32e KOEDIJK (open) Rapid-Toernooi voor 4-tallen
12 maart 2016

 Eerdere toernooien - Foto's

TEVENS achtste RAPIDKAMPIOENSCHAP VOOR NHSB TEAMS

sponsors:

Otterlo / Regiobank

Het toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door: Stichting “’t Zuydoutaerlandt”

Op 12 maart 2016 werd alweer het 32e Koedijktoernooi gehouden, voor de achtste maal ook als Rapidteamkampioenschap van de NHSB.
44 teams namen deel,waarmee de teller 2 hoger stond dan vorig jaar. Het weer deed ook een duit in het zakje. want het was een mooie droge dag. Dit was prettig om tussen de rondes door een luchtje te scheppen en even stoom af te blazen van de inspanningen in de sportzaal.
De speelzaal bood weer een bonte mengeling van jong en oud, man en vrouw, kleurrijk en wat minder kleurrijk, fraaie namen en saaie namen.
Na zeven ronden strijd was er een eind gekomen aan het schrikbewind van Koedijk 10(1/2). Het team dat nu meedeed als Balla's Daltons kwam niet verder dan de derde plek. Toernooiwinnaar werd Santpoort met 12 matchpunten en een half bordpunt meer dan Wijker Toren.
In de B-Groep toonde Magnus / Anna Paulowna zich de sterkste, voor Chess Society / Jopen en Caïssa / Eenhoorn (jeetje, al die combinatienamen!).
In de C-Groep trok de Green Dream 2 aan het langste eind.
De Koedijk Teams vielen buiten de prijzen. Het Eerste acteerde heel verdienstelijk met acht matchpunten. Paul Roomer had na zes ronden zelfs 5½ scalp veroverd. Tegen buurman Bergen was in de laatste ronde het pijpje echter leeg.
De olie in het toernooi bestond weer uit de scheidsrechter, de voorzitter, de organisatie, het wedstrijdcommissariaat, de lotenverkopers, de loterijmeester, de klaarzetters en afbrekers  en het personeel van de Rietschoot. Allen hartelijk dank.

De resutaten vindt je hier