33e KOEDIJK (open) Rapid-Toernooi voor 4-tallen
18 maart 2017

 Eerdere toernooien - Foto's

TEVENS negende RAPIDKAMPIOENSCHAP VOOR NHSB TEAMS

sponsors:

Op 18 maart 2017 werd alweer het 33e Koedijktoernooi gehouden, voor de negende maal ook als Rapidteamkampioenschap van de NHSB.
40 teams namen deel,waarmee de teller 4 lager stond dan vorig jaar. Het was een druilerige dag en misschien dat daardoor het toernooi een vlot verloop kende. Het kostte niet veel moeite om de spelers te enthousiasmeren voor de volgende ronde.

Als alle jaren  bood het deelnemersveld weer een bonte mengeling van jong en oud, man en vrouw, kleurrijk en wat minder kleurrijk, fraaie namen en saaie namen. Nadat nog even nageboomd werd over de verkiezingen van afgelopen woensdag (Wat heb jij gestemd?), kon worden gestart.
Er hoefde dit jaar niet getwijfeld te worden over de krachtsverhoudingen.  De Wijker Toren haalde 14 matchpunten in zeven ronden en werd daarmee overtuigend winnaar van Groep A en toernooiwinnaar. Mach 1, een wel heel sterke afvaardiging van Magnus / Anna P., werd tweede en winnaar van Groep B. In de C-Groep eindigde het jonge team van Schaakmat (3) verrassend als eerste.

Het Eerste van Koedijk (met gastspeler André Buter) acteerde verdienstelijk met acht matchpunten. Jan van Dam, aan bord 3 was topscorer van dit team met 5 uit 7. Koedijk Zes, met Jan Rietveld, John Fokke, Willem Punt en gastspeler haalden een keurige derde plaats in de C-Groep. Ze versloegen oud-DJV (met Koedijk coryfeeën Paul Roomer, John Beerends en Jan Hettema) o.a. met 3½-½. Oud DJV eindigde troosteloos onderaan en won daarmee kaas.
(correctie door Paul Roomer: DJV won de laatste ronde van de Strandloper (de oorzaak van de foute registratie is nog in onderzoek) en was daardoor niet laatste in de totaalstand, maar slechts laatste van de B-Groep)
Ook Koedijk 1 had het geluk een kaasplaats te halen.(Lucky 14).

De arbitrale leiding werd verzorgd door Joost Out die er in slaagde, zonder nadrukkelijk aanwezig te zijn, het toernooi zonder hoorbare wanklanken te laten verlopen.

 Dankzij de inspanningen van de organisatie John Fokke, Jan Rietveld e.a., loterijmeester Eddy de Wit, de lotenverkopers, wedstrijdsecretaris Rinus Roskam (die in het zonnetje werd gezet wegens zijn jarenlange trouwe dienst waarbij het (helaas) de laatste keer was in die functie), de medewerkers van de Rietschoot kon weer een geslaagd toernooi worden bijgeschreven.

De resultaten vindt je hier