Toernooiwebsite

Klasseringen "Koedijkers"
Verslag door Ronald Kamps
Totaalstand

Echternacher Open 2011 ( am 18. und 19. Juni 2011)

Rangliste nach der 9.Runde:
   Koedijkgerelateerden:
Rang Teilnehmer       Tite TWZ  At Verein/Ort    Land Punkte PktSu GegWrt
121. Kamps, Ronald        1721   Schaakgroep Koe  NED  5   21½  1787
132. Buter, André             1846   Schaakgroep Koe  NED  4½  26  1847
143. Jostmeijer, Erik       1921   Drienerlo     NED  4½  23  1771
149. Roomer, Paul         1906   Schaakgroep Koe  NED  4½  22½  1731
191. Hettema, Jan              1526   Schaakgroep Koe  NED  4   17½  1676
221. Folkertsma, Peter      1584   Oppositie Heilo  NED  3½  15½  1658
239. Fokken, Willem        1356   Schaakgroep Koe  NED  3   13  1598

Verslag van Ronald Kamps (Het is allemaal de schuld van Ronald Kamps...):

     Over EHEC, Epo, Wielrenners en schaken Kortom een gezellig weekend Echternach
Vrijdag 17 juni, reden Erik J, Willem F en Jan H om kwart over 10 voor mijn deur, wat bleek had die on verlate Kamps, een verwarmingsmonteur binnengelaten, 10 penitenties later en overladen met schandepraat door mijn mede reizigers, waar ongetwijfeld door deze of gene, nog een boekje open gedaan word, togen wij naar Monschau Belgie.
De heenreis duurde al met al 20 minuten langer, Chauffeur Paul Roomer, belde bij kilometerpaal 257,1 maar eens op waar die langzame oude slakken bleven, ter informate kilometerpaal 257,1 bevind zich een goede 20 kilometer voor de afslag Maastricht, richting Duitsland.
Top Chauffeur Erik Jostmeijer, maakte zich geen zorgen, Kamps had hij genoeg gestraft een verwarmingsmonteur op de vertrekdag nou die moest voortaan maar verzet worden zo'n afspraak, waar van akte! Die Roomer zou hij wel bijhalen met zijn rijcapaciteiten. Heel zuidelijk Nederland al wat belgen en Duitsers in die contreien dachten daar duidelijk anders over, ook chauffeur Erik diende in de meute auto's aan te sluiten. Ergens in de grensgebieden, Belgie, Luxemburg, Duitsland, maar weer contact gezocht met Paul, onze KPN abonnementen op de telefoons maakten over uren, gezien alle noodzakelijke smsjes, dat bellen van uit die buurt 46 euro cent per minuut kost.
Uiteindelijk kwamen wij aan in het schilderachtige Monschau België, met een prachtig bier museum en een schitterende omgeving, hier werden de eerste biertjes genuttigd.
Besloten werd het was rond half 4 's middags, we rijden door naar Irrel, waar zich op Willem Fokken en André Buter na ons bekende Echternach Hotel bevond. Let wel Irrel ligt in Duitsland en Echternach in Luxemburg, verschil 7 kilometer.
Via een prachtige binnendoor route, keurig aangegeven door de moderne auto van Erik, reden we door een schitterend landschap van Bergen en dalen met pittoreske huizen, boerderijen, kerken, kroegen, om via Prüm, eerder bij het hotel te komen, Paul had een stuk autobaan genomen en kwam een aantal minuten later met André B en Peter F, al jaren onze trouwe gastspeler uit Heiloo.
Elk schaak weekend, zeker met Ronald Kamps, heeft zijn avonturen. Willem Fokken en ik die een kamer deelden, kregen eerst kamer 206 aangewezen naar wij dachten! Ronald Kamps opgegroeid in de tijd van Aage M, zonder thermische lans, maar wel met sloten kraker capaciteiten, kwam moeiteloos in kamer 206.
Een schitterende kamer werd ons deel dachten Willem en ik! Vreemd was echter wel dat er zich nog kleren en ander soort spullen zich in die kamer bevonden.
Beneden ondertussen was een Limburgs wiel ren gezelschap gearriveerd, waar van 1 in het Limburgs melde a wel, wij hebben vreemde spullen op de kamer! We hadden geen eens Arno als tolk! Maar verstaan deed ik het wel!
Nog bonter werd het! Toen Willem naar de bewuste kamer ging! Met prachtig extra bed en 2 persoon bed.
Ondertussen waren er waslijnen gespannen, hingen er wielren shirtjes en broeken, dit klopte niet!
De hotel manager en ik gingen naar boven, op de vraag hoe ik in kamer 206 was gekomen moest ik het antwoord schuldig blijven, ik zal het onderzoeken op zoekuwtalent.nl. Enfin wij hadden kamer 204 achteraf, moesten naast elkaar slapen, heel wat minder geriefelijk dus! Dit bracht heel wat consternatie!
Met welke sleutel kon je op welke kamer?! Wie kon wie op een ongewenst bezoek vereren? Bij de GGZ rekenden ze zich al rijk weer een stel van die gestoorde Koedijkers, die een weekend in het buitenland geweest waren.
Het sleutelverhaal blijft hierbij! Schakers houden zich voor al bezig met schaken en met wielrennen????!!! Echter dan lieg ik! De discussie onder ons ontstond, hoe konden die Limburgse wielrenners zo luidruchtig zijn? Epo?! De overeenkomst waar we uiteindelijk uitkwamen was dat schakers en wielrenners, hun hobbies moeten uitoefenen met Epo  en sommigen aangevuld met wat EHEC, wat in Duitsland, Nederland en dat weekend van horen van ook in Frankrijk aanwezig bleek!
Van te voren was er een mail rond gegaan geen rauwkost eten in Duitsland! Dissident! Ronald Kamps die uitgaat van het gezonde bewustzijn van een hotel eigenaar, in het geheugen! Ooit een doodzieke reisgenoot in een heel wat bontere vakantie op Texel, door een zeer enge voedselvergiftiging!
Enfin u denkt maar! Bij het schrijven van dit stuk was hij het zich nog bewust!
De nacht slapen naast een clubgenoot van het zelfde geslacht, een te hard bed (niet je eigen bed), als Nederlander moet je kunnen zeiken, want anders krijg je in ons land geen verblijfsvergunning!
De volgende morgen stonden dus de nodige stramme ouder wordende lichamen op.
De ontbijtzaal was gründlich, zo als wie immer in Duitsland. De avond er voor hadden André en ik ook nog meerdere veldslagen uitgevochten, 5 minuten per persoon om wat recht te zetten, betreffende de 5 minuten partijen van de dinsdag er voor, het eindigde in een onbeslist, 2 – 2 meen ik en we konden er mee leven, zo hoort het ook!
Om half 10 iets eerder waren wij in Echternach Grootmeesters internationale meesters, Fidemeesters,+de wat gemiddelde betere schaak knoeiers, waaronder ons zelf stroomden te samen!
Om kwart voor 11 zaten wij achter de borden, het lot had mij gepaard aan een Zwitserse 2200 schaker, ik speelde veel te vroeg d5 in een Rob Heijink Siciliaan, onder het mom van na mij de zondvloed!
Deze dag kwamen de eerste overvloedige buien!
Score deze ronde Erik en Paul 1, Jan en Peter ½, Willem en ik een 0. Paul en Erik waren deze ronde gekoppeld aan een op papier wat mindere tegenstander, gezien hun hoge FIDE Elo, echter Paul had voor al zeer veel moeite om een lastig klein jongetje te verschalken,, tja sommigen kunnen het al vroeg he!
Laat ik vooral het toernooi algemeen beschouwen, dat niet Ronald Kamps de boventoon voert!
Wij met zijn zevenen deden het naar vermogen, in ronde 3,4 en 5 bevolkten André, Paul en Erik de glazen zaal, André vestigde het Koedijkrecord van 4 ronden in de glazenzaal bij de grootmeesters en andere titelhouders!
Jan Hettema kreeg bijna die hele dag 2000 en 1900 spelers te bestrijden en Jan deed dit naar vermogen, niet slecht! Alleen het betaalde slecht uit! In ronde 5 slaagde Jan er in om van ½ punt, anderhalf punt te maken. Peter eindigde op 1, André op 3, Paul op 2, Erik op 2,5, ondergetekende op 2,5 en Willem op 1.
Vermeldenswaardig is dat André een fraai eindspel niet kon winnen van een 2000+ speler, 's avonds zetten André en ik de stelling op Dame wee pionnen Koning tegen Koning Dame pion voor zijn tegenstander, samen vonden André en ik de winst, waarbij André ook nog een eerdere winst miste.
Die nacht sliepen wij wat rustiger, ik niet volgens Willem, echter de volgende dag stonden wij een stuk beter op.
 Na het uitchecken in Irrel, togen wij bepakt en bezakt naar Echternach, het lot paarde mij aan Erik!
Welgeteld 10 minuten duurde de Drienerloo/ koedijk derby remise,Willem Fokken gaf prima schaakles aan het jongetje dat het Paul in ronde 1 nog zo moeilijk had gemaakt, onderwerpen, verdediging van de koning en 2 pionnen op de zesde rij winnen het van de toren, ook Jan won, Paul remise, evenzo André!
Met Peter in het vogelgambiet van de Siciliaan aldus Peter 1 e4 – c5 2. b4 what else voor de insiders!
Speelde Peter het lang aardig, echter zijn tegenstander dankte de winst aan een betere koning, wel genoot ik van de immer prachtige techniek van Peter, die kocht daar niets voor een 0 spoel je door de wc! Helemaal mee eens!
De volgende ronde snapte ik weer eens niets van de Morra, neem extra les bij Pim, Erik kon een sterk jong jongetje niet omver krijgen, het werd remise, Paul en Willem wonnen waar van de laatste zijn beoogde score bereikte 3 punten! André speelde op fraaie wijze een stugge Duitser van het bord, Jan won en Peter weet ik even niet! Tussenstand André 4, Paul en Erik 3,5 Jan, Willem en Ronald 3, Peter 2,5.
De volgende ronde won ik van een belg van Italiaanse komaf, Paul remise, André en Erik evenzo, Jan verloor een totaal gewonnen staande partij van een Franse 1900 tegenstander, godsamme de krake schalde ik door de zaal en dan is het lekker als de helft je niet verstaat. Jan moest even behoorlijk bijkomen, ik mocht hier in wat helpen.
André aan de 4,5 50 %, alles of niets zei André voor ronde 9 en genoot van zijn bier, peter Folkertsma viel ons namaak huilend op de schouder 2,5 uit 8 dat mocht toch niet Willem ook ongelukkig verliezend deze ronde.
De laatste ronde bracht mij oud Nederlands kampioene Ada van der Giessen, uit de tijd van de ongenaakbare Corry Vreeken, dit bezorgde mij wat hartklopingen, niet door de zeker niet onsoortig uitziende Ada, overigens even oud als ik, (Niet helemaal zeker, dit ter zijde) maar ze was oud Nederlands kampioene, Ada speelde een soort grandprix Siciliaan, met wat Leningrader invloeden, eigenlijk trakteerde zij mij maar op 1 nieuwtje een zeer giftige pion op g4, ondersteund door pion h3.
Daar tegenover kreeg ik zo maar prachtige loper lijnen, richting haar koning, via b7 en d4, even goed gepauzeerd, want mijn hart bonkte, winnen van een Nederlandse kampioene??!!  daarna speelde ik de stelling geweldig uit! Ada liep on dek baar mat, dit alles binnen een half uur, complimenten van de Koedijkers te over en ik geloofde het nog steeds niet! 5 punten mijn gedurfde beoogde resultaat en hoe!! Erik en Paul op 4,5 jan won op 4, Willem verloor en op 3, André en peter Folkertsma speelden nog, André verloor 4,5 dus! Ik dit toernooi de beste Koedijker voor wat het waard is 5 punten, Peter wisselde na langdurige strijd de rode lantaarn in voor Willem. Hoezo oud en niet meer kunnen! Dat liet Peter ons in het wegrestaurant in de buurt van Brussel nog even weten! Vanaf hier scheidden onze wegen en togen wij richting onze huizen.
Het was weer heel vermakelijk de volgende halte is hopelijk Goch! Iedereen een prettige schaakvakantie tot in Augustus.

Klasseringen "Koedijkers"
Verslag door Ronald Kamps
Totaalstand

   Totaalstand:
Rang Teilnehmer       Tite TWZ  At Verein/Ort    Land Punkte PktSu GegWrt
1.  Khenkin, Igor      GM  2620   Echternach    GER  8   41½  2306
2.  Fridman, Daniel     GM  2661   Dudelange     GER  7½  41  2376
3.  Istratescu, Andre    GM  2623   Echternach    ROU  7½  40½  2344
4.  Zatonskih, Anna     IM  2537  w          USA  7½  38  2213
5.  Fedorchuk, Sergey    GM  2654   Eynatten     UKR  7   40  2328
6.  Feller, Sébastien    GM  2660   Differdange    FRA  7   39½  2350
7.  Dgebuadze, Alexan    GM  2521            BEL  7   39  2315
8.  Milov, Leonid      IM  2525   Noris-Tarrasch  GER  7   38½  2283
9.  Jansa, Vlastimil    GM  2518            CZE  7   38½  2262
10. David, Alberto     GM  2593   Lutèce Echecs   LUX  7   37½  2220
11. Sumets, Andrey     GM  2579            UKR  7   37½  2217
12. Lalic, Bogdan      GM  2469            CRO  7   37½  2189
13. Jankovic, Alojzij    GM  2573            CRO  7   37½  2165
14. Boidman, Yuri      IM  2445   Echternach    GER  7   37   2233
15. Hammes, Michael     IM  2391   Eynatten     GER  7   36  2137
16. Berend, Elvira     wGM  2319  w Dudelange     LUX  6½  36½  2231
17. Wiedenkeller, Mic    IM  2452   Echternach    LUX  6½  36½  2211
18. Serban, Vlad         2296   Smashing Pawns  LUX  6½  35  2143
19. Morawietz, Dieter    IM  2432   Klub Kölner SF  GER  6½  35  2134
20. Taddei, Benoit     FM  2300   Ettelbruck    FRA  6½  35  2108
21. Commercon, Simon       2168   SG Kaiserslaute  GER  6½  34  2063
22. Weber, Jean-Marie      2196   Dommeldange-Beg  LUX  6½  34  2052
23. Rizovic, Sefcet       2022            SRB  6½   31  2058
24. Stern, Geoffrey       1952   Bonnevoie     LUX  6½  27½  1882
25. Körholz, Ludger     IM  2257   Echternach    GER  6   35  2166
26. Wagener, Claude     FM  2252   Echternach    LUX  6     35  2161
27. Prizker, Boris        2276   Echternach    GER  6   34½  2087
28. Grecuccio, Nicola      2181   Houthalen-Oost  BEL  6   33½  2112
29. Trauth, Michael       2198   Echternach    GER  6   33½  2059
30. Barthel, Ansgar       2194   Differdange    GER  6   33  2104
31. Limberg, Matthias      2215   SW Oberhausen   GER  6   33  2054
32. Hall, John          2205   Alwoodley     ENG   6   33  2050
33. Korman, Maxim        2211   Differdange    GER  6   33  2004
34. Limberg, Martin       2109   SW Oberhausen   GER  6   32  2023
35. Lalau, Alexandre       2072   Fourmies     FRA  6   32  1948
36. Jeitz, Christian       2173   Differdange    LUX  6   31½  2033
37. Johann, Christof       2202   SK Frankenthal  GER  6   31½  2000
38. Schroer, Klaus        2029   TV Borken     GER  6   31  1915
39. Faber, Hugo         2061   Helmond SC    NED  6   30½  1985
40. Gesing, Felix        1976   SG Turm Raesfel  GER  6   30  1990
41. Resnjanskij, Deni      2134             GER  6   30  1936
42. Meertens, Martin       2172   Klub Kölner Sch  GER  6   30  1887
43. Weiss, Frederic       2062   Esch       FRA  6   29½  1937
44. Schmitz, Heinrich      1991   SV Welper 1922  GER  6   29½  1928
45. Gorse, Gérard        2073   Colmar      FRA  6   29½  1876
46. Aghabekyan, Liana      2083  w          ARM  6   29  1798
47. Pimenta, Antonio       1999   Dommeldange-Beg  POR  6   29  1765
48. Hardt, Bernd         1981   VfR-SC Koblenz  GER  6   28½  1866
49. Hodzic, Elvir        1700   Perlé       SRB  6   28  1911
50. Kocur, Marc         1855   Philidor Genk   BEL  6   26½  1825
51. Ackermann, Robi       2071   Dudelange     LUX  6   26½  1764
52. Schmidt, Waldemar      1880   Kettig      GER  6   26  1805
53. Van Leent, Dimitr    FM  2184   SG Amersfoort   NED  5½  32½  2073
54. Mossong, Hubert     FM  2146   Dudelange     LUX  5½  31½  2002
55. Gehrke, Rolf         2087            GER  5½  31½  1995
56. Thalwitzer, David      2174   SG Porz      GER  5½  31  2031
57. Thirion, Marcel       2140   Herve       BEL  5½  31  1955
58. Sauvage, Eric        2053   666        BEL  5½  30½  1911
59. Lares, Harald        2088   SG Kaiserslaute  GER  5½  30  2014
60. Kaber, Claude        2128   Turm a Sprénger  LUX  5½  30  1995
61. Barzen, Pascal        1995   SG Reil-Kinheim  GER  5½  30  1954
62. Smits, Benjamin       1875   DSC Delft     NED  5½  29½  1942
63. Cerasi, Umberto       2007   Dommeldange-Beg  ITA  5½  29½  1813
64. Henris, Luc       FM  2178   Dommeldange - B  BEL  5½  28½  1963
65. Peeters, Tim         1995   Rokade Westerlo  BEL  5½  28½  1943
66. Audin, Thierry        2040   Fourmies     BEL  5½  28½  1884
67. Schmerwitz, Reinh      1895   Lasker Köln    GER  5½  28  1968
68. Van Gils, Martin       2039    Almere      NED  5½  28  1864
69. Daces, Philippe       2009   Amay       BEL  5½  28  1760
70. Iasman, Inna         1998  w          FRA  5½  27½  1921
71. Beckmann, David       2011     TV Borken     GER  5½  27½  1844
72. Nägele, Hans-jürg      1869   Schwaikheim e.V  GER  5½  27  1918
73. Kessler, Andreas       2167   SG Reil-Kinheim  GER  5½  27  1902
74. Horn, Peter         2157            GER  5½  27  1868
75. Ludy, Klaus         2084   SC Pirmasens   GER  5½  27  1829
76. Beltman, Guus        1780   SG Amersfoort   NED  5½  25½  1962
77. Batkic, Nejib        1722   Nordstad     LUX  5½  21½  1692
78. Smit, Maarten        2008   Helmond SC    NED  5   30½  1931
79. Muller, Guy         1943   Schifflange    LUX  5   30  1991
80. Magar, Johannes       2088   Dillingen-Siers  GER  5   30  1949
81. Atanasiu, Nicolae      2012   Anderlecht    BEL  5   30  1943
82. Schumacher, Helmu      2053  * Eynatten     BEL  5   29½  1846
83. Lenaerts, Lennert       1867   Schaakclub Phil  BEL  5   29  1966
84. Giorgetti, Cyril       1947   Perlé       FRA  5   29  1962
85. Silvain, Thierry       1994            FRA  5   28  1959
86. Fasselt, Hendrik         1830   SG Turm Raesfel  GER  5   28  1931
87. Van der Ven, Char      1914   Voorschoten    NED  5   27  1922
88. Both, Gert          1949   Voorschoten    NED  5   27  1858
89. Kruijf, Caspar           2015   Almere      NED  5   27  1828
90. Braas, Patrick        1848   Echternach    LUX  5   27  1821
91. Bergemann, Martin      1877   Echternach    GER  5   26½  1920
92. Monaville, Guy            2145   Perlé       BEL  5   26½  1906
93. Van Boxtel, Danni      1864   Helmond SC    NED  5   26½  1882
94. Ludewig, Robert       1901   Bettembourg    LUX  5   26½  1880
95. Cillen, Jeroen             1892   Houthalen-Oost  BEL  5   26½  1811
96. Densing, Gerd        1834   SC Jünkerath eV  GER  5   26½  1806
97. Gärtner, Michael       1985   SC Einrich    GER  5   26  1843
98. Riekenbrauk, Joer      1927   SV Dinslaken 19  GER  5   26  1815
99. Kruis, Ruud         1939   Dommeldange Beg  NED  5   26  1781
100. Wilger, Frank        2085   Echternach    GER  5   25½  1811
101. Brömmel, Chris               1850   SG Turm Raesfel  GER  5   25½  1762
102. Erkic, Ratko         1891   Schwaikheim e.V  GER  5   25  1832
103. Murzynski, Roman       1680   Luxembourg 1915  LUX  5   25  1825
104. Vanhamme, Patrick      1879   Brussels Chess  BEL  5   25  1805
105. Hoffmann, Roger       2060   Nordstad     LUX  5   25  1780
106. Jennewein, Norber      1863   SC Fehrbach    GER  5   25  1769
107. Hilarius, Sander       2088   Voorschoten    NED  5   24½  1775
108. Gorts, Sven         1902   SC Noorderwijk  BEL  5   24½  1713
109. Murariu, Nicky        2051            GER  5   24  1802
110. Jadin, Yves         1802   Dudelange     LUX  5   24  1759
111. Greifenberg, Dani      1697   SG Turm Raesfel  GER  5   23½  1844
112. Vollmer, Marcel       1644   Schwaikheim e.V  GER  5   23½  1721
113. Neuman, Carlo        1894   Perlé       LUX  5   23½  1705
114. Gertz, Berthold       1975   Bad Marienberg  GER  5   23  1837
115. Lockwood, Bill        1893   Thionville    FRA  5   23  1682
116. Verellen, Jef        1814   Rokade Westerlo  BEL  5   23  1595
117. Sennema, Remy        1731   SG Amersfoort   NED  5   22½  1884
118. Biryukov, Alice       1720  w Differdange    LUX  5   22½  1787
119. Buzila, Gheorghe       1738   SC Noorderwijk  BEL  5   22  1826
120. Schroeder, Stefan      1668   VfR-SC Koblenz  GER  5   22  1776
121. Kamps, Ronald        1721   Schaakgroep Koe  NED  5   21½  1787
122. Hauer, Andreas        1998   Gambit 89 Saarb  GER  5   21  1613
123. Hitzges, Lothar       999             GER  5   20  1765
124. Van der Merwe, Pe      1790   Oosten-Toren Am  NED  5   19½  1695
125. Schleck, Viktor       1782   SF Wirtzfeld   BEL  5   18½  1651
126. Schwab, Patrick       1876   Nordstad     LUX  4½  28  1982
127. Wallhof, Dieter       2000  * SV Welper 1922  GER  4½  28  1881
128. Stull, Norbert        2081   Differdange    LUX  4½  27½  1823
129. Holl, Michael        1830   SW Oberhausen   GER  4½  27  1921
130. Van Drie, Rik        2046   Schaakverenigin  NED  4½  27  1896
131. Salentiny, Eric       1935   Perlé       LUX  4½  26½  1799
132. Buter, André         1846   Schaakgroep Koe  NED  4½  26  1847
133. Oskam, Caspar        1749   SG Amersfoort   NED  4½  25½  1984
134. Dubocage, Claude       1967   Fourmies     FRA  4½  25  1849
135. Gendarme, Pierre       1821   Herve       BEL  4½  25  1753
136. Lukas, Hubertus       1810   SC Turm Siersbu  GER  4½  25  1671
137. Pütter, Pascal        1965   SW Oberhausen   GER  4½  24½  1803
138. Gouma, Ronald        1927   SV Paul Keres   NED  4½  24½  1687
139. Milanovic, Milan       1761   Nordstad     LUX  4½  23½  1829
140. Lucifora, Nicolas      1850   Perlé       BEL  4½  23½  1691
141. Böcker, Jürgen        1698   SW Oberhausen   GER  4½  23  1928
142. Klein, Robert        1665   SW Oberhausen   GER  4½  23   1831
143. Jostmeijer, Erik       1921   Drienerlo     NED  4½  23  1771
144. Van Doggenaar, Ha      1795   Oosten-Toren Am  NED  4½  23  1623
145. Bellens, Steven       1749   Rokade Westerlo  BEL  4½  22½  1906
146. Lopez Popov, Ivan      1668   Echternach    LUX  4½  22½  1867
147. Achen, Denis         1671   Anderlecht    LUX  4½  22½  1805
148. Vausort, André        1904   Lasne-Waterloo  BEL  4½  22½  1752
149. Roomer, Paul         1906   Schaakgroep Koe  NED  4½  22½  1731
150. Hasani, Driton        1729   Bonnevoie     LUX  4½  22  1843
151. Van Stiphout, Mar      1766   Eynatten     BEL  4½   22  1775
152. Kuckelkorn, Jörg       1798   SW Oberhausen   GER  4½  22  1655
153. Van der Velde, Sy      1751   SG Amersfoort   NED  4½  20½  1782
154. Hubert, René         1571   666        BEL  4½  20½  1733
155. Kaizer, Bert         1788   Oosten-Toren Am  NED  4½  20  1667
156. Kessler, Lucien       1757   Esch       LUX  4½  19½  1782
157. Braekmans, Geert       1774   Noorderwijk    BEL  4½  18½  1727
158. Szigetvari, André      1782   CRELEL      BEL  4½  18  1676
159. Dierckx, Jeff        1670            BEL  4½  18  1629
160. Cosic, Mehmedalij      1674   Nordstad     LUX   4½  18  1569
161. Duijm, Marcel        1533   Oosten-Toren Am  NED  4½  16  1710
162. Wambach, Patrick       1773   Echternach    GER  4   24½  1950
163. Heylen, Joris        1858   SC Noorderwijk  BEL  4   23½  1777
164. Thirion, Jean-Fra      1794   Herve       BEL  4   23  1541
165. Hofman, Richard       1500            NED  4   22½  1861
166. Verschoor, Patric      1556   SG Amersfoort   NED  4   22½  1781
167. Chalabi, Khaled       1615   Differdange    LUX  4   22  1942
168. Laeremans, Louis       1466            BEL  4   22  1849
169. Kremer, Nadine        1669  w Dudelange      LUX  4   22  1753
170. Van de Kimmenade,      1720   Helmond SC    NED  4   21½  1731
171. Nover, Jens         1722   SW Oberhausen   GER  4   21  1828
172. Sorras, Alex         1906   Bonnevoie       LUX  4   21  1666
173. Bakels, Rob         1651   Helmond SC    NED  4   20½  1756
174. Zilles, Paul         1834   Eynatten     BEL  4   20½  1570
175. Forster, Manfred       1472   SC 1926 Bendorf  GER  4   20  1821
176. Bongers, Erik        1787   Voorschoten    NED  4   20  1799
177. Heintze, Sven        1515   SW Oberhausen   GER  4   20  1787
178. Demazy, Kevin        1716   Steinfort         BEL  4   20  1752
179. Van der Giessen,       1978  w Almere      NED  4   20  1724
180. Visser, Anton        1996   SC Hoogland    NED  4   19½  1746
181. Reiter, Michael       1719   SV Hilden 1922  GER  4   19½  1712
182. Boyarchenko, Vlad      1670  w Differdange    LUX  4   19  1795
183. Rosenberger, Udo       1754   Sk Gan Algeshei  GER  4   19  1680
184. De Vet, Sylvin        1634   Rokade Westerlo  BEL  4   19  1672
185. Scholtes, Theo        1558   Esch       LUX  4   18  1670
186. Mengel, Michael       1580   Niederfischbach  GER  4   18  1642
187. Steil, Raymond        1718   The Smashing Pa  LUX  4   18  1621
188. Thierry, Rein        1654   Leithen      NED  4   17½  1732
189. Montforts, Ton        1635   Maaslandse Scha  NED  4   17½  1723
190. Robinson, Roland       1748   Helmond SC    NED  4   17½  1705
191. Hettema, Jan         1526   Schaakgroep Koe  NED  4   17½  1676
192. Vissers, Nico        1471   SV ODI      NED  4   17½  1618
193. Bishop, Peter        1780   Smashing pawns  LUX  4   17½  1587
194. Evers, Jos          1700   Almere      NED  4   17  1586
195. Leonhard, Herbert      1581   SC 1920 Dudweil  GER  4   17  1580
196. Trinh, Khoa         1496    SW Oberhausen   GER  4   16  1686
197. Könitz, Wilfried       1438   SW Oberhausen   GER  4   16  1586
198. Frans, David         1349            BEL  4   15½  1694
199. Nierhaus, Robin       1461     SW Oberhausen   GER  4   15½  1616
200. Berker, Daniel        1000   SK Altenkirchen  GER  4   15  1582
201. Neyens, François       1602   Steinfort     LUX  4   15  1424
202. Wilwert, Loris        1273   Differdange    LUX  4   14  1626
203. Moris, Jos          1603   SC Noorderwijk  BEL  4   13  1423
204. Frederiksen, Jens      1876   Caissa Woluwé   DEN  3½  22½  1758
205. Maessen, Roy         1648   Ultimo Vero    NED  3½  21½  1829
206. Niebaum, Karl        1912  * SV Welper 1922  GER  3½  21  1767
207. Satter, Manfred       1852   SC Herxheim    GER  3½  20½  1593
208. Back, Andreas        1407   SC Einrich    GER  3½  19½  1811
209. Mortier, Georges       1381            BEL  3½  18½  1690
210. Schirtz, Albert       1671   Echternach    GER  3½  18½  1652
211. Sakiotis, Evangel       1373   Bonnevoie     GRE  3½  18  1742
212. Bürger, Arsène        1522   Nordstad     LUX  3½  18  1737
213. Nierhaus, Tim        1471   SW Oberhausen   GER  3½  18  1725
214. Libbrecht, Koen         1640   SC Noorderwijk  BEL  3½  18  1686
215. Jordan, Günter        1771   SV Betzdorf-Kir  GER  3½  17½  1629
216. Van der Fluit, Fr      1551   Oosten-Toren Am  NED  3½  17  1728
217. Gnad, Gunnar            1795   Bonnevoie     LUX  3½  17  1461
218. Stratmann, Lars       1406   SW Oberhausen   GER  3½  16½  1778
219. Reypens, Jan-Drie      1482   Rokade Westerlo  BEL  3½  16  1778
220. Rudolph, Dieter           1757   SV Merseburg e.  GER  3½  16  1597
221. Folkertsma, Peter      1584   Oppositie Heilo  NED  3½  15½  1658
222. Proot, Jean-claud      1300   Bauer Bollendor  LUX  3½  15  1657
223. Vervloet, Staf             1614   SC Noorderwijk  BEL  3½  14½  1427
224. Bonhomme, Geert       1326   Philidor Genk   BEL  3½  14  1634
225. Tatarowikc, Diete      1485   SC Herxheim    GER  3½  14  1542
226. Bauer, Renate              999  w SW Oberhausen   GER  3½  13½  1507
227. Niedenthal, Rober      1885   1920 Hofheim   GER  3   21  1763
228. Lauwaet, Stéphane      1832   Herve       BEL  3   20  1583
229. Sylvie, Royer               1528  w Junglinster    LUX  3   18  1671
230. Engel , Ewald        1711   Echternach    GER  3   17  1835
231. Schomer, Vic         1335   Echternach    LUX  3   17  1730
232. Karpez, Dani                 1452   Houthalen-Oost  BEL  3   16½  1694
233. Lobbenmeier, Stef      1000   SW Oberhausen   GER  3   15  1605
234. Donini, Carlo        1392   Bettembourg    LUX  3   14  1560
235. Drijbooms, Loran       1432   SC Noorderwijk  BEL  3   14  1540
236. Weber, Alexander       999  * VfR-SC Koblenz  GER  3   14  1539
237. Sennema, H.g.        1529   Barneveldse Dam  NED  3   14  1495
238. Michiels, Jozef       1464   SC Noorderwijk  BEL  3   14  1449
239. Fokken, Willem        1356   Schaakgroep Koe  NED  3   13  1598
240. Marchal, Georges       1414   666        BEL  3   13  1565
241. Hoffmann, Nick        1429   Echternach    LUX  3   13  1427
242. Conte, Roberto        1340   Philidor Genk   BEL  3   12  1490
243. Sakiotis, Elisabe      1401  w Bonnevoie     GRE  3   12  1447
244. Brodam, Marc         1066   SG Mörsdorf (SJ  GER  3   11  1513
245. Scheffler, Jürgen      1146   SG Trier     GER  3   11  1461
246. Dans, Guy          1395   666        BEL  3   11  1424
247. Renn, Kevin         1200   Differdange    LUX  3   10  1358
248. Schraps, Ulrich       999             GER  3   9  1399
249. Schwarz, Christia      1092   SW Oberhausen   GER  3   7  1443
250. Fuselbach, Nico       1126   Turm Lahnstein  GER  3   6  1392
251. Ma, Laurent         999    Echternach    LUX  3   6  1345
252. Erkic, Marko         1620   Schwaikheim e.V  GER  2½  18½  1801
253. Bariani, Sébastie      1792   Schifflange    FRA  2½  15½  1723
254. Därmann, Ulrich       1582  * SV Welper 1922  GER  2½  15  1601
255. Cerf, Henri         1550   Echternach    LUX  2½  12  1675
256. Helsen, Roger        1413   Rokade Westerlo  BEL  2½  11½  1612
257. Verhoeven, Herman      1325   SC Noorderwijk  BEL  2½  10½  1476
258. Immele, Hervé        1620   Merxheim Echecs  FRA  2   15  1633
259. Linz, Stefan         1592   Perlé       LUX  2   13  1594
259. Sennema, Emiel        999             NED  2   13  1594
261. Christidis, Chris      1453   Junglinster       2   12  1460
262. Weber, Benedikt       1090  * VfR-SC Koblenz  GER  2   11  1621
263. Labriaire, Millo       1368   Helmond SC    NED  2   11  1461
264. Schirbel, Felix       1000   SF Hachenburg (  GER  2   9  1482
265. Wöll, Jonas         1000   SC Einrich (SJR  GER  2   9  1470
266. Wildner, Maximili      1000   SW Oberhausen   GER  2   9  1443
267. Bousson, Tom         1200   Steinfort     LUX  2   7  1484
268. Bauer, Sebastian       1000   SW Oberhausen   GER  2   7  1420
269. Ruysschaert, Anna      1200  w Bonnevoie     BEL  2   7  1408
270. Kloet, Rik          1300   SC Hoogland    NED  2   7   1318
271. Dekoker, Patricia      1346  w Herve       BEL  2   5  1354
272. Lanfermann, Alexa      1000   SW Oberhausen   GER  2   3  1382
273. Kemp, Jim          999  * Echternach    LUX  1   6  1502
274. Fischer, Valentin          * Echternach    LUX  1   6  1470
275. Lauff, Alex         1200   Echternach    LUX  1   6  1418
276. Renn, Max          1200   Differdange    LUX  1    5  1279
277. Ruysschaert, Marg      1200  w Bonnevoie     BEL  1   5  1266
278. Fischer, Eugen           * Echternach    LUX  1   4  1427
279. Stakiotis, Evange      1200  *          LUX  0     0  1877
280. Schreiner, Bob        1200  * Dudelange     LUX  0   0  1689
281. Monnaville, Guy       2145  * Perle       BEL  0   0  1670
282. Freilinger, Jean-      1774  * La Tour Limpert  LUX  0      0  1619

Klasseringen "Koedijkers"
Verslag door Ronald Kamps
Totaalstand