Terug naar inhoud

Geplukt van het Internet

Elo lijsten zijn een mooi goed. De schakers die vinden dat de hunne te laag is geven er geen cent voor. Anderen, bijvoorbeeld Ron Möllenkamp, enige jaren met de hoogste van onze club begreep waarschijnlijk ook niet hoe hij er aangekomen was. Anton Schermer eens wat langer ontmoet aan de bar? Maar nu, de teerling is geworpen, Ron is sinds april, dat was de datum van de vorige lijst, de grootste daler geworden.

Op de website van de KNSB staat een leuk programmaatje van Jan Schut, WIN-rating geheten. Het kost even tijd om het te downloaden maar dan heb je wel een leuk speelgoedje met alle ELO's sinds 1993. Door simpel het blokje oud-leden aan te klikken komen de oud-leden met ELO tussen de huidige leden. Ook wel grappig zijn de staaf- en taartdiagrammen die op verschillende manieren zijn weer te geven. Onderstaand het staafdiagram van onze leden en het taartdiagram staat hierboven. Beide diagrammen geven het aantal leden weer in bepaalde ELO -categorieën. In kleur, wij moeten het helaas nog met een zw/w Bordewisser doen.

De grootste daler of grootste stijger in willekeurig welke periode het programma rekent het zo uit. Het enige jammere is dat de KNSB nog steeds niet alle leden op de lijst heeft "verwerkt". We betalen toch hetzelfde?

Terug naar inhoud