:29 december 2013
- Jaap Baalbergen heeft prachtige foto's op een clubavond gemaakt: Foto's Jaap
- Indien je een van de foto's in een groter formaat wilt, moet je even per mail of op de clubavond contact met hem opnemen.
- De flyer van het Koedijktoernooi is er: Flyer Koedijktoernooi 2014

18 december 2013
- Er wordt een nieuwe redacteur voor de Bordewisser en een nieuwe medewerker Koedijktoernooi gezocht. Meldt je aan bij Arno Vrins.
- Brian Möllenkamp wint het Kerstsnelschaaktoernooi. Brian, gefeliciteerd! Kestsnelschaak
- De webmaster wenst jullie prettige feestdagen. De volgende clubavond is 7 januari 2014.

12 december 2013
- Lees de wedstrijd van het Tweede nog eens terug door de ogen van Opening '64: Wat vindt Opening 64 er van?

11 december 2013
- a.s. dinsdag 19.30 uur  ledenvergadering en aansluitend Kerstsnelschaak.
- Het Tweede verloor van Opening '64 : Het Tweede
- Na de 16e clubavond heeft Jan Meringa het roer weer overgenomen in de Keizercompetitie. Hij leidt met een kleine voorsprong op Brian Möllenkamp. Jan van Dam en Arno Vrins blijven op koers voor het kampioenschap van de B- respectievelijk C-Groep. In de Alternatieve Competitie blijft het stuivertje wisselen. Brian Möllenkamp en Dirk Slikker voeren gezamenlijk het veld aan.

8 december 2013
- De website van Koedijk doet niet erg aan wedstrijdverslagen, maar op de website van Caïssa kan je lezen hoe het het Eerste verging (wat vond Caïssa er van?)

4 december 2013
- Het Tweede ontvangt di 10 dec buurman Opening 64.
- De webmaster had weer eens een externe wedstrijd over het hoofd gezien. Afgelopen donderdag verloor het Derde ruim bij Bergen 2. Het Derde
- Willem Punt blijft onverslaanbaar. Een nieuwe remise leidde bij het Herfstveteranentoernooi tot een vierde plaats in de B-Groep. In de C-Groep eindigden Herbert van der Splinter, Jan Hettema en Kees Struyk allen met een overwinning. Zij werden respectievelijk 6e, 8e en 15e. Herfstveteranen
- Het eerste verloor nipt van Caïssa 3. (Eerste)
- Op de 15e clubavond werd Danny Stoop zonder te spelen weer koploper. Leider Jan Meringa verloor van Erik Jostmeijer en is nu tweede. Jan van Dam handhaaft zich als beste B-Groeper  en Arno Vrins is beste C-Groeper. Zij wonnen beiden. In de Alternatieve Competitie is Jan van Dam ook komen bovendrijven. Het is een flink gedrang aan de top.uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup - Clubrating )

27november 2013
- Het Derde speelt donderdag 28 november uit tegen buurman Bergen 2. Succes mannen!
- Het Eerste speelt dinsdag 3december in Hoorn tegen Caïssa 2. Een lastige klus.
- Na de 14e clubavond kent de Keizercompetitie een nieuwe koploper. Jan Meringa is over de nog steeds zieke Danny Stoop heen gesprongen. In de Alternatieve Competitie blijft Brian Möllenkamp aan de leiding. Jan Meringa en Erik van Breukelen zijn nu de eerste achtervolgers.uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup - Clubrating )

22 november 2013
- Na zeven ronden Herfstveteranen doet Willem Punt het uitstekend in Groep B met 4½ punt. In Groep C heeft Jan Hettema 4 punten en Kees Struyk en Herbert vd Splinter er ieder 3.  Herfstveteranen


20 november 2013
- Het Tweede heeft gelijkgespeeld tegen Schaakmat: Het Tweede
- Na de 13e clubavond blijft de door ziekte afwezige Danny Stoop (beterschap Danny!) op kop in de Keizercompetitie. Jan Meringa is nu zijn naaste belager. Jan van Dam en Arno Vrins blijven de hoogste B-er en C-er. In de Alternatieve Competitie blijft de afwezige Brian Möllenkamp koploper. Achter hem is het een gedrang van jewelste. Het lijkt de Eredivisie wel.

13 november 2013
- a.s. di 19-11 speelt het Tweede uit tegen Schaakmat. Na twee vooruitgespeelde partijen is de tussenstand 1-1. Jan van Dam hield op bord een knap stand. Ook Willem Punt boekte een knappe remise met zwart tegen Joost Goedbloed
- Het Eerste verloor thuis ruim van Castricum. (Eerste)
- De ratinglijst van november staat (al een tijdje) op internet. De grote stijger is John Fokke. Ook Jan Barteling, Jan van Dam en Florian Kelderman wonnen wat puntjes. Jan Rietveld, die intern als een tijger tekeer gaat, verloor veel punten. (rating november 2013)
- Na de 12e clubavond blijft Danny Stoop koploper in de Keizercompetitie. Er vielen enkele verrassende uitslagen te noteren. Zo won B-Groeper Reg Roodzant van A-Groeper André Buter en C-Groeper Harry Klinkhamer van A-Groeper Thijs van Wijngaarden. In de Alternatieve Competitie staat Brian Möllenkamp ruim aan de leiding. De achtervolgers blijven punten morsen. uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup - Clubrating )

6 november 2013
- Koedijk 1 begint a.s. dinsdag 12-11 met een 1½-½ achterstand aan de externe wedstrijd tegen Castricum, thuis. uitslagen
- Danny Stoop laat zien dat schaken een spannend spelletje is in zijn partij van vorige week tegen de Waagtoren:4: Partij Danny Stoop.
- Ook op de site van de Waagtoren werd de wedstrijd tegen Koedijk 1 belicht: Wat vindt de Waagtoren er van ? -
- Het Derde speelde keurig gelijk tegen Strandloper: Het Derde
- Het Tweede verloor ruim bij MSC : Het Tweede
- Op de 11e clubavond heeft Danny Stoop zijn koppositie in de Keizercompetitie versterkt door van Bouke Woudstra te winnen. Brian Möllenkamp en Jan Meringa volgen op afstand. Arno Vrins en Jan van Dam voeren de C-, respectievelijk B-Groep aan. In de Alternatieve Competie blijft Brian Möllenkamp koploper. uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup - Clubrating )

3 november 2013
- Danny Stoop eindigde afgelopen bij het Warmenhuizen toernooi voor Herbert Perez-Garcia en Piet de Haas, maar achter Rob Heijink en Maarten de Haas. Toch een knappe prestatie. Jan Rietveld eindigde ook in de bovenste regionen. (Peter Wardenaar Open 2013)
- Bij de Herfstveteranen won Willem Punt in Groep B en heeft 3 uit 5. Jan Hettema heeft in Groep C 2½ en Kees Struyk en Herbert van der Splinter 2. Herfstveteranen

30 oktober 2013
- Hans de Jong verblijdt ons met zijn partij tegen de Waagtoren 5. (Hans de Jong-Aart Kogeler)
- In tegenstelling tot het door mij abusievelijk eerder vermeldde, moet het Tweede a.s. dinsdsag uit tegen MSC.

- Denk nog even aan je inschrijving voor het Tata toernooi. Misschien is het nog niet te laat. ( link )
- Het Tweede speelt a.s. di 5-11 UIT  tegen M.S.C.
- Het Eerste veloor nipt van Waagtoren 4. (Eerste)
- Na de 10e clubavond zijn er weinig verschuivingen in de Keizercompetitie. Danny Stoop blijft leiden voor Brian Möllenkamp. Jan van Dam blijft beste B-Groeper en Arno Vrins beste C-Groeper. Brian Möllenkamp is leider in de Alternatieve Competitie. Erik van Breukelen is nu eerste achtervolger.

23 oktober 2013
- Let op! 30 oktober begint de inschrijving voor het Tata toernooi ( link )
- 29 oktober speelt het Eerste thuis tegen Waagtoren 4.
- Op de 9e clubavond wist Arno Vrins koploper Danny Stoop op remise te houden. Hij blijft het hoogst genoteerd van de C-Groep. Jan van Dam blijft ondanks een nederlaag de beste B-Groeper. In de Alternatieve Competitie blijft Brian Möllenkamp, ondanks een avondje overslaan, koploper. Achter hem is het dringen.
 

17 oktober 2013
- Bij de Herfstveteranen leed Willem Punt in de derde ronde een zeldzame nederlaag. Jan Hettema won, Kees Struyk speelde remise en Herbert vd Splinter had een Bye. Herfstveteranen

16 oktober 2013
- Het Derde verloor van MSC 2 in Den Helder: Derde
- Op de achtste clubavond won Danny Stoop wederom en blijft dus aan de leiding in de Keizercompetitie. Brian Möllenkamp blijft runner-up. Jan van Dam en Arno Vrins blijven de B- resp. C- Groepers aanvoeren.
In de Alternatieve Competitie leidt Brian Möllenkamp voor Danny Stoop.

10 oktober 2013
- Het (Herfst)Veteranenkampioenschap in IJmuiden is al weer twee ronden onderweg. Willem Punt heeft in Groep B 1½ uit 2.In Groep C doen Kees Struyk (½ uit 2), Jan Hettema (½ uit 2) en Herbert van der Splinter (0 uit 2) mee. Je kunt hun resultaten volgen op: Herfstveteranen

9 oktober 2013
- Uw webmaster is weer terug uit zijn retraite. Paul, bedankt voor de waarneming!
- Het Derde speelt a.s. di 15/10 in Den Helder tegen MSC 2.
- Na de zevende clubavond staat Danny Stoop nog steeds fier aan kop in de Keizercompetitie. Brian Möllenkamp is nu de eerste achtervolger. Jan van Dam snoepte de koploper knap een halfje af en is beste B-Groeper. Arno Vrins is hoogst genoteerd van de C-Groep. In de Alternatieve Competitie is Brian Möllenkamp koploper, met Jan van Dam in zijn kielzog.

2 oktober 2013
- Het tweede bolwerkte het niet tegen Waagtoren 5. Tweede

29 september 2013
- Het eerste verloor van Magnus. (Eerste)
- Aan het tweede a.s. dinsdag de taak om het beter te doen: Schaakgroep Koedijk 2 - De Waagtoren 5

27 september 2013
- Het Eerste speel a.s. donderdag 26 september in Schagen tegen Magnus AP 1. Het Tweede speelt dinsdag 1 oktober thuis tegen Waagtoren 5.
- Na de vijfde clubavond heeft Danny Stoop zijn vertrouwde koppositie in de Keizercompetitie weer ingenomen. Jan van Dam blijft de beste van de B-Groep en Arno Vrins van de C-Groep. Ook de Alternatieve Competitie geeft een vertrouwd beeld: Willem Punt staat aan kop. Jan Moerkerken is de eerste achtervolger.


22 september 2013
- De agenda is bijgewerkt (Agenda)

18 september 2013
- Op 28 september 2013 kun je meedoen aan het Chrysantentoernooi in Heerhugowaard: Chrysanten 2013
- De Adlerskalender is weer bijgewerkt. Meld omissies.
- Op de vierde clubavond won Erik Jostmeijer de Renotherm-Cup van vorig seizoen. Hij versloeg in de finale Danny Stoop. Erik, gefeliciteerd (Renotherm 2013)
De leiding in de Keizercompetitie is in handen genomen door Jan van Dam. Zal hij die nog afstaan? Hij is nu tevens beste B-Groeper. Danny Stoop staat van de   A-Groep het hoogst, Arno Vrins van de C-Groep. In de Alternatieve Competitie hebben we vijf koplopers: Willem Punt, Jan van Dam, Koos Hoogland, Jan Moerkerken en Arno Vrins.

11 september 2013
- De indeling van de externe Teams is vrijgegeven: Teamindeling.
- Ook het programma van het Derde is bekend: Derde
- Op de derde clubavond mochten we Bouke Woudstra als nieuw lid verwelkomen. Hij startte meteen met een overwinning op John Fokke. Bouke, veel plezier bij Koedijk. Danny Stoop verstevigde zijn leiderspositie in de Keizercompetitie door concurrent Brian Möllenkamp terug te wijzen. Reg Roodzant is nu de beste B-Groeper en Arno Vrins de beste C-Groeper. In de Alternatieve Competitie gaan Danny Stoop en Reg Roodzant hand in hand aan kop.

4 september 2013
- Het externe programma van het Eerste en het Tweede is bekend. (Eerste) (Tweede)
- De ratings van augustus 2013 staan eindelijk ook op de website van Koedijk. Brian Möllenkamp heeft er weer wat puntjes bij. (rating)
- Na de 2e ronde heeft Danny Stoop in de Keizercompetitie weer zijn vertrouwde koppositie ingenomen. Brian Möllenkamp volgt hem weer op de voet. Jan van Dam is de hoogste B-Groeper en Arno Vrins de hoogste C-Groeper. In de Alternateve Competitie is Koos Hoogland koploper voor Brian Möllenkamp. 

28 augustus 2013
- Het nieuwe seizoen is weer begonnen. Op de eerste clubavond werd voornamelijk voor de Renotherm-Cup gespeeld. De nieuwe Keizercompetitie begon voorzichtig met drie partijtjes. Erik van Breukelen is de voorlopige leider. Hij nam ook gelijk afstand in de Alternatieve Competitie. 
- Een nieuw seizoen brengt ook nogal wat veranderingen op de website met zich mee. Als je rare dingen ziet, meldt het dan even. Mail de Webmaster.

25 augustus 2013
- a.s. dinsdag 1e clubavond!
- Het Keizersysteem 1e helft seizoen 2013-2014 toegelicht: Keizer
- De nieuwe Bordewisser kan je als PDF lezen of downloaden. (Bordewisser augustus 2013)

15 augustus 2013
- Ronald kan het niet laten. Hij doet verslag van zijn (schaak)belevenissen in Dieren. (Dieren 2013 volgens Kamps)
- Sommigen zijn tevreden, anderen niet; de Renotherm is geloot! (renoloting) En dat terwijl de winnaar van seizoen 2012-2013 nog niet bekend is.
- 14 september om 10.30 uur simultanen op de Paardenmarkt. Meer info bij Ruud Niewenhuis.

11 augustus 2013
- Gister werd het Dom van Keulen toernooi gespeeld. Details.

3 augustus 2013
- Jan Rietveld lijkt nog niet in vorm. Hij eindigde op 3½ punt uit 9 in Dieren en haalde een TPR van 1276. ( Groep C Dieren )

31 juli 2013
- Jan Barteling en John Fokke presteerden prima in groep 2 van het Zesrondig Toernooi in Dieren. Jan werd tweede met 5 punten en een half weerstandpuntje achter nummer 1, Han Kemperink. John Fokke haalde 4½ punt en een TPR van 1827. Hij werd daarmee vijfde ( 6 rondig Dieren ). Jan Rietveld ploetert nog voort. ( Groep C Dieren )

15 juli 2013
- Tijd om de schaakzinnen even weer te verfrissen. Schaakclub Santpoort organiseert op28 juli 2013 het 2e Santpoortse Kroeglopertoernooi voor Duo's Meldt je aan via de website of per email.
- Op22 juli begint het ONK in Dieren. Je kunt t/m 18 juli via de website inschrijven en anders voor aanvang in de zaal. (ONK Dieren)

22 juni 2013
- Prettige vakantie!
- Het seizoen werd afgesloten met een geanimeerde vergadering en prijsuitreiking. Hoe zal de Interne Competitie er volgend jaar uitzien?
- De Adlerskalender is bijgewerkt. Paul Roomer komt met stip binnen op 51 en Danny Stoop stijgt van 7 naar 4. Jan van Dam dreigt uit de top 10 te vallen. (adlerskalender)

18 juni 2013
- Ronald Kamps doet verslag van zijn belevenissen in Echternach (Verslag Ronald)

17 juni 2013
- De laatste uitslagen in de A-Groep zijn bekend. Brian Möllenkamp is clubkampioen, Brian gefeliciteerd.
- Op het Kroegloperstoernooi in Amsterdam won Paul Roomer met Nico Nijenhuis een ratingprijs. Jan van Dam, met Dirk Slikker en André Buter, met Jan Nota deden mee voor de statistiek. (Kroeglopers Amsterdam 2013)
- Ook het Echternacher Openwerd weer verspeeld afgelopen weekend. Er deden geen Koedijkers mee,maar oud-leden Ronald Kamps en Ron Greven presteerden er prima. ( Echternach 2013 ) (Verslag door Ronald Kamps)

12 juni 2013
- De Rabofietsers bedankt!
- Na de 40e en laatste clubavond zijn nog niet alle beslissingen gevallen. In de A-Groep is het doek gevallen voor Erik van Breukelen en in de B-Groep promoveert Rinus Roskam mee met Paul Roomer en Hans de Jong. In de C-Groep zijn Eddy de Wit en Reg Roodzant met Jan Hettema mee gepromoveerd. In de Alternatieve Competitie zijn Willem Punt en Danny Stoop ex-aequo als winnaar geëindigd. Willem en Danny, gefeliciteerd! In de Alternatieve Competitie zijn enkele verrassende overwinningen te noteren, met name voor Mieke Clausen en Rob Broertjes. Aan het eind van het seizoen 2012-2013 heeft Danny Stoop (met afstand) de hoogste clubrating. uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup - Clubrating )
- a.s. Zondag 16 juni kroeglopen in Amsterdam, een gezellig dagje uit! (kroegloperstoernooi)

11 juni 2013
- Hier is (aan de late kant) alsnog het programma voor vanavond:  programma

5 juni 2013
- 8 juni Rabofietstocht om 9 uur vanaf Robonsbosweg!
- Op de 39e clubavond maakte Danny Stoop zijn kampioenschap van de A-Groep officieel. Hij is Zomerkampioen. Danny, gefeliciteerd! In de B-Groep stelde Paul Roomer het kampioenschap veilig. Paul, gefeliciteerd! Ook Hans de Jong promoveert naar de A-Groep. In de C-Groep waren geen partijen. Danny Stoop heeft ook alleen de leiding in de Alternatieve Competitie genomen. Willem Punt en Dirk Slikker blijven op het vinkentouw. 

2 juni 2013
- Eventuele afberichten voor 4 juni moeten bij André Buter i.p.v. Reg Roodzant, telefoon 072-515 22 52, of email (Bij email is afzeggen pas compleet nadat André dit bevestigd heeft).
- Voor het voorlopige programma voor a.s. dinsdag, zie: programma.

29 mei 2013
- Na de 38e clubavond lijkt Danny Stoop officieus kampioen van de A-Groep. Florian Kelderman kan nog langszij komen, maar de Sonneborn lijkt dan in zijn nadeel. In de B-Groep is Paul Roomer op weg naar het kampioenschap. In de C-Groep lijken Eddy de Wit en Reg Roodzant mee te promoveren met Jan Hettema. Ook hier gaat de sonneborn eventueel de doorslag geven. In de Renotherm-Cup won Florian Kelderman rapid de kwartfinale van John Fokke, maar verloor de halve finale van Erik Jostmeijer. Die komt nu uit in de finale tegen Danny Stoop. In de Alternatieve Competitie is Danny Stoop naast Willem Punt gekomen. Dirk Slikker volgt op de voet en ook Reg Roodzant komt er aan. 

27 mei 2013
- Deelnemers aan de Rabo Fietstocht moeten 8 juni om 9 uur aanwezig zijn op Robonsbosweg 5 te Alkmaar (bij het AFC-terrein) Bijzonderheden  Route fietstocht , website

26 mei 2013
- Voor het voorlopige programma voor a.s. dinsdag, zie: programma.
- De inhaalpartij tussen Gerard van der Graaf en Danny Stoop is in remise geëindigd  (nieuwe stand A-Groep)

23 mei 2013
- De competitieleider verzoekt met klem om te proberen partijen in te halen op vrijdagavond bij Opening 64 of thuis.
- In het weekend van 21 t/m 23 juni vinden in Wijk aan Zee de IJmondvierkampen plaats, onder hopelijk zomerse omstandigheden. Schrijf je in! (IJmondvierkampen 2013)
- Jan Hettema is Zomerkampioen van de C-Groep. Jan, gefeliciteerd!
- Op de 37e clubavond werd verder een halve finale van de Renotherm-Cup verspeeld. Danny Stoop wees Dirk Slikker gedecideerd terug en is finalist. In de A-Groep blijft zijn voorsprong riant. Brian Möllenkamp is nu de eerste achtervolger, maar kan hem niet meer inhalen. Die mogelijkheid is alleen nog weggelegd voor Florian Kelderman. In de B-Groep won Paul Roomer het duel met concurrent Jaap Baalbergen en gaat nu alleen op kop. In de C-Groep lijken Eddy de Wit en Reg Roodzant mee te promoveren in het kielzog van kampioen Hettema. In de Alternatieve Competitie verloren koploper Willem Punt en eerste achtervolger Dirk Slikker. Danny Stoop hijgt nu Willem in de nek. 

19 mei 2013
- Voor het voorlopige programma voor a.s. dinsdag, zie: programma.

15 mei 2013
- Op de 36e clubavond strooide koploper van de A-Groep Danny Stoop zijn tweede halfje, dit maal tegen Florian Kelderman. Hij blijft leiden met een straatlengte voorsprong. In de B-Groep kwam Jaap Baalbergen langszij Paul Roomer. Zij lijken het kampioenschap te gaan betwisten. In de C-Groep is Jan Hettema na winst op concurrent Arno Vrins bijna kampioen. Alleen de puntjes moeten nog op de i. In de Alternatieve Competitie blijft Willem Punt aan de leiding.

12 mei 2013
- Voor het voorlopige programma voor a.s. dinsdag, zie: programma.
- Bij het Open Snelschaakkampioenschap van de NHSB was Willem Punt, zoals verwacht, de beste Koedijker. Hij scoorde 7 uit 15 in een sterk bezet toernooi. Sipke Ernst won het toernooi.(uitslag snelschaak 11 mei 2013 )

11 mei 2013
- Rinus Roskam heeft een inhaalpartij gewonnen van Hans de Jong en is daarmee naar de tweede plaats in de B-Groep gestegen.

9 mei 2013
- Op de voorlopige deelnemerslijst van het Snelschaakkampioenscahp NHSB van a.s. zaterdag in Hoorn vinden we Sipke Ernst, Dimitri Reinderman, Willem Punt, André Buter en Erik Jostmeijer (deelnemers). Meldt je ook aan!  (NHSB snelschaak)
- 24 mei begint het Persoonlijk Kampioenschap van de NHSB in Zaandam, wat over twee weekenden (vrijdag,zaterdag / zaterdag zondag) verspeeld wordt. Hier mogen de Koedijkers natuurlijk niet ontbreken. (PKNHSB13)


8 mei 2013
- Na 14 vrije dagen werd er weer geschaakt. Na de 35e clubavond kan het kampioenschap in de A-Groep Danny Stoop nauwelijks meer ontgaan. Onderin is het interessanter. In de B-Groep verloor Hans de Jong verrassend van Jaap Baalbergen, die nu eerste achtervolger is van nieuwe koploper Paul Roomer. In de C-Groep blijft Jan Hettema koploper, met in zijn kielzog Arno Vrins. In de Alternatieve Competitie blijft Willem Punt leiden, maar zijn voorsprong slinkt.
- De webmaster werd er door André Buter terecht op gewezen dat een stijger geen steiger is.

5 mei 2013
- a.s. zaterdag 11 mei is in Hoorn het Open Noord-Hollands kampioenschap snelschaken. Zet Koedijk op de kaart! (NHSB snelschaak)
- Voor het voorlopige programma voor a.s. dinsdag, zie: programma.
- Op de ratinglijst van mei zijn Jan van Dam en Kees Struyk de grote steigers. Jan Barteling en John Fokke leverden flink in. (ratinglijst)

28 april 2013
- En er volgde nog een (klein) verslagje van Roanald Kamps: Verslag ASK
- Het Alkmaars Schaakkampioenschap is ook weer afgelopen. André Buter eindigde met 3½ uit 7 als beste Koedijker in de B-Groep. Hans de Jong en Ronald Kamps haalden knap het zelfde puntentotaal. In de C-Groep werd Rob Broertjes tweede. ASK 2013

24 april 2013
- Op de 34e clubavond versloeg Danny Stoop ook de clubkampioen Brian Möllenkamp. Florian Kelderman is nu eerste achtervolger op gepaste afstand in de A-Groep. John Beerends blijft koploper in de B-Groep. De ranglijst is wel enigszins vertekend door het verschil in aantal gespeelde partijen. In de C-Groep leidt Jan Hettema. Arno Vrins heeft de minste verliespunten. In de Renotherm-Cup plaatste Dirk Slikker zich voor de Halve Finales. In de Alternatieve Competitie blijft Willem Punt, ondanks een nederlaag, aan de leiding.

21 april 2013
- Voor het voorlopige programma voor a.s. dinsdag, zie: programma.

20 april 2013
- Ook de details van Schaakmat3/- Koedijk 3 zijn nu bekend. Koedijk 3 is tweede geworden in haar poule.  (Derde)
- Bij het Lenteveteranenkampioenschap waren uiteindelijk Reg Roodzant en Kees Struyk met 4 uit 7 de best scorende Koedijkers. Willem Punt en Herbert van der Splinter deden het met een puntje minder en John Fokke bleef op 1½ steken. Lenteveteranen 2013
- In de vijfde ronde van het ASK won Jan Meringa ook. In de zesde ronde speelde hij remise tegen Jan van Dam. Ronald Kamps en Willem Punt wonnen en Rob Broertjes scoorde met een Bye (noot: i.c. een regelementaire winst). ASK 2013

17 april 2013
- Helaas lijkt ook Schaakmat verongelukt op de digitale snelweg. De details van de 1½-4½ overwinning van Koedijk 3 op Schaakmat 3 zijn daarom nog niet bekend. En kunnen ze nog kampioen worden?
- Het Vierde veloor met het kleinst mogelijke verschil van Schaakmat 2.  (Vierde)
- Na de 33e clubavond staat Danny Stoop nog comfortabeler aan de leiding in de A-Groep. Voor de degradatieplekken wordt het heel spannend. In de B-Groep leidt John Beerends nog steeds. Hans de Jong heeft de minste verliespunten. Voor de overige promotieplaatsen belooft het een thriller te worden. In de C-Groep werd maar een partij gespeeld. Arno Vrins voegde zich bij de kanshebbers. Herbert van der Splinter leidt voor Jan Hettema.
Erik Jostmeijer en Danny Stoop plaatsten zich voor de halve finales van de Renotherm-Cup. Er werd meteen geloot: Loting Reno.
In de Alternatieve Compitie is Willem Punt zijn dipje te boven en loopt verder uit.

14 april 2013
- Voor het voorlopige programma voor a.s. dinsdag, zie: programma.
- Bij de Lenteveteranen kwam geen van de Koedijkers tot winst. Kees Struyk blijft de beste Koedijker. Lenteveteranen 2013
- Bij het Alkmaars kampioenschap verloor in de vijfde ronde alleen Willem Punt. Paul Roomer, Rob Broertjes en Jan Hettema wonnen en de rest speelde remise. ASK 2013

11 april 2013
- Teamleider Jan Rietveld doet verslag van Koedijk 2-Vredenburg 2.

10 april 2013
- Koedijk 2 is net geen kampioen geworden, maar volgens welingelichte kringen gepromoveerd naar de tweede klasse. Mannen, gefeliciteerd!  (Tweede)
- Dinsdag 16-4 speelt Koedijk 3 uit tegen Schaakmat 3, Koedijk 4 thuis tegen Schaakmat 2.
- Op de 32e clubavond won Danny Stoop ook van subconcurrent André Buter. In de A-Groep heeft alleen Jan Meringa hem nog niet helemaal uit het zicht verloren. In de B-Groep is veelspeler John Beerends nu koploper. Hans de Jong heeft 4 partijen te goed. De stand is hier wat onoverzichtelijk. In de C-Groep heeft Jan Hettema het stokje overgenomen van Herbert van der Splinter, die verrassend van Jan de Bruijn verloor. In de Alternatieve Competitie versterkte Willem Punt zijn koppositie. Danny Stoop heeft nu de hoogste clubratinguitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup - Clubrating )

7 april 2013
- Voor het voorlopige programma voor a.s. dinsdag, zie: programma.

6 april 2013
- Afgelopen woensdag won Kees Struyk in de vijfde ronde van de Lenteveteranen. Hij is de beste Koedijker. Ook Herbert van der Splinter won.  Lenteveteranen 2013
- Bij het ASK gaat het de Koedijkers niet voor de wind. In de vierde ronde kwam alleen Jan Hettema tot winst. ASK 2013
- Ik vernam het treurige nieuws dat oud lid Henk Grondsma onlangs overleden is.

3 april 2013
- Koedijk1 verloor zijn laatste wedstrijd. (Eerste)
- Koedijk 2 moet a.s. dinsdag proberen het beter te doen, thuis tegen Vredeburg 2.
- Na de 31e clubavond blijft Danny Stoop in de A-Groep aan de leiding. In de B-Groep staat Fred Volkers aan kop, met vier partijen meer dan Hans de Jong. In de C-Groep heeft Thijs Postma besloten niet verder te schaken. Jammer Thijs en tot ziens. Zijn resterende partijen zijn reglementair verloren. Herbert van der Splinter leidt nu met 6 uit 7. In de Renotherm-Cup plaatste Florian Kelderman zich voor de kwartfinales. In de Alternatieve Competitie won Willem Punt weer eens en blijft koploper.

1 april 2013
- Voor het voorlopige programma voor a.s. dinsdag, zie: programma.

31 maart 2013
- In de vierderonde van de Lenteveteranen wonnen Willem Punt en Reg Roodzant.
- In de derde ronde van het ASK wonnen Jan van Dam, Jan Barteling (van Willem Punt) en Rob Broertjes. Jan van Dam is beste Koedijker in Groep B en Rob in Groep C. 

27 maart 2013
- Het Derde won ruim van MAP 3. (Derde)
- Het Vierde redde het niet bij Waagtoren 7. (Vierde)
- Het kampioensteam van het Eerste speelt zijn laatste wedstrijs a.s. dinsdag uit tegen Schaakmat 1.
- Na de 30e clubavond staat Danny Stoop nog steeds aan kop in de A-Groep. De enige bedreiging zou kunnen komen van André Buter of Thijs van Wijngaarden die nog partijen te goed hebben. In de B-Groep heeft Fred Volkers de koppositie overgenomen van Hans de Jong. Hij heeft wel 3 partijen meer gespeeld. In de C-Groep heeft Arno Vrins zich naast Herbert van der Splinter aan kop genesteld. In de Alternatieve Competitie brokkelt de heerschappij van Willem Punt af. Dirk Slikker is tot op 2 punten genaderd.

24 maart 2013
- Voor het voorlopige programma voor a.s. dinsdag, zie: programma.
- De Koedijkers konden afgelopen vrijdagavond in de tweede ronde van het ASK geen potten breken. Niemand kwam tot winst. Hans de Jong blijft de best geklasseerde met 1½ punt. ASK 2013

22 maart 2013
- Het Tweede won gisteravond overtuigend van Heerhugowaard 3. (Tweede)
- Bij de Lenteveteranen won Kees Struyk (als enige Koedijker) in de derde ronde. Lenteveteranen 2013

20 maart 2013
- a.s. donderdag speelt Koedijk 2 in HHW tegen Heerhugowaard 3, de dinsdag daarna Koedijk 3 thuis tegen MAP 3 en Koedijk 4 uit tegen Waagtoren 7.
- Ook Arno heeft de nodige mooie foto's van het Koedijktoernooi aangeleverd. (Meer Foto's Koedijktoernooi)
- Op de 29e clubavond werden op een na alle achtste finales van de Renotherm afgewerkt. Koos Hoogland won verrassend van Gerard van der Graaf en ook de overwinning van John Fokke op Brian Möllenkamp mag een verrassing worden genoemd. De loting van de Kwartfinales vindt je hier. In de A-Groep blijft Danny Stoop aan de leiding, in de B-Groep Hans de Jong en in de C-Groep Herbert van der Splinter. In de Alternatieve Competitie haalde Willem Punt maar een puntje, maar blijft koploper.

16 maart 2013
- Hans de Jong en Jan Hettema wonnen in de eerste ronde van het Alkmaars Schaakkampioenschap, ASK 2013
- Bij de Lenteveteranen won Herbert van der Splinter Lenteveteranen 2013

13 maart 2013
- Wederom is het de webmaster ontgaan dat het Derde vrijdagavond een prima overwinning boekte tegen Opening '64 3. (Derde)
- Het Eerste won van Waagtoren 5 en is kampioen. (Eerste)
- Op de 28e clubavond won Brian Möllenkamp van zijn vader. Hij staat nu weer tweede in de A-Groep achter de ongenaakbare Danny Stoop. In de B-Groep is Hans de Jong de nieuwe koploper. In de C-Groep is dat Herbert van der Splinter. In de Alternatieve Competitie won Willem Punt weer eens en blijft aan de leiding. (

11 maart 2013
- Het verlate programma voor morgenavond:  programma
- Bij het Lenteveteranentoernooi in Hoorn speelde in de B-Groep Willem Punt in de eerste ronde remise en verloor John Fokke. In de C-Groep verloor Herbert van der Splinter en wonnen Kees Struyk en Reg Roodzant. (website Lenteveteranen)

6 maart 2013
- Acht Koedijkers gaven zich al op voor het ASK, dat 15 maart begint. Wie volgt? ASK 2013
- Het Vierde won van Oppositie 2 (Vierde).
- Het Eerste speelt a.s. dinsdag de topper tegen De Waagtoren 5.
- Op de 27e clubavond won Danny Stoop weer in de A-Groep. Hij lijkt onbedreigd op het kampioenschap af te stevenen. In de B-Groep leidt Fred Volkers. Hans de Jong won van titelpretendent Jan van Dam en volgt op de voet. In de C-Groep heeft Jan Hettema het heft in handen genomen. Rinus Roskam plaatste zich als 16e deelnemer voor de achtste finales van de Renotherm-Cup. In de Alternatieve Competitie blijft de voorsprong van Willem Punt stabiel.

4 maart 2013
- Helaas was het programma voor dinsdag niet compleet. Hier alsnog.

3 maart 2013
- Ronald Kamps is ons nog niet vergeten. Hij doet verslag van het Koedijktoernooi en de verrassende bekeroverwinning van Opening op Schaakmat.
- Voor het voorlopige programma voor a.s. dinsdag, zie: programma.
- Het Koedijktoernnoi was weer een groot succes. Koedijk 10 won dit keer. (Koedijktoernooi)
- Ook de foto's zijn klaar: Foto's Koedijktoernooi.
- a.s. woensdag 6 maart begint het Veteranentoernooi in Hoorn alweer, op zeven achtereenvolgende woensdagmiddagen. Proneer je nog aan te melden bij: Aad Laan, Koperslager 11 1625 AH Hoorn, alaan@kpnmail.nl, 0229-23192.2 (website)

27 februari 2013
- a.s. Zaterdag Koedijktoernooi, aanvang 10 uur. a.s. vrijdag spullen klaarzetten, aanvang 22.30 uur.
- a.s. dinsdag 5 maart speelt het Vierde thuis tegen Oppositie 2.
- Het Tweede won gister met flinke cijfers van Castricum 3.  (Tweede)
- Op de 26e clubavond versloeg Danny Stoop in de A-Groep ook de al maanden onklopbare Jan Barteling en verstevigde zo zijn koppositie. In de B-Groep loopt Fred Volkers verder uit. Jan van Dam en Hans de Jong hebben 2 uit 2. In de C-Groep leiden Jan Moerkerken en Herbert van der Splinter. Hier heeft Jan Hettema nog 100%. In de Alternatieve Competitie haalde Willem Punt weer eens punten en gaat ruim aan de leiding. ( uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup - Clubrating )

24 februari 2013
- Voor het voorlopige programma voor a.s. dinsdag, zie: programma.

21 februari 2013
- Florian Kelderman timmert aan de weg. Hij versloeg afgelopen dinsdag clubkampioen Brian. Hij doet verslag en je kunt hun partij naspelen: Brian-Florian.

20 februari 2013
- Koedijk 1 heeft een 1-0 voorsprong genomen tegen de Waagtoren 5. (Eerste)
- Koedijk 2 speelde a.s. dinsdag thuis tegen Castricum 3.
- Op de 25e clubavond speelde Danny Stoop in de A-Groep remise en blijft aan de leiding. Niemand heeft meer een 100% score. In de B-Groep gaat Fred Volkers aan de leiding. Jan van Dam en Hans de Jong hebben nog een 100% score. In de C-Groep leidt Reg Roodzant. Jan Hettema heeft nog een 100% score. Hij knikkerde ook verrassend A-speler Thijs van Wijngaarden uit de beker en plaatste zich voor de achtste finales. In de Alternatieve Competitie blijft Willem Punt koploper.
- Het Koedijktoernooi nadert. Koedijktoernooi
- Acht Koedijkers gaven zich al op voor het ASK, dat 15 maart begint. Wie volgt? ASK 2013

16 februari 2013
- Voor het voorlopige programma voor a.s. dinsdag, zie: programma.

15 februari 2013
- Voor het verslag en de details van de overwinning van Koedijk 1 op Bergen 2, klik op: (Eerste)
14 februari 2013
- Koedijk 1 heeft zojuist met 5½-2½ gewonnen van Bergen 2. Danny Stoop, Paul Roomer en Gerard van der Graaf wonnen hun partij. Later meer.

13 februari 2013
- EN HIER ZIJN DE TATAFOTO'S: (Tatafoto's 2013) N.B. Als je foto('s) in een groter formaat (gemaild) wilt hebben, neem dan even contact op met de webmaster .
- Koedijk 1 speelt morgenavond uit tegen Bergen 2.
- Na de 24e clubavond heeft Danny Stoop de leiding genomen in de A-Groep. Alleen Jan Barteling heeft ook een 100% score. In de B-Groep is Fred Volkers koploper. In de C-Groep leiden Herbert van der Splinter en Thijs Postma. In de Alternatieve Competitie brokkelt het regime van Willem Punt langzaam af. Hij heeft nog wel een ruime voorsprong. ( uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup - Clubrating )

10 februari 2013
- 15 maart begint het Alkmaars Schaakkampioenschap. Zeven vrijdagavonden schaakplezier. Meldt je aan: ASK 2013
- Het Koedijktoernooi is ook weer aanstaande. Probeer alvast een team bij elkaar te lobbyen. Koedijktoernooi

9 februari 2013
- De berichtgeving is (weer) wat laat. Het Derde verpletterde afgelopen donderdag de Pionier. (Derde)

6 februari 2013
- Koedijk 3 speelt morgen in Aartswoud tegen de Pionier.
- De Achtste Finales van de Renotherm-Cup zijn geloot. De trekking vind je hier: Reno achtste finales
- De 23e clubavond was goed bezocht. Na de Tatabeslommeringen had men er kennelijk weer zin in. Het was fijn om ook Fred Volkers weer aanwezig te zien.
In de A-Groep staat in de Zomercompetie Danny Stoop op kop. Hij wordt vergezeld door André Buter, die winterkampioen Brian Möllenkamp versloeg en Jan Meringa. In de B-Groep wist Willem Punt in een spannende strijd Hans Pettinga op remise te houden en promoveert naar de A-Groep. In de Zomercompetitie  hebben Jan van Dam en Fred Volkers de leiding genomen. In de C-Groep gaan Herbert van der Splinter, Mieke Clausen en Thijs Postma aan kop. In de Renotherm-Cup bereikten ook Jan Barteling, Gerard van der Graaf en Hans de Jong de achtste finales. In de Alternatieve Competie is Willem Punt ongenaakbaar.

3 februari 2013
- De ratinglijst van februari is gepubliceerd. Jan Barteling, Willem Punt en Eddy de Wit zijn de grote graaiers. Jan Meringa, Rob Broertjes en Jan van Dam hebben wat goed te maken. ( Rating februari 2013 )
- Voor het voorlopige programma voor a.s. dinsdag, zie: programma.

31 januari 2013
- De foto's van de uitreiking van de Vitaliteitsprijzen.
- Er zijn enkele partijen ingehaald, zie: uitslagen.

30 januari 2013
- Schaakgroep Koedijk is een vitale sportvereniging. De gemeente reikt daarvoor een materiaalbon uit aan het bestuur. (Zie bericht uit de krant)

30 januari 2013
- Ook de webmaster heeft digitale snelwegproblemen. De bijgewerkte website was niet geupload.
- De details van het gelijkspel van het tweede: (Tweede) + Verslag van de Teamleider Jan Rietveld - Het Tweede speelde gelijk tegen koploper Krommenie 2. De details volgen zodra de koerier uit Krommenie de NHSB heeft bereikt.
- Ook de 22e clubavond was dunbevolkt. Een aantal leden was nog aan het bekomen van het Tatatoernooi en het Tweede speelde uit in Krommenie. In de Zomercompetitie van de A-Groep won Erik van Breukelen van Dirk Slikker en staat als enige op papier. In de B-Groep won Winterkampioen Thijs van Wijngaarden ook zijn laatste partij en behaalde een recordscore van 11½ uit 13. In de Renotherm-Cup bereikte Koos Hoogland, zonder zelf te spelen, de achtste finales. In de Alternatieve Competitie houdt alleen Thijs van Wijngaarden koploper Willem Punt in het vizier.

28 januari 2013
- Het Tata Steel Chess toernooi is weer achter de rug. De slotmaaltijd smaakte ons over het algemeen prima. In de negende ronde bleven de Koedijker Tienkampers met 40 % weer onder de 50 procent. Overall werd een percentage van 44 gescoord. Koedijkers zijn duidelijk meer plezier- dan prestatiegericht. Jan Barteling haalde 7 uit 9 en een prachtige eerste plaats in zijn groep. Ook Jan Hettema, Rinus Roskam en Mieke Clausen vielen met tweede plaatsen in de prijzen. In het zelfprognoseklassement hadden Erik Jostmeijer en Rinus Roskam de juiste score voorspeld. Omdat Rinus hoger in de boom was gaan zitten komt de wijnprijs hem toe. Rinus, gefeliciteerd!
 (Tata Koedijk 2013)

26 januari 2013
- In de achtste en voorlaatste ronde van Tata Chess speelden veertien van de zestien Koedijkers. Ze scoorden precies 50%. Jan Barteling voegde nog maar een punt aan zijn reeks toe en heeft nu de recordscore van 7 uit 8. Jan Hettema is een na beste Koedijker met 5½.

25 januari 2013
- Na de welverdiende rustdag scoorden de Koedijkers, zonder André Buter, een klein plusje, 53 procent. Jan Barteling wist een eindspel met een pion minder remise te houden en heeft nu 6 uit 7. Ook Rinus Roskam doet het goed, met 5 uit 7.

23 januari 2013
- Ook in de zesde ronde van Tata Chess kwam er geen eind aan de zegereeks van Jan Barteling. Hij heeft nu 5½ punt. Gezamenlijk kwamen de Koedijkers weer niet verder dan 40 procent. Om met een goed gevoel aan de slotmaaltijd aan te kunnen schuiven moet er nog wel wat gebeuren! 
- Het Vijfde Tatadagverslag
- De 21e clubavond was dunbevolkt door vele afzeggingen vanwege Tata Chess. In de B-Groep hield Hans Pettinga zijn kansen op promotie in stand, met een zege op Jaap Baalbergen. In de Renotherm-Cup plaatsten Florian Kelderman, Danny Stoop, Dirk Slikker en Reg Roodzant zich voor de achtste finales. In de Alternatieve Competitie bewijst oude vos Willem Punt dat er nog steeds geen sleet op zit en neemt afstand van de rest van het veld. 

22 januari 2013
- De vijfde ronde! DeKoedijkers werden aan alle kanten op een hoopje geschaakt. De dagscore was slechts 28 procent. Alleen Jan Barteling blijft zich aan de malaise onttrekken en heeft nu 4½ uit 5. 

21 januari 2013
- In de 4e ronde van het Tatatoernooi bleven de Koedijkers weer op 46 procent steken. Jan Barteling presteert tot nu toe het best met 3½ uit 4. De prognoses zijn nu ook in het overzicht verwerkt, behalve die van Ronald Kamps en Koos Hoogland. Kan iemand ze nog even aan hun jasje trekken en mij inlichten?
- En ook de verslaggever laat van zich horen (verslag 4e ronde: Dagverslagen van vliegende reporter André Buter)
- Het voorlopige programma voor a.s. dinsdag: programma.

21 januari 2013
- De speciale Tataverslaggever heeft zijn verslag weer klaar: (Dagverslagen van vliegende reporter André Buter)

20 januari 2013
- In de derde ronde van de Tata was het als vanouds Koedijk kommer en kwel. Een voorlopig dieptepunt ad. 37 % werd gescoord.Paul Roomer en Jan Barteling onttrekken zich aan de malaise en zijn topscorers met 2½ punt.

20 januari 2013
- De speciale verslaggever is uit zij lethargie ontwaakt. We kunnen weer smullen van zijn eerste bijdragen. (Dagverslagen van vliegende reporter André Buter)

19 januari 2013
- In de tweede ronde kwamen de Koedijkers uit hun kot. Vrolijk hakten ze hier en daar hun tegenstanders van het bord. En keurige 56 procent was het eindresultaat. Helaas laat de speciale verslaggever nog niets van zich horen.

18 januari 2013
- De 16 Tatatienkampers zorgden in hun eertste ronde voor een gezamenlijke score van 7 punten oftewel 43 %. Willem Punt, Harry Klinkhamer en Jan Hettema wonnen hun partij.

17 januari 2013
- De Tata Dagvierkampers zijn als volgt geeïndigd:
Jan Moerkerken 1½ Groep 7 L,
Splinter,Herbert van der 2.0  Groep 8 H,
Wit,Eddy de 2.0 Groep 8 J,
Struyk,Kees 0.5 Groep 8 K
Roodzant,Reginald 1.5 Groep 8 Z,
Kuilboer,Simon 0.0 Groep 9 G
- Morgen beginnen de Tienkampers.

16 januari 2013
- Na de 20e clubavond is in de A-Groep kampioen Brian Möllenkamp geëindigd op een totaal van 10 uit 12. Jan Barteling wist hem nog een halfje te ontfutselen. In de B-Groep leek koploper Thijs van Wijngaarden tegen Rinus Roskam eindelijk tegen een nederlaag aan te lopen. Thijs trok zich weer eens niets aan van de hopeloze situatie op het bord en boog de partij om naar weer een overwinning. Hij is nu glansrijk kampioen met 10½ punt uit 12. Thijs, gefeliciteerd! In de C-Groep werden geen partijen gespeeld. In de Renotherm-Cup plaatste Erik Jostmeijer zich voor de achtste finales. In de Alternatieve Competitie heeft koploper Willem Punt gezelschap gekregen van Thijs van Wijngaarden.

13 januari 2013
- Het voorlopige programma voor a.s. dinsdag: programma.
- In de Tata Weekendvierkampen eindigde Brian Möllenkamp op 1½ uit 3 (groep 4Q), Rob Broertjes bleef op een ½ uit 3 steken (Groep 7B).

12 januari 2013
- Het Tata Steel Toernooi is losgebarsten. De Weekendvierkampers hebbeb er al twee partijen opzitten. Koedijk wordt vetegenwoordigd door Rob Broertjes in Groep 7B, met ½ uit 2 en Brian Möllenkamp in Groep 4Q,met 1 uit 2. (Tata Steel)

9 januari 2013
- De agenda is weer bijgewerkt. Voor ontbrekende evenementen, mail de webmaster.
- Op de 19e clubavond hield in de A-Groep ook Jan van Dam het niet droog. Hij degradeert naar de B-Groep. In de B-Groep promoveert Thijs van Wijngaarden. Zijn kampioenschap is aanstaande, maar nog officieus. In de C-Groep zijn alle beslissingen gevallen. Naast kampioen Koos Hoogland promoveren Kees Struyk en Rob Broertjes. In de Renotherm-Cup plaatsten Brian Möllenkamp en Eddy de Wit zich voor de laatste zestien. In de AlternatieveCompetitie heeft Willem Punt koploper Koos Hoogland achterhaald.

6 januari 2013
- Reg Roodzant heeft het voorlopige programma voor a.s. dinsdag vrijgegeven: Nieuws Interne Competitie

2 januari 2013
- In het vervolg kun je het laatste nieuws / indeling betreffende de Interne Competitie vinden op de link "Nieuws Interne Competitie", boven aan deze pagina. De link staat ook op de pagina Interne Competitie en de pagina Uitslagen.

1 januari 2013
- Gelukkig nieuwjaar.
- De volledige uitslag van André Buters greep naar de macht in Friesland vindt je hier: http://www.sc-odi.nl/WitteHerbergh.html