op de dertiende clubavond werd de eerste ronde van de tweede periode gespeeld. Thijs van Wijngaarden versloeg de kampioen van periode 1 en gaat samen met Rinus Roskam en de drie winnaars van de externe wedstrijd op kop.

21 november 2016
- Na zeven ronden Herfstveteranen hebben Willem Punt en John Fokke in Groep B 3 punten. In Groep C heeft Jan Rietveld 5 en Wim Voet 3½. In Groep D spelen de Koedijkers een hoofdrol. Reg Roodzant en Jan Hettema hebben 5½ punt en Kees Struyk 4½. Herfstveteranentoernooi
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.

18 november 2016
- In deze partij van de week kun je naspelen hoe Thijs Dirk naar de B-Groep ver(t)wijst: Dirk Slikker-Thijs van Wijngaarden (N.B. Het commentaar is van Thijs)

16 november 2016
- Onze schaakburen van Waagtoren nodigen ons uit voor het (Niet zo) Snelschaaktoernooi voor tweetallen op 11 december. Geef je op met je schaakvriend
- Het Eerste speelt komende dinsdag tegen Purmerend 3.
- Gister werd op de twaalfde clubavond de laatste ronde van de eerste periode gespeeld. Onder voorbehoud van correcties: Fred Volkers is periodekampioen van de eerste cyclus en periodekampioen van groep B. Fred, gefeliciteerd! Jan Meringa is periodekampioen van Groep A en Jan Rietveld van Groep C. Jan en Jan, ook gefeliciteerd. (uitslagen - Interne Competitie 2016-2017 - Renotherm-Cup - clubrating)

14 november 2016
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.

11 november 2016
- Het Tweede won gisteravond de uitwedstrijd tegn Magnus 3. (Magnus3)

9 november 2016
- De partij van de week is vlot aangeleverd en zoals het hoort van ruim commentaar voorzien: Paul Roomer-Willem Punt
- Het Tweede speelt a.s. donderdag 10/11 uit tegen Magnus 3. Ze kunnen dan revanche nemen voor het Derde dat met 6½-1½ (moet natuurlijk 5½-½ zijn) van Magnus 2 verloor. (Magnus2)
- Op de elfde clubavond won Fred Volkers ook van Danny Stoop. Met nog een ronde te spelen heeft hij als B-speler het algehele periodekampioenschap binnen handbereik! Jan Meringa blijft loeren op een misstap en is hoogst genoteerde A-speler. Jan Rietveld voert de C-Groep aan. (uitslagen - Interne Competitie 2016-2017 - Renotherm-Cup - clubrating)

6 november 2016
- Het Herfstveteranentoernooi is alweer vijf ronden aan de gang. Plaats van handeling is dit keer Haarlem. Van Koedijk doen mee: Willem Punt (groep B, 2 punten), John Fokke (groep B, 1½), Jan Rietveld (Groep C, 4), Wim Voet (Groep C, 2½), Reg Roodzant (Groep D, 3½), Jan Hettema (Groep D, 3½) en Kees Struijk (Groep D, 4)
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.

5 november 2016
- De partij van de week is Sam-Kuilboer-Jan Moerkerken. Naspelen

4 november 2016
- 18 november 2016 gezellig snelschaken op vrijdagavond in Warmenhuizen (Schagen) Peter Wardenaar Open
- Het Eerste verloor gister van Heerhugowaard 2. (HHW 2)
- Het Derde speelt a.s. dinsdag thuis tegen Magnus 2 en het Tweede speelt de donderdag daarop uit tegen Magnus 3.

2 november 2016
- a.s. donderdag speelt het Eerste tegen Heerhugowaard 2. Het Derde speelt a.s. dinsdag thuis tegen Magnus 2 en het Tweede speelt de donderdag daarop uit tegen Magnus 3.
- Na de tiende clubavond is Fred Volkers zeker van het periodekampioenschap van de B-Groep. Het algemene periodekampioenschap is nog niet zeker, twee rondes voor het einde. Jan Meringa is hoogst genoteerde A-Groeper en Reg Roodzant heeft gezelschap gekregen van Eddy de Wit en Jan Rietveld als koploper van de C-Groep. Fred Volkers is, onder voorbehoud, geplaatst voor de achtste finales van de Renotherm-Cup. (uitslagen - Interne Competitie 2016-2017 - Renotherm-Cup - clubrating)

30 oktober 2016
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.
- Donderdag 3 november speelt het Eerste uit tegen Heerhugowaard 2.

26 oktober 2016
- Daar is de partij van de week al! Eddy de Wit-Sam Kuilboer
- Maandag 31 oktober om 10:00 start de inschrijving voor de amateurgroepen van het Tata Steel Chess Tournament 2017. Voor verdere informatie zie http://www.tatasteelchess.com/players/amateurs/tournament-information
- Op de 9e clubavond leed Fred Volkers zijn eerste nederlaag. Jan Meringa was de boosdoener. Fred blijft evengoed riant aan de leiding. Het achtervolgende duo bestaat uit Jan Meringa en Jan van Dam. John Fokke is beste B-groeper en Reg Roodzant blijft de C-Groep aanvoeren.(uitslagen - Interne Competitie 2016-2017 - Renotherm-Cup - clubrating)

23 oktober 2016
- Enkele weken na dato, Partij van de Week
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.

19 okober 2016
- 23 december vrijhouden. Clubavond met Opening '64. Meldt je aan bij Reg Roodzant of Hans de Jong.
- Op de achtste clubavond werden hoofdzakelijk partijen voor de Renotherm-Cup gespeeld, die ook meetellen voor de Interne Competitie. De gastspelers van Opening '64 traden in. Hein Schut won, Frank Verkerk en Rob Heijink moesten de zege aan de Koedijkse tegenstanders laten. Onder voorbehoud van mutaties in de groepsindeling heeft John Fokke zich geplaatst voor de achtste finales van de Renotherrm-Cup. In de Interne Competitie won ons nieuwe lid Arnold Kooren zijn eerste parttij. Fred Volkers behield zijn 100 % score en staat een straatlengte voor op een viertal achtervolgers. Reg Roodzant kon zich weer een nederlaag permitteren en blijft koploper van de C-Groep. (uitslagen - Interne Competitie 2016-2017 - Renotherm-Cup - clubrating)

16 oktober 2016
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.

14 oktober 2016
- Zoals het hoort! Geen partij van de week, maar wel een vrijwillige bijdrage. Hulde aan Paul Roomer: Paul Roomer-Harry Klinkhamer.

12 oktober 2016
- Het Tweede won met 4½-1½ van buurman Bergen 3. Tweede
- De webmaster analyseert zijn verlies. Het is zoiets als zelfbevlekking. Dirk Slikker-Jan Barteling
- Na de zevende clubavond staat Fred Volkers (als B-Groeper) nog verder voor op de rest. Jan van Dam is als A-speler eerse achtervolger. Reg Roodzant blijft ondanks een nederlaag beste C-speler. (uitslagen - Interne Competitie 2016-2017 - Renotherm-Cup - clubrating)

9 oktober 2016
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.

7 okober 2016
- Een uitgebreid verslag van Koedijk 1-De Waagtoren 5 vindt je op de website van de buurman: Blaffende honden bijten niet.

6 oktober 2016
- De details van de overwinning van het Eerste op Waagtoren 5, behalve de tegenstander van Ron, zijn nu bekend: Eerste

5 oktober 2016
- Het Tweede speelt a.s. di 11-10 thuis tegen Bergen 3.
- Het Eerste won met 5-3 van Waagtoren 5.
- Door ook A-speler en runner-up Dirk Slikker te kloppen heeft B-Groeper Fred Volkers nu een straalengte voorsprong in de interne competitie. Reg Roodzant is de beste C-speler.

2 oktober 2016
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.
- Het Eerste speelt di 4-10 thuis tegen Waagtoren 5.

1 oktober 2016
- De partij van de week is Sam Kuilboer-Kees Struyk. Naspelen.

28 september 2016
- Fred Volkers klopte op de vijfde clubavond ook A-speler Jan Barteling en voert soeverein de ranglijst aan. Dirk Slikker is hoogst genoteerde A-speler en Reg Roozant is als C-speler via winst op Rinus Roskam de top 10 binnengedrongen. (uitslagen - Interne Competitie 2016-2017 - Renotherm-Cup - clubrating)

25 september 2016
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.

23 september 2016
- De parij van de week is Jan Barteling-Danny Stoop.

21 september 2016
- Hein Schut en Frank Verkerk doen mee aan de Bekercompetitie. Welkom! Daardoor blijkt het door de webmaster geplaatste bericht dat Willem Punt zich al gekwalificeerd had voor de volgende ronde voorbarig.
- Na de vierde clubavond gaat Fred Volkers aan de leiding in de interne competitie. Hij versloeg als B-speler koploper en A-speler Paul Roomer, die nog wel samen met Jan Barteling en Dirk Slikker de A-spelers blijft aanvoeren. Reg Roodzant blijft C-koploper. (uitslagen - Interne Competitie 2016-2017 - Renotherm-Cup - clubrating)

18 sepember 2016
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.

14 september 2016
- Zelden werd een partij van de week zo snel aangeleverd. Hulde aan onze schaakjournalist. (Hans Schoon-Sam Kuilboer)
- Na drie ronden leidt Paul Roomer in de Interne Competitie. Fred Volkers staat tweede en is aanvoerder van de B-Groep. Reg Roodzant voert de C-Groep aan. In de Renotherm-Cup verzekerde Willem Punt zich van de achtste finales. (uitslagen - Interne Competitie 2016-2017 - Renotherm-Cup - clubrating)

13 september 2016
- Na een retraite heeft onze schaakjournalist weer twee partijen van de week aangeleverd. Fred Volkers-Wim Voet en Dirk Slikker-Jan van Dam zijn door hem van deskundig commentaar voorzien.

11 september2016
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.

7 september 2016
- Na twee ronden hebben Jan Meringa en Paul Roomer zich aan kop genesteld in de Interne Competitie. Fred Volkers voert de B-Groep aan. Sam Kuilboer leidt de C-Groep.
- Als je komende vrijdag koppelschaak wilt spelen bij Opening '64, meldt dat dan nog even aan Hans de Jong.

4 september 2016
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.

31 augustus 2016
- De ratingprijs 2015-2016 blleek na herrekening gewonnen te zijn door Jan Meringa. Jan, gefeliciteerd.
- De Koep (beste externe speler) 2015-2016 is gewonnen door Brian Möllenkamp. Brian, gefeliciteerd.
- Op de eerste clubavond van het seizoen 2016 - 2017 werd veel geremiseerd. Het programma bestond grotendeels uit partijen voor de Renotherm-Cup. Deze tellen ook voor de interne competitie.(uitslagen - Interne Competitie 2016-2017 - Renotherm-Cup - clubrating)

25 augustus 2016
- a.s. dinsdag (30 augustus) is de eerste clubavond van het seizoen.
- Door het voltallige bestuur is op 24 augustus de loting verricht voor de groepsindeling voor de bekercompetitie. Deze indeling staat op de pagina Renotherm Cup".  Renotherm
- Bij de indeling zien we drie nieuwe leden: Wim Voet, Hans Schoon en Thijs van Wijngaarden. Welkom bij de club!

19 augustus 2016
- Tussen de bedrijven door werd vorig weekend het Random Keulen Chess toernooi verspeeld. Jan Meringa werd de glorieuze winnaar. (Random)

9 augustus 2016
- Op het NK te Dieren presteerden onze Koedijkers niet opzienbarend. Jan Rietveld behaalde relatief het beste resultaat met 5 punten uit 9 in groep C. Paul Roomer scoorde 4 punten in Groep B, Jan Barteling 2 punten in het zesrondig toernooi in Groep A en John Fokke 3 punten in Groep B van het zesrondig toernooi. Alle Koedijkers leverden ratingpunten in. (Open NK Dieren)

29 juli 2016
- De Adlerskalender is bijgewerkt. Adlerskalender
- Op het Open NK in Dieren doen Paul Roomer en Jan Rietveld mee. Jan Barteling en John Fokke doen mee met het zesrondig toernooi. (Open NK Dieren)

12 juni 2016
- Gister hebben een aantal leden en aanhang een mooi bedrag bij elkaar gefietst voor de clubkas, met de Rabo sponsortocht. John Fokke, Jan Barteling, Danny Stoop, Willem Punt, Rinus Roskam en Paulien, Paul Roomer en Nadine, Dirk Slikker en Evelien. Bedankt.

8 juni 2016
- Het seizoen 2015 / 2016 werd afgesloten met de ledenvergadering en prijsuitreiking. De eerste speelavond van het komend seizoen is 30 augustus 2016.

3 juni 2016
- A.S. DINSDAG 7 JUNI LEDENVERGADERING AANVANG 20.00 UUR.
- De partij van de week is Rob Broertjes-Han van Os.

1 juni 2016
- Op de laatste speelavond won Danny Stoop de Renotherm-Cup, werd gedeeld met Jan Meringa periodekampioen van de derde periode en daarmee ook Clubkampioen. Danny gefeliciteerd.
Jan Meringa werd gedeeld periodekampioen van de A-Groep. Hans de Jong in de B-Groep en Kees Struyk in de C-Groep.
Willem Punt werd seizoenswinnaar van de B-Groep. en Kees Struyk in de C-Groep. Gefeliciteerd!
Reg Roodzant is winnaar van de ratingprijs. Reg gefeliciteerd.

30 mei 2016
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.
- Eventuele afberichten voor komende dinsdag niet mailen, maar naar Reg Roodzants mobiele telefoon. Eventueel voicemail inspreken.

25 mei 2015
- Eventuele afberichten voor komende dinsdag niet mailen, maar naar Reg Roodzants mobiele telefoon. Eventueel voicemail inspreken.
- De partij van de week is Paul Roomer-Koos  Hoogland: Partij van de Week
- Ondanks een onduidelijke afwezigheid blijft Danny Stoop aan kop na de 40e clubavond. Met nog een ronde te gaan blijft Jan Meringa in de buurt en kan nog gaan voor de derde periode. Voor de andere A-Groepers rest slechts de strijd om de derde plaats. Hans de Jong is nu koploper in de B-Groep en Kees Struyk in de C-Groep. (uitslagen - Interne Competitie 2015-2016 - Renotherm-Cup - clubrating)

22 mei 2016
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.

19 mei 2016
- En hier is dan de partij van de week. Met grootmeesterlijk commentaar. (Sam-Eddy)

18 mei 2016
Na de 39e clubavond zijn we alweer slechts twee ronden verwijderd van het einde van het seizoen. De heren Meringa en Stoop blijven winnen en kunnen niet meer achterhaald worden. Onderling moeten ze uitmaken wie de derde periode wint. In de B-Groep is Erik Jostmeijer nu koploper. In de C-Groep heeft Kees Struyk John Beerends ingehaald.

15 mei 2016
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.

13 mei 2016
- De naspeelbare versie van Harry Koldijk-Eddy de Wit vindt je hier: Partij van de Week

11 mei 2015
- De partij van de week is dit keer Harry Koldijk-Eddy de Wit, met analyse door Eddy: Partij van de week

11 mei 2015
- Op het PK Snelschaak NHSB bleef Paul Roomer afgelopen weekend o.a. Frank Agter en Marc Helder en diverse andere coryfeeën voor. Chapeau Paul! (uitslag)
 - De ratings per 1 mei staan op de website. Brian Möllenkamp heeft nu weer de hoogste rating van Koedijk. Andere ratingslurpers zijn o.a. Paul Roomer (+29) Ron Möllenkamp (+42), Jan Rieveld (+41) en Reg Roodzant (+55).
- Na de 38e clubavond blijft Danny Stoop ruim aan de leiding. Ook achtervolger Jan Meringa blijft winnen. In de B-Groep hijgt Hans de Jong koploper Harry Klinkhamer in de nek. John Beerends is koploper in de C-Groep, met vlak daarachter Kees Struyk. (uitslagen - Interne Competitie 2015-2016 - Renotherm-Cup - clubrating)

8 mei 2016
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.

7 mei 2016
- De partij van de week is John Beerends-Fred Volkers. (Naspelen)

4 mei 2016
- a.s. zaterdag is het Noord-Hollands Snelschaakkampioenschap in Hoorn. Dus liefhebbers: Aanmelden.
- Op de 37e clubavond werd er hevig strijd geleverd. Slecht twee partijen eindigden in remise. Hans de Jong (winst op Dirk Slikker) en Danny Stoop (winst op Herbert van der Splinter) plaatsten zich voor de finale van de Renotherm Cup. Danny Stoop blijft koploper in de derde periode ver voor Jan Meringa, ver voor de rest. Harry Klinkhamer is weer koploper in de B-Groep (fraaie winst op Jan van Dam) en John Beerends blijft ondanks een nederlaag koploper van de C-Groep.

1 mei 2016
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.

27 april 2016
- De volgende partijen van de weken kun je nu naspelen:
Hans de Jong-Kees Struyk
Hans Pettinga-Mieke Clausen
Jan Moerkerken-Harry Koldijk
Koos Hoogland-Rinus Roskam

- Gister was al weer de 36e clubavond van het seizoen. De derde periode is acht ronden gevorderd en Danny Stoop heeft een straatlengte voorsprong op nummer 2 Jan Meringa die weer een straatlengte voorsprong heeft op de rest. Erik Jostmeijer voert de B-Groep aan en John Beerends is de nieuwe koploper van de C-Groep. (uitslagen - Interne Competitie 2015-2016 - Renotherm-Cup - clubrating)

24 april 2016
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.
- Het Lenteveteranentoernooi kende afgelopen woensdag zijn laatste ronde. Jan Barteling eindigde in Groep A op 2½ uit 7. Jan Hettema en Herbert van der  Splinter haalden in Groep C 2 punten. In Groep D werd Reg Roodzant gedeeld groepswinnaar met 5½ punt en eindigde Kees Struyk kort daarachter met 5 punten. Lente Veteranen

20 april 2016
- Na de 35e clubavond staat Danny Stoop door winst op runner-up Harry Klinkhamer nog steviger aan de leiding. Erik Jostmeijer nadert koploper Harry Klinkhamer in de B-Groep. Kees Struyk blijft leider van de C-Groep.

18 april 2016
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.

15 april 2016
- De foto's van het Koedijktoernooi staan nu op de website. Foto's Koedijktoernooi
- Bij de Lenteveteranen won Kees Struyk en handhaafde Reg Roodzant zich in de top met een remise.
Lente Veteranen

13 april 2016
- Na de 34e clubavond lijkt de strijd om het clubkampioenschap beslist. Danny Stoop schudt de tegenstanders als vliegen van zich af en heeft na twee periodetitels nu weer afstand genomen van de rest. De naaste achtervolger is Harry Klinkhamer die de B-Groep aanvoert. Nu versloeg hij A-speler Paul Roomer. De C-Groep wordt aangevoerd door Kees Struyk. (uitslagen - Interne Competitie 2015-2016 - Renotherm-Cup - clubrating)
- Het ziet er naar uit dat de bondscompetitiewedstrijd tegen Aartswoud 5 vrijdag niet doorgaat. Dat is jammer.

10 april 2016
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.
- Bij het Lenteveteranentoernooi won Reg Roodzant. Herbert van der Splinter verloor en Jan Barteling, Jan Hettema en Kees Struyk speelden remise. Lente Veteranen

6 april 2016
- Jan Meringa-Jan van Dam is partij van de week.
- Het Tweede won van Warmenhuizen en het Eerste is gedegradeerd. (Extern)
- Op de 33e clubavond zorgde Herbert van der Splinter voor een daverende verrassing door zich ten koste van Brian Möllenkamp te plaatsen voor de halve finales van de Renotherm Cup. De andere halve finalisten zijn Hans de Jong, Danny Stoop en Dirk Slikker. De loting.
In de interne competitie gaat Danny Stoop aan de leiding, voor Dirk Slikker. Harry Klinkhamer voert de B-Groep aan en Kees Struyk de C-Groep. (uitslagen - Interne Competitie 2015-2016 - Renotherm-Cup - clubrating)

4 april 2016
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.
- In het Lenteveteranentoernooi hebben Jan Barteling, Jan Hettema en Herbert van der Splinter na vier ronden 1½ punt verzameld. Kees Struyk heeft er 2½ en Reg Roodzant 3. Lente Veteranen

1 april 2016
- Het Eerste verloor van Magnus AP (Extern)

30 maart 2016
- Het Eerste speelt a.s. donderdag 31 maart uit tegen Magnus A.P. 1.
- Het Tweede speelt di 5/4 thuis tegen W'huizen.
- Na de vierde ronde in de derde periode is Danny Stoop weer koploper. Harry Klinkhamer voert de B-Groep aan en Kees Struyk blijft koploper van de C-Groep. (uitslagen - Interne Competitie 2015-2016 - Renotherm-Cup - clubrating)

27 maart 2016
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.

24 maart 2016
- Afgelopen dinsdag werd er geloot voor de kwartfinales van de Renothem-Cup. Kwartfinales
- In Paul Roomer-Jan Barteling werd het schaakspel eer betoont: Niet de partij van de week

23 maart 2016
- Het Derde verloor nipt van Caïssa 5 (Extern)
- De uitslagen laten deze week wat op zich wachten, maar hier is alvast de partij van de week.
- De uitslagen zijn verwerkt en Paul Roomer is de nieuwe koploper. John Fokke, Harry Klinkhamer en Rob Broertjes voeren de B-groep aan en Kees Struyk is koploper van de C-Groep. (uitslagen - Interne Competitie 2015-2016 - Renotherm-Cup - clubrating)
- Het Lente Veteranen Toernooi is ook weer van start gegaan in Hoorn. Er zijn al weer twee ronden gespeeld. In Groep A komen we slowstarter Jan Barteling tegen (½ uit 2), In Groep C Jan Hettema(0) en Herbert van der Splinter (0). In Groep D vinden we Reg Roodzant (2) en Kees Struyk (½).

21 maart 2016
- Het Derde speelt a.s. dinsdag 22/3 uit tegen Caïssa 5.
- Reg Roodant doet verslag van de teleurstelling van het Tweede tegen MSC 3 (MSC 3)
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.

16 maart 2016
- Alsnog de details van de nederlaag van het Tweede: Extern
- Het Tweede heeft met 4-2 verloren van MSC 3. De Heldenaren zijn helaas een van de clubs die niet de moeite nemen om de uitslagen even digitaal door te zetten, zodat de details voorlopig in nevelen verhuld blijven.
- In de Interne Competitie zijn Paul Roomer, Jan Barteling en Brian Möllenkamp lijstaanvoerder in de derde periode. Jan Barteling en Brian Möllenkamp hebben zich voor de kwartfinales van de Renotherm Cup geplaatst. (uitslagen - Interne Competitie 2015-2016 - Renotherm-Cup - clubrating)

13 maart 2016
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.
- Op een mooie zaterdag werd gister het Koedijktoernooi gehouden. Santpoort werd winnaar. Koedijktoernooi 2016.

9 maart 2016
- a.s. Zaterdag 9.45 uur het Koedijktoernooi! Vrijdagavond helpen spullen klaarzetten. Loterijprijzen welkom. Tot nu toe ingeschreven Teams
- Hans de Jong-Fred Volkers is partij van de week.
- Het afgelopen weekend deden Rob Broertjes en Jan Barteling mee aan het Alkmaars Schaakkampioenschap. Rob scoorde in groep C 2 punten en Jan in groep B 3½ in zes ronden. (Alkmaars Schaakkampioenschap)
- Komende dinsdag 15/3 speelt het Tweede uit tegen MSC 3.
- Het Eerste speelde gelijk tegen Aartswoud 2. (Extern)
- Op de 29e clubavond werd de eerste ronde van de derde periode gespeeld. B-groeper Willem Punt verraste A-groeper Jan Rietveld. Erik Jostmeijer, Hans de Jong en Dirk Slikker plaatsten zich voor de kwartfinales van de Renotherm Cup.(uitslagen - Interne Competitie 2015-2016 - Renotherm-Cup - clubrating)

6 maart 2016
- Het Eerste speelt a.s. dinsdag 8 maart thuis tegen Aartswoud 2.
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.

29 februari 2016
- En hier is het VERSLAG van de clubavond door Ron.
- In de partij van de week leverde Han van Os een knappe prestatie door Hans Pettinga op remise te houden. (Hans Pettinga-Han van Os)
- Het Eerste ontvangt a.s. dinsdag Aartswoud 2.
- Op de 28e clubavond eindigde de tweede periode. Danny Stoop en Jan Barteling behaalden hetzelfde aantal punten, zodat ze de bonuspunten mogen verdelen. Danny Stoop heeft meer weerstandspunten en mag zich wederom periodekampioen noemen. Jan Rietveld is periodekampioen van de B-Groep en Koos Hoogland van de C-Groep. Gefeliciteerd, heren. De webmaster houdt nog een slag om de arm, want de verdeling van de kampioenspunten is een ingewikkelde zaak. (kampioenspunten)
Herbert van der Splinter won na barrage van Jan Rietveld en plaatste zich voor de kwartfinales van de Renotherm-Cup. (uitslagen - Interne Competitie 2015-2016 - Renotherm-Cup - clubrating)

28 februari 2016
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.

24 februari 2016
- Jan Rietveld doet verslag van de overwinning op Heerhugowaard 4: Verslag Koedijk 3-Heerhugowaard 4.
- De partij van de week is Rob Broertjes-Erik Jostmeijer. Speel na.
- Het Derde won van Heerhugowaard 4 (Extern)
- Op de 27e clubavond werd de twaalfde en voorlaatste ronde van de tweede periode gespeeld. Nog een ronde en we weten de nieuwe periodekampioenen. Jan Barteling versloeg knap koploper Danny Stoop en lijkt op weg naar het periodekampioenschap. Jan Rietveld gaat de B-Groep winnen en Koos Hoogland lijkt op weg naar het periodekampioenschap van de C-Groep

21 februari 2016.
- Het nieuws van 11 t/m 20 februari is helaas verdwaald op de digitale snelweg. Nu ja, het was toch oud nieuws.
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.

10 februari 2016
- Ron Möllenkamp doet: verslag van de clubavond en Jan Hettema-Jan Meringa is partij van de week
- Het Eerste speelt zaterdag 13/2 in Purmerend tegen Purmerend 2.
- Het Tweede speelt dinsdag 16/2 thuis tegen Aartswoud 4.
- Vergeet niet je aan te melden voor het Alkmaar Schaakkampioenschap ( 4 t/m 6 maart): www.waagtoren.nl/ask
- De dames onder ons kunnen zo 6/3 meedoen aan het Open NH Dames toernooi in St Pancras. damestoernooi. De heren kunnen een kijkje nemen.
- Na de 25e clubavond voeren Danny Stoop en Jan Barteling de ranglijst aan van de tweede periode. Jan Rietveld is beste B-speler en Hans Pettinga kon zich verlies permitteren en blijft aan kop van de C-Groep. Brian Möllenkamp voegde zich bij de laatste 16 van de Renotherm-Cup.
 
7 februari 2016
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.
- Dit keer is Rob Broertjes-John Fokke partij van de week. Naspelen

3 februari 2016
- Brian Möllenkamp schrijft een sfeerimpressie van de 24e clubavond: sfeerimpressie clubavond
- Thijs van Wijngaarden heeft prachtige foto's op het Tatatoernooi 2016 gemaakt: Tatafoto's 2016. Neem contact op met de webmaster of met Thijs als je een grote versie wilt.
- Paul Roomer heeft zijn motorrijbewijs gehaald. Gefeliciteerd Paul, bedankt voor de traktatie en rij voorzichtig.
- Na de 24e clubavond werd er voor de achtste finales van de Renotherm-Cup geloot. Het resultaat. Dirk Slikker voert de ranglijst van de tweede periode in de Interne Competitie aan. Jan Barteling en Danny Stoop volgen op de voet. Jan Rietveld heeft gezelschap van Jan Hettema gekregen als aanvoerder van de B-Groep. Hans Pettinga heeft zich afgescheiden in de C-Groep.

31 januari 2016
- Ron Möllenkamp sluit Tatatoernooi af: Verslag dag 9 en nabeschouwing.
- Het Tatatoernooi zit er weer op. De laatste dag bracht een 50% score voor Koedijk. Door onze tienkampers werd wisselend gepresteerd. Ron Möllenkamp en Koos Hoogland zijn allebei topscorer met 6 uit 9 en mogen volgend jaar waarschijnlijk een groep hoger acteren.  (Tata) (Amateurtoernooien) (Grootmeesters)
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.


30 januari 2016
- Er was helaas een stuk van het verslag van Paul weggevallen. Hierbij alsnog het volledige verslag: Verslag dag 8.
- Na de hossana score van maar liefst 71% in de zevende ronde vielen onze tienkampers in een diep gat in de achtste ronde met een schamele 16%. Alleen Paul Roomer en Ron Möllenkamp noteerden een halfje. Ron Möllenkamp en Koos Hoogland zijn nu topscorer. Paul Roomer doet verslag: Verslag dag 8. (Tata) (Amateurtoernooien) (Grootmeesters)

- De webmaster kwam zelf een kijkje nemen op de zevende dag van het Tatatoernooi. Mede daardooor wat late verslaggeving. Koos Hoogland is terug aan de leiding als topscorer van de tienkampers. Jan Barteling heeft een geweldige serie (3 uit de laatste 3) in de sterke groep 4 en Ron Möllenkamp miste een inkopper voor open doel. Hij vertelt daar zelf over: Ook Paul Roomer doet nog verslag en partij:
Pauls verslag  Rons verslag.

28 januari 2016
Na de zesde ronde en op de rustdag is Jan Rietveld weer alleen topscorer van de tienkampers met 4½ punt. Hij doet ook het verslag: Verslag dag 6

27 januari 2016
- Op de 23e clubavond was er geen Interne Competitie. Voor de liefhebbers was er een vluggertjestoernooi of de mogelijkheid om een Alternatieve Partij te spelen. Een verslag van de ICL met de uitslag van het vluggertjestoernooi, dat door Paul Roomer werd gewonnen: Verslag tussendooravond

26 januari 2016
- De Koedijker tienkampers herstelden zich met een keurige 50%. Ron Möllenkamp knokte zih terug bij de topscorers met 3½punt. De andere zijn Jan Rietveld en Koos Hoogland. Jan Barteling doet het bij zijn debuut in de zware groep 4 prima. Hij staat op 50%. Ron Möllenkamp doet verslag: Verslag dag 5

25 januari 2016
- Vandaag was het bijltjesdag voor de Koedijker tienkampers. Ze haalden 35 procent. John Fokke en Jan Rietveld wonnen wel. Jan Rietveld is nu samen met Koos Hoogland topscorer. Paul Roomer doet verslag: Verslag dag 4.

24 januari 2016
- Op de derde dag van de Tienkamp deden de Koedijkers het voortreffelijk. Ze scoorden 56 procent. Koos Hoogland heeft 3 uit 3. Ron Möllenkamp doet verslag: Verslag dag 3.


23 januari 2016
- Dag twee van de Tienkamp bracht de Koedijkers weer 3 punten. Koos Hoogland blijft winnen en is topscorer met twee uit twee. Paul Roomer doet het verslag: Verslag dag 2.

22 januari 2016
- De eerste PARTIJ VAN DE WEEK staat op de website. Je vindt hem hier: partij van de week
- De 7 tienkampers zijn aan hun Tatatoernooi begonnen. Dat is inderdaad wel eens meer geweest. Het goede nieuws is dat de deelnemers hebben afgesproken om verslagen uit te brengen. Het eerste is van Ron Möllenkamp: verslag dag een. Ron is tevens samen met Koos topscorer met 1 uit 1. Overall werd 3 uit 7 gescoord.

20 januari 2016
- Ook voor de dagvierkampers zit het Tatatoernooi er op. Op de laatste dag werd niet wild gescoord door de Koedijkers. Alleen Kees Struyk scoorde een halfje en Reg Roodzant won en eindigde daarmee met 2½ punt als groepswinnaar. (Tata) (Amateurtoernooien) (Grootmeesters)

20 januari 2016
- Het Tatatoernooi is al weer lang en breed losgebarsten. In de weekendvierkampen scoorden de drie Koedijker deelnemers samen ½ punt. Deze kwam op naam van John Beerends. De andere weekendvierkampers waren Brian Möllenkamp en Rob Broertjes.
In de dagvierkampen zijn twee ronden afgewerkt. Vandaag is de derde. Tot nu toe is Reg Roodzant topscorer met 1½ punt. Jan Moerkerken, Willem Punt en Herbert van der Splinter hebben er 1, Han van Os ½ en Kees Struyk is nog puntloos. (Tata) (Amateurtoernooien) (Grootmeesters)
- Koedijk verloor voor de NHSB-Beker van Santpoort (NHSB-Beker)
- Op de 22e clubavond heeft Ron Möllenkamp zich naast Dirk Slikker aan de leiding gemeld in de Interne Competitie. Jan Rietveld blijft de B-Groep aanvoeren en Hans Pettinga is weer alleen koploper van de C-Groep.


17 januari 2016
- Jan Rietveld doet verslag van Oppositie - Koedijk 3
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.

13 januari 2016
- John Fokke doet verslag van Caissa 4- Koedijk 1
- Het Eerste won in Hoorn, het Derde verloor in Heiloo. (Extern)
- Door de bondswedstrijden was er op 21e clubavond een select gezelschap aanwezig. Deze konden via liveborden de strijd in Hoorn volgen. In de Interne competitie blijft Dirk Slikker koploper. Jan Rietveld blijft koploper van de B-Groep en Eddy de Wit is naast Hans Pettinga aan de leiding gekomen in de C-Groep.

10 januari 2016
- Het Eerste speelt dinsdag 12/1uit tegen Caïssa 4.
- Het Derde speelt dinsdag 12/1 uit tegen Oppositie.
- Het Tweede verloor afgelopen vrijdag van Opening 64 (verslag) (Extern)
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.

6 januari 2016
- Het Tweede speelt vrijdag 8/1 uit tegen Opening '64 2.
- Na de 20e clubavond blijft Dirk Slikker leider in de tweede periode. Jan Rietveld blijft ondanks zijn tweede opeenvolgende nederlaag koploper van de B-Groep en Hans Pettinga is koploper van de C-Groep. (uitslagen - Interne Competitie 2015-2016 - Renotherm-Cup - clubrating)

3 januari 2016
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.