Weddenschappen

Er zijn weer kroeglopers-toernooien geweest. En wat gebeurt er altijd na afloop van zulke toernooien?
Juist, weddenschappen!!Regelmatig probeer ik clubgenoten in een overmoedige bui (dus meestal na afloop van een schaakavond of –toernooi, en dan natuurlijk altijd na een paar drankjes) op scherp te zetten (of onder grotere druk) voor een komend toernooi of seizoenshelft.
Vaak heb ik wel mijn notatieboekje bij me zodat in de kaft wel een weddenschap genoteerd kan worden.
Soms heb ik mijn boekje niet mee en moet de achterkant van een bierviltje voldoen.
Zo ook na afloop van het (erg gezellige) Amsterdamse kroegloperstoernooi.

Viltje 1 is een bewijs.
Sam Kuilboer begon te melden dat hij samen met Cor ook deel zal nemen aan het Zaanse kroegloperstoernooi. Nou is dat niet echt een weddenschap dus daar werd door niemand iets opgezet. Gelukkig voor Sam want dat zou hij verloren hebben.
De volgende die iets te melden had was Dirk Slikker. Hij beweerde dat hij in het Zaanse uit zeven ronden VIER punten zou halen. Hij zette daar een krat bier op (per persoon). Niemand durfde dat aan maar dat wist Dirk niet meer toen wij in Zaandam aan het toernooi startten.
Na afloop van dat toernooi was hij van mening een krat of vier verloren te hebben. Nou, Dirk, zoals je ziet valt het weer alles mee.

Op viltje 2 is weer een weddenschap te zien met Willem Punt (altijd een gewillig slachtoffer). Hij beweert, dat in het inmiddels lopende seizoen een "Punt" winterkampioen gaat worden.
Möllie, Jépé en Dammie zeggen van niet.
Willem heeft echter medestanders in Dirk Slikker en Dik Brugman. De winnaars ontvangen dus drie flessen wijn per persoon.

De eerste weddenschap van dit seizoen is trouwens al weer binnen. Jépé beweerde vorig seizoen ongeslagen uit de B-groep terug te keren naar de A-groep. Dankzij Jan Rietveld ging dit na één speelronde al niet meer.
Sportief als Jépé is stonden de flessen een week later al klaar.

Ik kan bijna niet wachten op de volgende.
Dammie.