30 december 2015
- Op de  negentiende clubavond was er kennelijk enige verwarring over het al dan niet doorgaan. Enkele spelers waren op onduidelijke gronden niet aanwezig. Na enig wisselen kon er geschaakt worden. Dirk Slikker staat nu op kop in de tweede periode van de Interne Competitie. Jan Rietveld blijft ondanks een incidentele nederlaag nummer een van de B-Groep. Hans Pettinga is koploper van de C-Groep. Willem Punt plaatste zich voor de achtste finales van de Renotherm-Cup. (uitslagen - Interne Competitie 2015-2016 - Renotherm-Cup - clubrating)

27 december 2015
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.

23 december 2015
- Na de ledenvergadering werd Arno bedankt voor alle jaren Voorzitterschap. Arno, hierbij nogmaals bedankt.
- Daarna won Brian Möllenkamp het kerstsnelschaaktoernooi. Brian, gefeliciteerd!

19 december 2015
- Jan Rietveld heeft een verslag gemaakt van de wedstrijd van het Derde tegen MSC 2.

16 december 2015
- a.s. dinsdag ledenvergadering en snelschaak, aanvang 19.30 uur.
- Het Derde verloor van MSC 2 (Extern)
- Na de zeventiende clubavond staat Jan Barteling alleen aan de leiding in de tweede periode. Jan Rietveld blijft leider van de B-Groep en in de C-Groep is Eddy de Wit koploper. In de Renotherm Cup plaatsten Fred Volkers,Erik Jostmeijer, Jan Rietveld, Jan Barteling, Herbert van der Splinter en Koos Hoogland zich voor de Achtste Finales.(uitslagen - Interne Competitie 2015-2016 - Renotherm-Cup - clubrating)

14 december 2015
- De agenda en de stukken voor de Algemene Ledenvergadering op 22 december 2015 zijn vanmiddag naar alle leden van Schaakgroep Koedijk verzonden via mail. Niets ontvangen? Dan contact opnemen met de voorzitter.
- Het Derde speelt a.s. dinsdag 15/12 de inhaalwedstrijd uit tegen MSC 2.
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.

11 december 2015
- Jan Rietveld doet verslag van de wedstrijd van het Derde van afgelopen dinsdag. (Vredeburg 2)

9 december 2015
- Het Derde speelt a.s. dinsdag 15/12 de inhaalwedstrijd uit tegen MSC 2.
- Het Derde speelde gelijk tegen Vredenburg 2. (Extern)
- Na de zestiende clubavond staan Danny Stoop en Jan Barteling op kop in de tweede periode. Van de B-Groepers blijft Jan Rietveld koploper. Van de C-Groepers leiden Harry Klinkhamer, Hans Pettinga en Eddy de Wit.

6 december 2015
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.

2 december 2015
- Het Derde speelt a.s. dinsdag 8/12 thuis tegen Vredenburg 2 en de week er op uit tegen MSC 2.
- Het Tweede verloor van Magnus 2. (Extern)
Na de vijftiende clubavond is er in de Interne Competie in de tweede periode een kopgroep van vijf man. Van de B-Groep verslaat Jan Rietveld alles en iedereen en is koploper. Van de C-spelers is Hans Pettinga aanvoerder. Hans de Jong, Ron Möllenkamp en Paul Roomer plaatsten zich voor de achtste finales van de Renotherm-Cup.

29 november 2015
- Het Tweede speelt dinsdag 1-12 thuis tegen Magnus A.P.C. 2.
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.
- Na negen ronden is het Herfstveteranentoernooi afgelopen. Jan Rietveld is geëindigd op 5½ punt, Herbert van der Splinter 5, Reg Roodzant 5, Jan Barteling 4½, Jan Hettema 4½, Kees Struyk 3 en  John Fokke 2½. ( Herfstveteranen )

25 november 2015
- Het Eerste verloor van KTV.(Extern)
- Na de eerste ronde van periode 2 is er nog weinig tekening in de stand bij de A-spelers door de externe wedstrijd. Van de B-spelers leiden Jan Rietveld en John Fokke en van de C-spelers Hans Pettinga en Harry Klinkhamer.

22 november 2015
- Het Eerste speel dinsdag 24-11 thuis tegen K.T.V.
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider.
- Na acht ronden Herfstveteranen heeft Jan Rietveld 5½ punt, Jan Barteling heeft 4½, Herbert van der Splinter 4½, Reg Roodzant 4, Jan Hettema 3½, Kees Struyk 3 en  John Fokke 2½. ( Herfstveteranen )

18 november 2015
- De wedstrijd van het Derde in Den Helder ging niet door vanwege de weerswaarschuwing.
- Na de 13e clubavond werden de kampioenspunten verdeeld. Danny Stoop is periodekampioen in de A-Groep, Fred Volkers van de B-Groep en Reg Roodzant van de C-Groep. Zij mogen een naturaprijs verwachten. De verdiende punten voor de Interne Competitite na periode 1 vind je hier: Kampioenspunten.
De eerste 11 vormen de nieuwe A-Groep, de tweede 11 de nieuwe B-Groep en de derde 10 de nieuwe C-Groep in de tweede periode. Reg Roodzant is leider het klassement voor de Ratingprijs.


15 november 2015
- Het Derde speelt di 17-11 uit tegen MSC 2.
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider. Het is de dertiende ronde, waarna de kampioenspunten verdeeld worden.
- Afgelopen zaterdag deden enkele Koedijkers mee aan het PK Rapid van de NHSB. In Groep D werd Paul Roomer derde met 4 uit 7. In Groep G werd Jan Rietveld tweede met 5 uit 7.  (Schaken op de Dijk 2015)
- Na zeven ronden Herfstveteranen heeft Jan Rietveld 5½ punt, Jan Barteling heeft 4, Herbert van der Splinter 4, Jan Hettema 3½. Reg Roodzant 3, John Fokke 2½.(toch goed hersteld van een moeizaam begin) en Kees Struyk 2  ( Herfstveteranen )

 11 november 2015
- Het Tweede won van Bergen 3. (Extern)
- De vorige externe wedstrijd tegen Caïssa rees de vraag wat te doen als de tegenstander in de laatste 5 minuten niet meer noteert. Uw webmaster zocht het voor u op:
Uit de FIDE regels voor het Schaakspel: 8.4 Als een speler op enig moment in een periode minder dan vijf minuten over heeft op zijn klok en hij er niet minstens dertig seconden toegevoegde tijd per zet bij krijgt, dan is hij voor het restant van die periode niet verplicht zich aan de vereisten van artikel 8.1 te houden. De bij de bondswedstrijden toegevoegde tijd per zet bedraagt 10 seconden, dus Ron en Erik, er hoeft de laatste vijf minuten niet genoteerd te worden.
- Na de twaalfde clubavond is er nog een ronde te spelen voordat de kampioenspunten en de naturaprijzen worden verdeeld. Danny Stoop blijft overall koploper. Fred Volkers is de beste B-speler en Rob Broertjes voert de C-spelers aan. (uitslagen -standen - Renotherm-Cup - clubrating)

8 november 2015
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider
- Het Tweede speelt di 10/11 thuis tegen Bergen 3.
- Na zes ronden Herfstveteranen heeft Jan Rietveld 4½ punt, Jan Barteling heeft 3½ (in Groep A, bijzonder netjes!) evenals Herbert van der Splinter en Jan Hettema. Reg Roodzant heeft 3 punten en Kees Struyk 2. ( Herfstveteranen )

4 november 2015
- Het Eerste verloor van Caïssa 3 (Extern)
- Na de elfde clubavond  blijft Danny Stoop koploper. Paul Roomer is weer de beste B-speler en Reg Roodzant de beste C-speler.( uitslagen -standen - Renotherm-Cup - clubrating)

1 november 2015
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider
- Het Eerste speelt dinsdag 3 november uit tegen Caïssa 3.
- Na vijf ronden Herfstveteranen heeft Jan Rietveld 3½ punt. Herbert van der Splinter en Reg Roodzant staan op 3, Jan Barteling en Jan Hettema op 2½, Kees Struyk op 2 en John Fokke op 1 punt. ( Herfstveteranen )
- 14 november is het Persoonlijk Kampioenschap snelschaken van de NHSB in Volendam. pk snelschaak nhsb
- 20 november is het snelschaaaktoernooi in Warmenhuizen., aanvang 20 uur. Opgave liefst via e-mail bij de secretaris: Ron Janssen. E-mail: ronmarjanjanssen@quicknet.nl Tel. 0613634170

28 oktober 2015
- Na 10 competitieronden is Danny Stoop nog steeds leider in de Interne Competitie. Willem Punt voert nu de B-spelers aan en Jan Hettema en Reg Roodzant de C-spelers.

25 oktober 2015
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider

21 oktober 2015
- Ook na de negende clubavond is Danny Stoop koploper in de Interne Competitie. Fred Volkers komt langszij Paul Roomer als beste B-speler en Reg Roodzant blijft beste C-speler. De competitieleider gaf aan dat er in de eerste cyclus nog drie rondjes te spelen zijn. Eddy de Wit heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de Renotherm-Cup. 

18 oktober 2015
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider
- Na 3 rondes Herfstveteranen zijn Herbert van der Splinter en Jan Hettema topscorer van de Koedijkers met 2½ punt. Jan Rietveld staat op 2, Reg Roodzant heeft 1½, John Fokke 1 en Jan Barteling ½.

14 oktober 2015
- Herbert van der Splinter had na twee rondes Herfstveteranen 1½ punt en bleef ten onrechte onvermeld.
- Het Derde verloor van Waagtoren 6  (Extern)
- Op de achtste clubavond plaatste de nummer 3 van het WK Voetbal zich niet voor het EK. Een nog grotere blamage was er voor de bekerhouder van Koedijk, die niet door de groepsfase kwam. Naast de al geplaatste Jan Meringa gaat Dirk Slikker door. In de Interne Competitie is Danny Stoop nu alleen koploper. Paul Roomer blijft de beste van de B-Groep. De C-Groep wordt aangevoerd door Reg Roodzant. ( uitslagen -standen - Renotherm-Cup - clubrating)

11 oktober2015
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider
- Het Tweede heeft zich op kop genesteld na een overwinning op Waagtoren 7J. (Extern) Verslag van Reg
- Na twee ronden Herfstveteranen hebben Jan Hettema en Jan Rietveld 1½ punt. Kees Struyk heeft 1 punt en Jan Barteling, John Fokke en Reg Roodzant hebben ½ punt. ( Herfstveteranen )

7 oktober 2015
- a.s. vrijdag 9 oktober speelt het Tweede uit tegen de Waagtoren 7J. Speellokatie Wijkcentrum de Oever aan de Amstelstraat 1 te Alkmaar (Oudorp).
- dinsdag 13 oktober speelt Koedijk 3 thuis tegen de Waagtoren 6.
- Op de zevende clubavond versloeg Danny Stoop koploper Jan Meringa en kwam langszij. Paul Roomer blijft de beste van de B-Groep. Eddy de Wit, John Beerends en Reg Roodzant voeren de C-Groep aan.

4 oktober 2015
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider

2 oktober 2015
- Jan Barteling (Groep A), John Fokke (Groep B), Jan Rietveld, Jan Hettema, Herbert van der Splinter en Kees Struyk (Groep C), Reg Roodzant (Groep D)doen mee aan het Herfstveteranentoernooi in IJmuiden. Volg je favoriete Vetera(a)n(en) ( Herfstveteranen )

30 september 2015
- Het Eerste won zijn eerste wedstrijd in de eerste klasse (Extern)
- Ook op de zesde clubavond won Jan Meringa zijn partijtje. Hij blijft stijf bovenaan staan. Paul Roomer blijft de B-spelers aanvoeren en John Beerends, Kees Struyk en Reg Roodzant de C-spelers.

27 september 2015
- Afzeggingen clubavond dinsdag 29 september 2015 naar mailadres afzegging en in hoge nood 072-5621501 of 06 - 49610269 (eventueel voicemail inspreken)
- Dinsdag 29 september speelt Koedijk 1 thuis tegen de Pion.23 september 2015
- Deze week geen voorlopig programma. Op de clubavond zal blijken wie wie treft.

23 september 2015
- Op de vijfde clubavond heeft Jan Meringa verder afstand genomen van de rest van het veld. Paul Roomer heeft gezelschap gekregen van Fred Volkers als hoogste B-speler en Reg Roodzant staat van de C-spelers het hoogst. ( uitslagen -standen - Renotherm-Cup - clubrating)

20 september 2015
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider

16 september 2015
- Ook na de vierde clubavond staat Jan Meringa op kop in de Interne competitie. Hij heeft zich ook als eerste geplaatst voor de achtste finales van de Renotherm Cup. Paul Roomer blijft hoogste B-speler en ook Jan Moerkerken doet het goed. Rob Broertjes hield Willem Punt op remise en is hoogste C-speler, met in zijn kielzog Eddy de Wit. ( uitslagen -standen - Renotherm-Cup - clubrating)

13 september 2015
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider

9 september 2015
- Op de derde Clubavond won Jan Meringa voor Interne Competitie en Beker van Jan van Dam en staat nu alleen op kop. Paul Roomer won weer van een A-speler en heeft nog 100%. Hij is hoogst geplaatste B-speler. Rob Broertjes voert de C-spelers aan. ( uitslagen -standen - Renotherm-Cup - clubrating)
6 september 2015
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider

2 september 2015
- Op de tweede clubavond won Jan van Dam van angstgegner Danny Stoop. Hij is nu een van de vier leiders. Paul Roomer versloeg A-speler Jan Barteling en voert samen met Fred Volkers de B-Groep aan. John Beerends en Jeroen Zijlstra zijn de hoogst genoteerden in de C-Groep. ( uitslagen -standen - Renotherm-Cup - clubrating)

30 augustus 2015
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider

26 augustus 2015
- De 1e clubavond stond in het teken van de Renotherm-Cup. De daarvoor gespeelde (groeps)partijen golden ook voor de Interne Competitie. De verrassende uitslagen waren het verlies van clubkampioen Brian Möllenkamp tegen Erik Jostmeijer, de winst van c-speler John Beerend op a-speler Jan Barteling en het halfje dat C-er Eddy de Wit afsnoepte van A-er Danny Stoop.
uitslagen -standen - Renotherm-Cup - clubrating)

24 augustus 2015
- 25 augustus 2015 eerste clubavond van het nieuwe seizoen.
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider

13 augustus 2015
- De Groepsindeling voor de Renotherm-Cup is geloot. De uitslag vind je hier: Loting
- Lees hier het Competitie-reglement voor de nieuwe competitie: Competitiereglement

12 augustus 2015
- Op de ratinglijst van 1 augustus 2015 zijn alleen de ratings van Brian Möllenkamp en Richard van Diepen gewijzigd. (ratings)
- Zie voor de indeling nieuwe competitie: Interne Competitie

9 augustus 2015
- Roland Punt won het RanDOM van Keulen toernooi

5 augustus 2015
- Zelfs in de komkommertijd ben ik vergeten de eindstand te vermelden van onze deelnemers in Dieren.
Paul Roomer haalde 3½ punt in Groep B en zal met zijn TPR van1564 nauwelijks tevreden zijn. (Reservegroep B) (Roomer)
Jan Rietveld  haalde in Groep C 4 punten en over zijn TPR (1337) zal hij ook niet naar huis schrijven. (Reservegroep C) (Rietveld)

27 juli 2015
- Een verassende ontmoeting in Dieren.

26 juli 2015
- Op het Open NK in Dieren heeft \John Fokke in Groep 2 van het zesrondig toernooi 4 punten gehaald (eindstand) (Fokke)
Jan Rietveld heeft 2½ uit 5 in Groep C (Reservegroep C) (Rietveld)
Paul Roomer heeft 1 uit 5 in Groep B (Reservegroep B) (Roomer)
Gerard van der Graaf dient de schaaksport in Dieren als arbiter.

6 julli 2015
- Afgelopen zondag werd het Kroegloperstoernooi te Amsterdam gespeeld. Dirk Slikker en Jan van Dam scoorden 5½ uit 14. Evenzo deden huisschaker André Buter met zijn Friese maat Jan Nota. Paul Roomer met Nico Nijenhuis kwamen tot 5 punten. De volledige uitslag: Kroegloper Amsterdam 2015

22 juni 2015
- Lid van Verdienste Jan Piersma blijkt in het seizoen 1982-1983 ook al kampioen van Schaakgroep Koedijk te zijn geworden. Hij heeft een beker als bewijs. Het wordt nu nog moeilijker om hem ooit op de Adleskalender in te halen.

14 juni 2015
- Voor de eindstanden van 2015, zie: standen.
-Ook de Adlerskalender is weer bijgewerkt. Adlerskalender. Meldt a..u..b. eventuele fouten / vergissingen.

3 juni 2014
- Op de 40e clubavond was de laatste speelavond. Volgende week jaarvergadering. Aanvang 20.00 uur. Nog niet alle beslissingen in de competitie zijn bekend. De A-Groep is uitgespeeld en Brian Möllenkamp is naast Zomerkampioen tevens Clubkampioen. Brian, gefeliciteerd! Rinus Roskam en Jan Meringa redden het vege lijf  en Paul Roomer slachtofferde Willem Punt, maar kwam een half Sonneborntje te kort voor handhaving. De Alternatieve Competitie is met overmacht gewonnen door Jan Barteling. Jan, gefeliciteerd. ( uitslagen -standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup - clubrating)

30 mei 2015
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider

28 mei 2015
- Jan van Dam geeft een kijkje in zijn keuken. Speel de bekerfinale na:  Jan van Dam-Brian Möllenkamp

27 mei 2015
- Op de 39e clubavond was de voorlaatste speelronde. Jan van Dam versloeg in de finale van de Renotherm-Cup Brian Möllenkamp en is daarmee bekerwinnaar. Jan, gefeliciteerd! Jan voegde zich bij het selecte groepje dat drie keer de beker heeft gewonnen. Willem Punt is nog steeds recordhouder met vier zeges. In de Alternatieve Competitie voegde Jan Barteling nog eens 3 punten aan zijn megatotaal toe.

23 mei 2015
- Na enige nagekomen uitslagen blijkt Brian Möllenkamp Zomerkampioen van de A-Groep. Brian,gefeliciteerd! Tevens heeft hij zich geplaatst voor de finale van de Renotherm-Cup tegen Jan van Dam.

20 mei 2015
- Afgelopen weekend werd het NHSB snelschaakkampioenschap gespeeld. Er deden helaas geen Koedijkers mee. (PK NHSB snel)
- Door veel afzeggingen was het helaas rustig op de 38e clubavond. Brian Möllenkamp lijkt kampioen in de A-Groep. In de B-groep is het de vraag wie er naast kampioen Jan Barteling en Hans de Jong, als derde promoveert..In de C-Groep nadert Koos Hoogland koploper Jan Moerkerken. Met nog twee speelavonden te gaan kan Jan Barteling absoluut niet meer ingehaald worden in de Alternatieve Competitie en is derhalve de Kampioen. Jan, gefeliciteerd! ( uitslagen -standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup - clubrating)

16 mei 2015
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider
- Zondag 5 juli is het Kroegloperstoernooi in Amsterdam. Met veel Koedijkdeelname is dat natuurlijk leuker. Kroeglopers

13 mei 2015
- Gister vond de 37e clubavond plaats. Doordat in de A-Groep de partij tussen Danny Stoop en Brian Mollenkamp niet gespeeld is en de webmaster daar nog geen beslissing over heeft vernomen is de stand in de A-Groep onduidelijk. In de B-Groep is Jan Barteling kampioen van de Zomercompetitie. Jan, gefeliciteerd. In de C-Groep is Jan Moerkerken uitgespeeld en moet afwachten of Koos Hoogland hem nog achterhaalt. Jan is wel al gepromoveerd. In de Alternatieve Competitie bleek maar weer eens hoe moeilijk schaken is. Jan Meringa zag in zijn partij tegen Dirk Slikker na 40 minuten nadenken nog de winnende voortzetting niet. Vervolgens zag hij vier zetten lang stukwinst over het hoofd (evenals zijn tegenstander) en liet zich uiteindelijk midden op het bord matzetten. Jan Barteling kan alleen via strafpunten nog van eindwinst worden afgehouden. ( uitslagen -standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup - clubrating)

10 mei 2015
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider

2 mei 2015
- De ratings per 1 mei zijn bekend. Jan Barteling (+42), Rinus Roskam (+30) en Jan Hettema (+26) zijn de grootste stijgers. Paul Roomer (-32), Reg Roodzant (-37) en Dirk Slikker (-46) leden gevoelig verlies. Voor de zakkers is er dus werk aan de winkel. (ratings Koedijk)

29 april 2015
- a..s. dinsdag 5 mei geen clubavond vanwege de bevrijding.
- Op de 36e clubavond leed koploper Dirk Slikker een gevoelige nederlaag tegen Jan van Dam. In de A-Groep heeft Brian Möllenkamp nu met een half puntje achterstand op koploper Danny Stoop en nog twee partijen te goed de beste papieren. In de B-Groep is Jan Barteling nog steeds niet officieel kampioen noch  gepromoveerd, maar wie doet hem wat?  In de C-Groep verloor koploper Jan Moerkerken van Herbert van der Splinter en alles is plotseling weer mogelijk. In de Alternatieve Competitie verdwijnt Jan Barteling uit het zicht.

25 april 2015
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider

22 april 2015
- Na de 35e clubavond staat Dirk Slikker weer bovenaan in de A-Groep. Brian Möllenkamp heeft de minste verliespunten. In de B-Groep blijft Jan Barteling onbedreigd. In de C-Groep blijft Koos Hoogland in het spoor van Jan Moerkerken. Jan van Dam en Brian Möllenkamp plaatsten zich voor de halve finales van de Renotherm-Cup. De loting resulteerde in: Jan van Dam-Jan Rietveld en Brian Möllenkamp-Jan Barteling. Jan Barteling heeft in de Alternatieve Competitie de 100 punten grens doorbroken. Het lijkt er op dat hij het record van Erik Jostmeijer uit de boeken gaat schaken.

18 april 2015
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider

15 april 2015
- Het konijn schrijft lezenswaardig over het Koedijktoernooi op de website van Heerhugowaard: HHW 2 wint Koe (dijktoernooi)En verliest hem weer.
- Op de 34e clubavond won Danny Stoop in de A-Groep van lijstaanvoeder Dirk Slikker en is nu samen met Erik Jostmeijer weer koploper. In de B-Groep bleef Jan Barteling onbedreigd. In de C-Groep blijft Jan Moerkerken aan kop. Concurrent Koos Hoogland verloor van good-old Harry Koldijk. Brian Möllenkamp plaatste zich voor de halve finales van de Renotherm-Cup. In de Alternatieve Competitie was Jan Barteling afwezig, maar kon dat velen.

12 april 2015
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider
- Ze kunnen het schaken niet laten. Pas na zes ronden heeft de webmaster door dat er vier Koedijers meedoen aan het LenteVeternanenkampioenschap in Hoorn, dat zijn in Groep 3: 9 Jan Rietveld 3,5  , 12 Jan Hettema 3,0, 15 Kees Struijk 2,5 en in Groep 4: 14 Reg Roodzant 3 (Lentevetteranen 2015)
- Ook de details van het Tweede zijn nu bekend (Tweede).

8 april 2015
- Het Tweede verloor met 3½-2½ van Oppositie 2. Helaas is de automatisering nog niet tot Heiloo doorgedrongen. Daarom zijn de details nog niet bekend.
- Op de 33e clubavond heeft Dirk Slikker de koppositie in de A-Groep overgenomen. In de B-Groep gaf Jan Barteling zijn eerste halfje af, maar houdt een punt voorsprong op Hans de Jong. In de C-Groep blijft Jan Moerkerken koploper. In de Alternatieve Competitie vergroot Jan Barteling zijn voorsprong. ( uitslagen -standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup - clubrating)

4 april 2015
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider
- Prettige paasdagen!

1 april 2015
- Het is geen grap. Koedijk 1 is kampioen van de 2e klasse A. Gefeliciteerd, mannen! (Eerste)
- a.s. dinsdag 7/4 speelt het Tweede zijn laatste competitiewedstrijd van het seizoen uit tegen Oppositie 2.
- Op de 32e clubavond vielen er geen remises te noteren. Er werd dan ook niet gespeeld in de A-Groep. In de B-Groep nadert Hans de Jong koploper Jan Barteling tot op 1 punt. In de C-Groep deed koploper Jan Moerkerken goede zaken door concurrent John Fokke te verslaan. Er staat geen maat meer op Jan Rietveld. Via een verrassende overwinning op Erik Jostmeijer plaatste hij zich voor de halve finales van de Renotherm-Cup. In de Alternatieve Competitie blijft Jan Barteling aan de leiding voor Jan Rietveld. Daarachter gaapt een kloof. ( uitslagen -standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup - clubrating)

26 maart 2015
- De foto's van het Koedijktoernooi 2015 zijn klaar! Fotoreportage door Arno

24 maart 2015
- a.s. dinsdag 31-3 is het er op of er onder voor het Eerste. Ze kunnen in de thuiswedstrijd tegen Heerhugowaard 2 kampioen worden. Zet hem op!
- Op de 31e clubavond waren er veel afzeggingen. Na de wel gespeelde partijen kent de A-Groep een nieuwe koploper. Erik Jostmeijer is zijn naam. In de B-Groep is Jan Barteling voorlopig onbedreigd. In de C-Groep blijft Jan Moerkerken koploper. John Fokke nadert. In de Alternatieve Competitie blijft Jan Barteling ongenaakbaar. Ook Jan Rietveld blijft maar punten halen. Als die een keer afziet van zijn snoepreisjes zit er een mooie eindklassering in.

22 maart 2015
- Het tweede won afgelopen vrijdag van Warmenhuizen . (Tweede)
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider


18 maart 2015
- Het Tweede speelt a.s. vrijdagavond 20/3 uit tegen Warmenhuizen. Toi, toi, toi.
- Na de 30e clubavond blijft Danny Stoop aan de leiding in de A-Groep, hoewel John Beerends hem de baas was in de Alternatieve Competitie. In de B-Groep snelt Jan Barteling naar het kampioenschap. In de C-Groep leidt Jan Moerkerken, voor Koos Hoogland. In de Renotherm-Cup plaatsten Brian Möllenkamp (ten koste van de Bekerhouder), Willem Punt en John Fokke zich voor de kwartfinales. In de Alternatieve Competitie blijft alleen Jan Rietveld enigszins in het spoor van Jan Barteling. De rest volgt op een straatlengte.
 
15 maart 2015
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider
- Het was gister weer gezellig op het Koedijktoernooi. Het toernooi werd gewonnen door Koedijk 10½ (Koedijktoernooi 2015)
- De webmaster is er op gewezen dat Koedijk 1 in de laatste ronde een overwinning nodig heeft om zeker te zijn van het kampioenschap in de 2e klasse A. Hij was een beetje prematuur met zijn gelijkspelletje. (Eerste)

12 maart 2015
- Het Eerste won op donderdagavond van de Groene Zes (Eerste)

11 maart 2015
- Vrijdagavond half elf spullen en tafels klaarzetten voor Koedijktoernooi. Zaterdag 10.00 uur Koedijktoernooi.
- Donderdagavond speelt Koedijk 1 uit tegen De Groene Zes. Vertrek vanaf de Rietschoot 19.10 uur.
- Op de 29e clubavond heeft Danny Stoop de koppositie in de A-Groep ingenomen. In de B-Groep gaat Jan Barteling soeverein aan de leiding. In de C-Groep blijft Jan Moerkerken koploper. De loting voor de kwartfinales van de Renotherrm-Cup pakte als volgt uit: kwartfinales Reno. Ook in  de Alternatieve Competitie blijft Jan Barteling onbedreigd.

8 maart 2015
- Vergeet niet je individueel op te geven (of af te berichten) voor het Koedijktoernooi bij Paul Roomer (e-meel)

4 maart 2015
- Na de 28e clubavond zijn Danny Stoop en Willem Punt koplopers in de A-Groep. In de B-Groep leidt Jan Barteling. In de C-Groep is Jan Moerkerken koploper, gevolgd door Eddy de Wit en Koos Hoogland. Voor de Renotherm-Cup werden de laatste pouleperikelen afgewerkt. Eddy de Wit, Hans Pettinga en Dirk Slikker plaatsten zich voor de achtste finales. In de Alternatieve Competitie heeft Jan Barteling de voorsprong op 10 punten gebracht.
- In tegenstelling tot het eerder vermeldde behaalde Rob Broertjes op het ASK 2½ punt.  ASK 2015

2 maart 2015
- Op het ASK eindigde Jan Barteling na zes ronden  op 4½ punt, Paul Roomer en Richard van Diepen op 3 punten en Rob Broertjes op 2½ punt. ASK 2015

1 maart 2015
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider
- Na 4 ronden Alkmaars Kampioenschap heeft Jan Barteling al weer 3½ punt verzameld. Hij begint een fenomeen te worden. Ook in de B-Groep hebben Richard van Diepen en Paul Roomer 2 punten. Rob Broerjes heeft 1 punt verzameld..  ASK

25 februari 2015
- Van het weekend niets te doen? gezellig even een kijkje nemeen bij het ASK. ASK
- Op de 27e clubavond is in de A-Groep heeft Dirk Slikker zich naast koploper Jan Meringa geremiseerd. Het veld zit dicht opeen en er worden opvallend veel remises gespeeld. In de B-Groep lijkt Hans de Jong er werk van te maken om meteen weer terug naar de A-Groep te promoveren. In de C-Groep voeren Jan Moerkerken en Koos Hoogland het veld aan. Jan Rietveld, Ron Möllenkamp, Jan van Dam, Erik Jostmeijer en Jan Barteling plaatsten zich voor de Achtste finales van de Renotherm-Cup. In de Alternatieve Competitie loopt Jan Barteling verder uit. Jan Rietveld is runner-up.

22 fevruari 2015
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider

18 februari 2015
- 27 februari t/m 1 maart is het Alkmaars Schaakkampioenschap. Er doen nog maar drie Koedijkers mee.  Daar kunnen wel een paar bij: Inschrijven..
- Het Tweede verloor van Vredenburg. (Tweede)
- Na de 26 clubavond leidt Jan Meringa in de A-Groep. In de B-Groep heeft promovendus Jan Barteling de koppositie ingenomen. In de C-Groep gaat Jan Moerkerken aan de leiding. In de Alternatieve Competitie heeft Jan Barteling zijn voorsprong uitgebreid. ( uitslagen -standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup - clubrating)

15 februari 2015
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider
- Het Tweede speelt a.s. dinsdag thuis tegen Vredenburg.
- Na de nederlaag van MSC in Aartswoud staat het Eerste weer op kop en heeft het de kampioenskansen in eigen hand. 2e klasse A

11 februari 2015
- Koedijk 1 won van KTV 2 (Eerste)
- Op de 25e clubavond voegden Willem Punt en Erik Jostmeijer zich bij de leiders in de A-Groep. Ze hebben wel een partij meer dan Jan van Dam en Jan Meringa, maar een betere Sonneborn score. In de B-Groep is Hans Pettinga koploper. In de C-Groep leiden John Fokke en Jan Moerkerken. Jan Barteling ziet in de Alternatieve Competitie achtervolger  Reg Roodzant wat dichterbij komen.

8 febuari 2015
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider

4 februari 2015
- De nieuwe ratinglijst is van 1 februari. Grootverdieners zijn Jan Barteling met 95 punten winst, Brian Möllenkamp (1946!) met 66, Mieke Clausen met 49, Ron Möllenkamp met 45 en Richard van Diepen met 42. Gerard van der Graaf (-50), Rinus Roskam (-67) en Reg Roodzant (-159) moeten weer aan de bak. (rating 1 februar 2015)
- Na de 24e clubavond staat Winterkampioen Jan Meringa al weer aan de kop van de A-Groep. Hij heeft gezelschap van Jan van Dam. In de B-Groep leiden promovendi Jan Barteling en Reg Roodzant, samen met Hans Pettinga. In de C-Groep zijn Herbert van der Splinter, Lucas van Ham en John Fokke koploper. Hoewel nog niet alle geplaatsten bekend zijn, is er geloot voor de Achtste Finales van de Renotherm Cup. In de Alternatieve Competitie liep Jan Barteling weer wat uit. Reg Roodzant is opnieuw runner-up.

31 januari 2015
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider
- We beginnen met de Zomercompetitie, kijk maar naar buiten. De indelingen vindt je hier: Zomercompetitie

28 januari 2015
- Arno Vrins heeft weer veel foto's gemaakt bij het Tatatoernooi. Mocht je een grote uitvoering willen, mail me dan even het nummer en ik mail je de foto: foto's Tata 2015

- Op de 23e clubavond werd alleen interne competitie in de C-Groep gespeeld. Rob Broertjes is de derde promovendus naar de B-Groep. Reg Roodzant, Arno Vrins en Brian Möllenkamp plaatsen zich voor de Achtste Finales van de Renotherm Cup. In de Alternatieve Competitie haalden alle toppers geen punten. Jan Meringa kroop wat dichterbij. ( uitslagen -standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup - clubrating)

25 januari  2015
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider
- Het Tatatoernooi 2015 is al weer voorbij. In de laatste ronde won John Fokke nog van Rinus Roskam, wiens toernooi niet van een leien dakje liep. De twaalf Koedijkers deden het over het geheel gezien niet al te geweldig met een percentage van 44 en een gemiddelde TPR van 35 punten onder de eigen rating. Wel heel goed deed Mieke Clausen het, met een eerste plaats en een TPR van 187 punten boven haar eigen rating. Ook Ron Möllenkamp werd groepswinnaar met een mooie eindsprint. Mieke en Ron, gefeliciteerd. John Fokke scoorde ook meer dan 50% . Tata 2015

24 januari 2015
- De webmaster en trawanten brachten vrijdag een bezoek aan het Tatatoernooi om de Koedijkers eens live bezig te zien. Ze zagen Koedijkers met een stuk meer verliezen (Rinus Roskam, Jan Barteling) of remise spelen (Mieke Clausen). Ron Möllenkamp, Harry Klinkhamer en John Fokke (een dag eerder al) wonnen wel hun partijtje. Verder was het weer mansigheid troef. Zo verklaarde gast Willem Punt dat hij de Zomercompetitie in de A-Groep gaat winnen. We zullen zien.
Na de schamele 36% van ronde 7, scoorden de Koedijkers in ronde 8 weer 50%. Met nog 1 ronde te gaan heeft Ron Möllenkamp zich opgewerkt tot tweede in zijn groep en staat Mieke Clausen met drie m/v samen aan kop. De anderen zijn goede middenmoters (John Fokke), tot moeizame worstelaars (Koos Hoogland, Reg Roodzant). Jan Meringa is in het ongerede geraakt en is gefinisht op 1½ uit 6. Beterschap, Jan. Tata 2015

21 januari 2015
- In de zesde ronde van het Tatatoernooi scoorden de Koedijkers weer 50%, waaronder een reglementair punt voor Harry Klinkhamer. Die tellen ook.. Mieke Clausen won weer en is nu de enige ongeslagen Koedijker, Ze is topscorer, ver voor de rest.
Tata 2015
- Op de 22e clubavond was het een lege boel in de Rietschoot. Met name de Tatatienkampers schitterden, door afwezigheid. Er werd een Renotherm wedstrijd gespeeld en de rest Alternatief. De afwezige Jan Barteling wordt voor de Alternatieve Competitie benaderd door Rob Broertjes. ( uitslagen -standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup - clubrating)

20 januari 2015
- In de vijfde ronde van het Tatatoernooi scoorden de Koedijkers een schamele 33 %. De enige winstpartij kwam op naam van Jan Hettema..Mieke Clausen blijft het voortreffelijk doen. Ze heeft 4 uit 5 en blijft topscorer. Ron |Möllenkamp is ook nog ongeslagen. Tata 2015

19 januari 2015
- In de vierde ronde van het Tatatoernooi scoorden de Koedijkers weer een acceptabele 50%. Ron Möllenkamp beslechtte het onderlinge duel met Jan Rietveld in zijn voordeel. Mieke Clausen moest haar eerste halfje afstaan, maar blijft soeverein topscorer met 3½. Tata 2015

19 januari 2015
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider
- Op derde Tatadag haalden de Koedijkers 45 %. Het goede nieuws is dat niemand meer op de hatelijke nul staat. Mieke Clausen is nu alleen topscorer met 3 uit 3.  (Tata 2015)

18 januari 2015
- Op de tweede dag van het Tatatoernooi vonden de Koedijkers hun draai. Na de 37 % van vrijdag werd op zaterdag 50 % gescoord. Jan Barteling en Mieke Clausen hebben nog een 100 % score, (Tata 2015)

17 januari 2015
- Ook de Tienkampers zijn aan de Tata begonnen. Volgens mijn telling hebben elf Koedijkers de weg naar Wijk aan Zee gevonden. Dat zijn: 5F Barteling, Jan, 5G Roomer,Paul, 5H Meringa,Jan, 6A Roskam,Rinus, 6A Fokke, John, 7A Rietveld,Jan, 7A Mollenkamp,Ron, 7B Hettema,Jan , 7B Klinkhamer,Harry, 7F Hoogland,Koos, 8C Roodzant,Reginald,  9C Clausen,Mieke. Voor vergissingen gaarne even aan de bel trekken. Van deze deelnemers begonnen Jan Barteling en Mieke Clausen met een overwinning. (Tata 2015)

15 januari 2015
- Ook de Dagvierkampen zijn al weer afgelopen. Kees Struyk won zijn groep en Han van Os scoorde in de laatste ronde een halfje. Voor alle resultaten zie: Tata 2015 dag

14 januari 2015
- Op de 21e clubavond was het rustig. De druktemakers schaakten dagvierkampen bij het Tatatoernooi. Na twee ronden heeft Willem Punt 1½ punt  in Groep 6C, Herbert vd Splinter 1 in 7E, Eddy de Wit 0 in 7C, Kees Struyk 1½ in 8A, Jan Moerkerken 1 in 8D, Rob Broertjes 2 in 8G en Han van Os 0 in 9O. Graag melden wie ik over het hoofd heb gezien.
In de C-Groep van de Interne Competitie stelde Reg Roodzant de promotie veilig. John Fokke, Jan Rietveld, Erik Jostmeijer en Willem Punt classificeerden zich voor de Achtste Finales van de Renotherm-Cup. Jan Barteling zag zijn voorsprong in de Alternatieve Competitie iets slinken. Jan Rietveld is runner-up, hetgeen opmerkelijk is omdat hij in het begin de Competitie geruime tijd afwezig was.

11 januari 2015
- Het eerder geplaatste programma voor a.s. dinsdag was onjuist. Hieronder de verbeterde versie:
nieuws van de Competitieleider
- Het Tatatoernooi is al weer begonnen. Brian Möllenkamp, John Beerends en Richard van Diepen deden mee aan de Weekendvierkampen. Ze wonnen allen hun groep. Brian en Richard met 3 punten (!), John met 2½. (Tata 2015)

10 januari 2015
- Koedijk verliest voor de NHSB-Beker van Opening '64. (NHSB-Beker)
- De plv. Teamleider doet verslag van de wedstrijd van afgelopen dinsdag tegen MSC 2. (MSC2)

7 januari 2015
- Koedijk speelt a.s. vrijdag 9-1 uit tegen Opening'64 voor de NHSB Beker.
- Het Tweede speelde gelijk tegen MSC 2 (Tweede)
- Op de 20e clubavond vielen de laatste beslissingen in de A-Groep. In een direct duel versloeg Jan Meringa concurrent Brian Möllenkamp en is de Winterkampioen. Jan, gefeliciteerd! Jan van Dam eindigde uiteindelijk als tweede. In de B-Groep vergezellen Richard van Diepen en Paul Roomer kampioen Rinus Roskam met promotie naar de A-Groep. In de C-Groep is Jan Barteling kampioen. Jan, gefeliciteerd! In de Alternatieve Competitie blijft Jan Barteling ook ongenaakbaar. Rob Broertjes in runner-up.

4 januari 2015
- Op 6 januari 2015 speelt het Tweede uit tegen MSC 2
- De webmaster wenst alle lezers gelukkig Nieuwjaar.
- Het voorlopige programma van a.s. dinsdag: nieuws van de Competitieleider


"Nieuws" 2014
"Nieuws" 2013
"Nieuws" 2012
"Nieuws" 2011
"Nieuws" 2010
"Nieuws" 2009
"Nieuws" 2008