20 december  2017
- Paul Roomer won het Kerstsnelschaaktoernooi 2017. Voor de late opblijvers is hier het verslag: Kerstsnelschaak.

18 december 2017
- 2 januari is de eerste clubavond in 2018`Op 7 januari kun je weer schaken! Dan is het Nieuwjaarskaaskoppentoernooi.

13 december 2017
- Maandag 18 december speelt Koedijk 3 uit tegen Aris de Heer.
- Dinsdag 19 december ledenvergadering en Kersttoernooi, aanvang 19.30 uur.
- Het Tweede verloor van Aartswoud 4 en won van Oppositie 3 (Tweede)
- Het Eerste won van Bakkum (Bakkum-Koedijk)
- Op de zestiende clubavond was er een druk extern programma en zodoende maar een paar partijen in de Interne Competities. Rob Broertjes zette het kampioenschap in de C-Groep op de tocht door een half punt te verspelen tegen Koos Hoogland. Rob blijft wel riant aan de leiding in de Alternatieve Competitie.


12 december 2017
- Uit het Herfstveteranenkampioenschap de partij: Ronald Hoekstra-Willem Punt en de Partij van de week was Ron Möllenkamp-Eddy de Wit, beiden van deskundig commentaar van Danny. Op verzoek van Danny heeft de webmaster geprobeerd de leesbaarheid te bevorderen. Ik hoop dat het gelukt is.
- Onopgemerkt door de Webmaster heeft zich het Herfstveteranenkampioenschap in IJmuiden voltrokken. Willem Punt haalde in de B-Groep keurig 5 uit 9, Jan Rietveld 4½. In de C-Groep werd Wim Voet kampioen met 6½, John Fokke haalde hier 4½, Jan Hettema 4 en Reg Roodzant en Kees Struijk 3. (Herfstveteranen)

10 december 2017
- Komende dinsdag wordt er geschaakt in de achterzaal van De Rietschoot. Voor het voorlopige  programma van die avond, zie: indeling.

6 december 2017
- Vrijdag 8/12 speelt het Tweede uit tegen Aartswoud 4. Dinsdag 12/12 speelt het Eerste uit tegen Bakkum en het Tweede thuis tegen Oppositie 3.
- Na de 15e clubavond blijft het spannend in de A-Groep. Jan Meringa nadert koploper Danny Stoop tot op een half punt. In de B-Groep heeft Ron Möllenkamp de beste papieren. In de C-Groep blijft het een nek aan nek race tussen Rob Broertjes en Rinus Roskam. Danny Stoop plaatst zich voor de achtste finales van de Renotherm-Cup. In de Alternatieve Competitie vergroot Rob Broertjes zijn voorsprong.

3 december 2017
- Danny analyseert uit eigen werk`De partij van de week was Dirk Slikker-Danny Stoop.

29 november 2017
- Het Derde verloor van Purmerend 5: Koedijk3-Purmerend 5
- Op de 14e clubavond bezegelde Danny Stoop het degradatielot van Dirk Slikker. Nooit meer A-Groep werd al geopperd. Danny lijkt het Winterkampioenschap niet meer te kunnen ontgaan. In de B-Groep is Ron Möllenkamp koploper. In de C-Groep gaan Rob Broertjes en Rinus Roskam broederlijk aan de leiding. Jan Meringa plaatst zich met een 100% score voor de achtste finales van de Renotherm-Cup. Rob Broertjes blijft koploper in de Alternatieve Competitie.

28 november 2017
- De partij van de week was Sam Kuilboer-Mieke Clausen, met analyse door Danny.

27 november 2017
- Door tijdgebrek van de competitieleider een dag later dan normaal, het voorlopige programma voor dinsdag 28 november: indeling.

22 november 2017
- Het Derde speelt 28 november thuis tegen Purmerend 5
- Het Eerste verloor van de Pion. (Koedijk 1-de Pion 1)
- Op de dertiende clubavond waren er geen partijen in de A-Groep. In de B-Groep blijft Jan Hettema op kop. In de C-Groep is achter Rob Broertjes een nieuwe runner-up, Erik Jostmeijer. Rob Broertjes loopt verder uit in de Alternatieve Competitie. (uitslagen - Interne Competitie 2017-2018 - Renotherm-Cup - Alternatieve Competitie - clubrating)

20 november 2017
- De partij van vorige week was Jan Hettema-Arnold Koorn, weer van deskundig commentaar voorzien door Danny.

19 november 2017
- Het voorlopige programma voor dinsdag 21 november: nieuws van de competitieleider.

15 november 2017
- a.s. dinsdag 21-11 speelt het Eerste de topper thuis tegen De Pion.
- Op de twaalfde clubavond werd een meerkamp tegen Opening '64 gehouden: Koedijk-Opening. Er werden ook een paar interne partijen gespeeld. Jan Meringa zit in de A-Groep op de hielen van Danny Stoop en in de B-Groep bedreigt Ron Möllenkamp koploper Jan Hettema. De resultaten telden niet voor de Alternatieve Competitie. (uitslagen - Interne Competitie 2017-2018 - Renotherm-Cup - Alternatieve Competitie - clubrating)

9 november 2017
- De voorlopige bordindeling voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Opening '64 is hier te vinden: Ronde 1 en Ronde 2.
- Het Derde won afgelopen vrijdag van Opening '64 3: Opening 64 3-Koedijk 3.

8 november 2017
- a.s. Vrijdag (10/11) speelt het Derde uit tegen Opening '64 3.
- Op de clubavond van 14 november wordt een meerkamp gespeeld tegen Opening '64. Op deze avond worden geen resultaten verwerkt voor de Alternatieve Competitie.
- Het Tweede won van Bergen 3. Koedijk 2-Bergen 3.
- Op de ratinglijst van november zijn geen grote verschillen opgetreden. Grootste stijger is Jan Meringa met 14 in de plus.
- Na de elfde clubavond gaat Danny Stoop nog steeds aan de leiding in de A-Groep. In de B-Groep is Jan Hettema koploper. De enige bedreiging lijkt nog te kunnen komen van Ron Möllenkamp. In de C-Groep gaat Rob Broertjes op kop, op de voet gevolgd door Rinus Roskam. In de Alternatieve Competitie vergrootte koploper Rob Broertjes zijn voorsprong.

7 november2017
- De nieuwe partij van de week met analyse door Danny is: Ron Möllenkamp-Harry Klinkhamer.
- De analyse van de partij Klinkhamer-Punt behoefde een aanvulling/correctie. Bij deze.

5 november 2017
- Op dinsdag 7 november komt iemand die afgezegd heeft wel schaken. Zie het voorlopige programma: nieuws van de competitieleider.

4 november 2017
- Het Eerste won gister van de jeugd van Waagtoren: Waagtoren 6 J-Koedijk 1.

2 november 2017
- De partij van vorige week was: Harry Klinkhamer-Willem Punt, weer van deskundig commentaar voorzien door Danny.
- Morgen Waagtoren 6J tegen het Eerste in Oudorp. Half acht!
- Dinsdag het Tweede thuis tegen Bergen 3.

1 november 2017
- a.s. vrijdag 3-11 speelt het Eerste uit in Oudorp tegen Waagtoren 6J. Het Tweede speelt dinsdag 7-11 thuis tegen Bergen 3.
- Het Derde verloor van Oppositie 2: Koedijk 3-Oppositie 2
- Op de 10e clubavond verloor koploper Danny Stoop een thriller tegen Jan Meringa. Hij behoudt wel de leiding van de A-Groep. In de B-Groep leidt Jan Hettema.  Ron Möllenkamp nadert. In de C-Groep nadert Rinus Roskam leider Rob Broertjes. Richard van Diepen plaatste zich voor de achtste finales van de Renotherm-Cup. In de Alternatieve Competitie verloren Rob Broertjes en Danny Stoop. Daardoor kruipen Jan Meringa en Sietse Spoelstra naderbij.

30 oktober 2017
- Helaas weer een maandagse wijziging van het voorlopige programma, waarmee het programma overigens niet minder voorlopig wordt: nieuws van de competitieleider

29 oktober 2017
- Het voorlopige programma voor dinsdag 31 oktober: nieuws van de competitieleider.

24 oktober 2017
- a.s. dinsdag 31 oktober speelt het Derde thuis tegen Oppositie 2.
- Op de negende clubavond vergrootte Danny Stoop wederom zijn voorsprong in de A-Groep. Jan Barteling volgt op 1½ punt. In de B-Groep verloor koploper Jan Hettema. Hij blijft nog wel aan de leiding. Arnold Koorn volgt op een punt. In de C-Groep hield Rob Broertjes favoriet Rinus Roskam op remise en blijft koploper. Ook in de Alternatieve Competitie staat hij bovenaan. Danny Stoop hijgt hem in de nek. (uitslagen - Interne Competitie 2017-2018 - Renotherm-Cup - Alternatieve Competitie - clubrating)

23 oktober 2017
- De partij van de Week wordt geanalyseerd door Danny: Kees Struyk-Han van Os

22 oktober 2017
- Het voorlopige programma voor dinsdag 24 oktober: nieuws van de competitieleider.

18 oktober2017
- Na alweer de achtste clubavond staat Danny Stoop nog wat steviger aan kop in de A-Groep. In de B-Groep heeft Jan Hettema er stevig de wind onder. In de C-Groep speelden de koplopers niet. Rob Broertjes blijft aan de leiding. Rob Broertjes blijft ook koploper van de Alternatieve Competitie. Danny Stoop is runner-up.

16 oktober 2017
- Het begint traditie te worden dat op maandag het op zondag gepubliceerde programma weer verandert. Bij nieuws van de competitieleider is dat te vinden. De partijen in de C-groep zijn allemaal anders geworden. Ook dit programma is nog steeds voorlopig.

15 oktober 2017
- Bij nieuws van de competitieleider is weer het voorlopige programma voor 17 oktober te vinden.

14 oktober 2017
- Het Tweede verloor afgelopen vrijdag van Opening '64 2 (Tweede)
- De partij van deze week was John Fokke-Reg Roodzant, met analyse door Danny.

13 oktober2017
- De partij van de (vorige) week was Erik Jostmeijer-Koos Hoogland, zoals gebruikelijk met deskundig commentaar van Danny.
- Vanavond speelt het Tweede tegen Opening '64 2.

11 oktober 2017
- Koedijk 2 speelt a.s. vrijdag 13-10 uit tegen Opening '64 2.
- Het Eerste won van Excelsior (Koedijk 1-Excelsior)
- Op de zevende clubavond werden geen partijen gespeeld in de A-Groep. In de B-Groep blijft Jan Hettema koploper. Arnold Koorn is runner-up. In de C-Groep verstevigde Rob Broertjes zijn koppositie. Hans Schoon is hier runner-up. In de Alternatieve Competitie loopt Rob Broertjes uit.

9 oktober 2017 - Helaas moest het voorlopige programma voor 10 oktober weer herzien worden. Dus hierbij het nieuwe, maar nog steeds voorlopige programma: nieuws van de competitieleider.

8 oktober 2017 - Het voorlopige programma voor 10 oktober: nieuws van de competitieleider.

4 oktober 2017
- Koedijk 1 speelt 10 oktober thuis tegen Excelsior. Het Tweede speelt de vrijdag daarop (13 okt) tegen Opening '64 2.
- De programma's van het Tweede en Derde zijn bekend: Programma Tweede - Programma Derde
- Na de zesde clubavond is er een nieuwe koploper in de A-Groep: Danny Stoop. In de B-Groep is Jan Hettema de nieuwe leider. In de C-Groep gaat Rob Broertjes nu alleen aan de leiding. Ook in de Alternatieve Competitie is Rob de koploper. (uitslagen - Interne Competitie 2017-2018 - Renotherm-Cup - Alternatieve Competitie - clubrating)

1 oktober 2017
- Hier is weer een echte partij van de week (analyse door Danny): Reg Roodzant-Willem Punt.
- Het voorlopige programma voor 3 oktober: nieuws van de competitieleider.
- Ruim de helft van de leden heeft nog geen voorkeur aangegeven met betrekking tot de gewijzigde opzet van de bondscompetities. Zie hiervoor ook de e-mail die onze secretaris Hans de Jong op 23 september jl. heeft gestuurd. Vul svp komende dinsdagavond de lijst in, of maak je voorkeur via e-mail bekend aan Paul Roomer (p.roomer63@kpnmail.nl).

27 september 2017
- Op de vijfde clubavond verstevigde Paul Roomer met een overwinning op Jan Barteling zijn koppositie. Voorlopig blijft alleen Danny Stoop in zijn spoor. In de B-Groep blijft Willem Punt koploper. Hij heeft wel de meeste partijen gespeeld. In de C-Groep gaan Rinus Roskam en Rob Broertjes op kop. Voor de Renotherm-Cup werden een aantal groepswedstrijden gespeeld. In de Alternatieve Competitie staan Sietse Spoelstra en Rob Broertjes gebroederlijk op kop. (uitslagen - Interne Competitie 2017-2018 - Renotherm-Cup - Alternatieve Competitie - clubrating)

24 september 2017
- De notaties van de Partij van de Week mogen voortaan rechtstreeks aan Danny gegeven of gestuurd worden. Hij zal zich voortaan, naast het analyseren van de partij, ook toeleggen op het ontcijferen van de handschriften en het uitzoeken hoe de partij echt is gegaan als er onverhoopt een fout in de notaties zit. Danny's e-mailadres: LOD-Diablo@xs4all.nl.
- Het voorlopige programma voor 26 september: nieuws van de competitieleider.

23 september 2017
- Paul Roomer was bereidwillig om nog eens zijn oude stiel als analyticus op te pakken. Hij voorziet een klassieker van commentaar: Dirk Slikker-Jan van Dam

20 september 2017
- Na de vierde clubavond blijft Paul Roomer koploper in de A-Groep. Ondanks verlies blijft Willem Punt koploper in de B-Groep. John Fokke zit hem op de hielen. In de C-Groep heeft Rinus Roskam het heft stevig in handen. Voor de Renotherm-Cup versloeg Sietse Spoelstra B-Groeper Jan Hettema. Hij heeft een 100 % score en gaat nu ook samen met Rob Broertjes aan de leiding in de Alternatieve Competitie. (uitslagen - Interne Competitie 2017-2018 - Renotherm-Cup - Alternatieve Competitie - clubrating)

18 september 2017
- Door een extra afzegging is het voorlopige programma voor morgenavond nu al op een aantal punten gewijzigd: het nieuwe voorlopige programma voor 19 september.

17 september 2017
- Het voorlopige programma voor 19 september: nieuws van de competitieleider.

15 september 2017
- Het externe programma van het Eerste is bekend : Programma Eerste
- De webmaster zelf was het "slachtoffer" van de partij van de week. Gelukkig hebben we huisanalist Danny voor de fijne nuances. Dirk Slikker-Danny Stoop

13 september 2017
- Na de derde clubavond staat Paul Roomer aan de leiding in de A-Groep. In de B-Groep leidt Willem Punt en in de C-Groep Rinus Roskam en de verrassende Hans Schoon. Voor de Renotherm-Cup klopte Sietse Spoelstra nog een clubicoon, i.c. Jan Barteling. In de Alternatieve Competitie zit Sietse ook op de hielen van koploper Rob Broertjes. (uitslagen - Interne Competitie 2017-2018 - Renotherm-Cup - Alternatieve Competitie - clubrating)

12 september 2017
- Geen partij van de week? Dan toch een partij van de week. Danny heeft een partij losgepeuterd: Hans de Jong-Jan Barteling

9 september 2017
- Het voorlopige programma voor 12 september: nieuws van de competitieleider.

6 september 2017
- Op de tweede clubavond mochten we een nieuw lid verwelkomen, Sietse Spoelstra. Hij won meteen van clubicoon Erik Jostmeijer en pakt de gedeelde leiding in de C-Groep. In de A-Groep is Paul Roomer koploper. In de B-Groep leidt Willem Punt. In de Alternatieve Competitie heeft Harry Klinkhamer zich aan kop genesteld. (uitslagen - Interne Competitie 2017-2018 - Renotherm-Cup - Alternatieve Competitie - clubrating)

3 september 2017
De Partij van de Week was Han van Os-Rob Broertjes. De analyse is van Danny.

2 september 2017 - Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de competitieleider.

30 augustus 2017
- De eerste clubavond van het seizoen 2017/2018 is gespeeld. We hebben meteen twee koplopers in de A-Groep, John Beerends en Paul Roomer. Willem Punt is koploper in de B-Groep. Verder werden er hoofdzakelijk bekerpartijen gespeeld. John Fokke won verrassend van Hein Schut, kwartfinalist van vorig seizoen. (uitslagen - Interne Competitie 2017-2018 - Renotherm-Cup - Alternatieve Competitie - clubrating)

28 augustus 2017
- Door een gisteren ontvangen afzegging is er een wijziging in het voorlopige programma voor morgenavond: nieuws van de competitieleider.

27 augustus 2017
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de competitieleider.

24 augustus 2017
- Vrijdag 8 september 13.30 uur begint de Schaakinloop in de Rietschoot weer. Toegang gratis

20 augustus 2017
- De bekergroepen zijn aangevuld (bekerloting)

15 augustus 2017
- Als het goed is hebben de leden e-mail ontvangen over de indeling in de Interne Competitie 2017 - 2018, Renotherm-Cup en Exterrne Competitie. Hier vind je het op een rijtje: Indeling 2017 - 2018.
- Het competitiereglement is aangepast. Neem er kennis van: Competitiereglement

7 augustus 2017
- In de ratinglijst van augustus zijn niet veel verschuivingen. John Fokke en Erik Jostmeijer hebben wat ingeleverd, Willem Punt wat gewonnen. Onze sterkhouder Brian staat er niet meer op. (rating)

5 augustus 2017
- Helaas ging Jan Rietveld in de laatste ronde in Dieren ten onder tegen de koploper en bleef steken op 6 uit 9. Toch een mooi resultaat, Jan.
Groep  speler    rating 1  2  3  4  5  6  7  8  9 total tprC    Jan Rietveld  1559 1  1  0 0,5 0,5 1  1  1  0  6  15856r-2  Jan Barteling 1741 1  1 0,5 0  1  0       3,5  15766r-2  Paul Roomer  1683 1  1  0  1  1  1        5  17456r-2  John Fokke   1537 1  0  1  1  0  0        3  1480
NK Dieren

2 augustus 2017
- Met drie overwinningen op rij heeft JanRietveld zich in de top van het klassement gemeld in Dieren.
Groep  speler    rating 1  2  3  4  5  6  7  8  9 tota tprC    Jan Rietveld  1559 1  1  0 0,5 0,5 1  1  1    6  16336r-2  Jan Barteling 1741 1  1 0,5 0  1  0       3,5  15766r-2  Paul Roomer  1683 1  1  0  1  1  1        5  17456r-2  John Fokke   1537 1  0  1  1  0  0        3  1480
NK Dieren

30 juli 2017
- De zesrondenspelers zijn al weer klaar in Dieren. Jan Rietveld speelt negen ronden. Dit zijn de resultaten:
Groep  speler    rating 1  2  3  4  5  6  7  8  9 tota tprC    Jan Rietveld  1559 1  1  0 0,5 0,5         3  14376r-2  Jan Barteling 1741 1  1 0,5 0  1  0       3,5  15766r-2  Paul Roomer  1683 1  1  0  1  1  1        5  17456r-2  John Fokke   1537 1  0  1  1  0  0        3  1480
Je kunt hun resultaten hier volgen: NK Dieren

28 juli 2017
- Paul Roomer moest helemaal naar Dieren om tegen John Fokke te spelen. Paul won.
Groep  speler     1 2 3 4 5 6 7 totaalC    Jan Rietveld  1 1 0 0,5     2,56r-2  Jan Barteling 1 1 0,5 0 1    3,56r-2  Paul Roomer  1 1 0 1 1    46r-2  John Fokke   1 0 1 1 0    3
Je kunt hun resultaten hier volgen: NK Dieren

27 juli 2017
- In het zonnetje in Dieren ploeteren enkele clubgenoten op het open NK. Dit zijn de resultaten t.n.t.:
Groep  speler     1 2 3 4 5 6 7 totaalC    Jan Rietveld  1 1         26r-2  Jan Barteling 1 1 0,5      2,56r-2  Paul Roomer  1 1 0       26r-2  John Fokke   1 0 1       2
Je kunt hun resultaten hier volgen: NK Dieren

11 juli 2017
- Schande voor de webmaster. Hij zag over het hoofd dat ook Rob Broertjes meedeed aan het Kroegloperstoernooi van afgelopen zondag. (Kroeg Alkmaar)

10 juli 2017
- De deelnemende Koedijkers hadden mooi weer op het 1e Alkmaarse Kroegloperstoernooi. (Kroeg Alkmaar)

4 juli 2017
- De Adlerskalender (eeuwige ranglijst) is weer bijgewerkt. Neem eens een kijkje (Adlerskalender)
- Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Meldt je aan voor het Alkmaars Kroegloperstoernooi van a.s. zondag 9 juli. (Kroeglopen)

20 juni 2017
- De spannende bekerfinale is nu door Danny geanalyseerd: (B Möllenkamp-Slikker). Danny, bedankt voor je kundige analysyes.
- In de zomermaanden geen inloopschaak in de Rietschoot.

19 juni 2017
- Gister werd het 26e Amsterdamse Kroegloperstoernooi gespeeld. Er deden maar een paar Koedijkers mee. (26e Amsterdamse Kroeglopers)
- Maar hopen dat op 9 juli in Alkmaar meer Koedijkers acte de presens geven.  Kroeg Alkmaar

14 juni 2017
- Na de 42e clubavond kunnen de balansen worden opgemaakt.
Danny Stoop is clubkampioen, Danny gefeliciteerd. Fred Volkers is overall winnaar van de B-Groep en Jan Moerkerken van de C-Groep (kampioenspunten)
Dirk Slikker werd derde periodekampioen van de A-Groep, John Beerends van de B-Groep en Wim Voet van de C-Groep. De eindstand van de derde periode bepaalt de indeling in groepen van volgend seizoen. (eindstand 3e periode)
Brian Möllenkamp werd bekerwinnaar door Dirk Slikker te verslaan, Brian gefeliciteerd. (Renotherm-Cup)
Winnaar van de Ratingprijs is Jan Hetttema, met een stijging van 84 punnten. Jan gefeliciteerd. (ratingprijs)
De Koep is gewonnen door Danny Stoop, Danny gefeliciteerd. (Koep)
De resultaten moeten nog geverifieerd worden door het bestuur, dus alles is onder voorbehoud.

11 juni 201
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de competitieleider.

10 juni 2017
- Op een mooie zaterdag hebben 8 Koedijkers en 2 sympathisanten door mee te doen aan de Rabo-fietsdag een mooi bedrag voor de clubkas bij elkaar gefietst. Jan v D, Jan B, Danny, John, Paul, Reg, Rinus en Paulien, Evelien en Dirk, bedankt.
- Doe gezellig mee aan het 1e Alkmaars Kroegloperstoernooi op 9 juli 2017. Kroeg Alkmaar

7 juni 2017
- Na de 41e en voorlaatste clubavond staat Dirk Slikker definitief aan kop in de derde periode. Danny Stoop kan als tweede ook niet meer achterhaald worden en is daarmee virtueel clubkampioen. Omdat de eindstand van de derde periode bepalend is voor de indeling in groepen van volgend seizoen moeten Jan Meringa, Jan van Dam en John Fokke oppassen om niet te degraderen naar de B-Groep. Wim Voet en Harry Klinkhamer lonken naar promotie naar de A-Groep. John Beerends staat bovenaan in de B-Groep en Wim Voet is koploper van de C-Groep. Brian Möllenkamp en Dirk Slikker plaatsten zich voor de finale van de Renotherm-Cup. (uitslagen - Interne Competitie 2016-2017 - Renotherm-Cup - clubrating)

4 juni 2017
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.

31 mei 2017
- Nog twee avonden Interne Competitie te gaan in seizoen 2016 / 2017, te weten 6 en 13 juni. Vergeet niet af te berichten als je niet aanwezig bent.
- Op de ledenvergadering werden enkele harde noten gekraakt. Er is een nieuwe voorzitter (Hans Schoon), een nieuwe secretaris (Hans de Jong) en een nieuwe competitieleider (Paul Roomer). De interne competitie zal het volgende seizoen weer volgens het oude gesloten poulesysteem worden gespeeld.

26 mei 2017
- Ook de 39e clubavond werd benut voor een rapidschaaktoernooi. Hier vindt je het verslag (van de wedstrijdleider): 2e alternatieve avond
- 30 mei JAARVERGADERING. Aanvang 20.00 uur.

17 mei 2017
- De 38e clubavond werd benut voor een rapidschaakavond. Hier vindt je het verslag (van de wedstrijdleider): 1e alternatieve avond

15 mei 2017
- Erik Jostmeijer en Willem Punt deden afgelopen weekend mee aan het Kroegloperstoernooi in Hoorn. Ze wonnen de ratingprijs. Ook Paul Roomer deed mee. Hier vindt je de einduitslag: Kroeglopers Hoorn 2017

10 mei 2017
- De clubavonden van 16 mei en 23 mei zullen worden benut voor alternatief schaak en/of een rapidtoernooi. Wel graag even afbericht indien je verhinderd bent.
- Op 9 juli lekker het schaken met kroeglopen combineren! Dat kan in ons eigen Alkmaar (Alkmaar's Kroeglopertoernooi)
- Op de 37e clubavond liep periodekoploper Dirk Slikker op een harde nederlaag tegen Hans de Jong. Naaste achtervolger Danny Stoop profiteerde maar half door te remiseren tegen de steeds vaker verrassende John Beerends. John is ruim koploper van de B-Groep en Jan Moerkerken voert de C-Groep aan. (uitslagen - Interne Competitie 2016-2017 - Renotherm-Cup - clubrating)

8 mei 2017
De partij van de week is Rob Broertjes-Jan Rietveld en de analyse is van Danny. (Rob Broertjes-Jan Rietveld)

7 mei 2017
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.

3 mei 2017
- Vrijdag 5 mei is de Rietschoot gesloten. Geen Inloopschaak dus.
- Er is weer een nieuwe ratinglijst (per 1 mei). De grote stijger is Jan Rietveld, met + 46. Ook Reg Roodzant en Paul Roomer deden goede zaken. (ratinglijst per 1 mei)
- Na de 36e clubavond behoudt Dirk Slikker de koppositie in de derde periode van de interne competitie. John Beerends versloeg A-Groeper Jan Meringa en staat (ver) aan de leiding in de B-Groep. Wim Voet hield A-Groeper Jan van Dam op remise en voert samen met Jan Moerkerken de C-Groep aan.
(uitslagen - Interne Competitie 2016-2017 - Renotherm-Cup - clubrating)

30 april 2017
- Jan Hettema-Kees Struijk is de partij van de week. Zoals gewoonlijk heeft analist Danny er weer werk van gemaakt. (Jan Hettema-Kees Struijk)
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.


26 april 2017
- Na de 35e clubavond staat Dirk Slikker aan de leiding in de derde periode van de Interne Competitie. Jan Barteling staat nu tweede. John Beerends is beste B-Groeper en Wim Voet en Jan Moerkereken voeren de C-Groep aan. Alle kwartfinales voor de Renotherm-Cup zijn gewonnen door zwart. Thijs van Wijngaarden plaatste zich ook bij de laatste vier. De loting voor de halve finales vind je hier (bekerloting).
(uitslagen - Interne Competitie 2016-2017 - Renotherm-Cup - clubrating)

24 april 2017
- Het (verbeterde) voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.

23 april 201
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.

22 april 2017
- Op het Lenteveteranentoernooi werd afgelopen woensdag de laatste ronde gespeeld. In de B-Groep heeft Jan Barteling na ronde 7 4½ punt gescoord. In Groep C scoorde John Fokke 4½, Reg Roodzant 3½, Herbert van der Splinter 3½, Jan Hettema 2. In Groep D scoorde Kees Struyk 4 punten. (Lenteveteranen)

19 april 2017
- De 34e clubavond was gereserveerd voor het Paasopeningentoernooi. De openingen die uit de hoge hoed werden getoverd waren achtereenvolgens: Hongaars (Siciliaans),, Benko Gambiet, Albins tegengambiet, Philidor Countergambiet en Schliemann verdediging. Jan Meringa bleek wederom de beste openingsimprovisator. Hij eindigde op 4 uit 5, net zoals Hans de Jong en Jan van Dam, die minder weerstandspunten hadden. De fles wijn was daarom voor Jan. (Volledige uitslag)
- Op het Lenteveteranentoernooi wordt vandaag de laatste  ronde gespeeld. In de B-Groep heeft Jan Barteling na ronde 6 3½ punt. In Groep C heeft Reg Roodzant 3½, Herbert van der Splinter 3½, John Fokke 3½, Jan Hettema 1½. In Groep D heeft Kees Struyk 4. (Lenteveteranen)

13 april 2017
- Danny heeft er werk van gemaakt. Twee naspeelbare partijen. Uit de Externe de verrassend gewonnen wedstrijd van het Tweede tegen Schaakmat: André Beemsterboer-Rinus Roskam en de Partij van de Week: Danny Stoop-Fred Volkers.
- Schaakmat heeft zijn laatste wedstrijd gewonnen en is kampioen geworden. Ook de Strandloper is over het Tweede gewipt. (Tweede)

12 april 2017
- a.s. dinsdag 18 april Themaopeningenavond.
- Jan Hettema blijft eeuwig jong. Zie verslag Waagtoren 9J-Koedijk 3 op website Waagtoren.
- Jan Meringa, Brian Möllenkamp en Dirk Slikker hebben zich geplaatst voor de halve finales van de Renotherm-Cup. Na de 33e clubavond staat Dirk Slikker nog steeds aan kop in de derde periode van de Interne Competitie. De B-Groep wordt aangevoerd door Fred Volkers. Wim Voet en Jan Moerkerken zijn koplopers van de C-Groep.(uitslagen - Interne Competitie 2016-2017 - Renotherm-Cup - clubrating)

9 april 2017
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.
- Op het Lenteveteranentoernooi zijn vijf ronden gespeeld. In de B-Groep heeft Jan Barteling 3 punten. In Groep C heeft Reg Roodzant 3, Herbert van der Splinter 3, John Fokke 2½, Jan Hettema 1. In Groep D heeft Kees Struyk 3½. (Lenteveteranen)
- Jan Meringa-Dirk Slikker is de partij van de week. De uitgebreide analyse is van Danny.
- Het Derde sloot het seizoen af met een gelijkspel tegen Waagtoren 9J (Waagtoren 9J-Koedijk 3)

6 april 2017
- Eddy de Wit-Jan Rietveld was een partij van de week. De analyse is van Danny. Je kunt hem nu naspelen: Eddy-Jan
- Het Derde speelt komende vrijdag 7 april om 19.30 uur uit tegen Waagtoren 9 Jeugd. De locatie is : Wijkcentrum De Oever, Amstelstraat 1 Oudorp.

5 april 2017
- Na de 32e clubavond blijft Dirk Slikker op kop in de derde periode. Fred Volkers staat als aanvoerder van de B-Groep op de tweede plaats. Jan Moerkerken is de hoogste C-Groeper. Hans de Jong plaatste zich bij de laatste acht van de Renotherm-Cup. Hier vindt je de loting van de kwartfinales.
(uitslagen - Interne Competitie 2016-2017 - Renotherm-Cup - clubrating)

3 april 2017
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.
Op het Lenteveteranentoernooi heeft Jan Barteling in de B-Groep 2½ uit 4. In Groep C heeft Reg Roodzant 2½, John Fokke 2½, Herbert van der Splinter 2½, Jan Hettema 1. In Groep D heeft Kees Struyk 2½ uit 4. (Lenteveteranen)

29 maart 2017
- Op 10 juni is de Rabofietsdag. Meldt je aan bij Hans de Jong of Ron Möllenkamp om de clubkas te versterken.
- Koedijk 1 wint van Oppositie (Koedijk 1-Oppositie)
- Na de 31e clubavond staat Dirk Slikker op kop in de derde periode. Fred Volkers is nu koploper van de B-Groep en Jan Moerkerken voert de C-Groep aan. Brian Möllenkamp won de barrage van Jan van Dam en plaatste zich voor de kwartfinales van de Renotherm-Cup. (uitslagen - Interne Competitie 2016-2017 - Renotherm-Cup - clubrating)

27 maart 2017
- Huisanalyst Danny heeft maar liefst twee naspeelbare partijen aangeleverd. Uit eigen werk de partij der zwaargewichten Danny Stoop-Jan Meringa en de partij van de week tussen de geslepen vossen Jan van Dam-Koos Hoogland

26 maart 2017
- Het Eerste speelt di 28/3 thuis tegen Oppositie.
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.
Op het Lenteveteranentoernooi heeft Jan Barteling in de B-Groep 2 uit 3. In Groep C heeft Reg Roodzant 2½, John Fokke 1½, Herbert van der Splinter 1½, Jan Hettema 1. In Groep D heeft Kees Struyk 2 uit 3. (Lenteveteranen)

22 maart 2017
- Het Eerste speelt di 28/3 thuis tegen Oppositie.
- Het Tweede won van Schaakmat. (Schaakmat-Koedijk 2)
- Op de 30e clubavond werd de vierde ronde van de derde periode van de interne competitie gespeeld. Dirk Slikker blijft koploper. Rinus Roskam is nu de nummer een van de B-Groep. Jan Moerkerken is aanvoerder van de C-Groep. Rob Heijink en Dirk Slikker plaatsten zich voor de kwartfinales van de Renotherm-Cup. (uitslagen - Interne Competitie 2016-2017 - Renotherm-Cup - clubrating)

20 maart 2017
- John Beerends-Jan Hettema is de partij van de week. De analyse is weer van Danny (John Beerends-Jan Hettema)

19 maart 2017
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.
- Het Tweede speelt di 21-3 uit tegen Schaakmat.
- In het bericht over het Koedijktoernooi is (oud-) DJV te kort gedaan. (correctie)
- De veteranen dartelen maar door. Het Lenteveteranentoernooi in Hoorn is al weer enkele ronden gevorderd. Jan Barteling leidt de B-Groep met 2 uit 2. In Groep C heeft John Fokke 1½, Reg Roodzant 1½, Herbert van der Splinter 1, Jan Hettema 0. In Groep D heeft Kees Struyk 1 uit 2. (Lenteveteranen)

18 maart 2017
- De Wijker Toren wint het Koedijktoernooi: Koedijktoernooi 2017

15 maart 2017
- a.s. zaterdag 18/3 Koedijktoernooi.(deelnemers) (flyer) 10 uur aanwezig! Vrijdagavond spullen klaarzetten 22.00 uur.
- Het Derde verloor van Warmenhuizen, (Koedijk 3-Whuizen 76). Het Tweede speelt volgende week dinsdag uit tegen Schaakmat.
- Na drie ronden in de derde periode staat Dirk Slikker aan kop. Fred Volkers staat tweede en is koploper van de B-Groep. Koos Hoogland is koploper van de C-Groep. (uitslagen - Interne Competitie 2016-2017 - Renotherm-Cup - clubrating)

12 maart 2017
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.

10 maart 2017
- Naast als team kun je je ook individueel aanmelden voor het Koedijktoernooi

8 maart 2016
- De eerste deelnemers aan het Koedijktoernooi zijn bekend: (deelnemers kt 2017)
- Op de 28e clubavond werden enkele achtste finales van de Renotherm-Cup gespeeld. Onder voorbehoud gaan Fred Volkers, Rinus Roskam, Jan Meringa en Thijs van Wijngaarden door naar de kwartfinales. In de derde periode van de Interne Competitie gaat Thijs ook aan de leiding, samen met Dirk Slikker. Fred Volkers, Ron Möllenkamp en Rinus Roskam voeren de B-Groep aan. Koos Hoogland is koploper van de C-Groep.
(uitslagen - Interne Competitie 2016-2017 - Renotherm-Cup - clubrating)

6 maart 2017
- Het gewijzigde voorlopige programma van a.s. dinsdag (Versie 2): nieuws van de Competitieleider.

5 maart 2017
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.
- Jan Hettema-Fred Volkers is partij van de week. De analyse is weer van Danny.
- Het Tapijtgigant Open Alkmaars Schaakkampioenschap vond dit weekend plaats in Het Gulden Vlies. Van Koedijk deed Paul Roomer mee in Groep B. Hij haalde 2½ uit 6. Danny de Ruiter werd toernooiwinnaar in de A-Groep. s(ASK)

4 maart 2017
- Het Eerste verloor van Aartswoud 3 (Aartswoud 3-Koedijk 1)

1 maart 2017
- Het Eerste speelt vr 3 maart uit tegen Aartswoud 3.
- Op de 27e clubavond startte de 3e periode. Na een ronde is er nog weinig tekening in de stand. De A-Groep telt 5 leiders, De B-Groep 4 en de C-Groep 2. Rinus Roskam en Thijs van Wijngaarden voegden zich bij de laatste 16 van de Renotherm Cup. De loting van de achtste finales vind je hier (Achtste Finales Renotherm)

26 februari 2017
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.
- Sam Kuilboer-Jan Rietveld is de partij van de week, weer ter zake kundig geanalyseerd door Danny.

22 februari 2017
- Het Derde speelde gelijk tegen MSC 3 (MSC3-Koedijk3)
- Op de 26e clubavond werd de laatste  ronde van de tweede periode gespeeld. Danny Stoop is periodekampioen. Dirk Slikker is periodekampioen van de B-Groep geworden en Reg Roodzant van de C-Groep. Reg wordt in de laatste periode zelfs deelnemer van de A-Groep. (eindstand tweede periode). In het kampioenspuntentotaal is Danny Stoop de nieuwe leider, voor Jan Meringa. (kampioenspunten).
(uitslagen - Interne Competitie 2016-2017 - Renotherm-Cup - clubrating)

20 februari 2017
- Op de ratinglijst van februari heeft Brian Möllenkamp met een stijging van 19 punten de 1900 grens weer doorbroken. Vader Ron noteerde het grootste verlies met een terugval van 82 punten. Jan Hettema heeft een aanwas van 80 punten. (rating)

19 februari 2017
- Het Derde speelt di 21 februari uit tegen MSC 3.
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.
- De partij van de week, met leerzame analyse van Danny: Koos Hoogland-Arnold Koorn

15 februari 2017
- Het Tweede verloor van Strandloper (Koedijk 2-Strandloper)
- Met nog een ronde te gaan kunnen er nog drie personen periodekampioen worden. Danny Stoop staat aan kop. Dirk Slikker staat tweede en is hoogste B-speler en Jan Barteling staat derde. Reg Roodzant lijkt periodekampioen van de C-Groep te worden.

12 februari2017
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.
- Eddy de Wit is geplaatst voor de achtste finales van de Renotherm-Cup.

11 februari 2017
- En hier is dan de partij van de week, met analyse van Danny: Thijs van Wijngaarden-Rinus Roskam.

8 februari 2017
- Het Eerste won van Bakkum. (Koedijk 1-Bakkum)
- Na de 24e clubavond gaat Dirk Slikker op kop in de tweede periode. Het periodekampioenschap van de B-Groep kan hem rekenkundig niet meer ontgaan. Danny Stoop voert de A-Groep aan. Jan Hettema en Reg Roodzant zijn koploper van de C-Groep. (uitslagen - Interne Competitie 2016-2017 - Renotherm-Cup - clubrating)

6 februari 2017
- De partij van de week, met commentaar van onze huisanalyst: Hans de Jong-Fred Volkers

5 februari 2017
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.

1 februari 2017
- Di 7 februari speelt Koedijk 1 thuis tegen Bakkum.
- Na de 23e clubavond gaat Danny Stoop alleen aan de leiding in de tweede periode van de Interne Competitie. Dirk Slikker voert de B-Groep aan en Reg Roodzant en Arnold Koorn de C-Groep. Hans de Jong, Rob Heijink, Jan van Dam, Hein Schut, Willem Punt, Danny Stoop en Erik Jostmeijer hebben zich, onder voorbehoud van rekenfouten, bij de laatste 16 van de Renotherm-Cup gevoegd. (uitslagen - Interne Competitie 2016-2017 - Renotherm-Cup - clubrating)

30 januari2017
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.

29 januari 2017
- De laatste Tatadag lieten de Koedijkers nog eens zien wat ze waard waren. Er werd maar liefst een 77 procent score behaald. Uiteindelijk eindigden Jan Barteling, Thijs van Wijngaarden en Harry Klinkhamer in de plus, alle drie met 5 uit 9. (Tata 2017)

28 januari 2017
- In de achtste en voorlaatste ronde van het Tatatoernooi scoorden de Koedijkers eindelijk positief (54 procent).Vier man hebben nu 50% t.w. Jan Barteling, Thijs van Wijngaarden, Rinus Roskam en Harry Klinkhamer. Zij zijn de topscorers.
- Op vrijdag werd de zevende ronde gespeeld door de Tatatienkampers. Weer werd de 50 procent niet gehaald. De Koedijkers bleven steken op 40 procent. Rinus Roskam heeft inmiddels wel een plusscore en is topscorer met 4 uit 7. (Tata 2017)

26 januari 2017
- De zesde ronde op het Tatatoernooi bracht de Koedijker tienkampers een score van 40 procent. Met 50 procent zijn Paul Roomer, Rinus Roskam en Mieke Clausen topscorer. (Tata 2017)

25 januari 2017
- Danny heeft zijn partijen herbecommentarieerd: De partij van de week: Jan Meringa-Danny Stoop en de partij tegen de Groene Zes :Danny Stoop-Jaap Gorter. Zijn commentaar smaakt naar meer.
- Op de 22e clubavond werd een Openingentoernooi gehouden. Jan Meringa was de winnaar: Openingentoernooi.
- In de vijfde ronde van het Tatatoernooi bakten de Koedijkers ze bruin. Slechts 22 procent werd gescoord. De enige overwinning kwam op naam van John Fokke en wel tegen medekoedijker Ron Möllenkamp. De komende dagen moeten de messen worden geslepen. De topscorers (met 50%) zijn Paul Roomer en Jan Rietveld. (Tata 2017)

23 januari 2017
- De Tatatienkampers scoorden op maandag 36 procent. Jan Rietveld blijft topscorer, nu met 2½ uit 4. (Tata 2017)

22 januari 2017
- Oud lid Dick Brugman is 17 januari overleden. Een onverwacht en schokkend bericht. We zullen Dicks' gezellige aanwezigheid, al dan niet achter een schaakbord, enorm missen. (rouwkaart)
- In de derde Tataronde scoorden de Koedijkers 50 procent. Rinus Roskam verloor. Jan Rietveld is nu met 2 uit 3 topscorer. (Tata 2017)
- De Koedijktienkampers hebben op het Tatatoernooi al weer twee ronden achter de rug. De deelnemers zijn: Barteling,Jan; Roomer,Paul; Wijngaarden,Thijs van; Mollenkamp,Ron; Fokke,John; Rietveld,Jan; Roskam,Rinus; Hoogland,Koos; Klinkhamer,Harry; Clausen,Mieke; Hettema,Jan. Gaarne even een berichtje als ik iemand vergeten ben. De Koedijkers scoorden in de eerste ronde 31 procent en in de tweede ronde 35 procent. Een trage start dus. Rinus Roskam is de enige die meer dan 50 procent heeft, met 1½ uit 2. (Tata 2017)

20 januari 2017
- Danny Stoop leverde maar liefst twee partijen in, De partij van de week: Jan Meringa-Danny Stoop en de partij tegen de Groene Zes :Danny Stoop-Jaap Gorter.

19 januari 2017
- De dagvierkampers bij de Tata zijn ook al weer klaar. Voor Koedijk deden Willem Punt, Reg Roodzant, Herbert van der Splinter, Jan Moerkerken, Cornelis Struyk en Han van Os mee. Kees Struyk met 2½ en Willem Punt met 2 punten waren de topscorers. (Tata - Dagvierkampen)

18 januari 2017
- Komende clubavond (24-1) wordt er een vlugschaaktoernooitje georganiseerd met thema-openingen.
- Na de 21e clubavond staan Jan Barteling en Danny Stoop op kop in de tweede periode. Dirk Slikker volgt en is hoogste B-Groeper. De rest staat al wat verder weg. Arnold Koorn voert de C-Groep aan.(uitslagen - Interne Competitie 2016-2017 - Renotherm-Cup - clubrating)

15 januari 2017
- Voor John Beerends en Brian Möllenkamp zit het Tatatoernooi er al weer op. John scoorde 2 uit 3 in Groep 7 (gedeeld 1e) en Brian zelfs 3 uit 3 in Groep 4. (Tata -Weekendvierkampen)
- Koedijk verliest voor NHSB Beker van de Groene Zes (NHSB).
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.

11 januari 2017
- De partij van de week is snel aangeleverd: Sam Kuilboer-Wim Voet.
- Het Tweede won van MSC 2. (Tweede)
- Het Derde verloor van Opening '64 2. (Derde)
- a.s. vrijdag beginnen de weekendvierkampers aan het Tata toernooi.
- Op de 20e clubavond veroverde B-Groeper Dirk Slikker de koppositie in de tweede periode van de Interne Competitie. Jan Barteling won van koploper Danny Stoop en voert nu samen met Danny de A-Groep aan. Reg Roodzant leidt nu de C-Groep.
Als altijd onder voorbehoud plaatsten Paul Roomer, Jan Meringa en Dirk Slikker zich voor de achtste finales van de Renotherm-Cup.

8 januari 2017
- Di 10 januari speelt Koedijk 3 thuis tegen Opening '64 2 en Koedijk 2 uit tegen MSC 2.
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.

5 januari 2017
- En hier is de Partij van deze week: Arnold Koorn-Fred Volkers

4 januari 2017
- En hier is dan de Partij van de (vorige) week: Mieke Clausen-Koos Hoogland.
- Di 10 januari speelt Koedijk 3 thuis tegen Opening '64 2 en Koedijk 2 uit tegen MSC 2.
- Na de negentiende clubavond blijft Danny Stoop koploper in de tweede periode. Dirk Slikker is de hoogste B-Groeper en Arnold Koorn is aan een opmerkelijke serie bezig en heeft zich bij Jan Hettema gevoegd als beste C-Groeper.

1 januari 2017
- De beste wensen voor 2017!
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.

Nieuwer "Nieuws"
"Nieuws" 2016
"Nieuws" 2015
"Nieuws" 2014
"Nieuws" 2013
"Nieuws" 2012
"Nieuws" 2011
"Nieuws" 2010
"Nieuws" 2009
"Nieuws" 2008