TERUGREIS  SCHAAKWEEKEND ECHTERNACH

 

We zullen het wel nooit te weten komen maar Ron Greven gaf te kennen dat hij de terugreis graag in de Volkswagen Golf , samen met Dammie, Slikkie en JéPé, wilde beleven. Nou dat heeft hij geweten. Hij was niet bekend met de muziekvoorkeur en de navigatiekunst van de andere heren.
Hij heeft de hele weg naar hard-rock kunnen luisteren en de landweggetjes van de Eifel hebben voor hem geen geheimen meer.

     

  gezellig zo’n Ron

       in de auto

 

Na ons innig afscheid van Isabelle vertrokken we goedgemutst richting Bittburg.  Keuvelend (cd-speler stond nog uit) over de afgelopen gezellige avond waar we heerlijk op een terras in Echternach hadden gegeten en later een fijne bingo in het hotel hadden gespeeld (wat is bingo toch een leuk spel en dat kwam vooral door de bingo-master Dirk, wat een talent!) verkondigde Dirk plots dat hij wel eens via Aken naar ons geliefde Limburg wilde reizen.
Paniek in de auto. JéPé liet meteen Iggy Pop knalhard door de auto schallen. Ron zette z’n kleppet op en kroop weg in z’n hoekkie. Dammie ontvouwde direct alle beschikbare kaarten zodat het zicht van de bestuurder minimaal werd.
Alleen Dirk bleef rustig en zei alleen maar
, “hier rechtsaf”. (als je mij een tijdje terug zou vragen , wie neem je het liefst mee voor navigeren, Dirk of een navigatiesysteem, dan had ik direct voor Dirk gekozen). Daar ben ik nu van genezen.
Was ik maar
linksaf  gegaan. Na diverse hellingen van 16 % zag Dammie groen, Greef vond plotseling de muziek mooi en Dirk riep alleen maar, “oh, wat is de Eifel toch prachtig”.
Als bestuurder had ik daar ook wel oog voor en ik kon eindelijk mijn Golf eens lekker testen.
Na een paar uur slingerweggetjes  riepen de heren in koor , “
we moeten plassen”.
Vind maar eens een toilet in middle of nowhere en wildplassen is een doodzonde in Duitsland.
Eindelijk een Parkplatz. Met een hoog stemmetje riep ik, “dames ga jullie gang”.


wild plassen , 3 “Herren”, Dammie,Grefie en Slikkie

 We zijn heelhuids thuis gekomen en misschien gaat één van ons nog wel eens een keer op vakantie naar de Eifel!


jépé