3e Random van Keulentoernooi 2013


Zaterdag 10 augustus 2013 werd voor de derde keer om de felbegeerde Random van Keulen cup gestreden. Het toernooi bestond uit 11 ronden random chess van 7½ minuut per persoon per partij. Het weer werkte mee en zowel de binnen- als buitenpartijen werden in goede sfeer bekampt. Organisator Erik Jostmeijer liet zich halverwege vervangen door eregast Arno Vrins.
Na vier ronden heette de verrassende koploper Dirk Slikker, die net in de zesde ronde Sjaak Pielaet had verslagen (de ronden waren ook random).
In de vijfde (11e?) ronde liet hij echter zijn eerste steek vallen, en dat bleek niet de laatste. Sjaak Pielaet nam de draad weer op en stond verder alleen aan Gerard van der Graaf een halfje af. Sjaak werd met 9½ punt toernooiwinnaar en prolongeerde zodoende zijn titel. Jan van Dam kwam na een stroef begin op dreef en werd op afstand tweede. De veteranen Dirk Slikker en Willem Punt deelden de derde prijs. Ook Rinus Roskam (beste salade?) won een fles wijn.
Een weer bijzonder geslaagd toernooi, waarvoor we organisator Erik moeten bedanken. Ook hulpgastvrouw Evalien en salademaker Rinus mogen niet onvermeld blijven.

De uitslag na 11 ronden::

Sjaak Pietlaet 9,5
Jan van Dam 7,5
Willem Punt 7
Dirk Slikker 7
Gerard van der Graaf 6
Rinus Roskam 6
Jan Piersma 5,5
André Buter 5
Dick Brugman 3,5
Rob Broertjes 3,5
Jan Hettema 3
Arnik Jostvrins 3