Laatste Nieuws

30 december 2012
- André Buter won gister het Witte Herberghtoernooi (v/h Spoarsychttoernoai). Later meer...
Prettige jaarwisseling.

29 december 2012
- De standen zijn bijgewerkt. Op de ingelaste 18e clubavond wist in de A-Groep André Buter kampioen Brian Möllenkamp op remise te houden. In de B-Groep is Ron Möllenkamp de enige die het spoor van Thijs van Wijngaarden nog enigszins volgt. Op de derde promotieplaats staat voorlopig Willem Punt. In de C-Groep is Rob Broertjes uitgespeeld en staat voorlopig tweede achter kampioen Koos Hoogland. Hij moet nog even wachten of het voldoende is voor promotie. In de Alternatieve Competitie krijgt Koos Hoogland enige concurrentie van Willem Punt. ( uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup - Clubrating )

28 december 2012
- Gister werd een ingelaste extra clubavond verspeeld. Voorlopig worden alleen de uitslagen geplaatst. De rest van de rangen en standen volgt in de loop van zaterdag. ( uitslagen )

23 december 2012
- Klik voor: Programma extra speelavond 27 december 2012
- Het Koedijktoernooi is in 2013 op 2 maart. Spread the news. Dit is de flyer.

19 december 2012
- Donderdag 27 december extra speelavond, iedereen welkom!
- Jan Barteling wint Kerstsnelschaaktoernooi. (Kerstsnelschaak 2012)

15 december 2012
- a.s. dinsdag 18 december jaarvergadering + snelschaak, aanvang half acht!!!!!!!
- Koedijk 1 wint in Hoogwoud van Aartswoud 3.  (Eerste)

12 december 2012
- Koedijk 1 speelt a.s. vrijdag 14/12 uit tegen Aartswoud 3.
- Koedijk blameerde zich voor de NHSB-Beker. (NHSB-Beker)
- In de Interne Competitie is na de 16e clubavond in de A-Groep Brian Möllenkamp kampioen, zoals reeds gememoreerd. John Fokke redde het vege lijf niet, door in te winnen stelling met het verkeerde stuk te slaan, waarna hij alsnog verloor van Erik Jostmeijer. In de B-Groep kwam koploper Thijs van Wijngaarden ternauwernood met remise weg tegen Harry Klinkhamer. In de C-Groep is, zoals reeds gememoreerd, Koos Hoogland kampioen. Wie er meepromoveren is nog niet duidelijk. In de Renotherm-Cup zijn John Fokke en Ronald Kamps geplaatst voor de Achtste Finales. In de Alternatieve Competitie leed koploper Koos Hoogland een nederlaag en zag Willem Punt iets dichter bij komen. ( uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup - Clubrating)

9 december 2012
- Brian Möllenkamp is samen met zijn team Santpoort A1 4e van Nederland geworden in de JeugdClubCompetitie, meesterklasse A   (http://www.schaakbond.nl/live/JCC/uitslagen/Me_A/R8.html)

7 december 2012
- Het Vierde verloor gister van en in Purmerend. (Vierde)
- Luciënne en Fred Volkers hebben zich afgemeld voor de Interne Competitie en Bekercompetitie. Dit is in de standen verwerkt. Luciënne en Fred, sterkte.
- Erik van Breukelen heeft zich teruggetrokken voor de Renotherm-Cup.
- Brian Möllenkamp is nu kampioen van de A-Groep en daarmee Winterkampioen. Brian, gefeliciteerd!
- Koos Hoogland is kampioen van de C-Groep. Koos, gefeliciteerd!

5 december 2012
- Competitieleider Reg Roodzant doet een dringend beroep op de leden om zoveel mogelijk partijen in te halen op de extra speelavond 27 december of op vrijdag bij Opening '64, of thuis. Neem eventueel even contact met hem op (toelichting). Op de extra speelavond kun je, als je niet inhaalt, ook gewoon een lekker potje schaak spelen.
- Het Derde won ruim van MSC 3 (Derde)
- Het Vierde speelt donderdag 6 december uit tegen Purmerend 6.
- Koedijk ontvangt di 11 december Opening '64 voor de NHSB-Beker.
- Op de 15e clubavond reeg Brian Möllenkamp ook Jan van Dam aan zijn zegezwaard. Het kampioenschap van de A-Groep kan hem nauwelijks meer ontgaan. In de B-Groep speelde koploper Thijs van Wijngaarden extern. De concurrentie kwam niet veel dichterbij. Willem Punt is nu runner-up. In de C-Groep is Koos Hoogland virtueel kampioen. En halfje extra maakt het officieel. Ook in de Alternatieve Competitie regeert koning Koos. Prins Thijs volgt op ruime afstand.  

2 december 2012
- De Koedijkveteranen zijn na 9 ronden klaar in IJmuiden. Willem Punt en Kees Struyk haalden een kleine plusscore. (Herfstveteranen 2012)

28 november 2012
- Koedijk 2 won ruim van Opening '64 2. (Tweede)
- Op de 14e clubavond won in de A-Groep Brian Möllenkamp ook van concurrent Danny Stoop. De champagne kan door Brian vast koud worden gezet. Voor de vier degradatieplekken wordt het wel een thriller. In de B-Groep werd door externe beslommeringen niet gespeeld. In de C-Groep is het achter koploper Koos Hoogland spannend. Rob Broertjes is de nieuwe runner-up. In de Alternatieve Competitie is Koos Hoogland nog steeds ongenaakbaar.

26 november2012
- a.s. zaterdag 1 december is het snelschaakkampioenschap voor clubteams in Haarlem. Koedijk mag daar natuurlijk niet ontbreken. (NHSB-snelschaak)
- Bij de Herfstveteranen heeft Willem Punt na acht ronden nog steeds niet verloren. Hij heeft 4½ punt in Groep B. Reg Roodzant doet het met 3½, Herbert van der Splinter en Jan Hettema met 2. In de C-Groep heeft Kees Struyk 4½ punt. Nog 1 rondje. (Herfstveteranen)

21 november 2012
- Als je een interessante partij hebt gespeeld,laat hem publiceren op de website! mail partij
- Koedijk 1 won ruim van De Strandloper. (Eerste)
- Komende dinsdag 27-11 ontvangt het Tweede Opening '64 2.
- Na de 13e clubavond staat Brian Möllenkamp weer aan kop in de A-Groep. John Fokke ontfutselde hem een halfje. In de B-Groep won Thijs van Wijngaarden ook van runner-up Ron Möllenkamp en lijkt onbedreigd ophet kampioenschap af te stevenen. In de C-Groep blijft Koos Hoogland zonder te spelen aan de leiding. In de Alternatieve Competitie is Thijs van Wijngaarden nu de eerste achtervolger van Koos, zij het op een straatlengte.

17 november 2012
- Koedijk 3 verloor vrijdagavond in Enkhuizen van KTV 3. (Derde)
- In de zevende ronde van het Herfstveteranentoernooi scoorden alleen Willem Punt en Kees Struyk een halfje. (Herfstveteranen)

14 november 2012
- Koedijk 4 verliest met 1½-4½ van Purmerend 4 (Vierde)
- a.s. vrijdag 16-11 moet het Derde uit tegen KTV 3 in Enkhuizen en a.s. dinsdag 20-11 ontvangt Koedijk 1 de Standloper.
- Na de 12e clubavond hebben in de A-Groep Dirk Slikker en Danny Stoop even de leiding van Brian Möllenkamp overgenomen. Brian heeft echter nog drie partijen te goed. In de B-Groep tekende Thijs van Wijngaarden wederom een overwinning aan. Ron Möllenkamp houdt hem nog enigszins in het vizier. In de C-Groep rekende Koos Hoogland ook met concurrent Thijs Postma af en lijkt virtueel kampioen. In de Alternatieve Competitie heeft Koos een gat van 11 punten geslagen met de achtervolgers. ( uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup - Clubrating)

11 november 2012
- Teamleider Jan Rietveld doet alsnog verslag van Koedijk 2 tegen Oppositie 1. (Koedijk 2-Oppositie)
- Na de zesde ronde van het Herfstveteranentoernooi heeft in de B-Groep Willem Punt 3½ punten, Reg Roodzant 3½, Jan Hettema 2 en Herbert van der Splinter 1½. In de C-Groep heeft Kees Struyk 4 punten.  (Herfstveteranen)

9 november 2012
- Koedijk bekert een ronde verder na winst op de Pionier in Abbekerk. (NHSB-Beker)
- De Webmaster moet (alweer) door het stof. Hij meldde woensdag dat Jan Meringa "weer" verloor van Brian Möllenkamp. In feite is Jan de enige die de onstopbare Brian een halfje heeft afgesnoept in de Interne Competitie.

7 november 2012
- Het Tweede verloor ruim van Oppositie. (Tweede). Komende dinsdag 13-11 mag het Vierde het beter proberen te doen, thuis tegen Purmerend 4.
- Koedijk speelt donderdag 8-11 voor de NHSB-Beker uit tegen de Pionier.
- Na de vijfde ronde van het Herfstveteranentoernooi heeft in de B-GroepWillem Punt 3 punten, Reg Roodzant 2½, Herbert van der Splinter 1½ en Jan Hettema 1. In de C-Groep gaat Kees Struyk voortvarend met 3½ punt.  (Herfstveteranen)
- Op de 11e clubavond speelde koploper in de A-Groep Brian Möllenkamp voor de Renotherm-Cup. Hij won ook (weer) van Jan Meringa. In de B-Groep is Thijs van Wijngaarden niet meer te stoppen. Uw verslaggever dacht dat Jaap Baalbergens loperpaar Thijs de das om zou doen, maar Thijs trok toch weer aan het langste eind. In de C-Groep is Koos Hoogland onklopbaar, evenals in de Alternatieve competitie. De rest volgt op een zeemijl.

5 november 2012
- Afgelopen weekend deden Ronald Kamps, André Buter en Jan Barteling mee aan het Pilaren Toernooi. Ronald Kamps doet verslag. (Pilaren 2012)

3 november 2012
- Koedijk 1 won ruim bij Opening '64 1 (Eerste)

1 november 2012
- John Fokke heeft wat punten gewonnen, Ron Möllenkamp is wat punten geronnen. Verder is er niet veel veranderd in de ratinglijst van 1 november. (rating).

31 oktober 2012
- De inschrijving van het Tatatoernooi is geopend. Wees er snel bij: Inschrijving Amateurgroepen Tata.
- Koedijk 1 moet a.s. vrijdag in Sint Pancras tegen Opening '64 1, Koedijk 2 dinsdag thuis tegen Oppositie 1.
- Brian Möllenkamp behaalde in Hoogeveen 5 uit 9, met een TPR van 1853. Ron Möllenkamp bleef steken op 3 uit 9, met een TPR van 1426. (Hoogeveen 2012)
- In de B-Groep van het Herfstveteranentoernooi hebben, na vier ronden, Willem Punt en Reg Roodzant 2½, Jan Hettema en Herbert vd Splinter 1 punt en in de C-Groep Kees Struyk 2½ punt. (Herfstveteranen)
- Op de 10e clubavond won Brian Möllenkamp ook van concurrent Erik Jostmeijer en mag zich in ieder geval Herfstkampioen noemen. Het Winterkampioenschap is niet veraf. In de B-Groep blijft Thijs van Wijngaarden aan de leiding. In de C-Groep is Koos Hoogland Herfskampioen. Ook hij lijkt niet meer te achterhalen. In de groepswedstrijden van de Renotherm-Cup versloeg Thijs van Wijngaarden A-Groeper Paul Roomer. Thijs lijkt niet te stoppen. In de Alternatieve Competitie gaapt een gat na koploper Koos Hoogland.  ( uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup - Clubrating)

26 oktober 2012
- Vanaf 31 oktober (waarschijnlijk) zal het mogelijk zijn om je in te schrijven voor het Tata Chess toernooi. Dit kan alleen online. Je krijgt geen persoonlijke uitnodiging. Zie de volgende webpagina: Inschrijving Amateurgroepen Tata.
- Reg Roodzant doet verslag van zijn ervaringen van afgelopen vrijdag. (verslag Reg Roodzant)

26 oktober 2012
- Zaterdag 10 november is het persoonlijk Rapidkampioenschap van de NHSB in Volendam (Schaken op de Dijk)
- Koedijk 4 leed een nipte nederlaag tegen Warmenhuizen 1. (Vierde)(verslag Reg Roodzant)
- Koedijk moet de eerste bekerronde uit tegen De Pionier (NHSB Beker)

24 oktober2012
- Koedijk 4 speelt a.s. vrijdag 26-10 uit tegen Warmenhuizen 1.
- Op het Hoogeveen Schaaktoernooi doet Brian Möllenkamp het uitstekend. Hij heeft na vijf ronden 3½ punt met een TPR van 1915. Ron Möllenkamp heeft 2 punten.
- Op de 9e clubavond werd vooral voor de Renotherm Cup gespeeld. Brian Mòllenkamp blijft bovenaan staan in de A-Groep. In de B-Groep blijft Thijs van Wijngaarden aan de leiding en in de C-Groep Koos Hoogland. In de Renotherm groepswedstrijden was het wederom bijltjesdag. Zo won Koos Hoogland van Jan Meringa, Lucienne Volkers van Hans Pettinga, Harry Koldijk van Hans de Jong en Kees Struyk van Arno Vrins. Door zijn overwinning breidde Koos Hoogland zijn voorsprong in de Alternatieve Competitie uit. Zijn naaste achtervolgers moeten met een lampje worden gezocht. ( uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup - Clubrating)

20 oktober 2012
- Brian en Ron Möllenkamp doen mee aan het Univé Schaaktoernooi in Hoogeveen. Zij hebben in de Amateur 1 Groep na twee ronden respectievelijk 1½ en 0 punten.
- Bij de Herfstveteranen hebben Willem Punt en Reg Roodzant in de B-Groep na drie ronden 2 punten, Herbert van der Splinter 1 en Jan Hettema is nog puntloos. Kees Struijk heeft in de C-Groep 1½ punt. (Herfstveteranen)

18 oktober 2012
- Je kunt webwinkelen en tegelijk je club steunen via de sponsorkliks, als je de knop linksboven aanklikt.

17 oktober 2012
- Het Derde veegde Warmenhuizen 2 met 5-1 van de mat.
- Op de achtste clubavond zette Brian Möllenkamp Dirk Slikker soepeltjes opzij in de A-Groep en pakte de koppositie. Zal hij die nog afstaan? In de B-Groep leidt Thijs van Wijngaarden. In de C-Groep loopt Koos Hoogland verder uit. Ook in de Alternatieve Competitie loopt Koos Hoogland uit. Rob Broertjes is de eerste achtervolger.

13 oktober 2012
- De eerste externe wedstrijd van het Vierde, uit tegen Warmenhuizen 1, is verplaatst naar vrijdag 26 oktober (was 2 november).

10 oktober2012
- Op vrijdagavond 2 november is het Warmenhuizensnelschaakkampioenschap.
- Komende dinsdag 16/10 speelt Koedijk 3 thuis tegen Warmenhuizen 2.
- Koedijk 2 won afgelopen maandag ruim van Excelsior 2. (Verslag Teamleider) (Tweede)
- In de eerste ronde van het Herfstveteranenenkampioenschap was Willem Punt (Groep B) de enige Koedijker die won. Jan Hettema, Reg Roodzant en Herbert van der Splinter (Groep B) verloren en Kees Struyk (Groep C) speelde remise.
- Na de 7e clubavond leiden Dirk Slikker en Erik Jostmeijer in de A-Groep. In de B-Groep blijft Thijs van Wijngaarden aan de leiding. Ron Möllenkamp volgt. In de C-Groep neemt Koos Hoogland afstand. Ook in de Alternatieve Competitie is Koos Hoogland koploper. Ron Möllenkamp volgt. ( uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup - Clubrating)

8 oktober 2012
- Ook de indeling en het programma van het vierde zijn bekend. (Vierde)

7 oktober 2012
- Teamleider ad interim André Buter doet verslag van Koedijk 1-En Passant.

6 oktober 2012
- Het Tweede moet maandag tegen Excelsior 2 in Heemskerk.
- De indeling en het programma van het 3e is nu ook bekend. (Derde)
- Koedijk 1 won zijn eerste bondswedstrijd van En Passant. (Eerste)

3 oktober 2012
- Komende zaterdag speelt het Eerste om 13.00 uur thuis tegen En Passant.
- Op de 6e clubavond kwam Brian Möllenkamp naast Dirk Slikker op kop in de A-Groep. In de B-Groep laat Thijs van Wijngaarden zien dat hij in zijn retraite het schaken niet verleerd is. In de C-Groep blijft Koos Hoogland zonder te spelen koploper. In de Renotherm-Cup was het, zoals Ron Möllenkamp aangaf, bijltjesdag. Hij won zelf van André Buter en Herbert van der Splinter klopte A-Groeper Dirk Slikker. In de Alternatieve Competitie zijn Ron Möllenkamp en Rob Broertjes de koplopers.

30 september 2012
- Afgelopen zaterdag deden John Fokke, Rob Broertjes en Hans de Jong aan het Chrysantentoernooi in Heerhugowaard mee. (Chrysant 2012)
- a.s. woensdag 3 oktober begint het Herfstveteranentoernooi (website en inschrijving).

26 september 2012
- Op de 5e clubavond won Dirk Slikker in de A-Groep van koploper Erik Jostmeijer en loste hem daarmee af. In de B-Groep staat Ron Möllenkamp bovenaan. In de C-Groep is Koos Hoogland lijstaanvoerder. In de Alternatieve Competitie gaat Koos Hoogland alleen aan de leiding.
- a.s. zaterdag 29 september is het Chrysantentoernooi in Heerhugowaard. (informatie) (inschrijving)
- Het Herfstveteranentoernooi begint 3 oktober (website en inschrijving).

22 september 2012
- Ook de indeling en het programma van het Tweede is bekend. (Tweede).
- Het Eerste vind je hier. (Eerste)

20september 2012
- De teamindelingen voor de Externe Competitie zijn bekend. (Teamindelingen)

19 september 2012
- AFBERICHTEN VOOR 25 SEPTEMBER A.U.B. DOORGEGEVEN AAN ANDRÉ BUTER (072-5152252) I.P.V. REG ROODZANT.
-
Op de 4e clubavond heeft Erik Jostmeijer de koppositie in de A-Groep verstevigd. In de B-Groep voeren Harry Klinkhamer, Ron Möllenkamp en Rinus Roskam het veld aan. In de C-Groep is Koos Hoogland koploper, met in zijn kielzog Harry Koldijk. Ook in de Alternatieve Competitie lijkt Erik Jostmeijer de te kloppen man. Koos Hoogland volgt.

12 september 2012
- Schrijf je nu in voor het Herfstveteranentoernooi in IJmuiden. Het toernooi zal plaatsvinden op 9 (!) woensdagmiddagen: 3 oktober, 10 oktober, 17 oktober, 24 oktober, 31 oktober, 7 november, 14 november, 21 november en 28 november 2012. (website en inschrijving)
- De indeling en het speelschema van het Eerste is bekend. Het vlaggenschip begint zaterdag (!) 6 oktober thuis tegen En Passent.
- Na de derde clubavond voert Erik van Breukelen de ranglijst aan in de A-Groep. In de B-Groep gaan Ron Möllenkamp en Harry Klinkhamer de rest vooraf. In de C-Groep leiden Koos Hoogland en Jan de Bruijn. In de Alternatieve Competitie zijn Erik Jostmeijer, Koos Hoogland en Jan de Bruijn de koplopers.

5 september 2012
- Na de tweede clubavond staat Erik Jostmeijer op kop in de A-Groep. Hij won van de (op papier) sterkste tegenstander. In de B-Groep is Harry Klinkhamer lijstaanvoerder. In de C-Groep is dat Reg Roodzant. In de Alternatieve Competitie hield Harry Koldijk Erik van Breukelen knap op remise.

3 september 2012
- Brian Möllenkamp deed mee in de sterke A-Groep van het BDO Open in Haarlem. Het ging niet vlotjes, maar dankzij een overwinning in de laatste ronde eindigde hij toch nog op 3 uit 9. (BDO Haarlem)

29 augustus 2012
- Jan van Dam werd op de clubavond in het zonnetje gezet voor 10 jaar dienst als Interne Competitieleider. Hij ontving een mooie fotocollage. Jan, bedankt! Hij is nu met pensioen en Reg Roodzant heeft zijn plaats ingenomen.
- Op de eerste clubavond mochten we Thijs van Wijngaarden en Rob Broertjes als nieuwe leden (herintreders) verwelkomen. Thijs en Rob, veel plezier! Rob won zijn eerste partij en Thijs verloor. In de A-Groep leidt Erik van Breukelen na een partij. In de B-Groep is Arno Vrins koploper. In de C-Groep is nog niet gespeeld. Verder stond de avond in het teken van de Renotherm-Cup. In de Alternatieve Competitie leiden Willem Punt (winst op A-Groeper Paul Roomer) en Reg Roozant (winst op B-Groeper Herbert van der Splinter). ( uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup - Clubrating)

27 augustus 2012
- De nog niet bezorgde Bordewisser kun je ook on-line lezen (Bordewisser augustus 2012)

25 augustus 2012
- a.s. dinsdag eerste clubavond, met voornamelijk Renotherm. De indeling voor de Interne Competitie staat nu ook op de website. (Wintercompetitie 2012-2013)
- Vanwege ruimtegebrek komt Ronald Kamps' verslag van zijn zomerbelevenissen in Dieren niet in de volgende Bordewisser. Daarom hierbij integrale plaatsing op de website: (Dieren 2012 volgens Ronald Kamps)
Indien je niet over een "PDF-reader" beschikt kan ik het je op verzoek toemailen in word-formaat.

10 augustus 2012
- Het nieuwe seizoen nadert. De eerste speelavond is 28 augustus 2012. Er zal voornamelijk voor de Renotherm-Cup gespeeld worden. De groepsindeling vindt je hier: (Renotherm)

4 augustus 2012
- Jan Barteling behaalde in Dieren 5½ uit 9 in de B-Groep, met een TPR van 1748. Jan Rietveld haalde 50% in de C-Groep, met een TPR van 1458. Ronald Kamps doet in de volgende Bordewisser uitgebreid verslag van zijn belevenissen op de Veluwe. (NK Dieren 2012)
- Bij het Hogeschool Vlissingen Toernooi vinden we helaas geen Koedijkers onder de deelnemers. (Vlissingen 2012)

1 augustus 2012
- Op de ratinglijst van augustus is Brian Möllenkamp nu de hoogst genoteerde Koedijker. Ook Erik Jostmeijer en Willem Punt wonnen wat puntjes. ( rating aug 2012 )
- Willem Punt / Erik Jostmeijer en Jan van Dam / Dirk Slikker deden afgelopen zondag mee aan het Kroeglopertoernooi van Santpoort. Willem en Jan wonnen vier partijen. Dirk en Erik slechts twee resp. een. ( KLT Santpoort )

28 juli 2012
- John Fokke heeft Groep 2 van het Zesrondig toernooi in Dieren ongedeeld gewonnen. Hij haalde 5 uit 6. John, gefeliciteed!  Ronald Kamps werd met een halfje minder derde. Jan Barteling staat inmiddels op 3 uit 5 in Groep B en Jan Rietveld heeft 3½ uit 5 in Groep C. (NK Dieren 2012)

25 juli 2012
- Bij het Open NK in Dieren vinden we Groep B Jan Berteling terug, die na twee ronden aan kop staat met 2 punten. In Groep C heeft Jan Rietveld 1½ uit 2. Bij het zesrondig toernooi gaat in groep 2 John Fokke aan de leiding met 3 uit 3, Ronald Kamps volgt hem op de voet met 2½ uit 3.

23 jul 2012
- Door twee overwinningen in de laatste twee ronden eindigde Brian Möllenkamp, in groep B, nog op een keurige 4 uit 9, met een TPR van 1839, bij het SPA Open in Amsterdam. In Groep C eindigde Willem Punt op een nette 50%., met een TPR van 1716. (SPAChess)

14 juli 2012
- Sjaak Pielaet liet alle Koedijkers zijn hielen zien en won het (Ran)Dom van Keulen Toernooi. (Dom 2012)
- Brian Möllenkamp (Groep B) en Willem Punt (Groep C) doe mee aan het Science Park Amsterdam Chess Tournament. Ze begonnen beiden met een halfje. (SpaCess)

9 juli 2012
- Brian Möllenkamp heeft bij het Nova Toernooi in Groep B een gedeelde 4e t/m 7e plaats behaald en de prijs voor de beste jeugdspeler. Hij had een TPR van 1950. (Nova College 2012)

8 juli 2012
- En natuurlijk het verslag van Ronald! (Mollie verslag) en de Quizvragen
- Jan van Dam wint Mollies Zevende. (Möllie 750 Culinair)
- Brian Möllenkamp doet mee aan het Nova-toernooi in Haarlem. Hij heeft, met vandaag nog twee ronden te gaan, 3 uit 4 in Groep B. (Nova-toernooi 2012)

2 juli 2012
- Reg Roodzant deed vorig weekend mee aan de IJmondvierkampen: IJmond4k
- Gisteren namen enkele Koedijkers deel aan het Kroegloperstoernooi in de Pijp. André Buter doet verslag. (Kroeg A'dam)
- a.s. Zaterdag 7 juli Mullietoernooi, zie hierboven!

20 juni 2012
- Als je snel bent, kun je je nog aanmelden voor de IJmondvierkampen. Ratingpunten te verdienen van 22 juni t/m 24 juni. (IJmond4k)
- De webmaster moet weer eens door het stof. Totaal vergeten te vermelden: Rinus Roskam heeft de Koep gewonnen, de trofee voor de beste externe speler. Rinus, gefeliciteerd! (Koep)
- De Adlerskalender is bijgewerkt. Brian Möllenkamp stijgt met stip. (Adlerskalender)

17 juni 2012
- De Koedijkers in Echternach braken dit jaar geen potten (Echternach 2012)

14 juni 2012
- De uitslag van de vluggertjes na de jaarvergadering is ook binnen. Oude rot Jan Meringa won in de eerste ronde van Willem Punt en zoals voorspeld was dat de crusiale partij. Ook Ronald Kamps beet flink van zich af.
De eindstand na 8 ronden:

1 Jan Meringa 8
2 Ronald Kamps 6
3 Paul Roomer 5½
Jan van Dam 5½
Brian Möllenkamp 5½
Willem Punt 5½
7 André Buter 5
8 Ron Möllenkamp 4
9 Fred Volkers 3½
Koos Hoogland 3½
11 Mieke Clausen 3
Jan de Bruijn 3
Rinus Roskam 3
14 Reg Roodzant 2
15 Jan Hettema 1
16 Lucienne Volkers 0

- Jan Barteling is 15e geworden op het PKNHSB, met 3½ punt uit 7. (PKNHSB)
- Enkele clubleden schaken komend weekend in Echternach. Veel succes. Volg hun resultaten op : de Sprenger
- De rest een prettige vakantie toegewenst.

13 juni 2012
- Het seizoen 2011 - 2012 werd afgesloten met een jaarvergadering. Jan van Dam nam afscheid als wedstrijdleider en bestuurlid na tien jaar trouwe dienst. Jan, bedankt! Reg Roozant trad toe tot het bestuur. Brian Möllenkamp had een doos nodig om alle prijzen mee naar huis te nemen.
- Na de vergadering werd nog gevluggerd. De uitslag wordt geplaatst zodra deze de webmaster heeft bereikt.

9 juni 2012
- Onder de bezielende leiding van onze voorzitter Arno hebben Sam, Truus, Paulien, Rinus, John, Brian, Jan, Evelien en Dirk aan de Rabo Sponsortocht meegedaan en zodoende 300 de clubkas ingefietst. Hulde!

6 juni 2012
- Volgende week dinsdag 12 juni jaarvergadering om 20.00 uur.
- Vergeet het Möllie 750 toernooi niet. 7 juli 2012 (flyer). Aanmelden.
- Op de 41e clubavond vielen de laatste beslissingen. In de A-groep viel het doek voor Jaap Baalbergen, Ronald Kamps en Rinus Roskam. In de B-Groep promoveren John Fokke en Gerard van der Graaf. Reg Roodzant degradeert. De Renotherm-Cup gaat naar Dirk Slikker. Hij versloeg in de barrage Brian Möllenkamp. Dirk, gefeliciteerd. Op zijn beurt is Brian eindwinnaar van de Alternatieve Competitie. Brian, gefeliciteerd! Brian heeft ook met afstand de hoogste clubrating aan het eind van het seizoen 2011 / 2012. ( uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup ) (Clubrating)

3 juni 2012
- Jan Barteling doet mee aan het PK NHSB te Zaandam. Hij wist in de eerste ronde de sterke Chris de Saegher op remise te houden. (PKNHSB 2012)

1 juni 2012
- Clubkampioen Brian Möllenkamp deed afgelopen weekend mee aan het BSG Pinkstertoernooi en versloeg daar o.a. Albert Dekker. (BSG Pinkster)
- Paul Roomer en Erik Jostmeijer deden Pinksterzaterdag mee aan het NK (Rapid) Random Chess en eindigden daar achter Hans Böhm, maar voor Harrie Boom. ( NK Random 2012 )
- Op de ratinglijst van mei 2012 doen Erik Jostmeijer, Paul Roomer, Jan Barteling en Willem Punt goede zaken. ( rating mei 2012 )

30 mei 2012
- Na de 40e clubavond is in de A-Groep alleen de kampioen bekend. Op de laatste speelavond zullen de drie degradanten bekend worden. In de B-Groep is Jan van Dam Zomerkampioen geworden. Jan, gefeliciteerd! In de C-Groep won Jan de Bruijn van kampioenskandidaat Eddy de Wit. Eddy grijpt daardoor overal naast en Hans Pettinga is Zomerkampioen. Hans, gefeliciteerd! John Beerends en Herbert van der Splinter promoveren mee. Naast het Clubkampioenschap kan ook de Alternatieve Competitie niet meer aan Brian ontglippen. Door de bekerfinale a.s. dinsdag te winnen, zou hij de Triple behalen. Kan Dirk Slikker dwarsliggen? ( uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup )

27 mei 2012
- De website is weer bijgewerkt. Paul, bedankt voor de waarneming.
- Brian Möllenkamp, gefeliciteerd met het Zomerkampioenschap en het Clubkampioenschap.
- Ook in de Alternatieve Competitie staat Brian aan kop. Alleen Danny Stoop vormt nog een vage bedreiging.

10 mei 2012
- Vanaf 13 mei  moet je voor de uitslagen en het nieuws een paar weekjes klikken op : ( PAULS WAARNEMING )

9 mei 2012
- Afberichten voor de komende twee clubavonden moet bij Paul Roomer  tel:072-5629400
- De nieuwe Bordewisser is weer verspreid. Wil je hem in PDF-formaat nog even nalezen, dan kan dat hier. (rechtsklikken en "doel opslaan als" om te downloaden)
- Op de 37e clubavond bleek dat Brian Móllenkamp ook maar een mens is. André Buter brak zijn zegereeks af. Enige concurrent Danny Stoop profiteerde maar half. Hij speelde remise tegen Jaap Baalbergen. In de B-Groep won leider Jan van Dam opnieuw. In de C-Groep verloor Herbert van der Splinter van Kees Struyk en lijkt door de Sonneborn overal naast te grijpen. Hans Pettinga is koploper, maar Eddy de Wit lijkt de beste papieren te hebben, met nog een partij te goed. In de Alternatieve Competitie werden bovenin weinig punten gescoord. Brian Möllenkamp blijft aan de leiding.

2 mei 2012
- De snelschakers onder ons kunnen hun kans gaan op het Open Noord-Hollands Kampioenschap Snelschaak op zaterdag 12 mei in Hoorn. (inschrijving en info)
- Na de 36e clubavond blijft Danny Stoop als enige enigszins in het spoor van Brian Möllenkamp. De rest van de A-Groep moet alleen maar achteromkijken. In de B-Groep is Jan van Dam afgetekend koploper. Gerard van der Graaf heeft nog twee partijen te goed en volgt. In de C-Groep blijft het ongemeen spannend. Herbert van der Splinter heeft de beste papieren. In de Alternatieve Competitie loopt Brian Möllenkamp uit.

25april 2012
- Kijk eens in de agenda voor aankomende evenementen. (Agenda)
- Op de 35e clubavond versloeg Brian Möllenkamp ook Erik Jostmeijer. Het kampioenschap van de A-Groep lijkt hem niet meer te kunnen ontgaan. In de B-Groep deed Jan van Dam goede zaken door concurrent Ron Möllenkamp te verslaan. Gerard van der Graaf bleef in zijn spoor. In de C-Groep eindigde de topper tussen John Beerends en Eddy de Wit in remise. Herbert van der Splinter en Hans Pettinga zitten op het vinkentouw. In de Alternatieve Competitie heeft Brian Möllenkamp de koppositie van Eddy de Wit overgenomen.

21 april 2012
- Paul Roomer is winnaar geworden van de B-Groep van het Alkmaars Schaakkampioenschap. Hoewel de negen Koedijkers in de laatste ronde slechts 3 punten scoorden, mogen ze in het algemeen terugzien op een goed toernooi. (ASK)
- Bij de Lenteveteranen haalden de vier Koedijkers in de slotronde slechts een half punt. Door een nederlaag in de laatste ronde zakte Reg Roodzant in de C-Groep naar de vijfde plaats. Toch een knappe prestatie, Reg! (Lenteveteranen)

18 april 2012
- Dat het Derde afgelopen vrijdag in Nibbixwoud tegen Attaqueer heeft gespeeld is aan de aandacht van de Webmaster ontsnapt. Hij verdient pek en veren. Helaas kon het Derde geen matchpunt mee naar huis brengen en werd Attaqueer kampioen. (Derde)
- Op de 34e clubavond speelden de titelpretendenten van de A-Groep voor de beker. Erik Jostmeijer won van Jan Barteling en is best of the rest. In de B-Groep heeft Jan van Dam de leiding gegrepen. Het lijkt tussen hem en Gerard van der Graaf te gaan om de titel. In de C-Groep remiseerde koploper John Beerends. Eddy de Wit en Herbert van der Splinter zijn hem tot op een halfje genaderd, met nog een partij te goed. Brian Möllenkamp (ten koste van Ron) en Dirk Slikker (ten koste van Danny Stoop) plaatsten zich voor de finale van de Renotherm-Cup. Eddy de Wit is nu leider van de Alternatieve Competitie.

16 april 2012
- 12 mei kun je Rapidschaken in Duiven (flyer) (inschrijving), maar ook snelschaken in Hoorn (flyer) (website) of langzaamschaken in Purmerend (flyer) (website).
- Op 7 dinsdagen van 24april t/m 5 juni wordt om het Open Hoorns Schaakkampioenschap gespeeld in de Huesmolen. Als je wilt deelnemen wel even overleggen met de competitieleider. (Open Hoorns)

15 april 2012
- Ook André Buter won (op fraaie wijze) (van Albert Dekker) op het ASK. (ASK)

14 april 2012
- Dat er meer is dan schaken alleen bewijst Ron Móllenkamp op de flanken van de Oude Kwaremont (of is het de Berendries?) (Vlaanderen)
- Bij de Lenteveteranen won Reg Roodzant en komt op 4½ uit 6. Hij staat daarmee tweede in Groep C. De andere Koedijkers remiseerden. (Lenteveteranen)
- Op het ASK beginnen de Koedijkers los te komen. Paul Roomer staat fier aan kop in de B-Groep met 5 uit 6. Van de andere Koedijkers veloor er niemand en waren er overwinningen voor Jan van Dam, Jan Meringa en Jan Hettema. (ASK)

11 april 2012
- En eindelijk zijn er de Koedijktoernooifoto's van Arno. De moeite van het wachten waard! (toernooifoto's 2)
- Erik Jostmeijer en Ronald Kamps deden 2e paasdag mee aan het Anders dan Anders toernooi in Abbekerk. Erik haalde 5 punten en Ronald 4½ tegen o.a. Dimitri Reinderman en David Klein en Justin Timerlake(!?). (website) (foto's) (uitslag).
- Op 12 mei is het Open NH Kampioenschap Snelschaak in de Huesmolen in Hoorn. (flyer) (website)
- Komende vrijdag speelt het Derde uit tegen Attaqueer in Nibbixwoud.
- Het Tweede speelde gelijk tegen de Strandloper  (Tweede)
- Op de 33e clubavond verloor titelkandidaat Danny Stoop van Florian Kelderman. Brian Möllenkamp verstevigde zijn koppositie in de A-Groep door na stukverlies Dirk Slikker toch op te knopen. De rest van het veld strijd tegen degradatie. In de B-Groep verloor koploper Fred Volkers van Jan Hettema. Jan van Dam en Gerard van der Graaf staan er qua verliespunten het best voor. In de C-Groep naderen Eddy de Wit en Herbert van der Splinter koploper John Beerends. In de Alternatieve Competitie zijn Brian Möllenkamp en Eddy de Wit koploper Danny Stoop tot op een puntje genaderd.

8 april 2012
- Prettige Paasdagen!
- Bij de Lenteveteranen wonnen Jan Rietveld en Kees Struyk. Reg Roodzant noteerde een halfje en Willem Punt een 0.  (Lenteveteranen)
- In de vijfde ronde van het ASK haalden de 9 Koedijkers 4 punten. Jan Barteling won het onderlinge duel tegen Jan Meringa en Jan van Dam tegen André Buter. Paul Roomer blijft soeverein leiden in groep B. (ASK)

4 april 2012
- Een ruime winst op Waagtoren 6 kon Koedijk 1 niet aan het kampioenschap helpen. (Eerste)
- Na de 32e clubavond gaat Brian Möllenkamp alleen aan de leiding in de A-Groep. Danny Stoop volgt op een punt met een partij minder. In de B-Groep is van de vele kanshebbers Fred Volkers de koploper. In de C-Groep won Herbert van der Splinter de topper tegen Eddy de Wit. John Beerends is koploper. In de Alternatieve Competitie blijft Danny Stoop de leider, met daarachter Brian Möllenkamp en Eddy de Wit.

1 april 2012
- In de vierde ronde van het ASK was Paul Roomer de enige Koedijker die een overwinning aantekende. Hij is nu de trotse leider in de B-Groep met 3½ uit 4. Jan van Dam haalde ook een vol punt, maar dat was tegen dhr. Bye. André Buter remiseerde. Brian Möllenkamp en Ronald Kamps haalden een regelementair halfje en Jan Hettema, Jan Meringa, Willem Punt en Jan Barteling verloren. (ASK)

30 maart 2012
- Bij de Lenteveteranen wonnen Willem Punt en Reg Roodzant. Jan Rietveld en Kees Struyk verloren. (Lenteveteranen)

28 maart 2012
- Koedijk 1 speelt a.s. dinsdag 3-4 uit tegen Waagtoren 6. Als Caïssa 2 verliest, is er bij winst een kampioenschap te vieren.
- Op de 31e clubavond veranderde er niet veel in de A-Groep. Jaap Baalbergen pakte zijn eerste winst en steeg een paar plaatsjes. In de B-Groep is Fred Volkers koploper, achtervolgd door Jan van Dam en Harry Klinkhamer. In de C-Groep wonnen titelpretendenten John Beerends, Eddy de Wit en Herbert van der Splinter allen. De kwartfinales Renotherm-Cup werden verspeeld. Naast de familie Möllenkamp bereikten Danny Stoop en Dirk Slikker de Halve Finales (Loting). In de Alternatieve Competitie neemt Danny Stoop wat meer afstand. Eddy de Wit is de eerste achtervolger.

24 maart 2012
- De negen Koedijkers haalden op het ASK 5 punten. Jan Barteling en Paul Roomer voeren de B-Groep aan, met Jan Meringa en Willem Punt op een halfje daar achter. Jan Hettema heeft 2 uit 3 in de C-Groep.
- Bij de Lenteveteranen wonnen Reg Roodzant en Kees Struijk. Jan Rietveld haalde een half en Willem Punt had een vrije woensdag. (Lenteveteranen)

21 maart 2012
- Koedijk 3 verloor van Heerhugowaard 3 (Derde), Koedijk 2 won ruim van Oppositie 2. (Tweede)
- Op de 30e clubavond nemen Danny Stoop en Brian Möllenkamp afstand van de rest van de A-Groep. In de B-Groep is Fred Volkers koploper met Harry Klinkhamer als naaste achtervolger. In de C-Groep is John Beerends de nieuwe lijstaanvoerder, met twee partijen meer dan Eddy de Wit, die op een punt volgt. In de Alternatieve Competitie is Danny Stoop los. Hans de Jong en Eddy de Wit zijn de achtervolgers. 

19 maart 2012
- Veel ratingpunten verloren? 11 en 12 mei is het Ricoh Purmerend Voorjaarstoernooi (4kamp) waarbij je weer wat kunt terugwinnen. (flyer) (website)
- En daar zijn al weer foto's van het Koedijktoernooi! (Toernooifoto's 2012)

18 maart 2012
- Nu ook het verslag van Ronald Kamps over het Koedijktoernooi te lezen op de website: Verslag Ronald Kamps
- Het Koedijktoernnoi werd gewonnen door de Pioniers. (koedijktoernooi2012)
- Op het ASK haalden de 9 Koedijkers slechts 3½ punt, maar Paul Roomer staat wel alleen op kop in de B-Groep, met Jan Barteling, Jan Meringa en Willem Punt in zijn spoor. Bij de Lenteveteranen haalden de 4 Koedijkers weer 50%. Jan Rietveld won.

14 maart 2012
- a.s Zaterdag 10.00 uur Koedijktoernooi!! a.s. Vrijdag 22.30 uur spullen klaarzetten!!
- Koedijk 1 wint van Aartswoud 3. (Eerste)
- a.s. dinsdag 20-3 ontvangt het Derde Heerhugowaard 3, Het Tweede moet dan uit tegen Oppositie 2.
- Op de 29e clubavond kwam Brian Möllenkamp in de A-Groep naast leider Danny Stoop. In de B-Groep leiden Fred Volkers en Harry Klinkhamer. In de C-Groep won Eddy de Wit van medekoploper Sam Kuilboer en is nu alleen leider. John Beerends is de naaste achtervolger. In de Alternatieve Competitie heeft Danny Stoop Hans de Jong achterhaald. Ze hebben concurrentie van Eddy de Wit en Willem Punt.

10 maart2012
- Het Alkmaars Schaakkampioenschap en het Lenteveteranentoernooi in Hoorn zijn weer losgebarsten.
Bij het ASK vinden we 9 Koedijkers, die 5½ punt haalden. Bij het Lenteveteranenkampioenschap haalden de 4 Koedijkers 50 %.

7 maart 2012
- De Rabosponsorfietstocht is op 9 juni. Zet in je agenda en begin alvast te trainen!
- Ook Jan Meringa haalde een (plus-) remise tegen Jan Timman. Ronald Kamps (partij: Timman-Kamps) was dus niet de enige Koedijkschaker die succesvol tegen de Grootmeester was.
- a.s. dinsdag ontvangt Koedijk 1 Aartswoud 3.
- Op de 28e clubavond versloeg Danny Stoop concurrent Erik Jostmeijer en is de nieuwe leider in de A-Groep. André Buter en Brian Möllenkamp vormen met een partij minder de concurrentie. In de B-Groep ging Jan van Dam onderuit tegen John Fokke. Fred Volkers is nu alleenleider. In de C-Groep geven Eddy de Wit en Sam Kuilboer elkaar geen duimbreed toe. In de Alternatieve Competitie neemt Hans de Jong weer wat meer afstand. Danny Stoop is de naaste belager.

5 maart 2012
- Onze Ronald (Kamps) was een van de weinigen die een resultaat haalde in de simultaan tegen Jan Timman. Lees zijn verslag en speel de partij na. (Timman-Kamps)

28 februari 2012
- Op de 27e clubavond nam Erik Jostmeijer de leiding in de A-Groep. Hij heeft wel een partij meer gespeeld dan de concurrentie. In de B-Groep leiden Fred Volkers en Jan van Dam. In de C-Groep zijn Eddy de Wit en Sam Kuilboer de koplopers. Verder werden alle achtste finales van de Renotherm-Cup verspeeld. Voor de laatste acht en de loting van de kwartfinales zie: loting. In de Alternatieve Competie blijft Hans de Jong koploper. De achtervolgers zitten hem echter op de hielen.

26 februari 2012
- Het Tweede leed afgelopen vrijdag een verrassende nederlaag tegen Opening '64 2. (Tweede)
- Vergeet het Lentevetranenkampioenschap niet! 7 woensdagen vanaf 7 maart. Informatie op: NHSB. Aanmelden bij Gerard vd Graaf. (email)

22 februari 2012
- Houdt 17 maart vrij, want dan is het Koedijktoernooi. Koedijkers kunnen zich individueel of met een heel team aanmelden bij Rinus Roskam.
- Het Tweede won nipt van buurman DJV. Vrijdag moeten ze tegen buurman Opening '64 2 en kunnen ze de koppositie pakken. (Tweede)
- Het Derde verloor bij en van Caissa 4. (Derde)
- Na de 26e clubavond is André Buter in de A-Groep de enige zonder verliespunten. In de B- en C-Groep waren weinig partijen wegens de externe wedstrijden. Fred Volkers blijft aan de leiding in de B-Groep en Sam Kuilboer kwam naast Eddy de Wit in de C-Groep.
In de Alternatieve competie voel Hans de Jong de hete adem van Jan Hettema. ( uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup )

15 februari 2012
- Het Eerste redde het niet tegen Caïssa 2. (Eerste)
- Koedijk 3 moet a.s. dinsdag in Hoorn revanche nemen tegen Caïssa 4. Vraag om een pen!
- Koedijk 2 ontvangt dan de buren, DJV en moet de vrijdag er na weer tegen buren, Opening 2.
- Arno heeft nog enkele foto's gemaakt op de Tata. (Tata 2)
- Op de 25e clubavond eindigden de twee partijen in de A-Groep in remise. Er verandert weinig in de stand. In de B-Groep komt Harry Klinkhamer naast leider Fred Volkers, maar heeft een partij meer. In de C-Groep komt John Beerends naast leider Eddy de Wit, maar heeft ook een partij meer gespeeld. In de Renotherm-Cup won Reg Roodzant de barrage om plaats twee in Groep E en voegt zich bij de laatste 16. In de Alternatieve Competitie vergaarde Hans de Jong slechts 1 punt, maar blijft toch ruim aan de leiding. ( uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup )

9 februari 2012
- De afgelaste wedstrijd van het Tweede tegen Opening 2 is opnieuw vastgesteld op 24 februari 2012.

8 februari 2012
-Opening '64 2 tegen het Tweede is niet doorgegaan wegens de sneeuw en wordt binnenkort opnieuw vastgesteld. Het worden drukke tijden voor het Tweede. Het Eerste moet a.s. dinsdag naar Hoorn voor de topper tegen Caïssa 2.
- Na de 24e clubavond leiden in de A-Groep Dirk Slikker, Danny Stoop en Erik Jostmeijer met 2 uit 2. In de B-Groep voert Fred Volkers het veld aan. In de C-Groep is Eddy de Wit de leider. Voor de Renotherm-Cup plaatste Erik van Breukelen zich voor de achtste finales. In de Alternatieve Competitie verloor leider Hans de Jong van Reg Roodzant. Omdat naaste concurrent Jaap Baalbergen de winst verknalde tegen André Buter, blijft Hans ruim aan de leiding. ( uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup )

6 februari 2012
- Aanmelden voor het Koedijktoernooi ( Koedijktoernooi ), aanmelden voor het ASK ( Alkmaars Kamp ). We hebben het maar druk!
- En nog een sfeerimpressie van André Buter van de slotmaaltijd. (Tata 2)

1 februari 2012
- En natuurlijk heel veel foto's van de Koedijkers op het Tatatoernooi 2012 (fotos van Arno Vrins)
- De knsb-ratings per 1 februari zijn bijgewerkt. Ook de Tata is verwerkt. (ratings)
- Koedijk 3 verliest ruim van Aris de heer. (Derde)
- Na de 23e clubavond vinden we na de eerste ronde van de Zomercompetitie vier koplopers in de A-Groep. In de B-Groep leiden Fred Volkers en Harry Klinkhamer. In de C-Groep Eddy de Wit en Jan de Bruijn. Jan Barteling won de barrage van Paul Roomer en plaatste zich voor de achtste finales van de Renotherm-Cup. In de Alternatieve Competitie vergroot Hans de Jong zijn voorsprong. ( uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup )

30 januari 2012
- Adré Buter nabeschouwt de Koedijkprestaties op de Tata (verslag dag 9/slot)
- Voor nieuwe indelingen van de Interne Competitie zie: standen
- Morgen ontvangt Koedijk 3 Aris de Heer.
- Vrijdag moet het Tweede naar Sint Pancras voor de confrontantie met Opening 2.

29 januari 2012
- Vanochtend al klaar, nu pas geplaatst: Het verslag van dag 8
- Het Tatatoernooi is weer over. De slotmaaltijd genuttigd. Groepswinnaars waren Koos Hoogland en Jan Rietveld. Overall topscorer was Koos Hoogland, met 7 punten. John Fokke, Jan Rietveld en Mieke Clausen volgen met 6. De gezamelijke Koedijkbende haalde een scorepercentagen van 45 %.(Tata 2012)

28 januari 2012
- André Buter blijft kritische vragen stellen in zijn verslag over Tata dag 6 en 7. Vele daarvan zijn op dag acht beantwoord. (verslag dag 6 en 7). In de zevende ronde van de Tata scoorden de Koedijkers een schamele 38%. Dit kunststukje werd in de achtste ronde nog eens herhaald. Met de slotronde voor de boeg is Koos Hoogland topscorer met 6 punten. Daarna volgt Jan Rietveld met 5½.

25 januari 2012
- In de zesde ronde van de Tata haalden de Koedijkers precies 50%. Voor sommigen komt de rustdag precies op tijd. Topscorer is nu weer Koos Hoogland met 4½ uit 6. Paul Roomer volgt hem met 4 uit 5. (Tata 2012)
- André verhaalt weer van de helden en slemielen van dag 5. (verslag dag 5)
- Gelukkig werd er ook weer eens gewoon geschaakt. Op de 22e clubavond viel de laatste beslissing van de eerste competitiehelft. Uit de C-Groep promoveert Reg Roodzant. In de Renotherm-Cup plaatsten Thijs Postma en Rinus Roskam zich voor de achtste finales. Er werd tevens geloot. (Loting achtste finales) In de Alternatieve Competie liep koploper Jaap Baalbergen tegen een nederlaag aan. Hans de Jong heeft meteen afstand genomen van de rest.

24 januari 2012
- Na de vijfde ronde van de Tata is Paul Roomer topscorer met 3½ punt uit 4. Koos Hoogland deed hetzelfde in vijf ronden.Overall werd een bevredigende 55 % genoteerd. (Tata 2012)
 - Ook van dag 3 en 4 heeft uw razende reporter weer een verslag gemaakt! ( verslag dag 3 en 4 )

23 januari 2012
Niet vergeten! Op 4 februari is het NHSB snelschaakkampioenschap voor clubteams in Haarlem. (NHSB-snelschaak)
Het was bijltjesdag in de vierde ronde van de Tata voor de Koedijkers. Zonder het toeziend oog van de grootmeesters, die van een rustdag genoten, werd een schamele 32 % behaald. Mieke Clausen is de nieuwe topscorer met 3 punten. Paul Roomer bleef op 2½ steken, maar met een partij minder. (Tata 2012) Dirk Slikker laat ook nog even een partijtje zien.

22 januari 2012
- In de derde Tataronde speelden veel Koedijkers remise, namelijk de helft. Paul Roomer, Koos Hoogland en Mieke Clausen zijn de topscorers met 2½ punt. (Tata 2012)

21 januari 2012
- De Koedijkers scoorden in de tweede ronde Tata precies 50%. Koos Hoogland is topscorer met twee uit twee. André Buter doet weer verslag: (verslag dag 2) (Tata 2012)

20 januari 2012
Bij de Tienkampen vinden we 18 deelnemende Koedijkers. Dat is wel eens meer geweest. Misschien ben ik iemand vergeten. Meldt het mij! Graag ook even Harry Klinkhamer aan zijn jasje trekken omtrent zijn zelfprognose en de webmaster inlichten. De Koedijkers scoorden in de eerste ronde 47%. André Buter is speciale verslaggever. (verslag ronde 1) (Tata 2012)

19 januari 2012
- John Fokke heeft de Koedijktienkampers weer zelfprognoses ontfutseld. Wie heeft de meeste zelfkennis? (prognoses)
- Bij de Dagvierkampen waren geen Koedijker groepswinnaars. André Buter en Reg Roodzant haalden twee uit drie. André haalde een TPR van 1973, Reg van 1562. (Tata 2012) Speel André's winstpartij na: Ruud ten Have-André Buter
Lees de Bordewisser van december nu in PDF-formaat. (Bordewisser 11-12)

18 januari 2012
- Op de 21e clubavond verloor Danny Stoop verrassend van Florian Kelderman. Brian Möllenkamp is Winterkampioen van de A-Groep. Brian, gefeliciteerd! Is Brian de jongste kampioen van de A-Groep ooit? Of toch Roland? Wie het weet mag het zeggen. In de C-Groep greep Hans de Jong het kampioenschap via een overwinning op John Beerends. Hans, gefeliciteerd! In de Alternatieve Competitie is Jaap Baalbergen nu ongedeeld leider.
Bij de Tatadagvierkampen vinden we 7 Koedijkers.Ze spelen vandaag de laatste ronde. André Buter in 4J (1 uit2), Kees Struyk in 7F (0), Eddy de Wit in 8E (½), Reg Roodzant in 8G (1), Herbert vd Splinter in 8J (½), Jan Moerkerken in 8K (1) en Simon (?) Kuilboer in 9D (0).

16 januari 2012
- De kop is er af. Brian Möllenkamp deed mee aan de Tataweekendvierkampen en haalde 1½ uit 3. ( Tata 2012 - 5J )

11 januari 2012
Het A(lkmaars) S(chaak) K(ampioenschap) wordt dit jaar gehouden op 7 vrijdagavonden vanaf 9 maart 2012. Je kunt je vanaf heden inschrijven. ( inschrijfformulier ) ( toernooisite )
Op de 20e clubavond eindigde de topper in de A-Groep tussen André Buter en Brian Möllenkamp in remise. Het kampioenschap gaat nu nog tussen Brian en Danny Stoop. In de B-Groep is Jaap Baalbergen kampioen geworden. Hij bleef op Sonneborn Erik van Breukelen nipt voor. Jaap, gefeliciteerd! In de C-Groep vielen geen beslissingen. Hans de Jong heeft aan remise in zijn laatste partij genoeg om kampioen te worden. In de Renotherm-Cup bereikte Willem Punt de achtste finales. In de Alternatieve Competie behaalden koplopers Hans de Jong en Jaap Baalbergen geen punten. Jan Hettema zit ze op de hielen. ( uitslagen - standen - alternatieve comp - Renotherm-Cup )

7 januari 2012
- Thijs Postma won afgelopen donderdag een inhaalpartij van Jan Rietveld in de B-Groep. ( standen )
- Op 3 en 4 februari kun je Rapidschaken + zuurkool eten op Langedijker Koolschaak Toernooi ( Koolschaak 2012 / website Schaakmat ). Op 4 februari is ook het NHSB snelschaak voor Teams!

4 januari 2012
- Na de 19e clubavond staat Brian Möllenkamp aan de leiding in de A-Groep. Om Winterkampioen te worden moet hij de laatste partij winnen van concurrent André Buter. Danny Stoop ligt ook nog op de loer. Voor Fred Volkers, Jan van Dam en Harry Kinkhamer is het doek gevallen. In de B-Groep staan Jaap Baalbergen en Erik van Breukelen gezamelijk aan kop, nadat Erik niet verder kwam dan remise tegen Jan Rietveld. Ze zijn uitgespeeld en de Sonneborn gaat uitwijzen wie er kampioen wordt. Onderin is Ron Möllenkamp met een ferme eindsprint de degradatie ontsprongen. In de C-Groep staat Hans de Jong aan kop. Hij moet nog minimaal remise spelen tegen John Beerends om kampioen te worden. In de Alternatieve competitie heeft Jaap Baalbergen Hans de Jong weer achterhaald. Ze staan samen een stukje los van de rest.
"Nieuws" 2011
"Nieuws" 2010
"Nieuws" 2009
"Nieuws" 2008