Website: http://www.schaken.utwente.nl/

Op 16 oktober 2010 werd het vijfde Grolsch Omnisimultaantoernooi gehouden. Deelnemende Koedijkers waren Erik Jostmeijer, Paul Roomer en Ronald Kamps. Ronald speelde zich, zoals de laatste tijd gebruikelijk, in de prijzen. Hij zal hierover in de volgende Bordewisser zijn licht laten schijnen.
Hieronder het verslag van de website van Drienerloo, met de uitslagen.

Grolsch omnisimultaan loopt goed voor Andre Langendijk

De 5e editie van het Grolsch omnisimultaantoernooi in Enschede is gewonnen door Andre Langendijk. In de finale haalde de speler van Esgoo 12 punten uit 5 partijen. Langendijk was de finale ook als beste ingegaan. Claudia Hauff, oud lid van de organiserende vereniging Drienerlo pakte de tweede plaats terwijl Fred Avis uit Hoorn derde werd. Op de vierde plaats eindigde de beste huisschaker; Maarten Buter uit Nieuwegein.

De spelers moesten de gehele dag rondlopen langs 5 borden. De spelers speelden in groepen van 6 en speelden tegen de 5 tegenstanders tegelijkertijd hun partij. Voor deze partijen kregen ze 40 minuten per partij. Dat dit soms aan de krappe kant was bleek in de finalegroep waar Langendijk, die goed op het toernooi was voorbereid, ook enkele partijen in de tijdnoodsfase naar zich toetrok.

In groep 2 was het zeer spannend. Maar liefst 3 spelers eindigden op 9 punten. Hun score in de 3 voorronden gaf de doorslag. Daardoor won Daan Stam van Drienerlo deze groep voor Bert Spil uit Hoorn en Robin Koldeweij.

Groep 3 werd een prooi voor Ronald Kamps van schaakgroep Koedijk. Dirk Jan Knoeff, tevens toernooidirecteur en oud-lid van de organiserende club Drienerlo werd 2e en Jessica Groenhuis van Dr. Max Euwe werd 3e.

Aan het einde van het toernooi trokken de spelers moe maar zeker zeer tevreden over het toernooi weer huiswaarts. Vol in afwachting van editie 6, die begin juni in Koedijk zal plaatsvinden.

De totale einduitslag was als volgt:

Groep 1
1. Andre Langendijk (Esgoo)
2. Claudia Hauff (Huisschaker)
3. Fred Avis (Hoorn)
4. Maarten Buter (Huisschaker)
5. Kazem Yazdchi (Drienerlo)
6. Henk Nicolai (Zeist)

Groep 2
1. Daan Stam (Drienerlo)
2. Bert Spil (Hoorn)
3. Robin Koldewij (Huisschaker)
4. Erik Jostmeijer (SG Koedijk)
5. Paul Roomer (SG Koedijk)
6. Herwin van Welbergen (Drienerlo)

Groep 3
1. Ronald Kamps (SG Koedijk)
2. Jessica Groephuis (Dr. Max Euwe)
3. Dirkjan Knoeff (Drienerlo in de nahand)
4. Martin Borggreve (Drienerlo in de nahand)
5. Joop Overmaat (Huisschaker)
6. Rob van de Lubbe* (Drienerlo)

* Van de Lubbe kon finalepoule niet spelen.