Terug naar inhoud

Kroeglopershoogmoed

Zondag 27 augustus 2000 speelden drie "Koedijk-teams" het 2e Zaandamse kroegloperstoernooi.

Na de successen van vorig jaar van het koppel Slikker-Dammie (en in mindere mate van het koppel Jépé-Josti) probeerde Koedijk dit jaar met drie koppels nog hogere ogen te gooien.

Het koppel Punt-Puntje mag terugkijken op een niet onverdienstelijk debuut.

Koppel P-P en koppel J-J reden in de comfortabele voiture van de ene J. richting Zaandam en konden zich zodoende in alle rust voorbereiden op dit jaarlijks terugkerend evenement.

Koppel S-D voegde zich na een slopende treinreis eveneens bij de inschrijftafel.

Na zeven ronden bleken alledrie de koppels zes punten te hebben vergaard, hetgeen niet genoeg was voor een eervolle vermelding.

Na de vermoeienissen van de dag werd besloten om gezamenlijk nog even bij de plaatselijk Griek de magen te vullen. Dat we niet de enigen waren die er zo over dachten bleek wel uit het feit dat we het etablissement niet konden betreden vanwege de enorme drukte.

Gelukkig was even verderop de plaatselijke Turk gevestigd en daar werden we met open armen ontvangen.

Na de maaltijd was iedereen de teleurstelling van het schaken al weer kwijt en Willem werd (met wat hulp) zelfs overmoedig. Evenals vorig jaar liet hij zich weer heel naïef strikken tot alweer een voor hem vrijwel onmogelijke weddenschap.

Het contract werd als volgt opgesteld:

Als getuigen (Portic was dit jaar onvindbaar) hebben Roland en de zeer verbaasde restauranthouder, die geen idee had waar dit over ging, opgetreden. Onder het "kopje" neutraal staan hun handtekeningen.

Uiteraard wensen we Willem de komende seizoenhelft veel succes met het behalen van zijn kampioenschap in de B-groep.

Willem, ik wil graag rode wijn. Voor de tweede seizoenhelft zal ik nu maar een van tevoren getypt contract bij me stoppen. Dan hoeven we tenminste geen papier te zoeken.

Dammie.

Terug naar inhoud