website

Eindstand Omnisimultaan 11 juni 2011

Groep 1:
1. Thomas Broek (12 pt)
2. Frank Agter (12 pt)
3. Dirk van der Meiden (12 pt)
4. Perez Garcia
5. Marc Helder
6. Fred Avis

Groep 2:
1. Peter Holscher (10 pt)
2. Pim Verkerk (10 pt)
3. Brian Mollenkamp (9 pt)
4. Henk Nicolai
5. Ton Fasel
6. Ruud Niewenhuis

Groep 3:
1. Andre Buter (11 pt)
2. Paul Roomer (8 pt)
3. Lukas Boots (7 pt)
4. Willem Punt
5. Co Buysman
6. Rob Heijink

Groep 4:
1. Danny Stoop (11 pt)
2. Ronald Kamps (9 pt)
3. Dirk Slikker (9 pt)
4. Jan Hettema
5. Harry Klinkhamer
6. Herwin van Welbergen

Groep 5:
1. Erik Jostmeijer (1 pt)
2. Martin Borggreev (0 pt)
3. Dirkjan Knoeff (-1 pt)

Sfeerimpressie door Ronald Kamps:

                                               De studerende schaak Pater

                   Worden Echternach gangers gehard in Omnium geweld?

 Abt Jan Hettema liep met grote zorgen rond deze dag, eigenlijk was hij Abt in ruste, want na een korte vervulling van het ambt, was hij de beeldschone zuster Joke tegen gekomen, beiden hadden 1 zin uit de bijbel goed gelezen, Gods water moet over Gods akkeren vloeien. Zo geschiedde en Jan en joke zijn nu al 45 jaar Abt en non in ruste.

Gelegenheids bisschop Erik Jostmeijer had hem nog 1 keer gevraagd het ambt te vervullen tijdens het Omnium schaak toernooi, waar 26 schakers Jan en Erik inbegrepen, de dag voor het opstijgen van de heilige geest (Pinksteren) in het gareel gehouden diende te worden. Jan aanvaarde dit, was in de week

voorafgaand aan het evenement naar de Egmondse Abdij en stal een gewaad van een kloosterling, die net bezig was een misdienaar te instrueren! Schokkende tekst? Schokkend is mede! Dat wij vandaag in die wetenschap weer een heilig feest vieren! Terug naar het Omnium.

Om kwart voor 11 gaf bisschop Erik Jostmeijer, stand up comedian Martin Borggreve de rol van wedstrijdleider, deze vulde dat op de hem bekende wijze in, lachend liepen 24 schakers naar de 24 tafels.

Neergezet door de Koedijk wedstrijdleiding en wat overjarige studenten uit Drienerloo, waar van sommigen de geestelijke studie op de prachtige universiteit in Enschede ook niet helemaal hadden vervolmaakt! Al was bij sommige aan het kapsel te zien, dat hier zeker een aanzet toe was gemaakt!

In 1 van de groepen speelde monnik Ronald Kamps, ook Ronald was ooit bezweken voor de prachtige verleidingen in dit leven en via een prachtige vrouw uit de overzeese gebieden was hij nu al 23 jaar jang,

vader van een prachtige dochter. Ronald houd vooral van de leuke zondige levens wijzen in dit leven en zo had hij het huwelijk niet volgehouden, zich wel uit de daar uit voort komende taken gehouden, de dochter is goed groot gebracht! Dat je naderhand leeft als monnik dat neemt hij nu voor lief, want je moet het ene gat met het andere vullen toch? In tijden van crisis dient de saamhorigheid te regeren, tot zo ver het geweide gedeelte, een fijne Pinksteren alle voor nu.

Monnik Ronald speelde in de eerste ronde met overspelig lid Ruud Nieuwenhuis (ex Koedijk), Peter Holscher, Lukas Boots (Aartswoud) Thomas Broek Egmond (Wijkertoren 2200 rating) en Brian Mollenkamp.

In het dagelijks leven, is monnik Ronald heden ten dage postbode, dit begint meestal met opstartproblemen, de eerste brieven gaan langzaam aan, daar er 2 jonge kinderen Gods Brian en Lukas in de groep liepen, die vele keren harder liepen, kwam hij fors in tijdnood, ook een gepensioneerde ziektewet controleur Peter Holscher die vroeger vele keren harder gelopen had kwam er achter dat de tand des tijds je in de loop van het leven langzamer laat lopen, Brian strafte mijn geimproviseerde Scandinavierer van de avond er voor met 3.c4 tegen de zaag goed af, Lukas liet zien dat ik nog goed moet investeren in mijn Frans, Thomas complimenteerde mij om mijn lang goede tegenspel in het Frans alvorens als een tornado het hele koningsgebied te vernietigen, het Engels tegen ruud Nieuwenhuis hield goed stand remise 1 punt. Tegen Peter Holscher behandelde ik het eindspel beter met een minuspion en kwam weg met remise, 2 punten deze ronde dus.

De tweede ronde bracht mij Dirk van de Meijden, tweede bij de Waagtoren, Frank Agter derde bij die vereniging, Erik Jostmeijer tweede bij Koedijk, Danny Stoop meervoudig kampioen bij Koedijk en Co Buysman NHD schaakcolumnist.

Tegen Erik bood ik nog bijtijds remise en dat werd geaccepteerd, tegen Dirk van de Meijden, kreeg ik een remise aanbod in betere stelling, ik heb te veel succes tegen de broers van de Meijden, door te weinig tijd gaf ik te veel van mijn voordeel weg en moest opgeven, tegen Co Buysman speelde ik de Engelse variant c4 -e5 die speel ik niet zo goed, ik verloor, tegen Frank was het klasse verschil veel te groot. De partij tegen Danny had remise winst en verlies kunnen worden, onder het oog van Opening kampioen Pim Verkerk net gearriveerd, Rob Heijink goede vriend van Danny en mij, liet ik mij als een kind matzetten en Danny had meer tijdnood, al na 2 ronden boven mijn theewater? Er werd in ieder geval prettig cynisch gelachen na deze ronde.

Na een lange pauze met al wat bier, uitstekend verzorgd door Bianca en Igor waarbij de laatste al vanaf 8 uur 's ochtends werkte, Bianca werkte overigens de rest van de dag ook als een mooi zeepaardje.

Na de pauze ronde 3, wederom gepaard aan Co Buysman, Danny Stoop, Perez Garcia (Fide meester)

Harry Klinkhamer DOS en Koedijk clubgenoot  en Fred Avis. Mede reis ganger in Goch (NHSB voorzitter) en voor mij zelf sprekend, ondertussen een goede vriend.

Tegen Co deze keer de Engelse variant c4 – c5 en deze beheers ik redelijk al bood ik gezien de tijd, bijtijds remise aan (harder lopen Ronald!), tegen Harrie de Scandinavier met c4 en wederom ander spel,

met 2 blauwe ogen kreeg ik nog winstkansen, (Ik stond slecht!) Tegen Fred Avis kreeg ik te maken met een briljant dameoffer van deze en mijn zoveelste 0 tegen de NHSB coryfee in korte tijd, tegen Danny pakte ik mijn eerste overwinning in een fraaie Paulsen Siciliaan, weliswaar door tijd overschreiding van hem.

Tegen Perez waar ik 2 Omnium toernooien nog van won, werd mij deze keer goed duidelijk gemaakt waar om hij FIDE meester is en veel beter in conditie als de vorige keer, in een Indische flankopening was ik snel zoek gespeeld, ik gaf bijtijds op, 5 punten deze ronde, 's middags raak ik blijkbaar beter in conditie als ''s morgens.

De finale ronde wederom Danny Stoop, Harry  Klinkhamer, Herwin van Helwege (Drienerloo), Dirk Slikker (Huidig Koedijk kampioen en Abt in ruste Jan Hettema.

De afgelopen twee edities won ik de finalegroep, dat leek nu zwaar te worden, echter tegen dirk in het bekende Russisch van deze werd een remise aanbod snel geaccepteerd, Jan Hettema met wit altijd b3 en g3, hier kreeg ik wat voordeel daar Jan, de oudste deelnemer! Zeeën van tijd gebruikte won ik de partij.

Danny bood remise in het Roel van Duyn gambiet 1.e4 – c5 2.a3 what else? Aangenomen.

Tegen Harry de Albin 1 d4 -d5 2 c4 – e5 3 de5: d4 4 a3, ergens verspeelde ik een dame kreeg er maar liefst 3 stukken voor en enorm veel spel, de dame veroverde ik terug en Harry capituleerde in al het geweld. Tegen Herwin vergat ik in alle consternatie de partij, nog 22 seconden op de klok, mat in 2 voor mij, ondekbaar echter Herwin had mij er op attent gemaakt bood ter compensatie remise aan,

een enorme gezellige dag! De voorafgaande 2 edities deze groep gewonnen, nu kon het weer, weliswaar gedeeld met Danny met 11 uit 5! 3 overwinningen drie x3 punten zo als bij het voetballen en 2 keer gelijk 2x 1 punt, nu kon dat niet! Sportiviteit hoort bij de sport al gebeurde er op dit gebied het nodige deze dag in de zaal waar voor  de Kardinalen nog een apart conclaaf bij een zullen roepen.

Tweede dus! Getraind voor het klooster in Echternach! Broeder Fokken en zuster Joke zullen de boodschappen wel gedaan hebben vandaag, 4 dagen wat anders doen en dan können wir abseilen.

Om weer de nodige schaakzielen te verderven in den vreemde, met de illustere schaakgroep Koedijk tot de volgende keer

Ronald Kamps