HOT NEWS
Maandagavond, 3 december. Stoomboot Koedijk op titelkoers!
Zo vlak voor Sinterklaas pakte Koedijk 1 weer eens flink uit.
Eerst maar even de persoonlijke scores:
Strandloper 1-Koedijk 1: 2-6

Bord 1: 1807 W. de Beurs

- 1769 Dirk Slikker

 

0-1

Bord 2: 1441 O. Pilon

- 1799 Jan van Dam

 

0-1

Bord 3: 1595 H. Leger

- 1869 Erik Jostmeijer

 

0-1

Bord 4: 0000 W. Otter

- 1718 Johan Rietveld

 

0-1

Bord 5: 1695 S. van Amersfoort

- 1613 Roland Punt

 

1-0

Bord 6: 1580 S. v.d. Vliet

- 1709 Willem Punt

 

rem

Bord 7: 1632 J. Levendig

- 1644 Jan Piersma

 

0-1

Bord 8: 1602 A. de Beurs

- 1623 Rinus Roskam

 

rem

Gem. Elo Strandloper: 11352 : 7 = 1622
Gem. Elo Koedijk 1 : 13744 : 8 = 1718

Cijfers liegen niet. Met zon verschil "op papier" moet het ook op het bord waargemaakt worden. Johan Rietveld zette de toon en sloeg al na 7 zetjes toe in een Siciliaan en pakte een stuk en de overwinning binnen 20 luttele minuutjes. Johan kon alvast gaan rijmen.
Jan Piersma liet zich weer eens van zijn beste kant zien, zette mijter en baard af en riep plots heel luid "wat een mooi mat." Willem Punt, gekweld door zakelijke beslommeringen had het grote boek van de Sint nodig om remise te verkrijgen. In remisestand, K+L tegen K+L+pi wilde zijn tegenstander doorspelen op de klok. Willem had ook wel erg veel tijd verbruikt om zon knudde stand te bereiken. In het grote reglementenboek staat hoe in zon situatie te handelen. Als je aan zet bent en je claimt remise (ter beoordeling van de wedstrijdleider), de zet die je wilt gaan doen opschrijven (beslist niet op het bord uitvoeren!), remise claimen en de wedstrijdleider roepen, klok stilzetten en er het beste van hopen. Bij een onterechte claim kun je bestraft worden met een paar minuten straf, indien nog maar een paar minuten op de klok dan krijgt de tegenstander een paar minuten bonus. Wanneer de remise eindelijk beklonken werd, aan de bar na een paar biertjes?, weet niemand.
Jan van Dam had al in de opening vlot een pion en een comfortabele stelling te pakken en Jans tegenstander verraste vriend en vijand door nog een 2e pi en de zege aan Jan te laten.
Dirk Slikker die de hoogste gerate tegenstander moest bestrijden deed dit met veel tact en beleid en haalde een stuk uit de zak en bracht dit puntgaaf naar de eindstreep.
Tegen de vader van Dirks tegenstander knokte Rinus zich naar een remise. Lang bleven er veel stukken op het bord en was het vrij ondoorzichtig voor de aandachtige toeschouwers. Schrijver dezes heeft het slot gemist aangezien hij zelf nog wat sleutelwerk aan zijn eigen partij moest verrichten. Erik had een heel leger te bestrijden tegen de man die vorig jaar ook al verloren had van hem en zich terdege had voorbereid.
2x een remiseaanbod door onze man afgeslagen en in het late eindspel nauwkeurig en subtiel afgemaakt met kleine geniepige zetjes. En dan Roland. Tegen de geslepen vos Stef van Amersfoort, die een jaar of zestig meer spelervaring als onze Benjamin in de strijd wierp, een lekkere stelling voor Roland maar zoals de afgelopen tijd wel vaker bij Roland voorkomt werd er op winst gespeeld met desastreuze gevolgen. De enige Koedijkse nederlaag op naam van onze jongeling.