18 december 2019
- Paul Roomer won het Kersttoernooi. Paul, gefeliciteerd! Kersttoernooi 2019

17 december 2019
- Het Derde won gisteren van Strandloper. Strandloper v- Koedijk v

11 december 2019
- Het Tweede verloor van MSC (Koedijk 2- MSC)
- Na de zestiende clubavond zijn ook de Winterkampioen van de A-Groep en C-Groep bekend. Jan Meringa is kampioen van de A-Groep. Jan, gefeliciteerd! Eddy de Wit is Kampioen van de C-Groep. Eddy, gefeliciteerd! Harry Klinkhamer en Harry Koldijk promoveren naar de B-Groep. In de Alternatieve Competitie is Paul Roomer koploper met een puntje voorsprong op Jan Meringa, Danny Stoop en Harry Klinkhamer.

8 december 2019
- Het voorlopige programma voor dinsdag 10 december. Dit wordt de laatste reguliere speelavond van 2019. Op 17 december is het kerstsnelschaaktoernooi en op 24 en 31 december wordt niet geschaakt.

4 december 2019
- Dinsdag 10 december speelt het Tweede thuis tegen MSC.
- Het Eerste won thuis van Caïssa 3 (Koedijk 1-Caïssa 3)
- Gister werd de vijftiende clubavond gespeeld. In de B-Groep werd Paul Roomer vorige week al kampioen. Paul, gefeliciteerd. Paul blijft ook koploper in de Alternatieve Competitie.

1 december 2019
- Het voorlopige programma voor dinsdag 3 december.

29 november 2019
Ron Möllenkamp fietst tegen kanker. Meer info en als je hem eventueel wilt steunen, klik op de foto!


29 november 2019
- Zoals beloofd hierbij nog de details van de overwinning van Koedijk 3 op Anna Paulowna afgelopen dinsdag: Koedijk 3 - Anna Paulowna

27 november 2019
- Het derde team won thuis in de viertallencompetitie van Anna Paulowna. Zodra onze extern wedstrijdleider de uitslagen door heeft gegeven aan de bond worden de details getoond op onze pagina voor de bondscompetities.
- In de A-groep wonnen op de 14e clubavond beide koplopers. Paul Roomer verloor tegen Jan Piersma in de B-groep, maar is nu wel verzekerd van de groepswinst. In de C-groep is Harry Klinkhamer ook nog steeds koploper. In de alternatieve competitie ziet Paul Roomer zijn voorsprong op nummer 2, Danny Stoop, snel slinken.

24 november 2019
- Het voorlopige programma voor dinsdag 26 november.

20 november 2019
- Het Tweede won van Waagtoren N5 (Waagtoren N5-Koedijk 2).
 - Op de 13e clubavond heeft Danny Stoop zich in de A-Groep naast koploper Jan Meringa genesteld. In de B-Groep blijft Paul Roomer de waarschijnlijke kampioen en in de C-Groep blijft Harry Klinkhamer koploper, maar is uitgespeeld en moet de verdere ontwikkelingen afwachten. Harry behaalde in de Alternatieve Competitie een mooie scalp door A-Groep coryfee Jan van Dam te kloppen. Door het lakse doorgeven van de externe uitslag door de Waagtoren van de wedstrijd tegen het tweede zijn niet alle standen en pagina's bijgewerkt.

19 november 2019
- De webmaster is vergeten aandacht te besteden aan de wedstrijd van het Eerste van afgelopen vrijdag. Het Eerste verloor van Magnus AP N2. Magnus AP N2-Koedijk 1

18 november 2019
- Het voorlopige programma voor dinsdag 19 november.

14 november 2019
- In tegenstelling tot wat eerder foutief werd vermeld speelt het Tweede UIT tegen Waagtoren N5. De speellokatie is Wijkcentrum Overdie, Van Maerlantstraat 8-10 1813 BH Alkmaar .
- Morgen speelt het Eerste uit tegen Magnus AP 2.

13 novemeber 2019
- Koedijk 1 speelt a.s. vrijdag uit tegen Magnus AP N2.
- Na de 12e clubavond blijft Jan Meringa koploper in de A-Groep. Jan van Dam is de nieuwe runner-up. In de B-Groep kan het kampioenschap Paul Roomer alleen in theorie nog ontglippen. In de C-Groep is Harry Klinkhamer koploper. Hij is uitgespeeld en moet lijdzaam toezien wat de concurrentie doet. Danny Stoop en Jan Meringa hebben zich onder voorbehoud geplaatst voor de achtste finales van de Renotherm-Cup. In de Alternatieve Competitie heeft Paul Roomer ruim afstand genomen.

11 november 2019
- Het voorlopige programma voor dinsdag 12 november.

6 november 2019
- Op de ratinglijst van november hebben maar drie Koedijkspelers een veranderde rating. Zij leverden allen helaas punten in. (rating november 2019)

6 november 2019 -
De 11de clubavond van dit seizoen werd naar genoegen gespeeld in de nieuwe locatie, De Daalder. Er werden enkele bekerpartijen gespeeld, waardoor onder voorbehoud ook Jan van Dam, Wim Voet, Willem Punt en Jan Barteling zijn geplaatst voor de achtste finales van de Renotherm-Cup. In de groepen van de interne competitie zijn de leiders onveranderd: Jan Meringa leidt de A-groep, Paul Roomer leidt B en Eddy de Wit blijft eerste in C. Paul Roomer blijft ook eerste in de Alternatieve Competitie.

Vanaf 1 november (de eerste keer dus op 5 november) speelt Schaakgroep Koedijk in De Daalder, Wijkcentrum Daalmeer, Johanna Naberstraat 77b, 1827LB Alkmaar, Telefoon: 072-5617618

3 november 2019
- Het voorlopige programma voor dinsdag 5 november. Let op: we spelen vanaf a.s. dinsdag in De Daalder, Johanna Naberstraat 77b, 1827LB Alkmaar!

30 oktober 2019
- Na zo'n 35 jaar (?, correctie mogelijk) was het de laatste speelavond van Schaakgroep Koedijk in de Rietschoot. 5 november is de Daalder voor de eerste keer de speellokatie. Op de 10e clubavond leed koploper Jan Meringa in de A-Groep zijn eerste nederlaag. Daardoor is de spanning weer terug. In de B-Groep lijkt Paul Roomer onbedreigd op het kampioenschap af te stevenen. In de C-Groep leed Eddy de Wit zijn eerste nederlaag. Hij blijft koploper, maar Mieke Clausen heeft nu de minste verliespunten. In de Alternatieve Competitie is Paul Roomer de nieuwe koploper met Jan Meringa als runner-up.

28 oktober 2019
- Het voorlopige programma voor dinsdag 29 oktober.

25 oktober 2019
- Na een langere stilte aan het front hebben we weer een naspeelbaar verslag van Danny: Koedijk 1-Strandloper

23 oktober 2019
- Na de negende clubavond zijn er in de interne competitie in alle groepen afgetekende leiders: In de A-Groep Jan Meringa, in de B-Groep Paul Roomer en in de C-Groep Eddy de Wit. In de Alternatieve Competitie loopt Runner-up Paul Roomer een puntje in op koploper Jan Meringa.

21 oktober 2019
- Het voorlopige programma voor dinsdag 22 oktober.

16 oktober 2019
- Het Tweede won van Oppositie 2. Koedijk 2- Oppositie 2
- Op de achtste clubavond verstevige Jan Maringa zijn koppositie in de A-Groep. In de B-Groep nam Paul Roomer het roer over. In de C-Groep leidt Eddy de Wit. Ook Rinus Roskam en Kees Struyk hebben zich (onder voorbehoud) geplaatst voor de achtste finales van de Renotherm-Cup. In de Alternatieve Competitie loopt Jan Meringa uit.

14 oktober 2019
- Het voorlopige programma voor dinsdag 15 oktober.

11 oktober 2019
- Zet het in je agenda. Het Koedijktoernooi 2020 wordt gehouden op 14 maart 2020. Hier vindt je de : flyer

9 oktober 2019
- Van Paul Roomer vernam ik het droevige nieuws dat oud lid van DJV Henry van Asseldonk gister is overleden. Veel Koedijkspelers hebben met of tegen hem gespeeld. Ik wens zijn naasten veel sterkte met dit verlies.
- Het Eerste won van De Standloper. Koedijk 1-Strandloper
- Het Tweede speelt di 15-10 thuis tegen Oppositie 2. (Volledige programma)
- Vanwege de externe wedstrijd van het Eerste werden er op de zevende clubavond in de A-Groep geen partijen gespeeld. In de B-Groep is John Fokke koploper. In de C-Groep is Eddy de Wit leider. Hans Schoon is nog zonder puntverlies. In de Alternatieve Competitie blijft Jan Meringa op kop.

6 oktober 2019
- Het voorlopige programma voor dinsdag 8 oktober.

2 oktober 2019
- Op de zesde clubavond werd voornamelijk een bekerprogramma afgewerkt. Hans Schoon, Arnold Koorn, Koos Hoogland, Jan Hettema, John Fokke en Jan Piersma hebben zich (onder voorbehoud) al geplaatst voor de achtste finales. In de A-Groep verstevigde Jan Meringa zijn koppositie. In de B-Groep zijn Paul Roomer en John Fokke de nieuwe medekoplopers met Reg Roodzant. In de C-Groep blijft Eddy de Wit koploper. In de Alternatieve Competitie gaat Jan Meringa aan de leiding met Hans Schoon als runner-up.

30 september 2019
- Het voorlopige programma voor dinsdag 1 oktober.

25 september 2019
- Koedijk 1 speelt zijn eerste bondswedstrijd op 8 oktober tegen Strandloper in de 2e klasse A.
- Op de vijfde clubavond verloor Jan Meringa in de A-Groep zijn eerste halfje. Hij blijft koploper. In de B-Groep staat Reg Roodzant op kop. In de C-Groep gaat Eddy de Wit aan de leiding. In de Alternatieve Competitie zijn 3 koplopers, Hans de Jong, Eddy de Wit en Jan Meringa.

22 september 2019
- Het voorlopige programma voor dinsdag 24 september.

21 september
- Onthoudt het Struin schaaktoernooi in Camperduin op 16 of 17 november 2019

 18 september 2019
- Gister werd de vierde clubavond gespeeld. Jan Meringa lijkt serieus werk te maken van het clubkampioenschap en staat met 3 uit 3 op kop in de A-Groep. In de B-Groep is Sietse Spoelstra koploper. In de C-Groep gaan Eddy de Wit en Harry Klinkhamer aan de leiding. In de Alternatieve Competitie leiden Sietse Spoelstra en Jan Meringa.

16 september 2019
- Het voorlopige programma voor dinsdag 17 september

11 september 2019
- Na de derde clubavond is Jan Meringa ongedeeld koploper in de A-Groep. In de B-Groep is Sietse Spoelstra koploper en in de C-Groep staan Harry Klinkhamer en Eddyde Wit op kop. In de Alternatieve Competitie leiden John Fokke en Paul Roomer.

8 september 2019
- Het voorlopige programma voor dinsdag 10 september.

8 september 2019
- Van Jan Rietveld ontving ik het treurige nieuws dat zijn broer Gerard onlangs op 75 jarige leeftijd is overleden aan leukemie. Gerard heeft meerdere malen als onderdeel van de "Daltons" meegedaan aan het Koedijktoernooi en vele Koedijkers kenden hem persoonlijk. We wensen Jan en de andere familieleden veel sterkte toe met dit verlies.

4 september 2019
Na de 2e clubavond staan in iedere groep drie spelers op kop met 1 uit 1. In de A-Groep Jan Meringa, Jan Barteling en Willem Punt. In de B-Groep Sietse Spoelstra, Paul Roomer en John Fokke. In de C-Groep Harry Koldijk, Kees Struyk en Hans Schoon. In de Alternatieve Competitie is Hans Schoon koloper.

1 september 2019
- Het voorlopige programma voor dinsdag 3 september.

28 augustus 2019
- Op de eerste clubavond van het nieuwe seizoen werden voornamelijk partijen voor de Renotherm-Cup gespeeld. In de Interne Competitie gaat in de A-Groep Jan Barteling en in de C-Groep Harry Koldijk aan de leiding. Nieuw lid Gert Kalkhoven begon met een knappe remise tegen clubkampioen Danny Stoop en oud/nieuw lid Jan Piersma remiseerde met John Fokke.

18 augustus 2019
- De Interne Competitie en Bekercompetitie zijn ingedeeld: Interne2019-2020, Renotherm 2019-2020
- Er zijn foto's uit 1991 in de handen van de webmaster gevallen. Voor een stukje nostalgie : foto's 1991.
N.B. Indien je vindt dat een foto niet op de website moet staan, meldt dit aan de webmaster.
- Prettige vakantie en tot 27 augustus, de eerste speelavond van seizoen 2019 / 2020.

7 juli 2019
- Vandaag werd het Alkmaarse Kroegloperstoernooi gespeeld. Het werd gewonnen door het team Hing Ting Lai & Tobias Kabos. De einduitslag
Er was een ruime Koedijkvertegenwoordiging. Danny Stoop was met Rob Heijink het beste Koedijkgerelateerde team. De volgorde:
13 Danny Stoop & Rob Heijink 8½
24 Andre Buter & Paul Roomer 7
27 Brian Mollenkamp & Ron Mollenkamp 6½
34 Dirk Slikker & Jan van Dam 6½
46 Erik Jostmeijer & Willem Punt 4½
47 Thijs van Wijngaarden & Rinus Roskam 4½
- Prettige vakantie en tot 27 augustus, de eerste speelavond van seizoen 2019 / 2020.

26 juni 2019
- De Adlerskalender (eeuwige ranglijst) is bijgewerkt. (Adlerskalender)
- Jan van Dam heeft de Koep (beste resultaat externe wedstrijden) gewonnen. Jan, gefeliciteerd! (Koep)
- De 41e clubavond was de laatste van seizoen 2018-2019 en werd benut voor de prijsuitreiking en een Randomchesstoernooi (ofwel Schaak 960) van 5 ronden met 15 minuten p.p.p.p. Het deelnemersveld werd nog versterkt door gastspelers Brian Möllenkamp en Richard van Diepen. De verrassende eindwinnaar werd Dirk Slikker. Hij mocht hiervoor een prettig flesje wijn in ontvangst nemen. Voor de uitslag en details, zie: Randomchess 2019.

19 juni 2019
- Veilig surfen? Verander je link/bladwijzer in https://www.schaakgroepkoedijk.nl
- Op de 41e clubavond werd de laatste partij in de C-Groep afgewerkt. Herbert van der Splinter is kampioen. Herbert, gefeliciteerd! Sietse Spoelstra en Reg Roodzant promoveren.
Jan Barteling won na barrage tegen Richard van Diepen de Renotherm-Cup. Jan, gefeliciteerd!
Jan Meringa is kampioen van de Alternatieve Competitie geworden. Jan, gefeliciteerd! Dirk Slikker eindigde als hoogste A-Groep speler en Sietse Spoelsta als hoogste C-Groep speler.
In de Nacompetitie is Dirk Slikker als hoogste geëindigd. Paul Roomer en Jan van Dam completeren het podium.
(uitslagen - Interne Competitie 2018-2019 - Renotherm-Cup - Alternatieve Competitie -Nacompetitie - clubrating)
- Volgende week Random-Chess.

13 juni 2019
- Het voorlopige programma voor dinsdag 18 juni.

12 juni 2019
- Op de 40e clubavond stelde Ron Möllenkamp met een remise het Zomerkampioenschap in de A-Groep veilig. Ron, gefeliciteerd. Paul Roomer en Dirk Slikker degraderen met John Fokke mee. Voor het clubkampioenschap gaf het aantal behaalde punten in Zomer- en Wintercompetitie de doorslag. Danny Stoop is Clubkampioen. Danny, gefeliciteerd.
In de Alternatieve Competitie is Fred Volkers naast koploper Jan Meringa gekomen. In de Nacompetitie blijft Dirk Slikker koploper.

9 juni 2019
- Het voorlopige programma voor dinsdag 11 juni.

5 juni 2019
- Op de 39e clubavond won Ron Möllenkamp in de A-Groep van koploper Jan Barteling. Daardoor heeft Ron in zijn laatste partij tegen Paul Roomer aan remise genoeg om Zomerkampioen te worden. Als Paul wint ontloopt hij degradatie. Richard van Diepen plaatste zich voor de finale van de Renotherm-Cup. In de Alternatieve Competitie ziet Jan Meringa zijn voorsprong slinken. Dirk Slikker blijft koploper in de Nacompetitie.

3 juni 2019
- Het voorlopige programma voor dinsdag 4 juni

29 mei 2019
- Op de 38e clubavond werden twee partijen in de A-Groep gespeeld. Voor de resterende twee degradatieplekken blijven 3 man in de race. Ron Möllenkamp kan nog steeds Jan Barteling van het kampioenschap afhouden. Verder werden alleen partijen in de Nacompetitie gespeeld. Dirk Slikker is daarin de nieuwe koploper. In de Alternatieve Competitie leidt Jan Meringa soeverein. (uitslagen - Interne Competitie 2018-2019 - Renotherm-Cup - Alternatieve Competitie -Nacompetitie - clubrating)

25 mei 2019
- Het voorlopige programma voor dinsdag 28 mei.

22 mei 2019
- a.s. Vrijdag 24 mei ben je uitgenodigd om mee te doen aan de Snelschaakavond van Opening '64 in dorpshuis de Geist. Aanmelden tot 20.15 uur.
- Op de 37e clubavond werd de laatste partij in de B-Groep gespeeld. Hans de Jong won van Wim Voet en promoveert daardoor mee naar de A-Groep. Ook Fred Volkers promoveert. Jan Meringa plaatste zich voor de halve finale van de Renotherm-Cup. Hij komt daarin uit tegen Richard van Diepen. De winnaar daarvan speelt tegen Jan Barteling in de finale. Paul Roomer is de nieuwe koploper in de Nacompetitie. Jan Meringa heeft afstand genomen in de Alternatieve Competitie.

19 mei 2019
- Het voorlopige programma voor dinsdag 21 mei.

16 mei 2019
- Hans de Jong en Rinus Roskam speelden een inhaalpartij. Hans won.

15 mei 2019
- Op de 36e clubavond werd het vermoedelijke kampioenschap van Jan Barteling in de A-Groep uitgesteld. Willem Punt versloeg hem en continueert hoogstwaarschijnlijk zijn verblijf in de A-Groep. In de B-Groep woedt een hevige strijd om de promotieplaatsen. Ook in de C-Groep is het spannend wie er met Herbert van der Splinter en Sietse Spoelstra mee promoveert. In de nacompetitie heeft Rinus Roskam de koppositie overgenomen. In de Alternatieve Competitie staan Jan Meringa en Fred Volkers samen op kop.

12 mei 2019
- Het voorlopige programma voor dinsdag 14 mei.

8 mei 2019
- Op de ratinglijst per 1 mei doet Jan van Dam de beste zaken. Hij boekte 37 punten winst. Ook John Fokke, Jan Hettema en Kees Struijk boekten 20 of meer punten winst. (Rating 1 mei 2019)
- Op de 35e clubavond is Jan Meringa kampioen van de B-Groep geworden. Jan, gefeliciteerd. Ook de degradanten zijn hier bekend. In de A-Groep moet alles nog beslist worden. Jan Barteling staat er echter riant voor. In de C-Groep blijft Herbert van der Splinter op Sonneborn aan de leiding. Hans de Jong wint na barrage van Arnold Koorn en plaatst zich voor de halve finale van de Renotherm-Cup. Jan van Dam is de nieuwe koploper in de Nacompetitie. In de Alternatieve Competitie blijft Fred Volkers koploper.

4 mei 2019
- Het voorlopige programma voor dinsdag 7 mei.

1 mei 2019
- Op de 34e clubavond werden er slechts drie partijen gespeeld in de Zomercompetitie. Daardoor vielen er nog geen verdere beslissingen. Voor de Renotherm Cup verraste John Fokke tegen Danny Stoop en plaatste zich voor de kwartfinale. Richard van Diepen en Jan Barteling plaatsten zich voor de halve finale. In de Nacompetitie gaat Danny Stoop aan de leiding. In de Alternatieve Competitie is Fred Volkers de nieuwe koploper`.

28 april 2019
- Het voorlopige programma voor dinsdag 30 april.

24 april 2019
- Op de 33e clubavond lijkt het kampioenschap in de A-Groep door het verlies van Ron Möllenkamp nabij voor Jan Barteling. In de B-Groep slacht de concurrentie van Jan Meringa elkaar af. In de C-Groep werd niet gespeeld. Er werd geloot voor de kwartfinales van de Renotherm-Cup: Kwartfinales Beker 2019. In de Keizernacompetitie werd de eerste rondde gespeeld. Danny Stoop, Jan van Dam, Erik Jostmeijer en Eddy de Wit wonnen hun partij en voeren het veld aan. Nacompetitie. In de Alternatieve Competitie is Jan Meringa nu ongedeeld koploper. (uitslagen - Interne Competitie 2018-2019 - Renotherm-Cup - Alternatieve Competitie -Nacompetitie - clubrating)

2 april 2019
- Het voorlopige programma voor dinsdag 23 april.

17 april 2017
- Het competitiereglement is aangepast. Lees het eens op je gemak na: Competitiereglement
- Op de resterende clubavonden zal een extra competitie worden afgewerkt om de spanning er in te houden. Paul Roomer zal per mail informeren.
- Na de 32e clubavond leidt Jan Barteling de A-Groep. In de B-Groep is Jan Meringa koploper. In de C-Groep zijn Herbert van der Splinter en Siete Spoelstra uitgespeeld en staan samen bovenaan. Ze kunnen niet meer achterhaald worden en zijn beide gepromoveerd. Om het kampioenschap moet de Sonneborn de beslissing brengen. Herbert heeft hierin vooralsnog een kleine voorsprong. In de Alternatieve Competitie staan Jan Meringa en Dirk Slikker samen op kop.
- Vandaag wordt de laatste ronde van het Lenteveteranenkampioenschap gespeeld. Lenteveteranen 2019

14 april 2019
- Het voorlopige programma voor dinsdag 16 april.

9 april 2019
- Na de 31e clubavond komt er enige tekening in de standen in de Interne Competitie. In de A-Groep blijft Jan Barteling stijf op kop, maar heeft Ron Möllenkamp even weinig verliespunten. In de B-Groep leidt Jan Meringa, maar hebben Wim Voet en Hans de Jong ook maar een verliespunt. In de C-Groep heeft Sietse Spoelstra de troeven in handen. Jan Meringa heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Renotherm-Cup. Hij hijgt ook koploper Dirk Slikker in de nek in de Alternatieve Competitie.
- Vandaag wordt de zesde ronde gespeeld van het Lenteveteranentoernooi in Hoorn. In Groep A heeft Jan Barteling 2½ punt. In Groep B heeft John Fokke 2½ punt. In Groep C heeft Jan Rietveld 3½, Jan Hettema 3 punten, Reg Roodzant staat op 2. In Groep D heeft Kees Struyk 3 punten. Het toernooi duurt tot 17 april. Je kunt de resultaten volgen op: Lenteveteranen 2019

7 april 2019
- Het voorlopige programma voor dinsdag 9 april.

3 april 2019
Op de 30e clubavond werden de achtste finales van de Renotherm-Cup gespeeld. Jeroen van Meeuwen, Hans de Jong, Rinus Roskam, Arnold Koorn, Jan Barteling en Richard van Diepen hebben zich geplaatst voor de kwartfinales. In de Interne Competitie blijven de kolopers het zelfde. Jan Barteling in de A-Groep, Jan Meringa in de B-Groep en Sietse Spoelstra in de C-Groep. Dirk Slikker ziet in de Alternatieve Competitie de achtervolgers naderen. (uitslagen - Interne Competitie 2018-2019 - Renotherm-Cup - Alternatieve Competitie - clubrating)

1 april 2019
- Het voorlopige programma voor dinsdag 2 april

27 maart 2019
- Het Tweede won van Heerhugowaard 3. Koedijk2-HHW 3
- Vandaag wordt de vierde ronde gespeeld van het Lenteveteranentoernooi in Hoorn. In Groep A heeft Jan Barteling met 2 uit 3. In Groep B heeft John Fokke 1 punt. In Groep C staat Jan Hettema met 3 uit 3 aan kop Jan Rietveld heeft 2½, Reg Roodzant staat op 1½. In Groep D heeft Kees Struyk 1 punt. Het toernooi duurt tot 17 april. Je kunt de resultaten volgen op: Lenteveteranen 2019
- Het was gister alweer de 29e clubavond. In de Interne Competitie zijn door de verschillen in aantal gespeelde partijen de verhoudingen niet duidelijk. In de A-Groep gaat Jan Barteling soeverein aan de leiding. Ron Möllenkamp heeft ook ½ verliespunt, maar nog maar 3 partijen gespeeld. Clubkampioen Danny Stoop verloor nu van John Beerends, die zich al meer manifesteert. In de B-Groep gaat Jan Meringa aan de leiding. Wim Voet en Rinus Roskam hebben ook 1 verliespunt. In de C-Groep leidt Sietse Spoelstra. Reg Roodzant heeft de minste verliespunten. Ron Möllenkamp plaatste zich voor de Achtste Finales van de Renotherm Cup. Alle geplaatsten zijn nu bekend. Achtste Finales. In de Alternatieve Competitie blijft Dirk Slikker koploper.

24 maart 2019
- Het voorlopige programma voor dinsdag 26 maart

20 maart 2019
- Koedijk 1 won van Schaakmat: Schaakmat1-Koedijk 1.
- Koedijk 2 krijgt di 26-3 Heerhugowaard 3 op bezoek.
- Op de 28e clubavond speelden in de A-Groep de koplopers extern. Onderin won Arnold Koorn van Dirk Slikker. In de B-Groep wonnen Jan Rietveld en Fred Volkers. Jan Meringa blijft koploper. In de C-Groep kwam Sietse Spoelstra naast koploper Reg Roodzant. Ondanks de nederlaag blijft Dirk Slikker koploper in de Alternatieve Competitie.

18 maart 2019
- Het voorlopige programma voor dinsdag 19 maart.

14 maart 2019
- Gister is de tweede ronde gespeeld van het Lenteveteranentoernooi in Hoorn. In Groep A vinden we Jan Barteling met 1½ uit 2. In Groep B heeft John Fokke ½. In Groep C staan Jan Rietveld en Jan Hettema met 2 uit 2 aan kop, Reg Roodzant staat op ½. In Groep D heeft Kees Struyk 1 punt. Het toernooi duurt tot 17 april. Je kunt de resultaten volgen op: Lenteveteranen 2019

13 maart 2019
- Hans Schoon heeft foto's genomen op het Koedijktoernooi. Deze vind je hier. Ook de krant heeft een artikel geplaatst: NHD Koedijktoernooi 2019
- a.s. dinsdag speelt het Eerste uit tegen Schaakmat 1. Voor alle zekerheid moet er minimaal een punt gehaald worden.
- Ook op de 27e clubavond won Jan Barteling weer in de A-Groep. Hij staat stijf op kop. In de B-Groep lijkt Jan Meringa de te kloppen man. Hij versloeg concurrent Rinus Roskam. In de C-Groep is Reg Roodzant nu alleen koploper. In de Alternatieve Competitie blijft Dirk Slikker koploper. Jan Meringa is aan het stijgen.

10 maart 2019
- Waagtoren werd winnaar van het Koedijktoernooi 2019. De Koe in de C-Groep ging naar Aartswoud i.p.v. naar Schaakmat 2, zoals eerder abusievelijk in het verslag werd vermeld.
- Het voorlopige programma voor dinsdag 12 maart.
- Vorige week speelde Koedijk 2 tegen Magnus. Dit werd niet opgemerkt door de webmaster. Magnus 2-Koedijk 2.

7maart 2019
- a.s. zaterdag 9-3 Koedijktoernooi. Vrijdagavond 21.00 uur spullen klaarzetten.
- Jan Meringa doet verslag van Koedijk- de Groene Zes. Ga er maar even voor zitten.

6 maart 2019
- Op de 26e clubavond hield Jan Barteling clubkampioen Danny Stoop op remise. Jan blijft de A-Groep leiden. In de B-Groep is Jan Meringa de nieuwe koploper. In de C-Groep gaat een drietal aan de leiding: Harry Klinkhamer, Eddy de Wit en Reg Roodzant. In de Alternatieve Competitie blijft Dirk Slikker koploper.

3 maart 2019
- Danny doet verslag van de externe wedstrijd tegen Aartswoud 2 en zijn partij tegen Michel Verweij: Aartswoud 2- Koedijk 1
- Het voorlopige programma voor dinsdag 5 maart

27 februari 2019
- Komend weekend vindt het Alkmaars Schaak Toernooi plaats in Het Gulden Vlies. Je kunt daar een kijkje nemen en Koedijk deelnemers Paul Roomer en Rob Broertjes aanmoedigen. ASK
- Het Eerste won van Groene Zes: Koedijk 1-Groene Zes
- Na de 25e clubavond bleef in de Interne Competitie alles een beetje bij het zelfde. Jan Barteling, Rinus Roskam en Herbert van der Splinter blijven koploper in A, B en C en Dirk Slikker in de Alternatieve Competitie.(uitslagen - Interne Competitie 2018-2019 - Renotherm-Cup - Alternatieve Competitie - clubrating)

25 februari 2019
- Danny heeft weer eens een partij ingezonden gekregen. Dit betreft een externe partij van Reg tegen Degoschalm: Reg Roodzant-Henk Duyverman.

24 februari 2019
- Het voorlopige programma voor dinsdag 26 februari.

20 februari 2019
- De NHSB heeft een regel gevonden op grond waarvan de uitslag Koedijk 2-Degoschalm is veranderd van 3-3  in 2-4. (Koedijk 2-Degoschalm)
- a.s. di 26/2 speelt Koedijk 1 thuis tegen de Groene Zes.
- Na de 24e clubavond heeft Jan Barteling met 3 uit 3 afstand genomen van de rest van de A-Groep. Winterkampioen Danny Stoop ging verrassend onderuit tegen Willem Punt. In de B-Groep is Rinus Roskam  koploper. In de C-Groep blijft Herbert van der Splinter aan kop. Kees Struijk heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de Renotherm-Cup. Dirk Slikker blijft koploper in de Alternatieve Competitie.

18 februari 2019
- Het voorlopige programma voor dinsdag 19 februari.

13 februari 2019
- Na de 23e clubavond gaan Jan Barteling en John Beerends aan de leiding in de A-Groep. In de B-Groep is Jan Meringa koploper. In de C-Groep is Herbert van der Splinter koploper. Jeroen van Meeuwen en Paul Roomer hebben zich geplaatst voor de achtste finales van de Renotherm-Cup. Dirk Slikker ziet zijn voorsprong in de Alternatieve Competitie slinken.

10 februari 2019
- Het voorlopige programma voor dinsdag 12 februari.

5 februari 2019
- Het Tweede speelde gelijk.(Koedijk 2-Degoschalm)
- Op de 22e clubavond werd de eerste ronde van de zomercompetitie gespeeld. In de A-Groep begonnen Jan Barteling en John Beerends met een overwinning. In de B-Groep waren dat Jan Rietveld en Rinus Roskam en in de C-Groep Mieke Clausen, Eddy de Wit en Kees Struijk. In de Alternatieve Competitie blijft Dirk Slikker de koploper.

3 februari 2019
- Het voorlopige programma voor dinsdag 5 februari.

2 februari 2019
- Koedijk 1 won gister van Aartswoud 2. (Aartswoud 2-Koedijk 1)
- De ratinglijst van 1 februari staat op de website. Ron Möllenkamp, John Fokke en Jan Hettema zijn de grote stijgers. (Rating feb19)

1 februari 2019
- Nog niet alle achtste finalisten van de Renotherm-Cup zijn bekend, maar de loting wel: Renotherm achtste finales

30 januari 2019
- a.s. vrijdag 1 februari speelt Koedijk 1 uit tegen Aartswoud 2. Dinsdag 5 februari speelt het Tweede thuis tegen Degoschalm.
 - Na de jaarvergadering op de 21e clubavond werd er door 9 liefhebbers nog gevluggerd, 8 ronden 5 minuten pppp. De einduitslag was: 1 Jan van Dam, Danny Stoop 6 pt, 3 Ron Möllenkamp, Hans de Jong, Jan Meringa 5 pt, 6 Willem Punt 4½, 7 John Beerends 2½, 8 Rob Broertjes, Harry Klinkhamer 1.

27 januari 2019
- a.s. dinsdag jaarvergadering 20 uur.
- In de laatste Tataronde toonden onze Koedijkers zich van hun vreedzame kant. Van de spelenden verloor alleen Jan Rietveld, de rest speelde remise. John Fokke eindigde als groepswinnaar en werd samen met Ron Möllenkamp topscorer met 6½ punt. Ze hebben een berg ratingpunten verdiend. Ook Paul Roomer speelde een prima toernooi met een dikke ratingwinst. Tata 2019

26 januari 2019
- a.s. dinsdag jaarvergadering 20 uur.
- In de laatste ronden van de Tata zijn er helaas steeds meer uitvallers. Na ronde acht heeft Ron Möllenkamp John Fokke naast zich gekregen als topscorer. Ze hebben beide een prachtscore van 6 uit 8. In de 7e ronde werd een 90% score behaald. De  achtste ronde verliep wat minder. Morgen de laatste ronde. Tata 2019

23 januari 2019
- In de zesde ronde van het toernooi scoorden de tienkampers weer 42%. Ron Möllenkamp is nu alleen topscorer met 5 uit 6. Morgen genieten ze van de welverdiende rustdag. Tata 2019
- In de vijfde ronde van de Tata scoorden de tienkampers 42%. Ron Möllenkamp en John Fokke zijn topscorer met 4 uit 5.  Tata 2019
- Op de 20e clubavond won Willem Punt zijn slotpartij en handhaafde zich in de A-Groep. Jan Rietveld promoveerde van C naar B. Hans de Jong en Danny Stoop hebben zich geplaatst voor de achtste finales van de Renotherm-Cup. Dirk Slikker leidt wat ruimer in de Alternatieve Competitie.

21 januari 2019
- Het voorlopige programma voor dinsdag 22 januari.
- In de vierde ronde speelde Jan van Dam een keurige remise tegen supertalent Alexandra Shvedova. Ron Möllenkamp ging door met winnen en ook Jan Rietveld won. Het winstpercentage was dit keer 57%. Ron is topscorer met 3½ punt.   Tata 2019

20 januari 2019
-In de derde ronde van de tienkamp kwam alleen Jan Rietveld niet tot winst. Zijn remise droeg wel bij aan een geweldig winstpercentage van 92. Jan van Dam, Ron Möllenkamp en John Fokke blijven topscorer, nu met 2½ punt. In de groep van Rinus Roskam gaat oud lid Thijs van Wijngaarden aan kop, die bij Magnus kennelijk (nog) beter heeft leren schaken. Hij heeft 3 uit 3. Tata 2019

19 januari 2019
- In de tweede ronde scoorden de Koedijktienkampers 42%. Jan van Dam, Ron Möllenkamp en John Fokke zijn met 1½ uit 2 topscorer. Tata 2019

18 januari 2019
- Zeven Koedijkers doen mee met de Tatatienkampen. Dat zijn er wel eens meer geweest. De Koedijkers startten zoals gebruikelijk rustig met een winstpercentage van 35 %. Ron Möllenkamp begon met een overwinning. Tata 2019

17 januari 2019
- Door de inhaalpartij tegen Koos Hoogland te winnen is John Fokke gepromoveerd naar de A-Groep.

16 januari 2019
- Ook de dagvierkampers zijn al weer klaar. Jan Hettema, Herbert van der Splinter en Reg Roodzant luisterden de slotdag op met een zege. Tata 2019. Volgens welingelichte kringen doet Wim Voet niet mee aan de tienkamp.
16 januari 2019
- Het Tatatoernooi is weer in volle hevigheid losgebarsten. Afgelopen weekend deden John Beerends en Jan Hettema mee in de vierkampen. Jan won met 2½ punt zijn groep. In de dagvierkampen zien we Jan Barteling, Willem Punt, Wim Voet, weer Jan Hettema, Herbert van der Splinter, Reg Roodzant en Han van Os. Zij strijden nu nog met wisselend succes. Aan de tienkampen gaan meedoen: Mieke Clausen, John Fokke, Ron Möllenkamp, Jan Rietveld, Paul Roomer, Rinus Roskam, Jan van Dam en Wim Voet. Als ik iemand vergeten ben, a.u.b. melden. Je kunt de resultaten volgen op: Tata 2019
. - Op de negentiende clubavond vielen nog niet alle beslissingen in de Wintercompetitie. In alle groepen moet nog een partij gespeeld worden. Paul Roomer is kampioen van de B-Groep. Paul gefeliciteerd! Hij nadert ook de koppositie in de Alternatieve Competitie. Jan Rietveld plaatste zich voor de achtste finales van de Renotherm-Cup.

13 januari 2019 - Het voorlopige programma voor dinsdag 15 januari.

9 januari 2019
- Het Tatatoernooi start komend weekend. De Koedijker deelnemers alvast succes (en plezier) gewenst.
N.B. De tienkampen en de dagvierkamp zitten nog niet vol, dus je kunt nog meedoen.
- Op de achttiende clubavond werden hoofdzakelijk partijen voor de Alternatieve Competitie gespeeld. In de A-Groep kan Willem Punt het vege lijf nog redden door de laatste partij te winnen. In de B-Groep werden geen partijen gespeeld. Het kampioenschap van Harry Koldijk in de C-Groep is nu officieel. Harry gefeliciteerd! Hein Schut en John Fokke hebben zich geplaatst voor de achtste finales van de Renotherm-Cup.

6 januari 2019
- De beste wensen voor het nieuwe jaar!
- Het voorlopige programma voor dinsdag 8 januari.