31e KOEDIJK (open) Rapid-Toernooi voor 4-tallen
14 maart 2015

 Eerdere toernooien - Foto's (door Arno Vrins) -

TEVENS zevende RAPIDKAMPIOENSCHAP VOOR NHSB TEAMS

sponsors:

Het toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door: Stichting “’t Zuydoutaerlandt”

Op 14 maart 2015 werd alweer het 31e Koedijktoernooi gehouden, voor de zevende maal ook als Rapidteamkampioenschap van de NHSB. Er deden dit jaar 42 teams mee en het was een droge dag, prima dus!
Het schaken is een eenvoudig spelletje. Je hebt een Rapidtoernooi, je slaat wat op een klok en aan het eind heeft Koedijk 10 (Marc Helder, Tom Balla, Jerrol Thakoerdien, Yong Hoon de Roover c.s.) gewonnen. Omdat ze dit jaar meededen als Koedijk 10½, is de wisselbeker nog niet definitief uitgereikt.
Omdat Koedijk 10½ geen officieel NHSB team is ging de eerste prijs in de A-Groep naar Heerhugowaard 2.
Winnaar van de B-Groep (1e en 2e klasse NHSB) werd de Kennemer Combinatie en in de C-Groep (3e en 4e klasse NHSB) was Schaakmat 1 de sterkste.
De Koedijkteams blonken uit door enthousiasme, maar niet door kunde. Het vlaggenschip bleef steken op 6 matchpunten en 13 bordpunten. De schamele bordscore van Dirk Slikker was daar mede debet aan. Nadat in de eerste ronde niet gewonnen werd van de uit de as herrezen buurman DJV, werd een enkele sterke prestatie (4-0 winst tegen Ginyu Force (!)) afgewisseld met meerdere wanprestaties. Brian Möllenkamp scoorde een behoorlijke 3 uit 4.
Het was evengoed een gezellig toernooi, onder de bekwame leiding van arbiter Joost Out.
Dank gaat weer uit naar organisatoren en scoremedewerkers Arno Vrins, John Fokke, Hans de Jong, Eddy de Wit, Rinus Roskam, Anton Schermer en degenen die ik vergeten ben. Ook toplotenverkoper Jan van Dam en zijn kompanen Paul Roomer en Hans de Jong en Arno Vrins verdienen alle lof.
De grote verloting werd voor het eerst door Eddy de Wit gepresenteerd en het leek of hij het al jaren had gedaan.
Ook het personeel van de Rietschoot wordt hierbij bedankt!

De resutaten vindt je hier