Laatste Nieuws

- 29 december 2010
- Prettige jaarwisseling gewenst!
- Op de 18e clubavond is Danny Stoop Winterkampioen geworden. Door zijn overwinning op Arno Vrins is hij niet meer te achterhalen. Danny, gefeliciteerd! Gerard van der Graaf won zijn eerste partij voor de Zomercompetitie en is daarmee uiteraard leider.
In de B-Groep willen maar geen beslissingen vallen. Het is ongemeen spannend, met Willem Punt als leider op Sonneborn. In de C-Groep gaan Koos Hoogland en Jan Moerkerken onderling beslissen wie kampioen wordt.
Voor de Renotherm-Cup plaatsten Florian Kelderman en Rinus Roskam zich voor de Achtste Finales. In de Alternatieve Competitie loopt Erik Jostmeijer weer iets verder uit op de rest van het veld.

26 december 2010
- Diverse Koedijkers hebben deelgenomen aan het DJV Kersttoernooi. Dit bestond uit Fischer Random Chess. Brian Möllenkamp bleek de beste. ( DJV Kerst 2010 )
- Prettige kerstdagen! 28 december is een gewone speelavond. Tot dan.

22 december 2010
- André Buter is Kerstsnelschaakkampioen. ( Kersttoernooi )

15 december 2010
- a.s. dinsdag (aanvang half acht!) ledenvergadering en Kerstsnelschaak. Wie volgt titelhouder Erik Jostmeijer op? Volgens Jan van Dam wordt dat Jan van Dam. De weddenschappen zijn geopend verklaard.
- De eerste drie Koedijkteams moesten extern spelen. Alleen het Eerste won. ( Het Derde ) ( Het Eerste ) ( Het Tweede )
- Op de 16e clubavond waren er dus weinig interne partijen. In de C-Groep naderde Koos Hoogland koploper Jan Moerkerken. In de Alternatieve Competie blijft Erik Jostmeijer koploper. De achtervolgers heten Jan Moerkerken, Willem Punt en Jan van Dam.

13 december 2010
- André Buter is het schaken nog niet verleerd. Hij won afgelopen weekend het Witte Herberghtoernooi in het verre Friesland, voor coryfeeën als Sybolt Haijtema, Pieter de Boer e.a.  Waarschijnlijk betreft dit toernooi de opvolger van het befaamde Spoarsichttoernooi. (Witte Herbergh 2010)

8 december 2010
- Het Vierde heeft gewonen van Assendelft 2.
- Danny Stoop is op de 15e clubavond, na winst op Jan Barteling, dicht bij het kampioenschap van de A-Groep. In de B-Groep zijn 3 koplopers, Erik Jostmeijer, Willem Punt en Fred Volkers. Thijs van Wijngaarden wist miraculeus niet te winnen en verliest terrein. Ronald Kamps blijft wel in de race. In de C-Groep werden maar twee partijen gespeeld. Nummer 3 Reg Roodzant verloor verrasssend van Lucienne Volkers. In de Renotherm-Cup plaatsten Jan van Dam, Jan Meringa en Erik Jostmeijer zich voor de Achtste Finales. B-Groeper Erik Jostmeijer schakelde A-Groeper Paul Roomer uit. Hij kreeg daardoor ook vijf punten voor de Alternatieve Competitie voor en gaat daar glansrijk aan kop.

1 december 2010
- Na de 14e clubavond blijft Danny Stoop aan de leiding in de A-Groep. In de B-Groep is de spanning te snijden. Erik Jostmeijer gaat aan kop, met in zijn kielzog Willem Punt en Fred Volkers. Ook Thijs van Wijngaarden ligt nog op de loer. Ondanks de nederlaag tegen Willem Punt, heeft Ronald Kamps de minste verliespunten. In de C-Groep staat Jan Moerkerken stijf aan kop. In de Alternatieve Competitie blijft Erik Jostmeijer lijstaanvoerder. Kees Struyk komt wel wat dichterbij.
- a.s. dinsdag ontvangt Koedijk 4 Assendelft 2.

27 november 2010
- Speel Danny's partij tegen Volendam na. Schaken kan ook leuk zijn! (Danny-Veerman)
- Koedijk 1 won op vrijdagavond benauwd van Het Witte Paard 2 ( Het Eerste ).
- Koedijk 3 had de avond ervoor ruim verloren bij Volendam ( Het Derde ) .
- Nu ook de details van het bekerduel tegen Volendam bekend ( NHSB-Beker ). Naspeelbare partij van Danny volgt nog.

24 november 2010
- Eindelijk Extern succes voor Koedijk! Het Tweede speelde keurig gelijk tegen Schaaklust ( Het Tweede ) en Koedijk bereikte de volgende bekerronde door Volendam terug te wijzen ( NHSB-Beker ).
- Hans Pettinga speelde alvast remise voor het Derde dat donderdag a.s. ook uit tegen Volendam moet.
- Het Eerste speelt vrijdag uit tegen het Witte Paard (Zaandijk).
- Op de 13e clubavond werden geen partijen in de A-Groep gespeeld. In de B-Groep nam Erik Jostmeijer de leiding over van Fred Volkers. In de C-Groep verloor runner-up Koos Hoogland van Harry Koldijk, waardoor Jan Moerkerken steviger in het zadel zit. Voor de Renotherm-Cup heeft Jan Barteling zich voor de achtste finales geplaatst. In de Alternatieve Competitie heeft Erik Jostmeijer meer afstand genomen van de rest van het veld.

20 november 2010
- Koedijk 4 heeft afgelopen vrijdag tegen Castricum 4 gespeeld. Er heeft nog steeds geen Koedijkteam extern gewonnen. ( Het Vierde ).
- Herbert van der Splinter is tweede geworden bij de Herfstveteranen. Herbert, gefeliciteerd. ( Herfstvetranen 2010 )
- Koedijk speelt dinsdag 23-11 in en tegen Volendam voor de NHSB-Beker. Het Tweede speelt dan thuis tegen Schaaklust. Het Derde moet donderdag 25-11 uit tegen Volendam en Het Eerste vrijdag 26-11 uit tegen het Witte Paard 2. Een druk weekje.

17 november 2010
- a.s. vrijdag speelt Koedijk 4 uit tegen Castricum 4.
- Op de 12e clubavond versterkte Danny Stoop zijn leidende positie in de A-Groep, door winst op Jan Meringa. Concurrent Jan van Dam beet in het stof tegen Jan Barteling. In de B-Groep miste Fred Volkers een goede kans om zijn koppositie te versterken. Een toreneinspel met drie tegen een pion wist hij niet in winst om te zetten tegen Erik Jostmeijer. Hierdoor blijft Erik de grootste kanshebber. In de C-Groep blijft Jan Moerkerken koploper. Koos Hoogland is mede kanshebber.
André Buter en Gerard van der Graaf plaatsten zich voor de achtste finales van de Renotherm-Cup. In de Alternatieve Competie blijft Erik Jostmeijer leiden. Jan Moerkerken en Kees Struyk naderen.

15 november 2010
- De website van Buurman DJV heeft een nieuw adres. Het is nu: "http://www.djv-alkmaar.nl/" . Even aanpassen bij je favorieten.
- Na de zesde ronde en met nog een ronde voor de boeg, staat Herbert van der Splinter, met 4½ punt, gedeeld bovenaan in de C-Groep bij de Herfstveteranen. Jan Hettema blijft op twee punten en Willem Fokken en Kees Struyk op 3. ( Herfstveteranen )

10 november 2010
- Na de 11e clubavond staat clubkampioen Danny Stoop weer aan de leiding in de A-Groep. In de B-Groep blijft Fred Volkers koploper, ondanks verrassend verlies tegen Eddy de Wit. Hij voelt wel de hete adem van Erik Jostmeijer. In de C-Groep staat Jan Moerkerken 1½ punt los. Koos Hoogland heeft wel nog twee partijen tegoed. In de Alternatieve Competitie blijft Erik Jostmeijer leiden.
- Had ik al gememoreerd dat de Ratings per 1 november zijn bijgewerkt? Jan van Dam is wat aan het opkrabbelen. Met Willem Punt blijft het behelpen. ( Ratings 1 november 2010 )

9 november 2010
- De webmaster is weer eens laks geweest. Nu pas de uitslag van Koedijk 2 van afgelopen zaterdag op de website. ( Het Tweede )

7 november 2010
- Gister werd het Persoonlijk Rapidkampioenschap van de NHSB verspeeld. (Schaken op de Dijk). De enige Koedijker die meedeed was Jan Barteling. Ook ex-lid Ron Greven vonden we onder de deelnemers. ( De Dijk 2010 )
- In de vijfde ronde van de Herfstveteranen verloor Willem Fokken. Herbert, Jan en Kees wonnen. ( Herfstveteranen )

3 november 2010
- Het is nog geen enkel Koedijkteam gelukt om een matchpunt aan te tekenen. Nu verloren het Eerste en het Derde hun bondswedstrijden. ( Het Derde ) ( Het Eerste )
- Na vier ronden Hersfsveteranen in IJmuiden heeft Jan Hettema 1 punt in Groep B. Willem Fokken, Herbert vd Splinter en Kees Struijk respectievelijk 3, 2½ en 2 in Groep C. Vandaag spelen ze de vijfde ronde. ( Herfstveteranen )
- Op de 10e clubavond was maar een partij in de A-Groep. Brian Möllenkamp klom ten koste van Jan Hettema naar de 50 %. In de B-Groep nadert Erik Jostmeijer koploper Fred Volkers. In de C-Groep staat Jan Moerkerken aan de leiding. In de Alternatieve Competitie is Erik Jostmeijer nu los. Jan Moerkerken achterhaalde Jan van Dam. Zij staan nu gedeeld tweede.
- Aanstaande Vrijdag houdt Jop Delamarre zijn tweede schaakles in de Rietschoot. Niet vergeten!
- a.s. Zaterdag trekt het Tweede naar Texel. om En Passent te verslaan.
- Voor de NHSB-Beker heeft Koedijk Volendam (uit) geloot.

30 oktober 2010
- Na een korte afwezigheid is de webmaster weer terug. Hij dankt bestuur en leden voor de mooie bos bloemen en warme belangstelling.
- Intussen heeft het Vierde nipt verloren van KC 15. ( Het Vierde ). Het Eerste en Derde spelen a.s. dinsdag thuis hun tweede ronde.

20 oktober 2010
- Onder auspiciën van Schaakgroep Koedijk geeft Jop Delamarre 3 schaaktrainingen. De eerste is a.s. vrijdag in de Rietschoot. De datums zijn 22 oktober, 5 november (gewijzigd!) en 31 januari. Geef je op bij Arno Vrins. ! ( Arno )
- Op 6 november vindt het PKNHSB Rapid plaats en kun je weer SCHAKEN OP DE DIJK. ( pk rapid 2010 )
- Kennemer Combinatie kon helaas op zo korte termijn geen viertal op de been brengen. Daarom is de wedstrijd van het Vierde verschoven naar volgende week.
- Op de achtste clubavond kwam Danny Stoop in de A-Groep, door "suptopper" Dirk Slikker te kloppen, weer alleen aan de leiding. Concurrent Jan van Dam kwam niet verder dan remise, tegen Paul Roomer. In de B-Groep blijft Fred Volkers, zonder zelf te spelen, aan de leiding. In de C-Groep is Jan Moerkerken langszij koploper Herbert van der Splinter gekomen. In de Alternatieve Competitie blijft Erik Jostmeijer de lijst aanvoeren.
- Ronald Kamps is niet meer te stuiten. Nu won hij weer prijs op het Grolsch Omnisimultaan. ( Omnisimultaan 2010 )
- De verslaggeving op de website van Kijk Uit lijkt helaas stil te liggen. Daarom geen nieuws van onze Herfstveteranen. Blijf het proberen. ( Herfstveteranen )

13 oktober 2010
- Het programma van het Vierde is nu ook bekend. ( Het Vierde ) Ze mogen komende disdag thuis aantreden tegen Kennemer Combinatie 15 c.q. Bloemendael 4.
- Op de zevende clubavond kwam in de A-Groep Danny Stoop weer naast leider Jan van Dam. Jan heeft wel een veel betere Sonneborn. In de B-Groep won leider Fred Volkers wederom. In de C-Groep versterkte Herbert van der Splinter zijn koppositie.
In de Alteratieve Competitie neemt Erik Jostmeijer afstand van de rest van het veld. Jan van Dam, Fred Volkers en Herbert van der Splinter proberen aan te klampen.
- Onder auspiciën van Schaakgroep Koedijk geeft Job Delamarre 3 schaaktrainingen. De datums zijn 22 oktober, 26 november en 31 januari. Geef je op bij Arno Vrins. ! ( Arno )
- Op het Herfstveteranentoernooi in IJmuiden speelt Jan Hettema in de B-Groep, Willem Fokken, Kees Struyk en Herbert van der Splinter in de C-Groep. Willem was vorige week de enige die tot winst kwam. ( Herfstveteranen ).

9 oktober 2010
- Zowel het Derde ( Het Derde ) op donderdag , als het Eerste ( Het Eerste ) op vrijdag, leden een nederlaag.

5 oktober 2010
- In de eerste externe wedstrijd van het seizoen werd het Tweede geveegd. ( Het Tweede ) Het Derde en het Eerste moeten het donderdag en vrijdag a.s. proberen beter te doen.
- Op de zesde clubavond nam Jan van Dam het heft in handen in de A-Groep. Koploper tot dan toe Danny Stoop werd verslagen. In de B-Groep is Fred Volkers de trotse leider. In de C-Groep nam Herbert van der Splinter de koppositie over.
In de Alternatieve Competitie behoudt Erik Jostmeijer de Leiding. Jan van Dam ligt op de loer.
- Afgelopen weekend maakte een Koedijkdelegatie Duitsland (Goch) onveilig. Ronald Kamps leverde er een wereldprestatie. ( Gocher Open )
- Afgelopen zaterdag werd het Chrysantentoernooi verspeeld. Jan Barteling en enkele ex-Koedijkers namen deel. ( Eindstanden )

29 september 2010
- a.s. zaterdag 2 oktober vindt het Chrysantentoernooi in Heerhugowaard plaats. Vergeet niet je in te schrijven! ( Chrysant 2010 )
- De veteranen kunnen weer loos gaan op het Herfstkampioenschap in IJmuiden, op de woensdagmiddagen van 6 oktober t/m 20 november. ( Herfstveteranen )
- Dinsdag 5 oktober speelt Koedijk 2 thuis tegen Castricum 3. Het Eerste en het Derde moeten de donderdag en de vrijdag daarop aantreden.
- Na de vijfde clubavond behoudt Danny Stoop de leiding in de A-Groep, zonder te spelen. De wel gespeelde partijen eindigden allen in remise. In de B-Groep was er wel felle strijd. Nu de rookwolken zijn opgetrokken, staat Fred Volkers aan kop. In de C-Groep blijft Kees Struyk bovenaan, na remise tegen concurrent Herbert van der Splinter. In de Alternatieve staat Erik Jostmeijer nu alleen aan kop.

27 september 2010
- Voor de indeling van de Externe Teams zie: ( Indeling Teams 2010-2011 ) of de teampagina bij "Bondscompetitie".

22 september 2010
- Na de vierde clubavond staat clubkampioen Danny Stoop weer aan de leiding in de A-Groep. In de B-Groep voert Eddy de Wit het veld aan. In de C-Groep heeft Kees Struyk al weer 3 uit 3. In de Alternatieve Competitie leiden Jan van Dam en Erik Jostmeijer.

19 september 2010
De externe indelingen en programma's zijn bekend. Zie: ( Het Eerste ), ( Het Tweede ), ( Het Derde )

15 september 2010
- Op 18 september organiseert buurman Opening '64 weer een geweldig "Chesscafé". Ga er eens kijken. ( chesscafe )
- Na de 3e clubavond staan Arno Vrins, Jan van Dam, Danny Stoop en Rinus Roskam op kop in de A-Groep. In de B-Groep heeft Willem Punt de leiding gepakt. In de C-Groep heeft Kees Struyk, Herbert van der Splinter langszij zien komen. In de Alternatieve Competitie leidt Willem Punt, voor Jan van Dam en Erik Jostmeijer.

8 september 2010
- Vrijdag 10 september kun je gezellig koppelschaken bij buurman Opening '64. ( Opening )
- Met ingang van het seizoen 2010/2011 tellen de intern gespeelde partijen (beker, interne competitie, alternatieve competitie) mee voor de clubrating. De beginratings zijn gebaseerd op de ratings van augustus 2010. Omdat er nog te weinig partijen zijn gespeeld voor een betrouwbare lijst, wordt deze nog niet gepubliceerd.
- Na de tweede clubavond staan Rinus Roskam en Dirk Slikker op kop in de A-Groep. In de B-Groep zijn dat Eddy de Wit, Harry Klinkhamer, Ron Möllenkamp en good-old Willem Punt. In de C-Groep heeft Kees Struyk de volle score uit twee partijen.
In de Renotherm-Cup veroverde Jan van Dam zijn tweede punt en is al bijna door naar de volgende ronde. In de Alternatieve Competitie leidt Kees Struyk.

-6 september 2010
- Vanaf 24 september kun je op de KNSB-schaakzaterdagen deelnemen aan het Kennemer Open in Haarlem. Er vallen ratingpunten te verdienen. ( Kennemer Open )
In de schaakloze periode heeft André Buter de "Zomerkampen" gewonnen. Hij bleef Dirk Slikker, Jan van Dam, Paul Roomer en Jan Meringa voor.

1 september 2010
- De Adlerskalender ( de lijst der kampioenen ) is weer bijgewerkt. Meldt eventuele omissies! ( Adlerskalender )
- Vrijdag 10 september kun je gezellig koppelschaken bij buurman Opening '64. ( Opening )
- Het seizoen is weer begonnen. Op de 1e clubavond werd er voornamelijk gestreden voor de Renotherm-Cup. Van de favorieten verloor Jan Barteling van André Buter. Luciënne Volkers heeft de leiding gepakt in Groep H.
In de Interne competitie waren er slechts twee partijen. Harry Klinkhamer pakte de leiding in de B-Groep en Kees Struyk in de C-Groep.

26 augustus 2010
- De bekerloting is weer verricht. Voor sommigen schrikken, voor anderen valt het niet tegen. ( loting Reno 2010 / 2011 )

20 augustus 2010
- Zin om een donderdagavondje ( 26 augustus) te snelschaken in Katwijk? Tevens Oranjefeesten! ( Rijnsoever )
- Om er weer helemaal in te raken: Open Stedebroec in Bovenkarspel. 7 donderdagen vanaf 2 september. ( Stedebroec )

2 september 2010
6 augustus 2010
- Het Open NK in Dieren is weer afgelopen. De deelnemende Koedijkers mochten niet naar huis schrijven. ( Dieren 2010 )

17 juli 2010
- Kortsnoi doet het met koeien ( tip van Gerard vd Graaf ): ( Koe (dijk)  )

14 juli 2010
- De WK is ten einde en daarmee de poule. Jan van Dam is toch nog, als we spelersvrouwen ( C Buter! ) niet meerekenen, als beste Koedijker geëindigd. Slechtste Koedijker, maar wel winnaar van 8 rollen toiletpapier, was Ron Möllenkamp. Gelukkig kan hij beter koken. ( eindstand )

11 juli 2010
- Brian Möllenkamp is glorieus winnaar geworden van het zesde Möllie-toernooi. Jan van Dam was de beste van de B-Groep. ( Möllie 2010 ) ( Foto's )

8 juli 2010
- Niet vergeten! a.s. Zaterdag Möllie-toernooi bij Sam. ( Info )
- Wie gaan er ratingpunten verdienen en genieten van het mooie weer en de prachtige natuur in Dieren? We zien Paul Roomer en Jan Rietveld alvast weer op deelnemerslijst staan. ( Dieren 27 juli t/m 5 aug )
- De WK-poule nadert zijn ontknoping. Jan Meringa (en Cindy Buter?) is de beste Koedijker. ( tussenstand )

1 juli 2010
- In de nieuwe tussenstand van de WK-Poule is John Fokke de beste Koedijker. Voorlaatste is Ron Möllenkamp, ondanks zijn geheime tip:Ghana. Gelukkig heeft hij meer verstand van koken. ( tussenstand )

27 juni 2010
- Door de WK-perikelen en de aanstaande Tour de France, zou je bijna het Möllie-toernooi van 10 juli vergeten. Inschrijven is nog steeds mogelijk! ( Aanmelden ) . ( Info )
- JéPé heeft een nieuwe tussenstand van de WK-Poule doorgegeven. ( tussenstand )

23 juni 2010
- De WK-Poule van Jan Piersma kent 73 deelnemers. De Koedijkschakers zijn over het algemeen geen goede voorspellers. ( tussenstand )
- Afgelopen weekend ging er weer een Koedijkdelegatie naar Echternach. Erik Jostmeijer scoorde het best. ( Echternach 2010 )

9 juni2010
- Op de 42e clubavond werd de ledenvergadering gehouden. Enkele punten:
*Arno Vrins werd benoemd tot erelid. Arno, gefeliciteerd!
*Paul Roomer werd met algemeen hoera benoemd tot nieuwe secretaris.
*Jan van Dam gaat een nieuwe ambtstermijn in als interne competitieleider.
*Brian Möllenkamp kreeg de Koep uitgereikt, als beste externe speler van het seizoen.
*Vader Ron heeft beide correspondentiepartijen verloren van Paul Roomer.
- Afgelopen zondag vond in Amsterdam het Kroegloperstoernooi plaats. Slikker en van Dam sleurden de goede naam van Koedijk weer door het slijk. ( Kroeg adam 2010 )
- Denk aan het inleveren van je WK-Poule bij JéPé voor 11 juni 12.00 uur!!!
- Prettige vakantie!

2 juni 2010
- Ook de Bordewisser van juni 2010 is weer digitaal raadpleegbaar of te downloaden. ( Bordewisser mei 2010 ) (rechtsklikken en "koppeling opslaan als.."om te downloaden).
- Aanvulling 41e clubavond: Dit was tevens de laatste speelavond. Dinsdag 8 juni is jaarvergadering.
De Alternatieve Competitie is gewonnen door Danny Stoop. Danny, gefeliciteerd! Jan van Dam kan van het bierviltje af.
Sam Kuilboer is kampioen van de D-Groep geworden. Sam, gefeliciteerd!
Harry Koldijk is Lentekampioen van de D-Groep geworden. Harry, gefeliciteerd!
- Op veler verzoek is de foto van Cmylite op de hoofdpagina vervangen door een foto van de Koedijkdames. Door door te klikken vind je een grotere versie van deze foto en voor de liefhebbers nog wat foto's van Cmylite uit de oude doos.
- Op de 41e clubavond was een select gezelschap aanwezig. In de Lentecompetitie van de D-Groep staat Harry Koldijk aan kop. In de Alternatieve Competitie is het razend spannend. Vijf schakers staan op een bierviltje bij elkaar. Zelfs Jan van Dam, die twee weken vakantie geniet, blijft nog bij de kanshebbers. ( uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup )
- Nog negen dagen om je WK-Poule in te leveren bij JéPé. ( WK-Poule 2010 )
 
27 mei 2010
- Je kunt je voetbalkennis weer testen, of gewoon een gokje wagen. Jan Piersma heeft zijn WK-Poule weer klaar. ( WK-Poule 2010 )

26 mei 2010
- Jan Piersma organiseert weer WK-Poule! Meer nieuws volgt.
- De Möllenkampjes, Willem Punt (en Roland) deden mee aan het Pinkstertoernooi in Bussum. Ze overtuigden geen van allen. ( Bussum )
- Op de 40e clubavond sloeg Fred Volkers toe. Hij won verrassend van favoriet André Buter en veroverde de Renotherm-Cup. Fred, gefeliciteerd!
In de lentecompetitie van de C-Groep naderen Koos Hoogland en Herbert van der Splinter koploper Harry Koldijk. In de Alternatieve Competitie wordt het spannend. Koploper Danny Stoop speelde remise tegen Hans Pettinga, waardoor Hans tot op een punt is genaderd. Ook Jan van Dam en Paul Roomer zitten nog op het vinkentouw.

19 mei 2010
- Op de 39e clubavond werd Danny Stoop Zomerkampioen in de A-Groep en Clubkampioen 2009-2010. Danny, gefeliciteerd!
In de C-Groep werd Eddy de Wit kampioen, door remise tegen Harry Klinkhamer. Eddy, gefeliciteerd! In de Lentecompetitie van de D-Groep nam Harry Koldijk afstand van de rest.
Voor de Renotherm-Cup bereikte André Buter de finale, door in de barrage Arno Vrins terug te wijzen. In de Alternatieve Competitie nadert Jan van Dam leider Danny Stoop.
- 29 mei kun je gezellig rapidschaken in Castricum. ( Rapid Castricum 2010 )
- Uitslag Mieke Clausen-Jan de Bruijn is ook verwerkt. Dank aan Ronald Kamps voor reactie.

14 mei 2010
- Vergeet niet de puzzle op te lossen. Winnaar wordt dinsdag bekend gemaakt en krijgt 10 euro (eventueel na loting). Oplossing naar Gerard. De puzzle vindt je in de Bordewisser en hier.
- De nieuwe Bordewisser is uit en in PDF-formaat te lezen of downloaden. ( Bordewisser mei 2010 ) (rechtsklikken en "koppeling opslaan als.."om te downloaden).

12 mei 2010
- Vanavond proefles van Jop Delamarre in Oudiestaete.
- Brian Möllenkamp doet mee aan het PK van de NHSB. Hij heeft 1 uit 3 in een zeer sterk deelnemersveld. Volg zijn resultaten: ( PKNHSB )
- Möllie 750 culinair schaaktoernooi is deze zomer op 10 juli. ( Aanmelden ) . ( Info ) .
- Op de 38e clubavond won, in de A-Groep, Gerard van der Graaf van Jan Barteling en blijft de uitgespeelde Danny Stoop in het vizier houden. In de C-Groep verloor koploper Eddy de Wit van Ronald Kamps. Er staan vijf man aan kop, met 5½ punt. Eddy de Wit en Harry Klinkhamer gaan onderling uitmaken wie er kampioen wordt. In de Lentecompetie van de D-Groep maakte koploper Harry Koldijk geen fout.
In de Alternatieve Competie zag leider Danny Stoop runner-up Jan van Dam twee puntjes inlopen.

5 mei 2010
- Jop Delamarre komt een proefles geven op woensdag 12 mei 2010 (details: in Oudiestaete bij de Oudieplas). Liefhebbers en geïnteresseerden kunnen zich opgeven bij Arno Vrins. De kosten bedragen € 10 per persoon.
- Buurman Opening '64 organiseert drie gezellige avonden met theater, muziek en schaak in Dorpshuis de Geist op 8 mei, 12 juni en 18 september 2010. Koedijkers zijn ook welkom! ( Chesscafé )
- Laatste Oproep!: 7, 8, 15 en 16 mei vindt het Persoonlijk Kampioenschap van de NHSB plaats in Zaandam. Welke Koedijkers gaan hier aan de weg timmeren en ratingpunten sprokkelen?  ( website ) Flyer:( PKNHSB 2010 )
- Op de 37e clubavond waren er helaas vele afwezigen. In de A-Groep werden geen partijen gespeeld. In de B-Groep mag Jan van Dam zich, na een spannende remise tegen Erik van Breukelen, kampioen noemen. Jan, gefeliciteerd! Erik en Paul Roomer promoveren mee. In de C-Groep was maar een partij, waarin Reg Roodzant, door verlies tegen Hans Pettinga, zijn degradatie bezegelde. In de D-Groep kwam Sam Kuilboer alleen aan de leiding, door winst op Alex van Groos. In de Lentecompetitie leiden Harry Koldijk en Luciënne Volkers.
In de kwartfinale van de Renotherm-Cup won André Buter, in de barrage, van Dirk Slikker en mag de Halve Finale tegen Arno Vrins spelen. In de Alternatieve Competitie speelde koploper Danny Stoop niet en zag de nieuwe runner-up, Paul Roomer, tot op 4 puntjes naderen.

3 mei 2010
- De ratinglijst, per 1 mei 2010, is bijgewerkt. Gerard vd Graaf heeft de hoogste rating van Koedijk. ( rating per mei 2010 )
- Dirk Slikker wint Hubertus-Toernooi. ( Hubertustoernooi )

28 april 2010
Op de 36e clubavond won Gerard van der Graaf in de A-Groep en houdt als enige Danny Stoop nog in het vizier. In de B-Groep verloor Erik van Breukelen van Arno Vrins. Hij zal zijn laatste partij, tegen Jan van Dam, moeten winnen om kampioen te worden. Jaap Baalbergen is, ondanks winst op John Fokke, gedegradeerd. In de C-Groep degradeert Jan Moerkerken, na zijn remise tegen Willem Fokken. In de Lentecompetitie van de D-Groep hebben Luciënne Volkers en Koos Hoogland de leiding genomen. In de Alternatieve Competitie won Jan van Dam van Danny Stoop en Paul Roomer van Jan Barteling. Zij naderen koploper Danny en runner-up Jan Barteling. ( uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup )

22 april 2010
- Jan Hettema nam in de laatste ronde van het Lenteveteranenkampioenschap, genoegen met een halfje en won afgetekend de C-Groep. De andere Koedijkers eindigden in de middenmoot. ( Lenteveteranen 2010 )

21 april 2010
- Op de 35e clubavond won Danny Stoop zijn laatste partij in de A-Groep. Alleen Gerard van der Graaf kan hem nog achterhalen, maar moet daarvoor zijn laatste drie partijen in winst omzetten. In de B-Groep speelde koploper Jan van Dam remise tegen Jan Hettema. Hij heeft nu nog een halfje voorsprong op Erik van Breukelen, met een partij meer. Ze hebben allebei promotie al veilig gesteld. In de C-Groep leidt Eddy de Wit verder, zonder te spelen. Ronald Kamps verloor de koplopers uit het oog. In de D-Groep won Harry Koldijk van Mieke Clausen. Hij nadert koploper Herbert van der Splinter. In de Alternatieve Competitie dachten Jan Meringa en Dirk Slikker de kortste partij ooit te spelen. Dirk werd in vijf zetten geveegd. Toen ze de uitslag wilden noteren, stond de uitslag Volkers- Roskam (0-1) al ingevuld! Danny Stoop versterkte zijn leidende positie.

17 april 2010
- Koedijk 4 heeft donderdag nipt verloren van Heerhugowaard 3, dat daarmee kampioen is geworden. ( Het Vierde )
- 7, 8, 15 en 16 mei vindt het Persoonlijk Kampioenschap van de NHSB plaats in Zaandam. Welke Koedijkers gaan hier aan de weg timmeren en ratingpunten sprokkelen?  ( website ) Flyer:( PKNHSB 2010 )

15 april 2010
- Na de zesde ronde van de Lenteveteranen staat Jan Hettema in Groep C aan kop met liefst 5½ punt. De vier Koedijkveteranen verzamelden 1½ punt. ( Lenteveteranen 2010 )

14 april 2010
- Op de 34e clubavond was de spoeling dun. Gelukkig is dit voorlopig de laatste keer dat AZ op dinsdagavond speelde.
In de A-Groep verloor koploper Jan Barteling van Dirk Slikker. Danny Stoop heeft nu de beste papieren voor het kampioenschap. In de B-Groep nadert Erik van Breukelen koploper Jan van Dam tot op een punt, met een partij minder. Het onderlinge duel zal wel de doorslag geven. In de C-Groep is Jan Rietveld weer naast koploper Eddy de Wit gekomen, met twee partijen meer. In de D-Groep verloor koploper Sam Kuilboer van Herbert van der Splinter, die de leiding overneemt.
André Buter plaatste zich voor de kwartfinales van de Renotherm-Cup, door winst op Ron Möllenkamp. Arno Vrins plaatste zich via Rinus Roskam voor de halve finales. De halve finales Renotherm-Cup zijn geloot. ( loting Reno )
Danny Stoop heeft in de Alternatieve Competitie de leiding op Jan Barteling herovert.
- a.s. donderdag (15-4) speelt Koedijk 4 zijn laatste competitiewedstrijd in Heerhugowaard.

11 april 2010
- Koedijk 2 leed vrijdagavond een straffe nederlaag bij de Eenhoorn 4. ( Het Tweede )
- De zes aanwezige Koedijkers haalden 3 punten bij het Alkmaars Kampioenschap. Ruud Niewenhuis won in Groep A van de sterke Piet Pover en eindigde op 3 punten. In de B-Groep is Jan Barteling uiteindelijk de hoogst geëindigde Koedijker, met 4½ punt. Ook Ron Möllenkamp deed het goed met 4 punten. Paul Roomer had ook een keurige score met 3½ punt uit 6. De overige Koedijkers vielen wat tegen. ( ASK 2010 )

8 april 2010
- Onze Lenteveteranen gaan stug door. In de vijfde ronde haalden ze 2½ uit 4. Jan Hettema versloeg concurrent Willem Fokken en staat nu alleen aan kop in Groep C. Willem staat evengoed nog tweede, een halfje voor Kees Struyk. Herbert van der Splinter volgt daar weer een halfje achter. ( Lenteveteranen 2010 )

7 april 2010
- Koedijk 3 is KAMPIOEN geworden en promoveert naar de tweede klasse. Gefeliciteerd mannen! ( Het Derde )
- Op de 33e clubavond vielen in de A-Groep en B-Groep louter remises te noteren. Meer strijdlust was er in de C-Groep en D-Groep, waar geen enkele partij remise werd. Jan Barteling gaat aan de Leiding in de A-Groep, Jan van Dam in B, Eddy de Wit in C. Sam Kuilboer is na zijn overwinning op Koos Hoogland de ongeslagen koploper in de D-Groep en lijkt op koers naar het kampioenschap.
In de Renotherm Cup klopte Fred Volkers verrassend Jan van Dam. Gerard van der Graaf gaat mee naar de halve finales.
In de Alternatieve Competitie blijft Jan Barteling aan kop.

3 april 2010
- Reminder: Van 9 april t/m 11 april vindt in Driehuis het Ichtus-toernooi plaats. Een mooie kans om weer wat ratingpunten terug te verdienen. ( Ichtustoernooi 2010 )
- Vrijdagavond haalden de negen Koedijkers op het ASK 5½ punt. Daar zaten wel twee reglementaire punten bij. Brian Möllenkamp trof (het niet met) Jan Meringa. Jan won. Vader Ron is de beste Koedijker en heeft nog uitzicht op een prijs. ( ASK 2010 )
- Afgelopen woensdag haalden de vier Lenteveteranen 3 punten. Willem Fokken en Jan Hettema staan samen aan de leiding in Groep C, met 3½ uit 4. ( Lenteveteranen 2010 )

31 maart 2010
- Zaterdag 1 mei 2010 vindt in Haarlem het Open Noordhollandskampioenschap snelschaken voor clubteams plaats. Ronald Kamps vindt dat Koedijk met enkele teams vertegenwoordigd moet zijn. Meldt je bij hem aan. ( Ronald ) ( NHSK teams )
- Op de 32e clubavond behaalde, in de Zomercompetitie van de A-Groep, Willem Punt zijn eerste overwinning. Jan Barteling blijft evengoed koploper. In de B-Groep won Erik van Breukelen van Jaap Baalbergen en blijft als enige nog enige druk zetten op koploper Jan van Dam. In de C-Groep verloor kampioenskandidaat Ronald Kamps verrassend van Willem Fokken. Eddy de Wit is koploper. In de D-Groep blijft Mieke Clausen koploper, na remise tegen concurrent Koos Hoogland. Sam Kuilboer zit met een 100% score op het vinkentouw.
In de Alternatieve Competitie wisselde Jan Barteling weer stuiver met Danny Stoop. Jan is nu de leider.
- Door het verrassende gelijkspel van kan Koedijk 3 kampioen worden, bij winst a.s. dinsdag tegen Oppositie 2. Aan captain Ron Möllenkamp (bijnaam Raymond Atteveld) de taak om zijn team op scherp te zetten. (voor stand, zie 3e klasse b )
- Morgen wordt Koedijk 1 kampioen. ( Het Eerste )

28 maart 2010
Ron Greven deed vorig weekend mee aan het Lasker Toernooi en werd daar vierde in zijn (zware) groep. Een verslag en de uitslagen kun je lezen in het clubblad van Lasker. ( Snarf )
Zijn chaffeur, Albert Dekker van schaakclub Bergen, heeft afgelopen donderdag een hartaanval gehad. Veel sterkte, Albert!
- Afgelopen woensdag bleven onze Lenteveteranen in de derde ronde ongeslagen. Ze haalden 2½ uit 4. Willem Fokken en Jan Hettema staan bij de koplopers met 2½ uit 3, Kees Struyk volgt vlak daarachter met 2. Herbert heeft 1 punt.

27 maart 2010
- Op vrijdag 9 april en zaterdag 10 april kun je vierkampen in Purmerend. ( Voorjaarstoernooi )

24 maart 2010
- Koedijk 4 lijdt een dure thuisnederlaag tegen Bergen 3. ( Het Vierde )
- Op de 31e clubavond hield in de A-Groep Danny Stoop druk op koploper Jan Barteling, door op het zelfde puntentotaal te komen, met een wedstrijd meer. In de B-Groep probeert iedereen de loper voor Jan van Dam uit te leggen. Terwijl Jan won, verspeelden al zijn concurrenten puten. In de C-Groep wordt Jan Rietveld eindelijk afgelost en wel door Eddy de Wit. In de D-Groep werden geen partijen gespeeld, zodat alles daar bij het zelfde blijft.
In de Alternatieve competitie blijft het stuivertje wisselen tussen Jan Barteling en Danny Stoop. Nu is Danny weer koploper.

21 maart 2010
- Het Derde heeft afgelopen vrijdagavond een ruime overwinning behaald in Warmenhuizen. ( Het Derde )
- De vier Koedijker Lenteveteranen haalden in de tweede ronde 2½ punt. Jan Hettema staat alweer bovenaan. ( Lenteveteranen 2010 )
- Op vrijdagavond haalden de negen Koedijkers in de 5e ronde van het ASK 4 punten. Paul Roomer en Ron Möllenkamp hebben 3 punten en staan in de subtop van groep B. ( ASK 2010 ) Vrijdag 26 maart wordt er niet gespeeld.

18 maart 2010
- Nu ook de details van de overwinning van het Tweede op de website. ( Het Tweede )
- De NHSB-site doet het weer. ( NHSB )
- De laatste Bordewisser is nu online raadpleegbaar als PDF ( Bordewisser maart 2009 ). Je kunt ook rechtsklikken op de link en hem dan downloaden ("doel opslaan als...").

17 maart 2010
- Door een overwinning op DJV 1 is het TWEEDE KAMPIOEN.  De NHSB site is er kennelijk door down gegaan. Of doet ie ut al weer?
- Op de 30e clubavond vond in de A-Groep een vadermoord plaats. Brian Möllenkamp versloeg Papa, die moet gaan vrezen voor lijfsbehoud. Jan Barteling blijft aan de leiding, Gerard van der Graaf nadert. In de B-Groep won Jan van Dam weer en neemt afstand van de rest. In de C-Groep won koploper Jan Rietveld weer eens, na vele halfjes. De concurrentie moet nog een hoop partijen inhalen. In de D-Groep blijft Mieke Clausen aan de leiding. In de Alternatieve competitie kroop Danny Stoop weer iets dichter bij leider Jan Barteling. ( uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup )
- Mario Weima heeft zich wegens privé omstandigheden teruggetrokken uit de competitie. Veel sterkte, Mario.
- De Kwartfinales Renotherm-Cup zijn geloot. ( kwartfinales Reno )
- a.s. zaterdag 20 maart kun je rapidschaken in Aalsmeer. ( Open Schaakkampioenschap van Aalsmeer )
- Voor foto's (met dank aan Erik Jostmeijer) van het Koedijktoernooi, klik hier.

13 maart 2010
- Een wederom geslaagd Koedijktoernooi is gewonnen door Wijker Toren 1. ( Koedijktoernooi 2010 )
- Willem Fokken, Herbert vd Splinter, Jan Hettema en Kees Struijk doen mee aan het Lenteveteranenkampioenschap in Hoorn. Volg hun resultaten. ( Lenteveteranen 2010 )
- Op vrijdagavond haalden de 9 Koedijkers 4½ punt op het ASK. Paul Roomer is nu beste Koedijker in de B-Groep.
. Na afloop van hun partij hadden Jan van Dam en Paul Roomer nog de puf om te helpen opzetten voor het Koedijktoernooi. Hulde!

10 maart 2010
- a.s. zaterdag 13/3 Koedijktoernooi! ( KOEDIJKTOERNOOI 13 maart 2010 ) - ( voorlopige deelnemerslijst )
- a.s. vrijdagavond wordt het op prijs gesteld als je om plusminus half elf 's avonds komt meehelpen om de spullen klaar te zetten.
- Op de 29e clubavond was Jan Barteling de enige in de A-Groep die won. Hij versterkt hiermee zijn leidende positie. In de B-Groep speelde koploper Jan van Dam remise tegen concurrent Paul Roomer en blijft op kop. In de C-Groep blijft Jan Rietveld aan de leiding, met 3 partijen meer gespeeld. In de D-Groep heeft Mieke Clausen de koppositie weer overgenomen.
Voor de Renotherm-Cup plaatsten Erik van Breukelen en Arno Vrins (verrassende winst op Brian M.) zich voor de kwartfinales.
In de Alternatieve Competitie loopt Jan Barteling weer wat uit. 

7 maart 2010
- Op 19 en 20 maart vindt in Uitgeest het Laskertoernooi plaats. Hier kunnen weer ratingpunten gewonnen worden. ( Laskertoernooi )
- De negen Koedijkers haalden in de derde ronde van het Alkmaars SchaakKampioenschap 3½ punt. Ron Möllenkamp staat nu gedeeld tweede in de B-Groep en moet a.s. vrijdag tegen koploper André Beemsterboer.

6 maart 2010
- Koedijk 4 won vrijdagavond van Opening '64 2. ( Het Vierde )
- Koedijk 1 won zaterdagmiddag van En Passant. ( Het Eerste )

3 maart 2010
- a.s. vrijdag speelt het Vierde uit tegen Opening '64 2.
- Het Eerste speelt a.s. zaterdag in de Rietschoot tegen En Passent. Aanvang 13.00 uur.
- Op de 28e clubavond verloor koploper in de A-Groep Jan Barteling van Danny Stoop. Hij blijft aan de leiding. De minste verliespunten heeft Gerard v.d. Graaf. In de B-Groep staat Jan van Dam nog steeds aan kop. Hij voelt de hete adem van Erik van Breukelen, die nog een 100% score heeft. In de C-Groep staat Jan Rietveld nog steeds bovenaan. Ronald Kamps volgt op een halfje, met drie partijen minder. In de D-Groep is Sam Kuilboer de nieuwe koploper.
Voor de Renotherm-Cup plaatsten Rinus Roskam, Gerard van der Graaf en Jan van Dam (hij had een barrage nodig tegen Ruud Niewenhuis) zich voor de kwartfinales.
In de Alternatieve competitie blijft Jan Barteling koploper. Danny Stoop is zijn naaste belager.
- Vergeet niet je in te schrijven voor het Koedijktoernooi van 13 maart a.s.! Aamelden met een heel team of individueel bij Dammie. Een link naar de voorlopige deelnemerslijst vindt je bovenaan deze pagina.
- Volgende week woensdag (10 maart) start weer het Veteranen Lentetoernooi. ( Lenteveteranen ) tel: 0229-561598 of 06-13785278.

27 februari 2010
De negen Koedijkers op het ASK sprokkelden gisteravond maar 3 punten bij elkaar. Ron Möllenkamp staat op een mooie subtopplaats in de B-Groep.

24 februari 2010
- Van 9 april t/m 11 april vindt in Driehuis het Ichtus-toernooi plaats. Een mooie kans om weer wat ratingpunten terug te verdienen. ( Ichtustoernooi 2010 )
- Na de 27e clubavond staat Jan Barteling nog steeds aan de leiding in de A-Groep. Promovendus Ron Möllenkamp won weer. In de B-Groep blijft Jan van Dam aan kop. In de C-Groep staat veelspeler Jan Rietveld nog steeds bovenaan. Eddy de Wit en Ronald Kamps achtervolgen hem. In de D-Groep leidt Mieke Clausen, ondanks verlies tegen Sam Kuilboer. Zij wordt achtervolgd door Sam en Rinus Mintjes.
Voor de Renotherm-Cup won André Buter van Ronald Kamps en plaatste zich voor de achtste finales. Fred Volkers en Dirk Slikker (via winst op bekerhouder Danny Stoop) plaatsten zich voor de kwartfinales. In de Alternatieve Competitie heeft Jan Barteling inmiddels een straatlengte voorsprong.

21 februari 2010
- Afgelopen vrijdag is de eerste ronde van het Alkmaars Schaakkampioenschap gespeeld. Hieraan doen negen Koedijkers mee. Een (Ruud Niewenhuis) in de A-Groep en acht in de B-Groep. Ze haalden gezamenlijk 4½ punt. Ruud Niewenhus, Jan Meringa en Paul Roomer wonnen hun eerste partij.

17 februari 2010
- Vorige week is de achtste finale van de Renotherm-Cup geloot. Nu al op de website. ( renoloting )
- Koedijk 3 wint van Waagtoren 6. ( Het Derde )
- Op de 26e clubavond was Jan Barteling weer niet te stoppen. Hij leidt met 4 uit 4 de A-Groep. In de B-Groep is Jan van Dam de nieuwe leider. Hij moest wel een dubbele kwaliteitsachterstand overwinnen tegen Jan Meringa. In de C-Groep blijft Jan Rietveld met 1½ verliespunt koploper. Achtervolger Ronald Kamps heeft een 100% score. In de D-Groep blijft Mieke Clausen de trotse koploopster. In de Alternatieve competitie loopt Jan Barteling weer iets uit op zijn achtervolgers.

14 februari 2010
- Koedijk 2 heeft afgelopen vrijdag (weer eens) met de hakken over de sloot gewonnen van Magnus AP 2. ( Het Tweede )
- Koedijk heeft meegedaan, maar ook niet meer, aan het ODI Workum toernooi oftewel het open FK. ( ODI 2010 )

12 februari 2010
- Koedijk 1 verloor met 6-2 in Bovenkarspel.
- Nu maar hopen dat het Tweede het vanavond beter doet.
- Op het ODI-Workum toernooi van morgen zal maar een team acte de presence geven. succes!
- De veteranen kunnen vanaf 7 maart weer loos gaan op het Lenteveteranenkampioenschap. ( Lenteveteranen )

10 februari 2010
- Na de 25e clubavond staat winterkampioen Jan Barteling weer stijf aan kop in de A-Groep. In de B-Groep blijft Jaap Baalbergen de leider. In de C-Groep blijft Jan Rietveld, ondanks verlies tegen Willem Fokken, koploper. Hij heeft wel veel meer gespeelde partijen. In de D-Groep gaat Mieke Clausen aan kop.
In de Renotherm-Cup plaatste Herbert v.d. Splinter zich voor de achtste finales. Door de verrassende winst van Koos Hoogland op Ronald Kamps moet Ronald een barrage spelen tegen André Buter. In de Alternatieve Competitie is Jan Barteling nu ook koploper. Danny Stoop en Jan Moerkerken zijn zijn naaste achtervolgers.
- Koedijk 1 speelt donderdag 11/2 in Bovenkarspel tegen De Groene Zes. Koedijk 2 speelt vrijdag 12/2 uit tegen Magnus AP 2.

6 februari 2010
- Door het gelijke spel van Heerhugowaard 3 tegen nummer laatst Vredenburg 2, blijft Koedijk 4 koploper. Ze krijgen nog wel de concurrenten, maar de mannen (en af en toe vrouw) beginnen er in te geloven. 

4 februari 2010
- De koppeling naar de nieuwe standen Interne Competitie werkt hoplijk nu wel. ( standen )
- Op zaterdag 20 maart vindt het Blauwe Hap Toernooi (met maaltijd!) plaats in den Helder. ( Blauwe Hap )
- Niet vergeten: ( ODI-toernooi 2010 ) za 13 februari te Workum. Rapid voor viertallen.

3 februari 2010
- Koedijk 4 laat geen spaan heel van Magnus AP 3.
- Op de 24e clubavond is Danny Stoop weerom leider in de Zomercompetitie van de A-Groep. Jaap Baalbergen, na verrassende winst op Ruud Niewenhuis, in B, Jan Rietveld met al 3 gespeelde partijen in C en Koos Hoogland en Mieke Clausen in D.
John Fokke wist een driekamp om de derde promotieplaats naar de B-Groep te winnen. Erik van Breukelen plaatste zich na barrages ten koste van Paul Roomer voor de achtste finales van de Renotherm-Cup. Danny Stoop blijft leider in de Alternatieve Competitie.
- Arno Vrins werft op enkele nagekomen Corus-foto's nieuwe leden voor Koedijk. ( index 6 )

1 februari 2010
- Arno Vrins heeft weer zijn best gedaan. Ziehier de Fotogallerie van de Koedijkers op het Corustoernooi: ( Foto's Corus 2010 )

31 januari 2010
- Na de snertmaaltijd is het Corustoernooi weer voorbij. De Koedijktienkampers scoorden in de negende en laatste ronde 46%, waarmee het overallpercentage op 49,9 kwam. 115 ½ punten uit 232 partijen. Om aan te geven hoe keurig gelijkmatig de Koedijkers scoren: De gemiddelde TPR lag 1 punt boven de gemiddelde eigen rating. De gemiddelde plaats in de tienkamp was de vijfde (+-).
Topscorers waren Koos Hoogland, Rinus Roskam (gedeeld groepswinnaar) en Ron Möllenkamp (ongedeeld groepswinnaar) met 6½ pt. Koos had daar maar acht partijen voor nodig. Ruud Niewenhuis (gedeeld groepswinnaar), Jan Hettema en Mieke Clausen bleven met 6 punten niet ver achter. André Buter, Gerard van der Graaf, Jan Hettema en Rinus Roskam hadden hun eindtotaal precies goed voorspeld. Omdat Rinus het hoogst had ingezet, verdient hij een fles wijn.
Morgen foto's!
( Tienkampen 2010 )

30 januari 2010
- De tienkampscore in de achtste ronde was 52%. Jan van Dam boekte zijn eerste overwinning. Fred Volkers boekte zijn eerste nederlaag. Alleen hij en Ronald Kamps zijn nog zonder zege. Wellicht in de laatste ronde... Het onderlinge duel tussen Ronald Brink en Harry Klinkhamer eindigde in een overwinning voor Ronald.
Koos Hoogland is topscorer met 6½ uit 8! Ron Möllenkamp heeft zes punten en Ruud Niewenhuis, Jan Piersma en Rinus Roskam 5½.

29 januari 2010
- In de zevende ronde scoorden de Koedijktienkampers 48%. De onderlinge duels Gerard v.d. Graaf-Ruud Niewenhuis en Florian Kelderman-Kees Struyk eindigden in remise. Ronald Brink boekte zijn eerste overwinning. Ook Mieke won, dus het is feest in Huize Brink. De nieuwe topscorer is Koos Hoogland met 5½ pt. uit 7. Ron Möllenkamp en Jan Hettema bleven door hun nederlagen op 5 pt. steken.

28 januari 2010
- In de zesde ronde, de dag voor de rustdag, namen 13 Koedijkers alvast een voorschotje en tekenden voor remise. De overigen knokten het nivo naar een acceptabele 55%. Over het hele toernooi scoorden de Koedijkers precies 50%. Ron Möllenkamp en Jan Hettema hebben de meeste punten (5) verzameld. John Fokke behaalde zijn eerste overwinning. Nu Jan van Dam, Ronald Brink en Ronald Kamps nog. Fred Volkers staat ook nog zonder overwinning, maar ook nog zonder nederlaag.
- Aanstaande toernooien:
- Boerenkool met Worsttoernooi in Wadway op za 27 februari. ( Boerenkool/Worst )
- ( ODI-toernooi 2010 ) za 13 februari te Workum.
- Het Alkmaars Kampioenschap vindt dit jaar plaats op de vrijdagavonden (19, 26 februari 5, 12, 19 maart en 2, 9 april). ( flyer ) ( website )

27 januari 2010
- Helaas schijnt de Corusserver er uit te liggen en dus zijn er tot op heden geen bijgewerkte scoreresultaten van de Koedijkers. Good old JéPé won en topscorer Ron Möllenkamp ook. Later meer....

27 januari 2010
- De 23e clubavond kende een geringe opkomst vanwege de vele afzeggingen van de Corustienkampers. Voor de zomercompetitie in de A-Groep pakte Danny Stoop de koppositie. In de Zomer D-Groep is Alex van Groos de leider. Hans Pettinga speelde een beslissingswedstrijd voor promotie naar de C-Groep tegen Sam Kuilboer. Hans won en promoveert. De wedstrijd telde ook voor de Renotherm-cup. Daarmee haalde Hans de achtste finales. In de Alternatieve Competitie neemt Danny Stoop weer wat afstand.

26 januari 2010
- De Corustienkampers zijn al weer over de helft. In de vijfde ronde sloegen de Koedijkers genadeloos toe met maar liefst een 59%-score. Mieke Clausen pakte haar eerste overwinning. Ook Thijs van Wijngaarden scoorde zijn eerste volle punt, zij het dat de telefoon van zijn tegenstander de partij direct besliste. Ron Möllenkamp liet een halfje liggen en krijgt gezelschap van Koos Hoogland en Jan Hettema als topscorers. Zij hebben 4 punten.

25 januari 2010
- De Koedijktienkampers hielden het in de vierde ronde op 50%. Ron Möllenkamp is topscorer met 3½ pnt. Daarna volgen Ruud Niewenhuis, Gerard vd Graaf, Rinus Roskam, Jan Hettema en Koos Hoogland met 3 pnt.
Kees Struyk zet in op vier punten en scoorde vandaag prompt zijn eerste punt.

24 januari 2010
- De Koedijktienkampers schaakten in de derde ronde 44% bij elkaar. Een mindere dag kan. Koos Hoogland, Rinus Roskam, Ron Möllenkamp en Reg Roodzant zijn met 2½ uit 3 de beste Koedijkers. Prognose Kees Struyk nog onbekend. Wie o wie?

23 januari 2010
- Prognose Florian is binnen. Zet in op zes punten. Dat gaat wel lukken, Florian. Nu alleen Kees nog.
- Florian Kelderman en Kees Struyk hebben hun zelfprognose (=hun verwachte score uit 9 partijen) nog niet laten optekenen. Als ze dit lezen, of wie hen spreekt, geef het even door aan de webmaster, mondeling of per email.
- De 26 Koedijkers scoorden in de tweede ronde 53%. Ze draaien warm. Gerard vd Graaf en Ruud Niewenhuis hebben nog een 100%-score.

22 januari 2010
- 26 Koedijkleden doen mee aan de tienkampen bij de Corus! Dat moet wel haast een record zijn. De 26 deelnemers sprokkelden 10 punten bij elkaar. Dat is 38%. Dat kan beter. Bij de zelfprognoses voor de eindstand dichtte Rinus Roskam zich de meeste punten toe (6½). Hij startte dan ook met een overwinning.

21 januari 2010
- Koedijk 2 is koploper in de 3e klasse A. Ronald Kamps doet verslag van wedstrijd tegen Caïssa 4. ( Caïssa 4 )
- Herbert van der Splinter en Sam Kuilboer hebben allebei bij de Corusdagvierkampen hun groep gewonnen. Beide scoorden 2½ uit 3. ( Dagvierkampen 2010 )

20 januari 2010
- Koedijk 2 haalde de winst op in Hoorn tegen Caïssa 4. ( Het Tweede )
- Op de 22e clubavond werd Florian Kelderman winterkampioen van de C-Groep. Concurrent Arno Vrins kwam niet verder dan remise tegen Kees Struijk. Florian, gefeliciteerd! Verder wordt hier en daar voorzichtig met de zomercompetitie begonnen. Voor de Renotherm Cup plaatsten Jan van Dam en Brian Möllenkamp zich via barrages en ten koste van Jan Barteling voor de achtste finales. Ook Danny Stoop plaatste zich. Danny is ook weer terug leider in de Alternatieve Competitie voor een groepje concurrenten. Hans Pettinga komt hard opzetten.
- Het altijd gezellige ODI_Workum toernooi is dit jaar op za 13 februari. ( ODI-toernooi 2010 )
- Na twee ronden Corus hebben Herbert van der Splinter en Sam Kuilboer ieder 1½ punt.

18 januari 2010
- Ron Greven en Brian Möllenkamp presteerden prima op de Corus Weekendvierkampen. Erik Jostmeijer en Willem Punt deden ook mee. ( Weekendvierkampen 2010 )
- Bij de Dagvierkampen vinden we Sam Kuilboer (Groep 9E) en Herbert vd Splinter (Groep 8D) terug. Sam is begonnen met een overwinning, Herbert met een remise.

15 januari 2010
- Lees alvast weer de flyer van het Koedijktoernooi op 13 maart 2010. ( flyer )

13 januari 2009
- Caïssa 4-Koedijk 2 is, als de webmaster het goed begrepen heeft, verschoven naar dinsdag 19 januari 2010.
- Koedijk 3 won net niet van Purmerend 4. 
- Op de 21e clubavond bestond het programma hoofdzakelijk uit Alternatieve partijen. Voor deze cup blijft Jan Moerkerken, ondanks zijn afwezigheid, aan de leiding. In de B-Groep werd Gerard van der Graaf tweede, door zijn winst op directe concurrent Thijs van Wijngaarden. Voor de Renotherm-Cup plaatste Dirk Slikker zich voor de achtste finales.

11 januari 2010
- Caïssa 4-Koedijk 2 gaat vanwege de weersomstandigheden niet door op 12 januari.

6 januari 2010
- Eindelijk weer een naspeelbare partij: Paul Roomer-Jaap Baalbergen.
- Op de 19e clubavond vielen de laatste beslissingen in de B-Groep. Erik van Breukelen won verrassend van kampioen Ron Möllenkamp en Jan Hettema won van concurrent Ronald Kamps. Daardoor blijft Ronald onder de degradatiestreep. Thijs van Wijngaarden en Gerard van der Graaf promoveren naar de A-Groep. In de C-Groep won Florian Kelderman van Eddy de Wit en promoveert. Of hij ook kampioen wordt is even wachten op de laatste partij van Arno Vrins. In de D-Groep promoveert Jan de Bruijn door winst op Harry Koldijk. Voor de Renotherm-Cup greep Brian Möllenkamp in groep E de laatste strohalm via winst op Jan van Dam. Barrages zijn in deze groep nu noodzakelijk. In de Alternatieve Competitie was er verrassende winst van Herbert vd Splinter op Winterkampioen Jan Barteling.
- a.s. dinsdag moeten het Tweede (uit tegen Caïssa 4) en Derde (thuis tegen P'rend 4) extern spelen.
"Nieuws" 2009
"Nieuws" 2008