SNELSCHAAKKAMPIOENSCHAP VOOR NHSB TEAMS 1-12-2007

 

Koedijk deed met twee teams mee op het wat mager bezette snelschaaktoernooi (10 min pppp) voor Teams van de NHSB in de Rietschoot. Team 1 bestond uit Danny Stoop, Ruud Niewenhuis, Jan van Dam en Dirk Slikker. Ze konden geen potten breken in de B-Groep. Door een overwinning op het "zwakke" Opening '64 hadden ze nog wel de play-offs kunnen bereiken, maar ze bleven steken op 2-2. Wel een knappe overwinning op Heerhugowaard 1 trouwens.

Het Tweede bestond uit Ron Greven, Willem Punt, Jan Rietveld en Jawdat Adib. Ook dit Team viel in de C-Groep (net) buiten de prijzen. Bij de apres-schaak kon Willem Punt het weer niet laten om een weddenschap op zijn zoon te zetten. Is dat eigenlijk wel ethisch? Klik voor details: weddenschap.
Een groepje intimi trok nog met Willem mee naar diens woonstede. Willem zou koken voor de onverwachte gasten. Dat werd uiteindelijk de afhaal-C1000. De intimi hebben zich naar verluidt wel kostelijk vermaakt met doorgeef-schaak en gerstenat.

 

Hieronder het verslag van Gerard van der Graaf en de eindstanden: (geplukt van: http://www.newinchess.com/nhsb/)


Uiteindelijk traden er afgelopen zaterdag 104 schakers aan. Aangevuld met wat reserves.
Dat dat er ruim 100 minder waren als waar de organisatoren op gehoopt hadden mocht de pret niet drukken. Hoe het duidelijk ook een negatief effect had op het geheel. Minder tegenstanders is vooral ook minder gelijkwaardige tegenstanders en juist die maken een toernooi vaak leuk. Dat is immers de sleutel die er voor moet zorgen dat teams die niet direct kampioen kunnen worden toch een geslaagde dag hebben. Lekker leuk Schaken
Her en der dus discussie hoe dit beter gestalte te geven en het laatste woord is daar zeker nog niet over gezegd. Maar nu de hoofdzaak: het toernooi. Want geschaakt werd er, vol overgave maar ook met veel plezier en menige lachsalvo’s.

A groep.
In de A groep met spelers uit de KNSB competitie en onze promotieklasse werd even als vorig jaar eerst een 8 kamp gespeeld waarna play-offs de definitieve beslissing moesten brengen. ZSC/SAENDE toonde zich de hele voorronde als het sterkste team. Eerste na de voorronde en vervolgens winst op De Waagtoren 1b (4-0)Maar in de finale ging het mis. Die enige nederlaag kostte hen het kampioenschap dat nu op naam staat van De Wijker Toren. Met ZSC/Saende op de tweede plaats en Kennemer Combinatie 1A op de derde. Vierde werd De Waagtoren 1b. Er waren ook play-offs voor de resterende plaatsen. Vijfde werd zo Kennemer Combinatie 1b. Zij kwamen in de laatste wedstrijd weliswaar niet verder dan een 2-2 tegen Santpoort maar een betere voorronde wees hen de vijfde en Santpoort de zesde plaats toe. Op de plaatsen 7 en 8 de team De Waagtoren 1a en De Waagtoren 1c.

B groep.
Ook hier dit jaar een achtkamp met play-offs en ook hier dat de hele dag de toon aangaf en niet van de overwinning was af te houden. Uiteindelijk werd de einduitslag:
Chess Society Zandvoort 1
NSI De Eenhoorn 2
Heerhugowaard 1
Krommenie 1
Schaakgroep Koedijk 1
De Waagtoren 2
Opening ’64 1

C groep.
Hier werden 9 ronden zwitsers gespeeld. De eindstand laat een zeer duidelijke winnaar zien:
Eerst de matchpunten en dan de bordpunten.
1. NSI De Eenhoorn 3 17 (25)
2. Vredeburg 1 14 (24,5)
3. Warmenhuizen 1 13 (25)
4. Schaakgroep Koedijk 2 11 (21)
5. DJV 1 8 (18)
6. De Vennep 2 8 (17)
7. Heerhugowaard 2 7 (14)
8. Krommenie 2 6 (14,5)
9. MSC 2 6 (13,5)
10. Opening ’64 2 5 (16,0)
11. Schaakmat 1 5 (11,5)

02-12-2007, Gerard van der Graaf