Rapidkampioenschap van de NHSB 19 november 2005: "Schaken op de Dijk".

Geplukt van: http://www.newinchess.com/nhsb/

<Koedijkers in Rood – Helaas geen gedetailleerde uitslag op Internet aangetroffen...>

Soms lijkt alles mee te zitten. Na een aanvankelijk traag op gang komen van de inschrijvingen trok ons kampioenschap 76 deelnemers. Dat is 30meer als vorig jaar, maar ook in absolute zin, dicht bij ons streefgetal. Dat grote aantal verhinderde niet dat alles op rolletjes en op tijd verliep, inclusief een middagwandelingetje in een heerlijk zonnetje, met uiteraard een "haringkje" happen op De Dijk in de lunchpauze.

Vorig jaar werkten we voor het eerst samen met de SC Volendam. Deze club organiseerde een aantal jaren een rapid-toernooi waar maar een kleinigheid mis mee was, namelijk het aantal deelnemers dat maar achter bleef bij de verwachtingen. De HNSB zocht een geschikte plek om haar eigen rapid-kampioenschap te organiseren en toen werd één plus één twee.

Voor dat kampioenschap beperkt het toernooi zich nu in principe tot NHSB-leden en toch halen we nu de aantallen die de organisatoren voor ogen stonden.

56 deelnemers streden in groepen van 8 om drie prijzen per groep. De 20 Elo sterksten speelden 7 ronden zwitsers. Opvallende deelnemer in de A groep was de 11-jarige David Klein. Zijn score 3 uit 7 was het niet helemaal, maar het hadden er zeker ook 5 of 6 kunnen zijn, want hij deed veel cadeau, wat overigens geen enkele invloed leek te hebben op zijn humeur. Tijd om na te denken gunde hij zichzelf ook nauwelijks, terwijl wat hij liet zien heel aantrekkelijk was. Kortom iemand om de komende tijd te volgen.

Zeker niet onverdiend werd Piet Peelen eerste met 5,5 punt. Maar hij had daarbij wel de hulp nodig van Pieter Hopman, die zijn concurrent Yong Hoon de Rover in de laatste ronde versloeg. Zij deelden met Frank Agter die ook op een goed toernooi terug kan zien de 2 t/m de 4e plaats met 5 punten. Vier spelers volgden met 4 punten: Rob Duijn; Peter Holscher; Nicky Law en Wim de Boer

Overige groepswinnaars: (waaronder opnieuw veel jonge spelers)

B-groep: Danny de Ruiter(4˝); Masrtin Duinmeijer(4˝); Ruud Niewenhuis;(4) Pim Beers (4)

C-groep: Enno Veerman (6); D.J. Doorn (5) Mrz Bro (4) Aad Laan (4)

D-groep: Ron Greven(6); Rein Bodemeier (4˝) J. Vanis(4˝)

E-groep: Robert Balm (5); Jan Rietveld (4˝); Jan Veerman (4)

F-groep: Jort Faber(6); Pieter Levasier(4˝); Jim Meij (3˝); Willem de Ruig (3˝); F. Bruining (3˝)

G-groep: Admir Kustura (5˝); Machiel Moes (5); C.j. Groot (4˝); Wil Mooij (4˝)

H-groep: Sjoerd van der Wouw (6); David Groen (5); Gerard Lonnee (3˝)

Voor alle deelnemers was er nog een versgerookte makreel, beschikbaar gesteld door de sponsors de stucadoors Dennis Plat van Eurostuc en Cor Kemper van Daco zelf ook schakers en natuurlijk het vaste voornemen: "Tot volgend jaar"!

Stichting Schaken in Noord-Holland

Gerard van der Graaf