19 december 2018
- Prettige feestdagen! Eerstvolgende speelavond 8 januari 2019.
- Hans de Jong won verrassend het Kerstsnelschaaktoernooi. Hans, gefeliciteerd!

12 december 2018
- a.s. dinsdag 18 december is het Kerstsnelschaaktoernooi. Prijs voor alle deelnemers!
- Koedijk speelde voor de beker tegen Wijker Toren: NHSB-Beker
- Na de zestiende clubavond lijkt ook Rinus Roskam gedegradeerd uit de A-Groep. Hij is afhankelijk van hetzelfde Sonnebornwonder als Jan Meringa. In de C-Groep lijkt het kampioenschap Harry Koldijk niet meer te kunnen ontgaan. Hij won van directe concurrent Jan Rietveld. Jan kan in punten nog gelijk komen, waarna de Sonneborn de doorslag moet geven. In de Alternatieve Competitie loopt Dirk Slikker uit.

11 december 2018
- Op het laatste moment zijn er vier afzeggingen, die vandaag ontvangen zijn, in de indeling verwerkt. Er zijn dus flink wat verschillen met het eerder gepubliceerde programma.

8 december 2018
- Het voorlopige programma voor dinsdag 11 december.

5 december 2018
- Fijne pakjesavond!
- De ratinglijst per 1 november kent voor zover er verandering is hoofdzakelijk verliezers. Vooral Paul Roomer en Arnold Koorn hebben ingeleverd. Allen Jan Meringa en Wim Voet hebben wat puntjes gewonnen. (ratings)
- Het Eerste wint van MSC (Koedijk 1- MSC N1).
- Na de vijftiende clubavond lijkt Jan Meringa gedegradeerd uit de A-Groep, of er moet een Sonnebornwonder gebeuren. In de B-Groep is ook Dirk Slikker gepromoveerd. Harry Klinkhamer is gedegradeerd. In de C-Groep is Fred Volkers zeker van promotie. Voor het kampioenschap lijkt Jan Rietveld na een serie overwinningen de beste papieren te hebben.

2 december 2018
- Het voorlopige programma voor dinsdag 4 december.

30 november 2018
- Bij het Herfstveteranentoernooi in Velserbroek zijn alle negen ronden gespeeld. Wim Voet eindigde  in de B-Groep op 4 punten, Jan Rietveld eindigde op 3 punten. In de C-Groep werd John Fokke groepswinnaar met 7 punten. John, gefeliciteerd. Jan Hettema haalde 5½ punt en Reg Roodzant 3½. In de D-Groep haalde Kees Struijk 5 punten.
- a.s. dinsdag 4 december speelt Koedijk 1 thuis tegen MSC 1.
- Ook Jan Barteling en Dirk Slikker zijn geplaatst voor de achtste finales van de Renotherm Cup.

28 november 2018
- Afgelopen vrijdag tekende het Tweede, niet opgemerkt door de Webmaster, de eerste externe zege van Koedijk aan: KTV 4-Koedijk 2.
- a.s. dinsdag 4 december speelt Koedijk 1 thuis tegen MSC 1.
- Na de veertiende clubavond is in de A-Groep alleen de kampioen bekend. Verder is er een felle strijd om degradatie te ontkomen. In de B-Groep komen vier spelers in aanmerking voor promotie. Paul Roomer is er op grond van zijn Sonneborn al zeker van en lijkt de waarschijnlijke kampioen. In de C-Groep is het spannend tussen Fred Volkers, Harry Koldijk, Reg Roodzant en Jan Rietveld. Ook Sietse Spoelstra en Hans Schoon zijn nog niet kansloos voor promotie. In de Alternatieve Competitie staan vier spelers op een hoopje, waarvan Danny Stoop en Dirk Slikker een puntje voorliggen.

26 november 2018
- Het voorlopige programma voor dinsdag 27 november.
- Wim Voet (Groep B), Jan Rietveld (Groep B), John Fokke (koploper Groep C), Jan Hettema (Groep C), Reg Roodzant (Groep C) en Kees Struyk (Groep D) spelen op het Herfstveteranentoernooi in Velserbroek. Ook de gister geplaatste partij van Jan Rietveld is daar gespeeld. a.s. woensdag is alweer de laatste ronde. Je vindt de resultaten op: Herfstveteranen 2018

25 november 2018
- Danny heeft een ingezonden partij geanalyseerd. Je kunt hem hier naspelen: Jan van den Bergh-Jan Rietveld
N.B. De webmaster kan van het Herfstveteranen Toernooi 2018 niets op Internet vinden. Iemand suggesties?

21 november 2018
- Aanvulling: De IC leider maakte me er op attent dat ook Fred Volkers en Jan Meringa zich hebben geplaatst voor de Achtste finales van de Renotherm-Cup. Bij deze.
- Op de dertiende clubavond werden voornamelijk bekerpartijen gespeeld. Rinus Roskam en Richard van Diepen hebben zich geplaatst voor de achtste finales van de Renotherm-Cup. Danny Stoop blijft koploper in de Alternatieve Competitie. (uitslagen - Interne Competitie 2018-2019 - Renotherm-Cup - Alternatieve Competitie - clubrating)

19 november
- Het voorlopige programma voor dinsdag 20 november.

17 november 2018
- Het Eerste verloor gister van Opening 64  N1 . Opening 1-Koedijk 1

14 november 2018
- Na de twaalfde clubavond kan in de A-Groep niemand Danny Stoop meer inhalen. Danny is Winterkampioen, gefeliciteerd! In de B-Groep is Paul Roomer een halfje verwijderd van het kampioenschap. In de C-Groep speelden de koplopers Alternatief. In de Alternatieve Competitie heeft Danny Stoop de koppositie weer overgenomen. (uitslagen - Interne Competitie 2018-2019 - Renotherm-Cup - Alternatieve Competitie - clubrating)

13 november2018
- Als gevolg van een afzegging vanmiddag is het programma voor vanavond, met name voor de C-groep, weer aangepast. Op dit moment heeft ook niemand meer een bye.
Let op: het programma is nog steeds voorlopig!

12 november 2018
- Het voorlopige programma voor dinsdag 13 november.

7 november 2018
- Koedijk 2 verloor thuis nipt van KTV N2 (Koedijk2-KTV N2).
- Op de elfde clubavond verspeelde de koploper in de A-Groep zijn eerste halfje. John Beerends was de dader. In de B-Groep blijft Paul Roomer aan de leiding. John Fokke heeft evenveel verliespunten. De C-Groep wordt gezamenlijk aangevoerd door Fred Volkers en Harry Koldijk. Fred Volkers blijft koploper in de Alternatieve Competitie.

5 november 2018
- Teamleider Danny steekt hand in eigen boezem en doet (naspeelbaar) verslag van Koedijk 1-Caïssa N@.

4 november 2018
- Het voorlopige programma voor dinsdag 6 november.

31 oktober 2018
- Het Tweede ontvangt  KTV N2 di 6-11.
- Het Eerste verloor van Caïssa N2 (Koedijk1-Caïssa N2)
- Op de 10e clubavond speelde Koedijk 1 extern en werden er verder hoofdzakelijk bekerpartijen gespeeld. In de C-Groep eindigde de topper Fred Volkers-Harry Koldijk in remise. Fred Volkers blijft aan kop. Fred is ook de nieuwe leider van de Alternatieve Competitie.

29 oktober 2018
- Danny heeft een ingezonden partij geanalyseerd. Je kunt hem naspelen: Eddy de Wit-Koos Hoogland

25 oktober 2018
- Omdat de competitieleider een lang weekend van huis zal zijn, is hier alvast de voorlopige indeling voor dinsdag 30 oktober te vinden. Houd er rekening mee dat er een behoorlijke kans is dat hier voor dinsdag nog wijzigingen in zullen optreden. Helaas kwam er vandaag, nadat de indeling afgerond was, een afzegging per e-mail binnen. Hierdoor lijkt het er nu op dat het aantal spelers oneven zal zijn, en is er een voorlopige bye ingepland.

24 oktober 2018
- a.s. dinsdag 30-10 speelt Koedijk 1 thuis tegen Caïssa Eenhoorn N2
- Na de negende clubavond lijkt het niet of, maar wanneer Danny Stoop winterkampioen van de A-groep wordt. Hij heeft 6 uit 6 terwijl de rest rond de 50 procent of daaronder zit. In de B-Groep blijft Paul Roomer ongeslagen koploper. In de C-Groep leed Harry Koldijk een verrassende nederlaag tegen Hans Schoon. Fred Volkers is nu leider. Danny Stoop blijft de Alternatieve Competitie aanvoeren met in zijn zog Fred Volkers. (uitslagen - Interne Competitie 2018-2019 - Renotherm-Cup - Alternatieve Competitie - clubrating)

22 oktober 2018
- Afgelopen donderdag verloor het Tweede van Purmerend N3. Purmerend 3-Koedijk2
- Het voorlopige programma voor dinsdag 23 oktober.

17 oktober  2018
- a.s. donderdag 18/10 speelt Koedijk2 uit tegen Purmerend N3.
- Op de achtste clubavond ging Danny Stoop door met winnen. Hij leidt soeverein in de A-Groep. In de B-Groep nam Paul Roomer het stokje weer over van John Fokke. In de C-Groep liet Harry Koldijk het eerste halfje liggen, maar blijft koploper. In de Alternatieve Competitie gaat Danny Stoop aan de leiding, op de voet gevolgd door Fred Volkers.

15 oktober 2018
- Danny heeft een partij geanalyseerd. Je kunt hem naspelen: Rinus Roskam-Arnold Koorn
- Het voorlopige programma voor dinsdag 16 oktober.

10 oktober 2018
- Danny Stoop speelt in de landelijke competitie mee met Opening 64 1, en Jan Barteling met Heerhugowaard 1. Je kunt hier hun resultaten volgen: KNSB klasse 5C
- Na de zevende clubavond staat Danny Stoop nog weer steviger aan kop in de A-Groep. Verder is er niemand zonder puntverlies. In de B-Groep heeft John Fokke een 100% score en is koploper. In de C-Groep houdt Harry Koldijk huis. Hij staat met 4 uit 4 aan de kop. In de Alternatieve Competitie leiden nu Danny Stoop en John Fokke.

7 oktober 2018
- Het voorlopige programma voor dinsdag 9 oktober.

3 oktober 2018
- Op de zesde clubavond werd Koedijk geteisterd door een stroomstoring. Daardoor werden niet alle geplande (beker)partijen gespeeld. Arnold Koorn plaatste zich voor de kwartfinales van de Renotherm-Cup. In de Alternatieve Competitie zijn Fred Volkers en Arnold Koorn de nieuwe koplopers.

30 september 2018
- Het voorlopige programma voor dinsdag 2 oktober.

28 september 2018
- Het Eerste ging gister onderuit tegen Heerhugowaard N1. (Heerhugowaard  N1-Koedijk N1).

25 september 2018
- a.s. donderdag speelt Koedijk 1 in Heerhugowaard tegen Heerhugowaard N(hsb) 1.
- Na de vijfde clubavond hebben in de A-Groep alleen Danny Stoop en Ron Möllenkamp nog een 100 % score. In de B-Groep heeft John Fokke een 100% score. Paul Roomer gaat aan de leiding met 3½ uit 4. In de C-Groep blijft Harry Koldijk aan de leiding met 3 uit 3. In de Alternatieve competitie kruipt het veld in elkaar. John Fokke blijft leiden met een puntje voorsprong.

24 september 2018
- Het voorlopige programma voor dinsdag 25 september.

20 september 2018
- Danny levert voor de laatste keer een Partij van de Week in, tenzij er partijen vrijwillig aan hem ter analyse worden aangeboden. Dat is heel jammer want de analyses waren altijd boeiend en ter zake kundig. Danny, bedankt voor al je inspanningen. (Danny Stoop-Jan van Dam)

19 september 2018
- Op 27 september speelt het Eerste als Koedijk N1 tegen Heerhugowaard N1 te HHW.
- Na de vierde clubavond staat Danny Stoop nog rianter aan de leiding in de A-Groep. In de B-Groep komt John Fokke langszij Paul Roomer. In de C-Groep is Harry Koldijk alleenheerser. In de Alternatieve Competitie leidt John Fokke, op de hielen gezeten door Harry Koldijk.

17 september 2018
- Het voorlopige programma voor dinsdag 18 september.

12 september 2018
- Na de derde clubavond gaat Danny Stoop weer alleen aan de leiding in de A-Groep. In de B-Groep neemt Paul Roomer afstand. John Fokke heeft ook nog 100%. In de C-Groep is Harry Koldijk de lijstaanvoerder. In de Alternatieve Competitie gaat John Fokke alleen aan de leiding. Harry Koldijk en Paul Roomer volgen  op korte afstand.

9 september 2018 - Er komt een vierde speler van Opening '64 meedoen aan onze bekercompetitie: Jeroen van Meeuwen. Jeroen welkom! Hij is uitgenodigd om dinsdag meteen een partijtje te komen spelen, maar moet nog bevestigen.  De partij staat wel alvast in het voorlopige programma voor dinsdag 11 september.

5 september 2018
- Op de tweede clubavond werden hoofdzakelijk partijen voor de interne competitie gespeeld. In de A-Groep vinden we drie koplopers: Jan Barteling, Danny Stoop en Jan van Dam. In de B-Groep is Paul Roomer koploper met 2 uit 2. In de C-Groep leiden Harry Koldijk, Sietse Sploelstra en Hans Schoon. In de Alternatieve Competitie zijn Sietse Spoelstra en John Fokke de koplopers.

2 september 2018
- Het voorlopige programma voor dinsdag 4 september.

29 augustus 2018
- De eerste clubavond van  het nieuwe seizoen stond traditioneel in het teken van de Renotherm-Cup. Voor de Interne Competitie wonnen Jan Meringa en Paul Roomer hun partij en zijn dus koplopers in respectievelijk de A-Groep en de B-Groep. Sietse Spoelstra en John Fokke wonnen van een speler uit een hogere groep en zijn leider in de Alternatieve Competitie.

20 augustus 2018
- Volgende week dinsdag (28/8) eerste speelavond. Hier vind je alvast de bekerloting. (Renotherm)
- En de indeling van de Wintercompetitie vindt je hier: (Wintercompetitie)

13 augustus 2018
- Over twee weekjes begint het nieuwe seizoen. Er is al geloot voor de beker, maar dat houden we nog even spannend.
- De Adlerskalender is bijgewerkt. Danny Stoop is doorgestegen naar de tweede plaats aller tijden. Adlerskalender

20 juni 2018
- Gisteravond was de ledenvergadering en prijsuitreiking als slot van het seizoen. Er is een vacature als penningmeester. Graag aanmelden bij Hans Schoon of Hans de Jong.
- Tot ziens op 28 augustus 2018, de eerste speelavond van het nieuwe seizoen.
- Prettige zomervakantie!

13 juni 2018
- Dinsdag 19 juni ledenvergadering 20.00 uur.
- De 41e clubavond werd benut voor een randomschaaktoernooi van vijf ronden met 15 minuten per persoon per partij. De deelnemers leken het erg naar de zin te hebben en uiteindelijk won Jan Meringa. Jan van Dam wist hem in de laatste ronde een nederlaag toe te brengen, maar had in het verloop te weinig weerstandspunten verzameld om hem voorbij te gaan. Kees Struijk weerde zich opvallend goed en eindigde op 3 punten. Hij wist in de laatste ronde voormalig clubkampioen Dirk Slikker in vier zetten op te knopen. Je vindt de resultaten hier: random juni 2018

11 juni 2018
- Morgenavond is de laatste speelavond van dit seizoen en volgende week hebben we onze ledenvergadering. Morgen spelen we random chess, zie ook de e-mail die naar alle leden is gestuurd.

6 juni 2018
- Op de 40e clubavond werden de laatste touwtjes van het seizoen aan elkaar geknoopt. De bekerfinale werd gespeeld. Nadat Danny Stoop in de normale partij nog op miraculeuze wijze een remise uit het vuur sleepte, moest hij in de barrage het hoofd buigen voor Richard van Diepen. De beker gaat een jaartje naar Opening 64. Richard, gefeliciteerd. Danny werd wel ternauwernood Alternatief kampioen. Danny, gefeliciteerd. Arnold Koorn eindigde als winnaar van de B-Groep en Harry Klinkhamer als winnaar van de C-Groep. Van de partij Reg tegen Harry werd de uitslag niet genoteerd. Aangenomen werd dat Reg heeft gewonnen. Indien niet juist a.u.b. even aan de bel trekken. VERGEET NIET JE UITSLAG IN TE VULLEN. (uitslagen - Interne Competitie 2017-2018 - Renotherm-Cup - Alternatieve Competitie - clubrating)

5 juni 2018
- Excuses voor de late berichtgeving, maar de indeling voor vanavond wordt later vandaag bepaald. Naast de finale voor de beker zijn er alleen alternatieve partijen en een of meer rapid-vierkampjes. Je kan het dus nog via e-mail aan de competitieleider laten weten als je liever rapid speelt.

30 mei 2018
- Op de 39e clubavond werd Danny Stoop Zomerkampioen en daarmee tevens Clubkampioen 2017-2018. Danny, gefeliciteerd! Danny is ook nog in de race voor de Renotherm-Cup en de Alternatieve Competitie, maar een Grand Slam zit er niet in, want Paul Roomer won het Snelschaakkampioenschap. Voor het kampioenschap in de Alternatieve Competitie lijkt de enig overgebleven concurrent Arnold Koorn. In de Rapidvierkamp eindigden Fred Volkers en Hans de Jong bovenaan.

28 mei 2018
- Het voorlopige programma voor dinsdag 29 mei.

23 mei 2018
- Er is op vrijdagmiddag geen schaakinloop meer in de Rietschoot. In het nieuwe seizoen zal bezien worden of het weer wordt opgestart.

23 mei 2018
- Op de 38e clubavond viel ook het doek voor John Fokke in de A-Groep. Hij kwam niet verder dan remise tegen Thijs van Wijngaarden waardoor hij degradeert. In de C-Groep kwam Kees Struijk in punten naast Koos Hoogland, maar Koos is gepromoveerd op Sonnebrorn punten. Danny Stoop (na barrage tegen Rob Heijink) en Richard van Diepen (ten koste van Hein Schut) plaatsten zich voor de finale van de Renotherm-Cup. In de Alternatieve Competitie volgen Rob Broertjes, Wim Voet en Arnold Koorn leider Danny Stoop op drie punten. Er werden op de clubavond twee Rapidvierkampen gespeeld. Deze werden gewonnen door Hans de Jong en Luc Janssen. (uitslagen - Interne Competitie 2017-2018 - Renotherm-Cup - Alternatieve Competitie - clubrating)

21 mei 2018
- Het voorlopige programma voor dinsdag 22 mei.

16 mei 2018
- Na de 37e clubavond zijn de meeste beslissingen in de Interne Competitie gevallen. In de A-Groep wordt Danny Stoop kampioen als hij zijn resterende partij tegen Thijs van Wijngaarden wint of remise speelt. Verliest hij, dan is Jan van Dam kampioen. Paul Roomer en Jan Hettema degraderen. Of Thijs van Wijngaarden of John Fokke of John Beerends degradeert mee. In de B-Groep promoveren Wim Voet, Arnold Koorn en Rinus Roskam. Sietse Spoelstra, Erik Jostmeijer, Fred Volkers en Reg Roodzant degraderen. In de C-Groep is Harry Klinkhamer kampioen. Harry, gefeliciteerd! Eddy de Wit en Koos Hoogland promoveren mee. Dit alles op voorwaarde dat de webmaster het Sonnenborn systeem juist heeft geïnterpreteerd. In de Alternatieve Competitie gaat Danny Stoop met minieme voorsprong aan de leiding. Er werd op de clubavond ook een rapidvierkamp gespeeld. Jan Barteling werd de winnaar.

13 mei 2018
- Het voorlopige programma voor dinsdag 15 mei.

9 mei 2018
- Op de ratinglijst per 1 mei lijden Jan van Dam en Paul Roomer gevoelige verliezen. John Fokke wint 55 punten en Arnold Koorn komt met stip binnen met een rating van 1609. (rating)
- Op de 36e clubavond verspeelde Jan van Dam in de A-Groep zijn pole position door voor Jan Meringa het hoofd te buigen. Danny Stoop heeft nu weer de beste papieren. Ook Ron Möllenkamp is nog in de race. Paul Roomer en Jan Hettema zijn gedegradeerd. In de B-Groep verzekerde Arnold Koorn zich van promotie. Willem Punt en Rinus Roskam strijden om de derde promotieplaats. De overige zes spelers strijden om niet tot de vier degradanten te behoren. In de C-Groep zijn Harry Klinkhamer en Eddy de Wit zeker van promotie. Het kampioenschap gaat ook naar een van beide. In de Alternatieve Competitie nadert runner-up Arnold Koorn koploper Danny Stoop. (uitslagen - Interne Competitie 2017-2018 - Renotherm-Cup - Alternatieve Competitie - clubrating)

8 mei 2018 -
Het voorlopige programma voor dinsdag 8 mei.

2 mei 2018
- Op de 35e clubavond won in de A-Groep John Beerends van John Fokke en behield daarmee kans op lijfsbehoud. Jan Hettema is al gedegradeerd en ook Paul Roomer lijkt de degradatiedans niet te ontsnappen. In de B-Groep is Wim Voet de kampioen. Wim, gefeliciteerd! De andere promotieplaatsen worden betwist door Arnold Koorn, Willem Punt en Rinus Roskam. In de C-Groep verloor koploper Harry Klinkhamer van Kees Struyk en hij zag concurrent Eddy de Wit tot op een half punt naderen met nog een partij te goed. Ook Kees Struyk maakt nog kans. In de Renotherm-Cup is nog maar een Koedijkspeler over, Danny Stoop. De overige halve finalisten zijn Opening '64 spelers Richard van Diepen, Hein Schut en Rob Heijink. Danny speelt de halve finale tegen Rob en Hein tegen Richard.

30 april 2018
- Willem Punt speelt weer een partij van de week. De analyse is weer van Danny. Willem Punt-Arnold Koorn.

29 april 2018
- Het voorlopige programma voor dinsdag 1 mei.

27 april 2018
- De ingezonden partij is deze week Rob Broertjes-Willem Punt. De analyse is weer van Danny.

25 april 2018
- Koedijk speelde afgelopen maandag voor de NHSB beker tegen de Uil: De Uil-Koedijk
- Op de 34e clubavond nam in de A-Groep Danny Stoop de leiding weer over van Jan van Dam. Danny heeft wel een partij meer gespeeld. In de B-Groep is het uitzicht van Arnold Koorn op het kampioenschap vertroebeld. Hij verloor voor de tweede keer op rij en moet zijn laatste twee partijen winnen om nog naast Wim Voet te komen. In de C-Groep is Harry Klinkhamer weer alleen leider. Eddy de Wit volgt op een punt met nog een partij te goed. Paul Roomer won voor de Renotherm-Cup van Hans de Jong en komt in de kwartfinale uit tegen Rob Heijink.

21 april 2018
- Danny heeft een partij van de week aangeleverd uit eigen repertoire: Danny Stoop-Jan Meringa
- Omdat de competitieleider de rest van het weekend en tot dinsdagavond geen tijd meer heeft, staat de voorlopige indeling er deze week vroeg op. Dat betekent wel dat de kans groter is dat daar nog wijzigingen op plaatsvinden. Je vindt het voorlopige programma voor dinsdag 24 april weer hier.

18 april 2018
- Alle leden zijn per mail ingelicht over het privacystatement in het kader van het AVG. Hier kan je het statement nogmaals nalezen: Privacystatement Schaakgroep Koedijk.
- Na de 33e clubavond staat Jan van Dam op kop in de A-groep. In de B-Groep verloor runner-up Arnold Koorn. Arnold heeft nog 3 partijen te goed en een achterstand van 2 punten op koploper Wim Voet. In de C-Groep blijven Harry Klinkhamer en Eddy de Wit de koplopers. In de Alternatieve Competitie is het spannend. Koploper Danny Stoop heeft een punt voorsprong op Arnold Koorn en twee op Ron Möllenkamp. (uitslagen - Interne Competitie 2017-2018 - Renotherm-Cup - Alternatieve Competitie - clubrating)

17 april 2018
- Het format is veranderd, de analist is dezelfde. De Partij van de Speler van de Week is Ronald Kamps-Koos Hoogland. De analyse is van Danny.
- Het voorlopige programma voor dinsdag 17 april.

11 april 2018
- Het Derde verloor de laatste Bondswedstrijd van het seizoen: Waagtoren 8-Koedijk 3

- Op de 32e clubavond won Jan van Dam in de A-Groep van koploper Danny Stoop en naderde hem tot op een half punt. Jan heeft met nog een partij te goed de beste papieren. In de B-Groep is Wim Voet uitgespeeld met 7 uit 9. Hij moet afwachten wat Arnold Koorn (5 uit 5) verder presteert. In de C-Groep is Harry Klinkhamer weer naast koploper Eddy de Wit gekomen. In de Alternatieve Competitie blijft Danny Stoop ondanks het verlies aan de leiding. (uitslagen - Interne Competitie 2017-2018 - Renotherm-Cup - Alternatieve Competitie - clubrating)

8 april 2018
- Het voorlopige programma voor dinsdag 10 april.

7 april 2018
- Het Eerste verloor in Limmen op vrijdagavond met 5-3 van Vredenburg. De lugubere details volgen nog. Hier zijn ze: Vredenburg 1-Koedijk 1

4 april 2018
- Het Eerste speelt a.s. vrijdag 6-4 in Limmen tegen Vredenburg.
- Het Derde speelt di 10-4 uit tegen Waagtoren 8.
- Het Tweede verloor van Waagtoren 7: Koedijk 2-Waagtoren 7
- Op de 31e clubavond won Danny Stoop van runner-up Ron Möllenkamp en verstevigde zijn koppositie in de A-Groep. Jan van Dam blijft in het spoor. In de B-Groep werd maar een partij gespeeld en veranderde weinig. In de C-Groep is Eddy de Wit nu alleen koploper. Danny Stoop verstevigde ook zijn koppositie in de Alternatieve Competitie. (uitslagen - Interne Competitie 2017-2018 - Renotherm-Cup - Alternatieve Competitie - clubrating)

3 april 2018
- Danny heeft de partij van de week geanalyseerd: Jan van Dam-Jan Barteling
- Het voorlopige programma voor dinsdag 3 april.

28 maart 2018
- Op de 30e clubavond kwam Ron Möllenkamp naast leider Danny Stoop in de A-Groep. Hij heeft wel een wedstrijd meer. In de B-Groep leidt Wim Voet met 6 uit 8, Arnold Koorn volgt met 4 uit 4. In de C-Groep staan Harry Klinkhamer en Eddy de Wit aan kop. Voor de Renotherm-Cup werden de Achtste Finales gespeeld. Drie Opening spelers plaatsten zich voor de kwartfinales. Er werd meteen geloot: Kwartfinales. In de Alternatieve Competitie blijft Danny Stoop koploper.

26 maart 2018
- Danny heeft weer twee partijen van de week geanalyseerd: Rinus Roskam-Wim Voet en Paul Roomer-Jan van Dam, compleet met wijze lessen.

25 maart 2018
- Het voorlopige programma voor dinsdag 27 maart.

23 maart 2018
- De details van de wedstrijd van het Tweede van afgelopen dinsdag vind je hier: MSC 2- Koedijk 2

21 maart 2018
- Het Tweede verloor met 3½-2½ van MSC 2. De details volgen zodra Den Helder wordt aangesloten op het internet.
- Op de 29e clubavond continueerde Danny Stoop zijn koppositie in de A-Groep. Jan van Dam en Ron Möllenkamp blijven in het spoor. In de B-Groep blijft Wim Voet koploper. Arnold Koorn heeft nog een 100% score en 2 partijen te goed. In de C-Groep blijft Harry Klinkhamer koploper. Paul Roomer voegde zich bij de laatste 16 van de Renotherm-Cup. Ron Möllenkamp plaatste zich voor de kwartfinales.

19 maart 2018
- Het Koedijktoernooi door de ogen van de voorzitter.
- Eergister werd het Koedijktoernooi gespeeld. Koedijk 10½ won. Verslag
- Het voorlopige programma voor dinsdag 20 maart.

15 maart 2018
- Vrijdagavond klaarzetten Koedijktoernooi. Zaterdag is het zo ver. 10.00 uur.
- Danny heeft een Partij van de week geanalyseerd. Je kunt hem naspelen door te klikken op: Erik Jostmeijer-Rob Broertjes.

14 maart 2018
- Het Tweede speelt di 20/3 uit tegen MSC 2.
- Het Derde won van Purmerend 7: Derde
- Na de 28e clubavond gaat Danny Stoop aan de leiding in de A-Groep. Ron Möllenkamp is de verrassende tweede. In de B-Groep is Wim Voet de nieuwe koploper. In de C-Groep blijft Harry Klinkhamer eerste. Danny Stoop is koploper in de Alternatieve Competitie, gevolgd door Arold Koorn en Rob Broertjes.

11 maart
- Het voorlopige programma voor dinsdag 13 maart.

10 maart 2018
- Koedijk 1 verloor uit bij Castricum 2: Eerste

7 maart 2018
- Koedijk 1 speelt a.s. vrijdag 9/3 uit tegen Castricum 2. Het Derde speelt di 13/3 tegen Purmerend 7.
- De webmaster heeft de ratinglijst van 1 februari over het hoofd gezien. Paul Roomer heeft nu een rating van 1766 (90 punten winst!) en zal zeer gevreesd worden. Hij is trouwens al weer wat aan het inleveren. Ook Wim Voet +69, Jan Barteling +49 en Jan Hettema +36 deden goede zaken. (Rating feb 2018)
- Op de 27e clubavond gaf John Beerends de leiding in de A-Groep af aan Danny Stoop. In de B-Groep leidt Arnold Koorn soeverein. In de C-Groep verloor koploper Harry Klinkhamer. Niemand heeft hier nog een 100% score. In de Alternatieve Competitie heeft Danny Stoop Rob Broertjes achterhaald. Arnold Koorn volgt op een punt.

5 maart 2018
- Het voorlopige programma voor dinsdag 6 maart staat weer hier.
- Aan het Alkmaars Schaakkampioenschap, 't afgelopen weekend, deden namens Koedijk Paul Roomer, Jan Barteling en Rob Broertjes mee. Paul en Jan haalden beiden 3 uit 6 in Groep B. (Eindstand Groep B) en Rob 3½ uit 6 in Groep C (Eindstand Groep C)

28 februari 2018
- De 26e clubavond was een heel koude. John Beerends blijft verrassen en staat nog steeds op kop in de A-Groep. In de B-Groep blijft Arnold Koorn koploper. Wim Voet is langszij gekomen, maar heeft een wedstrijd meer. In de C-Groep voert Harry Klinkhamer nu alleen de ranglijst aan.
In de Alternatieve Competitie is de voorsprong van Rob Broertjes geslonken tot twee punten. Danny Stoop is de naaste achtervolger. Arnold Koorn volgt op 3 punten. (uitslagen - Interne Competitie 2017-2018 - Renotherm-Cup - Alternatieve Competitie - clubrating)

25 februari 2018
- Het voorlopige programma voor dinsdag 27 februari staat weer hier.

21 februari 2018
- Koedijk bekert door. Het versloeg Schaakmat. (NHSB-Beker)
- Na de 25e clubavond staat John Beerends ondanks verlies nog op kop in de A-Groep. In de B-Groep is Arnold Koorn koploper. In de C-Groep staan Eddy de Wit, Harry Klinkhamer en Mieke Clausen gezamenlijk op kop. In de Alternatieve Competitie naderen Danny Stoop en Arnold Koorn koploper Rob Broertjes.

19 februari 2018
- Danny heeft weer twee partijen van de Week geanalyseerd: Jan Barteling-John Beerends  en Mieke Clausen-Dirk Slikker.

18 februari 2018
- Het voorlopige programma voor dinsdag 20 februari staat weer hier.

16 februari 2018
- Danny heeft weer een partij van de week geanalyseerd.: Herbert vd Splinter-Reg Roodzant

14 februari 2018
- Het Tweede speelde gelijk tegen Heerhugowaard 3. (Koedijk 2-HHW 3)
- Op de 24e clubavond werd de tweede ronde van de Zomercompetitie gespeeld. In de A-Groep viel de topper Danny Stoop-Jan Meringa al vroeg in het seizoen. Danny won. John Beerends is de leider in de A-Groep. In de B-Groep is Arnold Koorn koploper. In de C-Groep zijn er zes koplopers. In de Alternatieve Competitie gaf Rob Broertjes iets van zijn voorsprong prijs. Ron Möllenkamp, Danny Stoop en Arnold Koorn zijn runner-up.

9 februari 2018
Op de website van Aris de Heer vinden we een uitgebreid verslag met foto's en analyses van de verrichtingen van het Derde in Midden Beemster: verslag

7 februari 2018
- Koedijk 3 speelde maandagavond tegen Aris de Heer. Het haalde 1½ punt:Derde
- Koedijk 1 verloor van Wijker Toren: Eerste
- Op de 23e clubavond werd de eerste ronde van de Zomercompetitie gespeeld. John Fokke en Dirk Slikker hebben zich geplaatst voor de achtste finales van de Renotherm Cup. De loting vind je hier: Loting Renotherm. Rob Broertjes blijft leider in de Alternatieve Competitie.

5 februari 2018
- Het voorlopige programma voor morgenavond, de eerste avond van de tweede seizoenshelft, staat hier.

31 januari 2018
 Komende dinsdag speelt Koedijk 1 thuis tegen Wijker Toren 3.
- Op de 22e clubavond werd de laatste partij van de Wintercompetitie gespeeld. Rob Broertjes is kampioen van de C-Groep. Rob, gefeliciteerd. Erik Jostmeijer gaat ook weer een groep hoger spelen. Thijs van Wijngaarden en Jan Barteling hebben zich bij de laatste 16 van de Renotherm-Cup geplaatst. Rob Broertjes blijft koploper in de Alternatieve Competitie. Danny Stoop is runner-up.

30 januari 2018
- De partij van de week was Eddy de Wit-Jan Moerkerken. De analyse is weer van Danny.

29 januari 2018
- Thijs van Wijngaarden doet verslag van zijn belevenissen.op het Tatatoernooi.  Lezenswaard en leerzaam (en misschien een beetje zoomen):Thijs op de Tata.
- Het voorlopige programma voor morgenavond staat weer hier. Lees ook de mededeling op die pagina.

28 januari 2018
- Het Tatatoernooi is ook voor de Tienkampers al weer afgelopen. De berichtgeving was de laatste dagen in het slop geraakt, terwijl de Koedijkers goede resultaten boekten. Uiteindelijk werden Paul Roomer en Rinus Roskam groepswinnaar en ook Jan Barteling en Wim Voet haalden mooie eindscores. Op John Fokke na scoorde iedereen 50 procent of meer. Bravo jongens en meisje! (Tata 2018)

24 januari 2018
- In de zesde ronde scoorden de Koedijk Tata tienkampers maar liefst 75%. Rinus Roskam is topscorer met 5½ punt en ook Paul Roomer heeft de draad weer opgepikt en staat op vijf punten. (Tata 2018)
- Na de 21e clubavond lijkt Rob Broertjes de kampioen van de C-Groep. De Sonneborn moet het uitwijzen. Jan van Dam, Hans de Jong, Rob Heijink en Ron Möllenkamp voegden zich bij de achtste finale spelers in de Renotherm Cup. (uitslagen - Interne Competitie 2017-2018 - Renotherm-Cup - Alternatieve Competitie - clubrating)

23 januari 2018
- De partij van de week was Jan Barteling-Jan Meringa. De analyse is weer van Danny.
- In de vijfde ronde van de Tata tienkamp leed Paul Roomer zijn eerste nederlaag. Rinus Roskam is nu topscorer met 4½ punt. De koedijkers scoorden 43 procent. (Tata 2018)

22 januari 2018
- Paul Roomer heeft 4 uit 4 in de Tatatienkamp. De webmaster kent geen vergelijk in de Koedijkgeschiedenis. Hou vol Paul!
Rinus Roskam doet het ook goed met 3½ punt. De Koeijkers scoorden op disnsdag 43 procent. (Tata 2018)

22 januari 2018
- De webmaster kon het kennelijk niet geloven. Abusievelijk was vermeld dat Paul Roomer slechts 2½ uit 3 had bij de Tatatienkamp. Hij heeft echter nog steeds een 100 procent score. Bravo! (Tata 2018)

21 januari 2018
- Het voorlopige programma voor dinsdag 23 januari staat hier.

21 januari 2018
- In de derde ronde scoorden de Tatatienkampers 50 %. Paul Roomer heeft 3 punten, Jan Barteling en Rinus Roskam hebben 2½ punt. (Tata 2018)

21 januari 2018
- de Tatatienkampers haalden op zaterdag een mooie 62 procent. Paul Roomer haalde in twee ronden 100 procent en is clubtopscorer.

19 januari 2018
- Dit jaar heeft de webmaster maar 8 Koedijkers ontdekt bij de Tata tienkampers. Dit selecte gezelschap scoorde in de eerste ronde 4½ punt = 56 procent. Paul Roomer en Rinus Roskam startten met een overwinning.

18 januari 2018
- Ook voor de dagvierkampers zit het Tatatoernooi er al weer op. Jan Hettema werd ook hier groepswinnaar (dagvierkampen). Morgen beginnen de Tienkampers.

17 januari 2018
- Ron Möllenkamp-Wim Voet was de partij van vorige week. De analyse is van Danny.
- Na de 20e clubavond mag Danny Stoop zich Winterkampioen van de A-Groep noemen. Danny, gefeliciteerd! Jan Meringa bleef hem op de voet volgen, maar Danny liet geen steken meer vallen. In de C-Groep verloor koploper Rinus Roskam van Sietse Spoelstra. Daardoor kan Rob Broertjes met een overwinning in zijn laatste partij het kampioenschap veroveren. Harry Klinkhamer won de barrage van groep H en plaatst zich voor de achtste finales van de Renotherm-Cup. Rob Broertjes blijft koploper in de Alternatieve Competitie. (uitslagen - Interne Competitie 2017-2018 - Renotherm-Cup - Alternatieve Competitie - clubrating)

15 januari 2018
- De voorlopige indeling voor dinsdag 16 januari staat hier.
- Volledig over het hoofd gezien. Jan Hettema haalde in de Weekendvierkampen 3 uit 3 in groep 8S. Bravo!

14 januari 2018
- Het Tata-toernooi is al weer begonnen. John Beerends en Koos Hoogland beten de spits af en haalden allebei 2 uit 2. Koos won daarmee zijn groep.
- Schaakgroep Koedijk gaat verder in de NHSB-bekercompetitie. (Verslag)
- De voorlopige indeling voor dinsdag 16 januari staat hier.

10 januari 2018
- Na de negentiende clubavond zijn nog niet alle beslissingen in de Wintercompetitie bekend. Jan Hettema en John Fokke promoveren met Ron Möllenkamp mee naar de A-Groep. Arnold Koorn is geplaatst voor de achtste finales van de Renotherm-Cup. Rob Broertjes blijft leiden in de Alternatieve Competitie.

9 januari 2018
- Paul Roomer en good-old André Buter deden mee aan het Nieuwjaarskaaskoppentoernooi. Ze konden geen potten breken en eindigden beiden op 2½ punt. (uitslag)

5 januari 2018
- Schaken in Heemskerk. Zaterdag en zondag 24 en 25 februari Stayokay Toernooi (Flyer)
- Zondag  Nieuwjaarskaaskoppentoernooi in 't Gulden Vlies.

3 februari 2018
- Na de achttiende clubavond is de Winterkampioen in de A-Groep nog niet bekend. Dirk Slikker, Hans de Jong en Fred Volkers degraderen naar de B-Groep. In de B-Groep is Ron Möllenkamp kampioen. Ron, gefeliciteerd! Hier degraderen Eddy de Wit, Harry Klinkhamer en Jan Moerkerken. In de C-Groep moeten de beslissingen nog vallen. Rinus Roskam en Rob Broertjes zijn wel al gepromoveerd. Hein Schut plaatst zich voor de achtste finales van de Renotherm-Cup. Ons nieuwe oud-lid Harry Koldijk hield sterke A-Groeper Paul Roomer op remise in de Alternatieve Competitie. Rob Broertjes blijft koploper. 

1 januari 2018
- De beste wensen voor 2018! De indeling voor morgenavond is hier te vinden.